– Det kunne gå opp til fire dager hvor jeg ikke spiste fordi jeg ikke hadde råd

Stjerneskuddet Kaleb Isaac Ghebreiesus (21) slet med økonomien før han ble oppdaget av Karpe. I flere måneder måtte han skrape sammen kronestykker for å få råd til mat.

Foto: Daniel Rørvik Davidsen

Kaleb Isaac Ghebreiesus, kjent under artistnavnet Isah, slet med å betale husleien i fem måneder, etter han flyttet fra foreldrene sine i Stavanger.

Som 18-åring flyttet han til hovedstaden for å jage musikkdrømmen. I et intervju med P3morgen forteller han ærlig om hvordan han måtte be venner om penger for å få råd til mat.

– De fem første månedene hadde jeg ikke jobb, og det var alltid så vidt jeg klarte å betale husleien, sier Isah.

Nylig var han gjesteprogramleder på morgenshowet.

Måtte tigge om penger

Ghebreiesus forteller at det var krevende å være ung og uten arbeid.

– Det kunne gå opp til fire dager hvor jeg ikke spiste fordi jeg ikke hadde råd. Jeg måtte tigge venner om penger. Jeg ba om en tikroning her og en femtilapp der. Slik holdt jeg på i fem måneder, forteller den unge artisten.

STAVANGERGUTT: Musikkarrieren tok ikke av med en gang etter han flyttet til Oslo, men i løpet av de siste to årene har han rukket mye. Foto: NRK P3

Til slutt fikk han endelig jobb som telefonselger for Schibsted. Der solgte han magasiner i to måneder.

Telefonsalgkarrieren varte ikke lenge. Isah fikk snart en ny stilling som selger for skobutikken Footlocker.

Fikk gullbillett av Karpe

I fjor vant Isah prisen «Årets nykommer» av P3 Gull. Han stakk også av med prisen for «Årets låt» for hiten «Hallo» som han synger med Dutty Dior.

Samme år som han ble prisvinner, slapp han også sin første EP ved navnet Sukkerspinn & Hodepine.

HATTRICK: Karpe, Isah (i midten) og Dutty Dior var noen av kveldens prisvinnere på P3 Gull. Til sammen vant de tre priser. Foto: NRK P3

Mye av suksessen kan han takke rapduoen Karpe for.

Det var mens han jobbet i skobutikken at Karpes fotograf Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles ringte ham en dag.

Han fikk beskjed om å pakke sekken og ta flyet til Ålesund samme kveld. For rapperne Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe hadde hørt låten hans «Lollipop», og de ville gjerne møte ham.

– Da begynte ting å endre seg. Den telefonsamtalen var sykt weird, sier Isah om opplevelsen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=9iysaIRTLho

Redd Karpe bare ville møtes

Selv om Isah nå fikk muligheten til å møte Karpe, var det ikke sikkert at det var nok til å lansere en artistkarriere.

Fordi han hadde tatt altfor mye fri fra jobben fra før av, fikk han et ultimatum av butikksjefen. Han var nødt i å velge mellom å slutte i jobben eller takke nei til invitasjonen til Karpe.

– Jeg hang allerede i en tynn tråd. Jeg tenkte at hvis jeg slutter i jobben, så har jeg ikke råd til husleie. Men hva om jeg møter Karpe og alt de kanskje sier er «Tusen takk, det var hyggelig at du kom». Da sitter jeg der med ingenting, forteller Ghebreiesus.

OPPDAGET: Etter å ha vært med på albumet og turneen til Karpe slipper Isah sin første EP i 2019. Foto: Daniel Rørvik Davidsen

Likevel tok unggutten sjansen.

– Stoltheten min hadde forsvunnet hvis jeg måtte be om jobben min tilbake, sier popartisten.

Heldigvis slapp han det.

Siden han sa opp selgerjobben, har han rukket å markere seg på topplisten. Han har blant annet turnert med Karpe, fått over 30 milioner avspillinger på Spotify og opptrådd på VG Lista.

LES FLERE SAKER OM ISAH: