Denne låta slo Sia, Lorde og Lana Del Rey

Common og John Legend vant Golden Globe for «Glory».

Under nattas prestisjetunge prisutdeling mottok Common og John Legend en Golden Globe i kategorien beste film-låt.

Vinnerlåta «Glory» er skrevet for det historiske dramaet Selma, og slo artister som Sia, Lorde og Lana Del Rey på målstreken.

– Mer enn bare en filmselma

Selma er produsert av Oprah Winfrey og skildrer hendelsene som ledet opp til den amerikanske borgerrettsbevegelsens stemmerettsmarsj i 1965. Marsjen gikk fra Selma til Montgomery i Alabama, og ble ledet an av blant andre Martin Luther King Jr.

I takketalen omtalte Common Selma som «mer enn bare en film».

– Ettersom jeg ble kjent med borgerrettsbevegelsen har jeg forstått at jeg er den håpefulle, svarte kvinnen som ble nektet å stemme. Jeg er den godhjertede, hvite støttetilhengeren som ble drept på frihetens frontlinjer. Jeg er den ubevæpnede, svarte gutten som trengte en hjelpende hånd, men som i stedet fikk ei kule, sa Common.

Selma har vekket menneskeligheten min.

Beskyldt for å fordreie fakta

Filmen var nominert til hele fire Golden Globes, blant annet for beste dramafilm og beste regissør, men måtte ta til takke med én statuett. Etter filmen ble sluppet i desember har det blitt stilt spørsmål om hvor historisk korrekt den er, noe som kan ha påvirket juryens avgjørelse.

Kritikere har beskyldt filmen for å fordreie fakta. Spesielt har skildringen av den daværende presidenten fått gjennomgå.

Golden Globe premierer også beste filmmusikk. Prisen gikk til Jóhann Jóhannsson for The Theory of Everything, en biografi om fysikeren Stephen Hawking.

Se alle vinnerne her.

Hør Common og John Legend med «Glory» her – legg merke til Ferguson-referansen, som viser hvor aktuell tematikken er også i dag: