Christines jul: Highasakite

Christine fortsetter adventsfeiringen på P3, denne gang med hjelp fra Highasakite og deres nydelige julelåt. Se video her!

Gjennom hele adventstiden inviterer Christine artister fra fjern og nær til studio for å sørge for at lytterne kommer i julestemning. I torsdagens sending var det Highasakite som kom innom studio for et aldri så lite adventsbesøk, og de serverte liveversjoner både av den nyeste singelen, og av julesangen som faktisk er den aller første Highasakite-låten.

Her kan du nyte alle adventsbesøkene hos Christine om igjen!

Vokalist Ingrid fra Highasakite i studio hos Christine. Foto: Rashid Akrim.
Vokalist Ingrid fra Highasakite med trivelig tromme i studio hos Christine. Foto: Rashid Akrim.

– Mykje gøtt

Highasakite høstet strålende kritikk for sitt debutalbum i 2012. All That Floats Will Rain havnet også på fjerdeplass på listen over fjorårets beste album, stemt frem av P3s musikkjournalister. Nå er de i gang med oppfølgeren, og bandet selv har stor tro på eget materiale.

Ingrid og Christine rett før torsdagens sending. Foto: Beate Grøndahl.
Ingrid og Christine rett før torsdagens sending. Foto: Beate Grøndahl.

– Jeg synes det er mye bedre enn det forrige, så jeg synes jo det bør få like god kritikk, sier vokalist Ingrid. – Hvis vi ikke får det, skjønner jeg ingenting – da er vi uheldige med anmelderne, tror jeg.

Christine synes bandets nyeste singel, «Since Last Wednesday», er ganske lik «Indian Summer» fra debuten, bare enda bedre.

– Er det i den gaten dere fortsetter? spør Christine.

– Nei, resten av platen er nok litt mørkere. Men det blir mykje gøtt, forsikrer Ingrid.

Hør hele intervjuet og resten av torsdagens Christine-sending her!

Vil spille i hele verden

Bandet har fått en del oppmerksomhet i utlandet, blant annet har både Pitchfork og Justin Vernon fra Bon Iver skrytt av settet deres under Øyafestivalen i fjor. Til våren har de turnéplaner som inneholder konserter både i USA og rundt omkring i Europa.

– Vi jobber ganske aktivt for å bli lagt merke til i utlandet, sier Ingrid. – Det er et mål vi har, at vi har lyst til å spille i hele verden. Hvis man bare spiller i Norge blir man så fort ferdig.

Highasakite har også blitt invitert tilbake til den enorme bransjefestivalen South by Southwest i Texas, men bandet lar seg ikke skremme av publikumsmasser stappfulle av talentspeidere og bransjefolk.

– Vi har gjort veldig mye av de tingene, så det er nesten mer nerver når vi spiller for publikum som kommer fordi de liker bandet og gleder seg til å høre oss, sier Kristoffer.

Highasakite live i studio hos Christine. Foto: Rashid Akrim.
Highasakite live i studio hos Christine. Foto: Rashid Akrim.

– Litt bjellete lydbilde

Christine har gledet seg veldig til å høre en julelåt signert Highasakite live i studio, fordi hun mener lydbildet passer høytiden fint. Selv er bandet usikre på julekoblingen.

– Nja … Det er kanskje litt bjellete? foreslår Ingrid.

Julelåten de har valgt å spille live hos Christine, er faktisk den første som ble laget under Highasakite-navnet. Den gang besto bandet bare av vokalist Ingrid og trommis Trond, men nå har de spedd på med ytterligere tre medlemmer.

– Med denne utviklingen her blir vi storband innen et år, sier Kristoffer.

Julelåten, som først ble utgitt gjennom Alternativ Julekalender, har en bakgrunn litt på siden av det tradisjonelle kristne krybbebudskapet.

– Den handler om at det ikke snør, og … nå skal vi røyke oss fjerne, og så går vi og finner snøen, sier Ingrid.

Det betyr slett ikke at det er en sløy reggaerøver eller leken Wavves-banger vi fikk servert fra Highasakite. «Snow Don’t Fall» er snarere en sår, nydelig juleballade, som bandet leverte en fin liveversjon av hos Christine. Nyt den selv i videoen øverst i saken!

Ingrid og resten av Highasakite bidro til adventsstemningen med sin egen julelåt. Foto: Rashid Akrim.
Ingrid og resten av Highasakite bidro til adventsstemningen med sin egen julelåt. Foto: Rashid Akrim.

Dritgøy med Maggio

Tidligere har Veronica Maggio besøkt Christine i studio, og da hun fikk velge fritt blant låtene på P3s lister, valgte hun å gjøre en cover av Highasakites «Since Last Wednesday». Bandet fikk høre litt av Maggios liveversjon, og synes det er stas at den svenske popyndlingen tolket deres låt.

– Det er dritgøy, sier Ingrid.

Selvfølgelig ville Highasakite-gjengen også fremføre låten mens de var hos Christine, og leverte en nedstrippet versjon som, etter SMS-strømmen å bedømme, falt i smak blant lytterne.

Se Highasakite spille «Since Last Wednesday» live hos Christine:

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!