– Deilig å høre norske varianter av sjangeren

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Lille Pablo og Køber.

Askjell – «Heartpolice»

Det er alltid grunn til å både bli blid og skru opp forventningane når Askjell Solstrand gir ut noko. Med ein drøss samarbeid med artistar som Sigrid, Aurora og Iris (førenamnsbonanza!) på samvitet, har Askøyværingen med tida blitt ein av landets mest interessante produsentar.

Tidlegare i år samla han store mengder vener og uvener på eit hotell i Balestrand for å spele inn det som skulle bli debutalbumet hans, og i dag er det endeleg ute. I spissen av dette høgst instrumentelle innblikket i dei ulike sidene ved han, står den litt streitare singelen «Heartpolice».

Med nok av effektar, tar Askjell sjølv vokaljobben på denne litt cheesy, men umåteleg tighte og catchy låten om å både erkjenne og kjempe mot forelskelsen. Kjærleiken er vrien, og nesten like vrient har det vore å få dette refrenget ut av hovudet dei siste dagane.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Hkeem – «Jetter»

«Jetter» er definitiv en låt som får frem fredagsfølelsen.

Hkeem slår til igjen med nok en banger som garantert får frem litt mer hoftebevegelser enn den jevne nordmann er vant til.

Afrobeats sniker seg inn i topplistene i Norge, og det er deilig å høre norske varianter av sjangeren.

Endelig fredag og jeg er klar for å «jette» inn i helga med denne låta!

Ingrid Ciakudia-Moxnes
Journalist

Lille Pablo + Macho + Daniel Obede – «Pillow talking»

Ajajaj, for et smell! Haugesundsrapperen Lille Pablo har med seg bergenseren Macho og oslorapperen Daniel Obede. En bråkjekk og uforsiktig låt fra tre svært spennende artister.

«Pillow talking» får deg til å gi litt mer. Løfte en kilo ekstra, jogge en kilometer til. Dette er låta som kan få selv streikende flyteknikere til å brette opp ermene og få jobben gjort.

Rett og slett en vaskeekte klubb-banger. Lille Pablo er det mest grandiose som har skjedd Haugesund siden Haraldstøtten.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Køber + Mikke Flus – «Drømmeland»

Du vet når du våkner opp etter en best mulig dupp? En dupp midt i sola, i en park, på et par minutter. Når du våkner opp, er du litt fjern og surrete, men etter en hundeaktig strekk er energilagrene fylt opp og du er igjen gira på livet. En slik godfølelse gir «Drømmeland» meg.

Køber har vært en personlig favoritt etter han ga ut albumet «Aldri ikke gassed» på tampen av fjoråret. Han rapper mer on point enn mange. I «Drømmeland» tar Køber for seg det mest hipsterte av det hipsterte. Vin samme farge som pils, nykverna bønner i sykt dyr trakter, også videre, også videre. Om dette er ting Køber synes er teit eller kult er usikkert. Sannsynligvis er det en mellomting.

Uansett: «Drømmeland» er deilig sommerlyd å ta meg seg på en sykkel inn i juli! (Man må ikke være på løkka for å lytte på, men det er en fordel).

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3