Episode 1: Kristian Valen

Sånn vi er vant til å se komikeren Kristian Valen. (Foto: Scanpix)
Sånn vi er vant til å se komikeren Kristian Valen. (Foto: Scanpix)
Kjent som: Komiker og musiker
Alder: 37
Sivilstatus: Singel
Fun facts: Har sitt eget konjakkmerke og kan gå flere døgn uten søvn

I 2002 kom Kristian Valen inn i rampelyset som «kjæresten til Elin Tvedt». Nå er han kjent for veldig mye mer enn det, og er snart klar med ny tv-serie på NRK.

Så hvordan er det å være dama til Kristian Valen?

– Kristian er veldig travel. Man må vente mye. Men han er veldig morsom å være sammen med, for plutselig sitter man i sofaen med Nils Gunnar Lie, sier Live.

Valen tror Live kunne blitt en god kompis, men at hun ikke er nok i kontakt med sin feminine side til at de kunne blitt ordentlige kjærester.

– Hvis du er jente og har en fin kropp, eller i alle fall ser fin ut i en kjole, så ta den på deg. Kle deg opp!

Hvor skiller Live seg fra kjærester du har hatt tidligere?

– Hun er totalt motsatt av alle de jeg har vært sammen med før. Jeg har jo aldri hatt noe sånn love at first sight-opplevelse, og jeg har aldri gått på date før, så det var veldig uvant å hoppe rett ut i noe og bli kjent med noen over natten. Det er ikke meg.

Hva er det du vanligvis går etter i en kjæreste?

– Det har jeg aldri analysert, og de jentene som jeg har vært så heldig å få dele tid med, de er alle veldig forskjellige. Men de må ha en forståelse for det jeg jobber med. Jeg ser ikke på det som jobb, for meg så er det en livsstil, og det er mange ulemper med det. Jobben går nesten alltid først.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristian Valen er svært opptatt av våpen og har en stor personlig samling. Så selvfølgelig ble det date på skytebanen. (Foto: NRK P3)
Kristian Valen er svært opptatt av våpen og har en stor personlig samling. Så selvfølgelig ble det date på skytebanen. (Foto: NRK P3)

Hvordan er du som kjæreste?

– Jeg er krevende. Veldig opptatt av å være ærlig og hele veien si hvor skoen trykker. Hvis det er problemer så vil jeg ta det opp med en gang. Og jeg kan nok være en romantiker jeg også, men jeg er ikke en sånn som rir hest inn i solnedgangen. Jeg vil heller dra på safari bare oss to og leie en hytte langt inne i jungelen. Jeg er ikke en sånn som kjøper ti roser og tenner to stearinlys ved badekaret hjemme. Det blir litt for billig for meg.

Hva er den perfekte date?

– Jeg går aldri på date. Hvis jeg først skulle truffet noen så hadde jeg tatt dem med til utlandet. Ta folk med på ferie eller reise for å se hvordan de takler at bagasjen ikke kommer, at flyet er forsinka, overbooka på hotellet, stressituasjoner. Da ser du hvordan folk egentlig er. For alle kan være hyggelige på første eller andre date. Det er jobbintervju, egentlig, og det gidder jeg ikke.

Hvor ville du tatt kjæresten med på ferie?

– Ikke for langt unna, sånn at hvis det skjærer seg helt kan hun hoppe på et fly og komme seg hjem alene. Hvis jeg skal dra på ferie, så liker jeg å betale litt ekstra og vite at jeg har muligheter. Et sted der du bare kan slå ni så kommer du til conciergen som hjelper deg med å finne ting eller gjøre ting. Da slapper jeg mye mer av.

Et spesifikt sted?

– Jeg elsker USA jeg, men København er også fantastisk. Eller Egypt. Bare en kjapp flytur unna.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hvordan stiller du deg til PDA (public display of affection)?

– Har ingenting imot det jeg. Nei, herregud. Jeg har fått høre mange ganger at jeg er litt fjortiss hvis jeg er forelsket i ei jente, og hvis jeg kysser henne så driter jeg i om det er på baren eller i butikken.

Når du går ut sammen med kjæresten, hva foretrekker du: alenedate eller henge med felles venner?

– I starten av et forhold så er det alltid viktig å ta vedkommende med ut. Og håper hun også tar med seg noen venninner, for å se om vi rett og slett går sammen. Det er veldig viktig for meg at hun møter mine kompiser og skjønner deres form for humor og måten de snakker på, og at hun blir trygg på det. Så hvis hun hører at det er masse festing, så skjønner hun at vi kan være fire gutter som sitter på et hotellrom etter jobb og bare prater piss. Det er ikke noe mer. Det viktigste er at hun er trygg på meg.

Hva er viktigst: slappe av hjemme sammen eller dra ut og oppleve noe sammen?

– Slappe av hjemme. Du merker på folk hvis de begynner og stresse fordi de ikke har noe å snakke om. Det «nei-nei». Du må kunne slappe av og føle at du ikke må si noe hele tiden.

Du er en offentlig person, hvordan påvirker det kjærlighetslivet?

– Hvis du ser at du er i ferd med å bli kjæreste med noen, så må du dessverre ha en seriøs samtale om hva de egentlig går inn i. For hvis du er sammen med en som er litt i media, så får du ikke ha han helt i fred. Jeg fikk sett det fra jeg var barn og min far var kjent fotballspiller. Det var derfor det røyk med han og moren min, for hun taklet ikke at hun ikke fikk ha han i fred. Og det skjønner jeg jo litt selv også, for jeg ble sammen med en som var landkjent da jeg ikke var det, og jeg er veldig glad for at hun fortalte meg og advarte meg på forhånd.

Som du kan se i episoden blir det komplikasjoner da Live skifter status på Facebook til «in a relationship with Kristian Valen»:

– Det går alltid rykter, både i avisen og på nettet. Og når du først slår fast at du er sammen med noen, så får du alltid masse mail, som oftest med negative ting om personen som jeg er sammen med. De skal advare meg og at hun er en tøs eller et rasshøl eller kjip eller hva det nå måtte være. Jeg bryr meg aldri om sånne ting, jeg gjør meg alltid opp egne meninger.

Se Kristian Valen bli konfrontert med rykter om han i Trygdekontoret:

– Hva syns du om å få en kjæreste på døra slik som du fikk med Live?

– Sånn påtvunget, nå skal vi ha det festlig, nå skal vi gjøre noe sammen, noe nytt. Det er ikke meg. Jeg liker heller å la ting skje naturlig og ikke stresse, og så er jo jeg midt i en jobbperiode, og å da prøve å bli kjent med noen nye, det er helt umulig.

Les også: -Skjelt ut og kalt rasshøl