De beste P3-dokumentarene

Tretti P3-dokumentarer har kommet ut i år. Les og hør de fem beste her!

De flaue legene

– Nå kommer jeg til å være jomfru for resten av livet.

Hvorfor snakker ikke legene med pasientene sine om seksualitet? Er de flaue og ukomfortable med temaet? Les og hør historien om Thomas som har gjennomgått en stomioperasjon hvor anus syes igjen. Som homofil lurte Thomas på hvordan sexlivet hans skulle bli, men hans mange spørsmål ble fort avfeid av flaue leger. Hør dokumentaren her!

Det er lov å le

– Aldri har så mange AUF-ere tatt svømmeknappen samtidig.

69 ungdommer mistet livet og 66 ble skadet under angrepet på Utøya. Er det lov til å spøke med det som skjedde? Dokumentaren “Det er lov å le” handler om galgenhumor som for mange brukes som en overlevelsesstrategi. Noen av ungdommene på Utøya vitset allerede med situasjonen mens de gjemte seg for drapsmannen. Knut var en av dem. Hør hans historie og les om blant annet Harald Eias og Else Koss Furueths historier om galgenhumor. Lytt til dokumentaren her!

Maks profitt

Hva skal til for å bli søkkrik på aksjer? Arne A. Kvale (20) tar oss med på en sosialsafari inn i en virkelighet full av tall, analyser, innsidehandel og gambling – hvor milliarder av spenn står på spill, hver eneste dag. Les også om studenten Per (29) som lurte en akjerobot i 2007, tjente flere tusen kroner på få minutter og ble dømt til fengsel , og sjekk ut spillelista med en rekke kjente sanger om penger. Hør dokumentaren nå!

Skuter, karsk og kristus

– Jeg har aldri klippet håret. Det står i Bibelen at man ikke skal klippe håret og siden vi følger bibelen gjør jeg ikke det.

Møt bygdedyret, bibelens tanker om hårfrisyre og en sommerfugl i vinterland, i dokumentaren om de tre kristne, tyske familiene som kom flyttende til bygda Susendal i Nordland. Hør dokumentaren her!

Tanker fra post 4

– Jeg måtte vaske en tomat med zalo i 30- 45 minutter for at den skulle være ren nok til å spise.

Ingeborg sluttet å veie seg da vekta kom under 30 kilo. På post 4 ved Østmarka psykiatriske sykehus, bodde hun og 16 andre pasienter med tvangslidelser og spiseforstyrrelser. Hør Ingeborgs (26) historie om da hun ble lagt inn med en vekt på kun 36 kilo. Les også Ingeborgs brev til deg som kjenner noen som sliter med tvangstanker og hør hva folk på gata er mest redd for. Hør “Tanker fra post 4” her!