Del ditt konsertminne og vinn billetter til Christine live!

Enten du har opplevd tidenes kuleste konsert, eller hatt ditt livs verste opplevelse, har du nå en gyllen mulighet til å sikre deg en plass på en av årets store musikkbegivenheter.

Det er ikke alle konsertopplevelser som sitter igjen som gode minner: Enten det regnet så mye at gressplenen ble gjort om til et gjørmehull, du klarte å miste ølen over deg selv og dermed ødelegge favorittgenseren eller at bandet du hadde gledet deg til å se i flere år viste seg å være utrolig dårlig live.

Eller er du kanskje blant de heldige som enda ikke har rukket å samle på deg noen dårlige konsertminner, og dermed heller sitter igjen med en haug av fine historier fra festivaler og konserter gjennom årene. Kanskje strålte solen da du hørte favorittbandet for femtende gang, eller du ble dratt opp på scenen og fikk danse med ditt store idol en sen sommerkveld?

Øyafestivalen 2015. Foto: Rashid Akrim / NRK P3
Øyafestivalen 2015. Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Slik deltar du

Uansett om du sitter igjen med gode eller dårlige minner, vil vi at du deler ditt beste eller ditt verste konsertminne med oss i kommentarfeltet. Da har du muligheten til å vinne billetter til deg og en venn til Christine live på Rockefeller 28. april. Hvis vi lærte noe fra fjorårets show, så er det at det er duket for en heidundrende kveld – så der bør dere være. Blant artistene dere får oppleve er Astrid S, Unge Ferrari, Oslo Ess, Sondre Justad og Ina Wroldsen – og enda er ikke halvparten av artistene på plakaten blitt annonsert enda, så det er mer å glede seg til.

Vinneren trekkes fra kommentarfeltet. Skulle du være så (u)heldig at du ikke sitter igjen med det verste minnet, eller det beste, får du se på det som et plaster på såret å le eller sukke medfølende av andres historier. Alle som ikke får muligheten til å selv stå i salen på Rockefeller denne sene aprilkvelden, kan likevel nyte showet, for det sendes direkte på radio på P3.

Så nå er det bare å ta tastaturet fatt, for ved å dele ditt beste konsertminne taper du ingenting. Deler du ditt verste, mister du kanskje bare litt selvrespekt og stolthet.. Men det er det vel verdt?

For å hjelpe dere i gang har en rekke kjente P3-profiler delt sine konsertminner med dere – og de er alt fra veldig fine til ganske flaue.

Ukas låt: Astrid S – «Paper Thin»

«Verst av de verste»

«Verdens Rikeste Land»-programleder Niklas Baarli er en av dem sitter igjen med et godt (tror vi) minne fra Dizzee Rascal-konserten under Hovefestivalen i 2012.

– Jeg var et av de svina du ser på konsert! Den verste av de verste. Han som er så full at han ikke har noe han skulle gjort på nettopp den konserten. Jeg hadde plassert meg langt bak. Rett foran lydteltet, der jeg alltid står. Det var stekefest. Norsk sommer, og alt for mye folk. Jeg var tissetrengt og måtte på do. Men konserten var snart over, og han hadde ikke spilt den låten jeg hadde kommet for å høre. Jeg nektet å høre den fra pissoaret, langt borte, sier han og fortsetter:

– Det måtte bare bli sånn. Frem med et tomt ølglass. Lure frem penisen fra glidelåsen, fylle opp ølglasset og få gjemt det på et hendig sted hvor ikke folk tilfeldigvis skulle bumpe borti det. Ahh. For en befrielse. Og jeg fikk med meg siste låten. Den var akkurat så bra som jeg hadde håpet. Så verdt det.

Niklas Baarli (tv) og Ronny Brede Aase. Her under P3 Gull i fjor. Foto: Rashid Akrim / NRK P3
Niklas Baarli (tv) og Ronny Brede Aase. Her under P3 Gull i fjor. Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Uendelig vakkert

P3morgens Ronny Brede Aase har svette og tårer som beste konsertminne.

– Det var kanskje verdens varmeste dag i Sogn og Fjordane. Det var Malakoff 2014. Himmelen var skyfri, ølen var iskald. Og i det Highasakite går på scenen og drar de første tonene på på «Lover, Where do you live», så er det så vakkert at tårer blander seg med svette i solsteiken. Gåsehuden står til værs og hjertet banker litt fortere. Og alt er bare så uendelig vakkert og nydelig.

Markus. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3Dummet seg ut foran ordføreren

Markus Ekrem Neby i P3morgen har et litt verre konsertøyeblikk han husker spesielt godt.

– Mitt verste konsertminne må være en konsert jeg spilte selv. Gjennom skolen fikk band ulike oppdrag, og én dag fikk vi et oppdrag hvor vi skulle på en fagbrev-utdeling i Rådhuset foran blant annet daværende ordfører Fabian Stang, sier han og fortsetter:

– Dessverre var det krøll med gitaren min, så jeg stod der uten lyd og gav resten av bandet en ubehagelig opplevelse. Profesjonell som jeg var, lot jeg som ingenting, og gav alt jeg hadde av karisma.

– To uker senere hadde samme band et annet oppdrag, også med Fabian Stang i salen. Etterpå påpekte Fabian Stang at det var hyggelig at jeg hadde lyd i gitaren denne gangen.

Christine Dancke. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Christine Dancke. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

 Stolt, og litt redd

 Christine Dancke som skal lede showet på Rockefeller om noen uker var litt forut sin tid, ifølge Lil Waynes entourage.

– Jeg hadde spesiallaget meg en t-skjorte med «Lollipop» på, og var tidenes største fan i tidenes lykkerus. Etter konserten, ved hotellet hvor Lil Wayne  & co bodde, kommer plutselig en i entouraget til Weezy F. Baby bort til meg og spør hvor i helvete jeg har fått tak i t-skjorten min og klikker helt fordi  den singelen («Lollipop») ikke var ute i Europa enda… Jeg ble bare sykt stolt (og litt redd), vi gikk hvert til vårt og konserten ble om mulig enda mer  minneverdig.

 P3 ANMELDER: The 1975 i SpektrumMariah Carey i Spektrum | Kvelertak på Sentrum Scene