– Dere er rumpe

Tyler, The Creator langer ut mot YouTube Music Awards.

Selv om Tyler, The Creator skal opptre på historiens første YouTube Music Awards er han ikke fornøyd med hvilke artister som er nominert i de seks forskjellige kategoriene.

Les også: YouTube med strømmetjeneste?

Burde hedret regissørene

Etter at nominasjonene til musikkprisen ble kjent tidligere denne uken, brukte California-rapperen Twitter for å si at YouTube kastet bort muligheten til å hedre de virkelige artistene – regissørene.

Les også: Så viktig er YouTube

– YouTube Awards kunne nominert kule, kreative videoer, men nei. Nok en gang er det bare det mest kommersielle pop-dritet. Dere er rumpe, twitret Tyler.

Selv om Tyler skal opptre på utdelingen sammen med Odd Future-kompis, Earl Sweatshirt, legger det tydeligvis ingen demper på kritikken.

Les også: Tyler får tyn for kvinnesyn

– Hvorfor ikke gi prisene til regissørene? Det er jo ikke disse veike artistene som lager musikkvideoene. De suger. Toro Y Moi fikk i hvert fall en nominasjon, det er sykt. Earl og jeg er nødt til opptre der neste uke. Hahaha, skriver Tyler Twitter.

Toro Y Moi er den eneste nominerte Tyler, The Creator støtter. Her fra Hovefestivalen 2012. Foto: Tom Øverlie, P3.no
Toro Y Moi er den eneste nominerte Tyler, The Creator støtter. Her fra Hovefestivalen 2012. Foto: Tom Øverlie, P3.no

Ligner andre musikkpriser

Som Tyler nevner i tweeten sin er Toro Y Moi sin musikkvideo «Say That» nominert for beste nyskapning, men resten av de nominerte imponerer han ikke nevneverdig.

Der finner vi artister som Miley Cyrus, Justin Bieber, Selena Gomez, Macklemore, One Direction, Rihanna, Taylor Swift og flere som gjør YouTube Music Awards omtrent umulig å skille fra andre kommersielle musikkpriser, som MTV Video Music Awards.

Flying Lotus, en annen California-rapper/produsent, er heller ikke nådig i sin kritikk av YouTube Music Awards og skriver på Twitter:

– Det virker som om YouTube Music Awards er ganske likt som MTV Video Music Awards. Jeg ser ikke poenget med prisen. YouTube viser med nominasjonene at de ikke bryr seg om innovasjon eller nyskapning. De hadde en mulighet til å kaste lys på alle de har hjulpet frem, men pisser på dem ved å bare nominere megaberømte artister.

Utdelingen avholdes 3. november

Tidligere i høst kom det frem at YouTube skulle begynne med sin egen musikkpris-utdeling, som skal avholdes i New York 3. november, og hele det stjernespekkede showet strømmes i sin helhet på videodeling-tjenestens nettsider.

Seks priser skal deles ut, og alle kategoriene og de nominerte finner du her.

I tillegg til Tyler, The Creator og Earl Sweatshirt skal artister som Eminem, Lady Gaga, Avicii og Arcade Fire opptre på prisutdelingen, som blir ledet av skuespiller Jason Schwartzman.

Se musikkvideoen til Tyler, The Creator – «Tamale»:

Se musikkvideoen til Toro Y Moi – «Say That»: