– Der røyk helga!

Markus Neby møtte kjæreste og fotballproff Andrine Hegerberg til tverrliggerduell. Slik gikk det.

– Jeg må få en ordentlig motstander snart, ropte en eplekjekk P3morgen-programleder Markus Neby da han i fjor slo Rosenborg-proff Pål André Helland i en tverrliggerkonkurranse, arrangert i forbindelse med P3aksjonen 2018.

I dag fikk Markus muligheten igjen, men motstanderen er hans egen kjæreste og landslagsproff Andrine Hegerberg (video nederst i saken!).

KJÆRESTESENDING: I dag er Andrine Hegerberg, Tuva Felmann og Fay Wildhagen vikarer for Ronny, Silje og Markus! (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK)

Det så en god stund mørkt ut for duellen, som ville blitt avlyst dersom P3morgen ikke klarte å nå sitt mål med å samle inn 400000 før klokken 8 mandag morgen, men med iherdig promotering på lufta fredags morgen ble målet nådd, og duellen kunne finne sted.

Markus vant

På forhånd hadde P3morgen-redaksjonen og lytterne kanskje håpet at Markus Neby skulle bli jekket ned et par hakk, siden han etter fjorårets duell viste seg som en ganske dårlig vinner.

– Jeg vil ikke være en usympatisk fyr, men jeg kan ikke noe for det når jeg alltid vinner, uttalte en ekstremt fornøyd Markus den gangen.

Slik gikk det ikke. Markus, som har vunnet 10 av de 10 tverrliggerkonkurransene han har vært med på i P3morgen, vant også denne gangen. Noe han tydeligvis angret litt på etter at å ha vunnet duellen.

– Der røyk helga, kommer det kjapt fra Markus.

– Jeg beklager, Norge, sier en skuffet Hegerberg. Selv om hun og Markus er kjærester så har tydeligvis konkurranseinstinktet kicket inn.

– Det går til en god sak da, trøster Markus. Pengene som er samlet inn i løpet stuntet går til CAREs arbeid med å styrke kvinners rettigheter i deler av verden hvor det ikke står sterkt.

VENNER: … Og forhåpentligvis også fortsatt kjærester. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

En uvanlig radiosending

Dagens P3morgen var ganske spesiell, siden de kjente og kjære programlederne i P3morgen ikke var i studio i det hele tatt, men hadde sendefri for å forberede seg til årets P3aksjon, som starter 16. oktober.

I studio satt istedet kjærestene til Ronny, Silje og Markus og styrte sendingen (henholdsvis Tuva Fellman, Fay Wildhagen, og Andrine Hegerberg).

– Ideen om en egen «konesending» på P3morgen dukket opp under en middag hos Neby, der alle seks var med, minnes Ronny Brede Aase. –Tuva, Fay og Andrine er jo rett og slett ein skikkelig gøyal trio å høre på.

Hør hele sendingen her!

Se også: Denne gjengen skal lede P3aksjonens tiårsjubileum.