Christine live: Highasakite

Det hyllede norske popbandet spilte fire vakre låter, deriblant en snasen Bon Iver-cover, i Studio 15 på Marienlyst. Se videoene her!

Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

På tirsdag var det stor stas i Christines studio da Highasakite, som har hatt et ellevilt år med kritikerrost album og hyllede konsertopptredener, spilte opp en minikonsert på Marienlyst.

I februar skrev vår anmelder at Highasakite, som består av Ingrid Helene Håvik (vokal), Trond Bersu (trommer), Øystein Skar (synther), Marte Eberson (synther) og Kristoffer Lo (gitar, perkusjon og flugabone), med platen Silent Treatment «løfter norsk popvirkelighet til et nytt nivå».

Og i sommer, under det som viste seg å bli tidenes siste Hovefestival, sanket vokalist Ingrid Helene Håvik og co. terningkast 5 for konserten på festivalens aller største scene.

Les: Inn i mørket (5/6) | Nerdenes hevn (5/6)

Skryt fra Bon Iver om Bon Iver-cover

Tre kutt fra ovennevnte album ble fremført, «Darth Vader» (se øverst), «Leaving No Traces» og «Lover, Where Do You Live», i tillegg en snasen coverversjon av Bon Ivers «Heavenly Father» (se nederst i saken).

– Dere fikk masse skryt, også på nettet, for Bon Iver-coveren av «Heavenly Father» da dere nylig spilte den i Australia. Mange som forelsket seg i den, sier Christine som påpeker at selveste Bon Iver-frontmannen Justin Vernon så Highasakite på Øya og tvitret at det var utrolig.

Bon Ivers Justin Vernon. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.
Bon Ivers Justin Vernon. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

– Han takket oss på Twitter, forteller bandet som sier seg enig i at det er veldig fint å få anerkjennelse.

– Han er den beste som kunne ha sagt det, sier vokalist Håvik.

Les: Bon Iver: – Sykt band! Digga det!

Highasakite-gjengen har hatt et travelt år på konsertfronten. De har blant annet turnert med britiske London Grammar, spilt i Asia, Australia, store deler av Europa, og ikke minst opptrådd på bøttevis av norske festivaler. Frontfigur Håvik og Lo har også jobbet med bestillingsverk i løpet av året.

– Hvordan får dere tid til alt dette? lurer programleder Christine Dancke.

– Jeg tror alle i Highasakite har hatt ganske mye ting å gjøre fra før av, som man prøver å lirke inn i hullene samtidig som man har bandet. Vi har hatt noen uker fri nå, sier Lo.

– Mandager og tirsdager er Highasakite-fri, meddeler Håvik.

Ro for å kunne skrive

Christine forteller at hun har lest i et intervju med Håvik at hun trenger ro for å kunne skrive, og lurer på om hun har hatt tid til dette nå som bandet har hatt litt fri.

– Du, jeg har ikke skrevet noe. Jeg trenger en lang periode med ro og fri. Jeg pleier å svare forskjellig på det spørsmålet hver gang, fordi jeg egentlig ikke har noe svar på det. Så jeg lyver hver gang, sier Håvik.

Neste uke skal bandet på en norgesturné, etterfulgt av en tur over dammen til USA.

– Etter det må det vel bli ekte ferie? spør Christine.

– Det er vel juleferie i desember? spør en i bandet – før resten av gruppen kommer på at ingen av dem faktisk har fri under årets høytid.