– Dette kan bli en ny bryllupsklassiker

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Rambow og Lüt.

Jonas Lovv – «Lovely Liar»

Jonas Lovv har tidligere figurert som vokalist i synthpoptrioen Shuffle Baby fra Bergen, men den nye låta «Lovely Liar» er et klart bevis på at han er minst like god alene.

Jeg får en snikende følelse av at dersom faren min hadde oppdaga denne låten da han var ung, så ville han sagt at det «rykket i dansefoten», men ikke la det skremme deg bort!

Jeg kjenner at det rykker i min egen dansefot, for denne låten MÅ jeg få på neste gang jeg er ute på dansegulvet.

Henning Bang
Programleder i «P3ligaen»

Fights – «Moonshine»

Dagsfylla har for meg blitt eit ord mest forbunde med jublande «Ex on the Beach»-deltakarar og endelause montasjar av at dei svinsar, svansar, dansar og deilar seg i solskinet.

Kjekt det, men lat oss ikkje gløyme at vener, fint vær og ein flott utsjånad eigentleg ikkje er eit krav for å drive med denne høgst usunne fritidssysselen. Den er nemleg fullt utførbar innandørs og aleine også, akkompagnert av dårlege program på fjernsyn, og det slår punkarane i Fights eit slag for i deira første nye utgitte låt på halvtanna år.

Jada, det er rølpete og på grensa til harry, men du verden kor kjedeleg punk og scandirock ville vore om ein ikkje kunne halde på slik utan skam.

Vi får håpe det ikkje blir ein vane for dei å bruke tida si på denne måten, og at dei heller fokuserer på å få gitt ut meir musikk framover.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Lüt – «Tydeligvis e æ like vanlig som alle andre»

I havet av sommarlåter som blir sleppt for tida har Lüt gått i ein heilt annan retning. «Tydeligvis e æ like vanlig som alle andre» minner tidvis meir om Kanye West sin «Runaway» enn tidlegare låtar frå Tromsø-bandet.

Vokaleffektane og gitarspelet er kanskje først og fremst det som høyrest annleis ut enn det Lüt tidlegare har gjort. Men òg tekstmessig er dette overraskande. Bandet skriv sjølv på Insta at dette er ei veldig personleg låt, som handlar om å forstå kven ein er på jorda. Tidleg i tjueåra kan ein nemleg få til kva som helst. Du er superhelt, og reglane gjeld ikkje for deg. Men det kan vere ganske hardt den dagen du innser at du ikkje er ein så big deal.

Det er mykje narsissisme i sjølvdigging, men det er jammen mykje narsissisme i sjølvhat også. Og på denne låta viser Lüt at sjølvlikegyldigheit – å berre vere heilt vanleg – kanskje er det mest berekraftige.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Marion Woodseth – «Bølge»

Marion fra Kvinnherad bestemte seg for å vri etternavnet om til engelsk da hun valgte artistalias, og slik ble Skogseth til Woodseth. Men låtene fremføres likevel på morsmålet, og føyer seg inn i rekken av finfin vestlandsk synthpop på dialekt.

Siden sist har musikken hennes muligens blitt enda mer dansbar, men fortsatt er det snakk om deilig, hjertet-utenpå-sommerskjorta-pop, som vil gå rett hjem hos alle som setter pris på artister som Michelle Ullestad, Zupermaria og Gabrielle.

«Du venter på fremtida», synger Marion, mens hun slår et slag for å heller leve i nuet. Det kan være en fin oppfordring for alle som er usikre på planene for høsten, men har en deilig festival- og badesesong i vente før den tid.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Arif – «Hellig»

«Denne låten er til kjæresten min Helene, også kalt Helly», sier Arif i presseskrivet. Heldigvis deler han denne kjærlighetserklæringen og perlen av en pop-r&b-låt med oss alle.

Følsomme strykere etablerer den romantiske stemningen fra første strofe, før låta bobler over av lekne synther og behagelige beats.

På inderlig og ærlig vis setter Arif ord på den rene og ekte kjærligheten gjennom snedig bruk av klisjeer og unike bilder.

Skal du gifte deg i sommer og fortsatt leter etter den perfekte låta? Her er den. Dette kan bli en ny bryllupsklassiker. ❤️

Arif med «Hellig» er Ukas låt på NRK P3

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Rambow + Monir Baws – «Ooh Wee»

Ett år har gått siden 17-åringen Rambow fra Furuset slapp sin første fullengder «Take Over», og siden har han både blitt kåret til «Årets Urørt» og sluppet en jevn strøm av enkeltlåter. Men denne er ekstra spennende, for her tar rapperen en helt ny retning.

Det er ikke bare fordi låta har en featuring fra fetteren Monir Baws, hvis stemme og energi fungerer topp i samspill med Rambows. Nei, «Årets Urørt» har også byttet ut klassiske hiphop-beats med klubbmusikk denne gangen.

På «Oh Wee» høres produksjonen (signert Levanto) mer ut som den kommer fra en DJ-bod i Storbritannia enn et hjemmestudio i Groruddalen. Forvandlingen kan minne om da artister som Migos («Slide») og Rihanna («We Found Love») ble kjørt gjennom maskineriet til Calvin Harris. Les: skamløst catchy melodi, euforiske house-tangenter og 120 stødige slag per minutt.

Makan til energisk gladlåt!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3