– Dette går ikke, Jens!

Slik gikk det da statsministeren prøvde å tagge P3s reporter på Instagram. Se video!

Foto: @jensstoltenberg/instagram
Foto: @jensstoltenberg/instagram

VRLs reporter Sven har vært ute på gaten og samlet inn stemmer til valget. Emneordet #brukstemmen har blitt flittig brukt de siste dagene. Nå også av Jens Stoltenberg.

I et nokså kort intervju med statsministeren rekker Sven å spørre om Stoltenberg skal stemme ved valget.
– Ja, det skal jeg, svarer Stoltenberg før han bestemmer seg for å legge ut en kjapt Instagram-bilde av seg selv og Sven.

– Godt valg, nå er du på Instagram før du vet ordet av det, avslutter han før han må løpe videre.

Nå er du på Instagram før du vet ordet av det

#brukstemmen

Gjennom emneordet #brukstemmen skal P3 varme opp stemmene til valgdagen, for å bevisstgjøre de yngste velgerne.

Varm opp stemmen sammen med P3 ved å tagge valgrelaterte innhold med #brukstemmen på Instagram, Facebook og Twitter.

– I P3 vil vi at flere unge skal bruke stemmeretten, og med litt forskjellige aktiviteter tror jeg vi gjør at flere som ikke vier så mye oppmerksomhet rundt valget syns det blir lettere å følge med, forteller Bjørn Tore Grøtte. Her trekker han spesielt frem den nye minidokumentaren til Leo, folkemøtene med Verdens Rikeste Land og partilederutspørringen i Hallo P3.

Akkurat emneordet er bare morsomt i seg selv, men selv statsministeren har vist at man kan ha det litt gøy i disse dager.
– Men det er klart at det og kan være rom for viktige meldinger under #brukstemmen. Det er jo ekstra morsomt.

– P3 har aldri før hatt så mye dekning rundt et valg, og da er det vår jobb å gjøre det litt P3-aktig, et spenn mellom galskap og alvor, avslutter Grøtte.

Les også: Slik blir NRKs valgdekning

På sendingene fra folkemøtene rundt om i Norge har Verdens Rikeste Land TV-debut, og du kan bli med på både vors- og nachspiel, instagramtagging og debatter.

Mandag 12. august befinner de seg i Arendal med Snorre Valen (SV) og Torbjørn Røe Isaksen (H), som blir å se på NRK3 klokka 21:10 (før debatten) og NRK1 22:40 (etter debatten).

Du kan også se Sven Sundet som utegående reporter. I første sending tok han en prat med folket på Karl Johan om viktigheten av å bruke stemmeretten:

 

Eksperter og ikke-eksperter

Verdens Rikeste Land ser frem til å hjelpe NRK med å nå unge velgere.

Hva kan vi forvente oss?

– Vi skal ha med politikere, eksperter (Trine Eilertsen), ikke-eksperter (Niklas Baarli) og engasjerte velgere, sier Mathias.

– Sammen skal vi lage et underholdende og opplysende program som tar temperaturen på valgkampen og folkemøtene, informerer gutta.

Leo tar valget

I sin nye miniserie skal førstegangsvelgeren Leo Ajkic de kommende ukene utforske oljeboring, ostetoll og tigging. Første episode hadde premiere søndag 11. august, og tar for seg miljø. Se episoden her.

Neste episode kommer allerede ut onsdag 14. august. Du ser den på NRK P3.