Isah: En ære å være årets «landeplage»

Her får du alt fra P3 Gull-kvelden.

P3 Gulls gjeveste pris går i år til Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentlig heter: Bergenseren som har toppet hitlistene verden over og nå har flere milliarder avspillinger på Spotify. Han stiller seg dermed i rekken av store norske artister som Karpe, Susanne Sundfør og Röyksopp som tidligere har mottatt prisen.

P3-prisen

– P3 er radioen som har støttet meg lengst, sier den verdensberømte artisten, som roser Christine Danke for at hun var en av de første som spilte remixene hans tilbake i 2013.

Å høre sangene sine på radio for første gang var en utrolig følelse, sier musikeren i et åpenhjertig intervju med Danke som vises på storskjermen i Malersalen.

– Det satt jeg så enormt stor pris på, sier han.

Han beskriver at han i dag er på et godt sted i karrieren, men jo bedre karrieren er, jo mindre tid har han til å lage mer musikk. Ironisk nok.

– Det har blitt mye turnering, sier han.

I nærmere seks år har han turnert verden rundt, fra Choachella til Telenor Arena. Nå har han lyst til å samle tid til å bare produsere ny musikk.

– Turnering har vært helt konge, men nå kjenner jeg på meg at jeg trenger å gjøre nøyaktig det jeg digger: Gå tilbake til studio.

Kygo vil finne tilbake til studio og produsere ny musikk det kommende året. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Årets liveartist

For femte gang vinner Karpe pris under den prestisjetunge utdelingen, og det er tredje gang de vinner for årets liveartist.

– Takk for alle som jobber for oss før vi går på scenen, etter vi har gått av, og alle som rydder plastglassene etter konserter, sier Magdi, som gjerne skulle fortsatt i det uendelige før Chirag greier å bryte inn.

– Jeg vil gjerne si at vi er veldig takknemlige for å ha fått være rundt norsk hip hop såpass lenge. Tusen takk, sier Chirag.

Både de nominerte i kategorien og vinneren er stemt fram av publikum, og artistene er glad for at de fortsatt har publikums tillit.

Etter showet smilteKarpe-gutta fra øre til øre.

Karpe, Isah og Dutty Dior var noen av kveldens prisvinnere på P3 Gull. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Hva betyr det for dere å vinne?

– Å kunne gjøre det så lenge publikum lar deg, er stort. Det er jo dette vi vil gjøre: Spille live, sier Chirag.

– Vi har alltid vært og kommer alltid til å være, veldig glad i å lage opplevelser. Vi holdt faktisk mange konserter før vi gav ut album, sier Magdi.

– Det er noe med å kunne se folk i øya, se reaksjonene og få en reaksjon selv. Det er som bordtennis, sier han.

Hvordan klarer dere å lage musikk som inspirerer fortsatt?

– Det er bare en velsignelse. Det er mye som ikke fungerer også. Debutalbumet vårt fikk terningkast to. Vi har vært gjennom alt, liksom, sier Chirag.

Karpe mottok prisen i et bur. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Årets låt

Igjen er det Isah som må opp på scenen for å motta pris. Sammen med kompisen Dutty Dior vinner de kategorien med låta «Hallo», som har nærmere 17 millioner avspillinger på Spotify.

De har dermed danket ut noen av Norges fremste artister, blant annet Karpe, som allerede i 2013 vant P3s hederspris.

– Det er helt utrolig hvor vi står i dag, sier gutta til P3.

Sigrid, som både har vært på verdensturné og toppet listene i Storbritannia, måte også se seg slått.

Juryen begrunner nominasjonen med at låta er en sjelfull perle som har fått fart på begges karriere, og dermed er en av 2019s største snakkiser.

– Det er jo en ære å være årets «landeplage», sier Isah.

Rapperne bak sangen «Hallo» vant årets låt. Dutty Dior innrømmer at det var litt rart å synge fra en boks. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Det kom som et sjokk å vinne årets låt, men jeg tenker det også er fortjent, sier Dutty Dior.

Hva skal samarbeide lede til videre?

– Mange hits håper jeg! Jeg håper også det leder til flere samarbeid.

Isah (årets nykommer) & Dutty Dior vant årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Årets nykommer

Kveldens første prisvinner er den ferske artisten Isah. Både Girl in red, som vant årets Urørt i 2018, og stjerneskuddet Emma Steinbakken, måtte dermed se seg slått av Stavanger-rapperen.

–  Dette er første gang jeg er på P3 Gull og jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal si, sier en rørt Isah.

Nykommeren, som tidligere har blitt omtalt som Karpes gullgutt, beskriver det hele som en drøm han aldri våkner fra.

– Jeg vil gi en stor shoutout til temaet mitt, manageren, og både mor, far og søsken. Holy shit, sier han.

Juryen begrunner nominasjonen med at han har et velrenommert live-rykte og flere gode hits det siste året. Selv omtaler han 2019 som helt ubeskrivelig.

– Tusen takk til alle som stemte på meg! «whaaat», sier han.

Det var programledere i Norske tilstander, Tete og Adelina som delte ut prisen. De introduserte prisen med en humoristisk vri, hvor talte til nykommerne som de skulle vært foreldrene deres.

– Da du sa du skulle slutte i jobben i skobutikken fordi Karpe ringte og ville ha deg med i studio, ble vi først bekymra, men så veldig stolte, sier Tete.

Isah er årets nykommer. Her venter han spent på at vinneren skal offentliggjøres. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

«Jeg er kiden hans»

Etter showet omfavner Isah Chirag på scenen, etter å ha overhørt at P3s journalist spør om hvordan det er å være kjent musiker og samtidig date.

– Jeg overhørte at Chirag snakket om at han ville ha barn. Jeg må bare si offentlig at jeg er hans «kid», sier Isah, mens Chirag får en god klem.

– Jeg setter ekstremt pris på disse folka som tok en stor risk på meg.

«Det var ingen risk», sier Chirag, som klapper Isah vennskapelig på ryggen.

– Jeg merka med en gang at han hadde noe som var helt annerledes enn det vi selv klarte å legge til å skiva vår, sier Chirag.

Karpe vant årets live. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Karpe vant årets live. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Slutta i jobben for å møte Karpe

For to år siden ringte Chirag stavanger-rapperen og ba han komme i studio.

– Men da sa han at han ikke kunne fordi han måtte på jobb på Footlocker. Når han endelig kommer i studio forteller han meg at han sa opp jobbe. Da fikk jeg litt hetta, sier Chirag.

– Det hadde jeg jo ikke lyst til å ha på min kappe! Dette er nå to år siden og jeg tror foreldrene hans sitter hjemme i Stavanger og tenker «det gikk ok».

Følte du at du måtte gi noe tilbake fordi han sa opp jobben for dere?

– Ja jeg hadde hetta en periode, ler Chirag.

Norges fremste artister på scenen

Gabrielle åpnet det spektakulære showet med sin nyeste låt «Tenker på deg». Med melankolsk blikk, filonspill og mye røykmaskineffekter ble det et følelsesladd innslag.

Bendik entret scenen i en lilla tyll-kjole og presenterer en prinsessedrøm med unge ballerinadansere i bakgrunnen. Hun framførte sin nye singel «Bror», som hun skrev i skyggen av terrorangrepet på en Moske i New Zeland tidligere i år.

Fontena på Youngstorget klang også godt i lokalene mens Sondre Justad dukket opp på storskjermen. Publikum fikk intenst et innblikk i Justads turneliv i 2019, og han viste selvfølgelig også opptak fra da han sang nettopp denne sangen på Youngstorget.

Isah tok kvelden med storm, og var involvert i tre av fire priser som ble delt ut i løpet av kvelden.

Isah og Dutty Dior fremførte sangen «Hallo» under showet.

Kjartan Lauritz inviterte til Balestrands mataste fest.

Ruben spilte «Lay by me» for to fans på Kistefos The Twist.

Se hele sendingen:

Dette er prisene som deles ut

Lørdag var det duket for intim og lukket fest i Malersalen i hjerte av NRKs Marienlyst, med rød løper, Norges beste artister og hederlige priser.

I løpet av kvelden ble fire priser delt ut til artistene som har utmerket seg mest i 2019. På lista over de nominerte var både unge lovende nykommere og kjente travere som har produsert hits i en årrekke. Sistnevnte ble presentert i P3s hederspris, som var kveldens gjeveste tittel. I tillegg ble årets nykommer kåret, en pris som representerer det fresheste innen norsk musikk akkurat nå. En jury har avgjort vinnerne ved de sistnevnte prisene.

Dessuten ble det også kåring av årets låt og årets beste liveartist. Ved årets låt har juryen håndplukket de nominerte mens publikum har stemt fram sine favoritter fra disse alternativene. Årets liveartist er ene og alene publikums fortjeneste, som både har nominert og stemt på sine idoler.

Årets mest intime fest er i gang. Ronny Brede Aase leder showet. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Et surrealistisk innblikk i Ronnys hode

Kvelden programleder var Ronny Brede Aase, som har sine siste uker i det prisbelønte radioprogrammet P3 Morgen. Hans personlighet preget hele arrangementet: Lokalene var nemlig designet til å forestille innsiden av Ronnys eget hode. Med en gigantisk oppblåsbar burger i taket, dounuts med sjokolade og tuttifrutti på veggene, litt øl og en god dose bacon, ble seerne dratt inn i hans tankespinn. Og der skjedde det litt av hvert.

Bendik optrer under P3 Gull 2019 med ny musikk. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

 

Dette var årets nominerte:

ÅRETS LIVE-ARTIST
Brenn.
Pasha
L.U:N.A
Sondre Justad
Karpe

ÅRETS NYKOMMER
Skaar
Isah
Emma Steinbakken
Girl in red
Isak

ÅRETS LÅT
Karpe – Sas pussy
Sigrid – Don`t feel like crying
Isah & Dutty Dior – Hallo
Sondre Justad – Fontena på Youngstorget
Arif – Hvem er hun