Sett over 1 million ganger

Anders Nilsen laget tullelåta «Salsa Teqila», som allerede har toppet iTunes-lista i Nederland. Nå har han kastet seg på Topp 20-turneen også.

Sommeren er for lengst i gang og flere har nok surfa gjennom spillelister for å finne årets sommerlåter. For én ting er sikkert: Enkelte sanger er det perfekte lydsporet til årstida der sol, regn, bading, festivaler og båtliv står i fokus.

Les også: Indieansk sommer

I fjor var det blant annet Rudimentals «Waiting All Night», Nico & Vinzs «Am I Wrong» og Daft Punks «Get Lucky» som ble spilt mye, mens i år kan man trekke fram artister som Robyn & Royksopp, Gabrielle og Faul & Wad Ad vs. Pnau.

Men det er ikke bare disse som har lekt med tanken om å lage en knall sommerlåt. Det har også 26-åringen fra Stavanger, Anders Nilsen, som står bak den fjollete låta «Salsa Tequila» som nå har blitt sett over 1 million ganger på Youtube.

– Kan jeg lære å bli popartist?

– Det er jo helt sykt egentlig. Jeg tenkte at hvis 10 000 ser den i løpet av sommeren så er det kult, ha-ha. Plutselig ble det flere gitt, forteller han til P3.no.

Stavangergutten har fått mye oppmerksomhet for den «spanske» låta. Forrige uke havnet «Salsa Tequila» på førsteplass hos iTunes i Nederland, den spilles rett som det er på radio her til lands – og onsdag står han på scenen under VG-lista Topp 20 i hjembyen.

Anders topper for tida iTunes-lista i Nederland.
Anders topper for tida iTunes-lista i Nederland.

– Hadde du forventa noe som å spille på Topp 20 da du slapp låta?

– Absolutt ikke. Nå må jeg jo finne ut hva jeg skal gjøre på scenen og greier. Finnes det en skole hvor man kan lære seg å være popartist? Eller funker det å bare se masse Pitbull-musikkvideoer og liveopptak, sier han.

Les også: Disse spiller i Stavanger | Se alt fra Rådhusplassen

– Et meget smart trekk

Nilsen, som blant annet har vært manusforfatter i NRK-programmet «Tabu med Abu», forteller at låta kom til live etter han overhørte at saksofon var «årets instrument». Så da tenkte han:

Hvorfor ikke lage en låt med saksofon, trekkspill og en haug spanske ord?

– Jeg hang med kompisgjengen og da kom idéen om å lage en humorlåt. For at den skulle skille seg ut slang vi på saksofon og trekkspill, forteller han og fortsetter:

– Deretter sjekka jeg YouTube for vokalreferanser og fant ut at alle artistene som hadde lignende låter hadde spansk tekst, og at det hadde vært morsomt å ha det i denne låta. Hvis man tar «Gasolina» av Daddy Yankee som eksempel, så er det ingen nordmenn som kan noen andre ord i låta enn «Gasolina». Da kom idèen om å fylle opp teksten med kun spanske ord som nordmenn hadde hørt før.

Marie Komissar, NRKs prosjektleder for VG-lista-turneen, forteller at de helt klart ser verdien av å ha med seg Anders og låta «Salsa Tequila» rundt omkring i landet.

– Det aller sikreste tegnet på at vi har med en sommerhit å gjøre.

– Fra første gang jeg hørte låten har den sittet fast som lim – det aller sikreste tegnet på at vi har med en sommerhit å gjøre. Og nå ser vi jo i tillegg at låten klatrer voldsomt på listene, så vi er temmelig sikre på at dette var et meget smart trekk, sier hun.

Signert av Sony

Anders, som jobber som komiker, hadde egentlig planer om å slappe av og henge med kompisene i sommer, men nå ble det plutselig mye jobbing med låta, som også har blitt signert til Sony Music.

– Det er jo selvsagt veldig gøy og jeg tror det kommer til å bli en veldig kul opplevelse.

– Hvordan blir det å spille låta foran flere tusen gale tenåringer i hjembyen?

– Det er helt absurd, men satser på det blir gøy.

– Jeg har satt sammen et lite band av kompiser så vi får se om det blir morsomt.

– Låta er fjasete

«Salsa Tequila» har allerede blitt sammenlignet med Ylvis’ hit «The Fox» som herjet i hele verden i fjor. Men selv om låta har fått stor suksess blir ikke Anders gjenkjent av folk. Enda.

Nå gleder han seg til å se hva som skjer framover og synes det er ganske vilt at han får fått singelkontrakt-tilbud allerede. Likevel kan vi forvente oss flere humorlåter fra 26-åringen framover.

– At store selskaper er interessert i å gi ut låta er noe jeg ler ganske mye av fordi låta er så fjasete.

– Må jo spørre. Hva er årets WTF-øyeblikk?

– Det må jo være at låta gjør det så bra som den gjør nå. Hadde ikke forventa noe i nærheten av hverken så mye views eller interesse, avslutter han.

Hør den lollete låta «Salsa Tequila» her: