Dette må du vite før VG-lista-konserten

Alt ligger til rette for enorme publikumsmengder på Rådhusplassen på fredag. Vi har samlet en haug nyttig informasjon til alle dere som skal.

På fredag er det klart for sommerens største begivenhet for flere, nemlig VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen.

– Alt ligger til rette for enorme publikumsmengder på Rådhusplassen, sier eventsjef i VG

Enten du skal selv, eller er forelder til en av de flere ti tusen som forventes å ta turen til Rådhusplassen på fredag, har vi samlet en haug nyttige tips til dere. Du finner enda mer utfyllende informasjon her.


Dette må du vite om VG-lista Topp 20:

Sted: Rådhusplassen, Oslo
Dato: Fredag 20. juni
Tidspunkt: 19:55 til 23:00
Artister: Ser du her, eller lengre nede i saken

  1. Konserten er gratis, og showet vil vare i tre timer fra kl. 19:55 til 23:00.
  1. Inngangen til det indre publikumsområdet åpner klokken 18. Det er lurt å være tidlig ute hvis du ønsker å stå nærme scenen.
  1. VG-Lista er et familievennlig arrangement, med fri aldersgrense. Barn må ha tilsyn av voksne hele tiden. Dette fordi det vil bli trangt, mye folk i bevegelse, og høy musikk.
  1. VG-lista Topp 20 er et heldagsarrangement. Fra kl. 12:00 kan du besøke mange forskjellige stands på Rådhusplassen som byr på morsomme aktiviteter.
  1. Si fra til vennene dine om du forlater konserten eller finner deg en annen plass å stå.
  1. Sjekk værmeldingen før du drar ned, og kle deg deretter. Det blir kjøligere på kvelden, så ta gjerne med deg ekstra klær. Komfortable utesko er lurt. Hvis det er utrygt for regn bør du ta med deg regntøy, siden paraplyer er strengt forbudt.
  1. Spis og drikk godt med vann både før og underveis i arrangementet. Konserten varer i hele tre timer, og hvis du møter opp tidlig blir det noen ekstra timer venting. Da vil kroppen trenge påfyll.
  1. Det vil bli satt opp flere storskjermer, slik at du skal få med deg hva som skjer på scenen, selv på god avstand.
  1. La bannere og plakater være igjen hjemme. Her finner du en fullstendig liste over ting som er forbudt å ta med seg inn på konsertområdet.
  1. Hvis dere er ferske på så store musikkarrangementer, så anbefaler vi dere å holde sammen. Gjør dere kjent med området, og sørg for at dere vet hvor dere finner Røde Kors, mat- og drikkestasjoner, toaletter og nødutganger.
  1. Har du ikke anledning til å møte opp på Rådhusplassen trenger du ikke å fortvile. Konserten blir vist direkte på NRK og P3.no. Fjernsynssendingen begynner kl. 19:55 på NRK 3, før den skifter kanal og sendes videre fra NRK 1 fra kl. 20:45.
 • Her er et detaljert kart over konsertområdet på Rådhusplassen:

  (Grafikk: Egil Johannessen/vglista.no)
  (Grafikk: Egil Johannessen/vglista.no)


  Tips til foreldre:

  1. Barn må ha tilsyn av voksne hele tiden. Det kan være lett å miste hverandre i den store folkemengden, uansett om det bare er en liten tur til toalettet.
  1. Gjør deg kjent med konsertområdet før showet starter, og spesielt hvor toaletter, førstehjelp, utganger og møte plass er. Da vet du hvor du skal gå om behovet melder seg.
  1. Ikke la deg lure av folk som selger backstage eller VIP-pass. Det er ikke mulig å kjøpe!
  1. Det er avsatt et særskilt område for rullestolbrukere og bevegelseshemmede med sikt til scenen. Ta kontakt med sikkerhetsvaktene hvis du har spørsmål. Det er begrenset plass for ledsagere.
  1. Det vil være høy musikk under konserten, og det kan derfor være lurt å passe på hørselen til både deg og barna. Det vil bli delt ut gratis ørepropper på konsertområder. De kan du få tak i hos Røde Kors, ved inngangene og ved serveringsstasjonene.
  1. Det kan virke voldsomt å stå langt fremme på en konsert, så hvis du har yngre barn bør du være obs på dette. Man står tett på andre folk, og mange blir veldig ivrige. Blir det trangt og ubehagelig så er den enkleste veien ut å bevege seg mot siden eller skrått bakover.
  1. Ting som kan være lurt å ha med seg er solkrem, hatt, ekstra klær til kvelden, regntøy (ikke paraply), og mat og drikke hvis dere kommer tidlig og skal stå mange timer i kø. Det er av sikkerhetshensyn ikke lov til å ta med seg flasker eller annen væske inn på det indre publikumsområdet, som åpner kl. 18:00.

  Forventer stort oppmøte

  VG-lista er den største konsertbegivenheten i Norge, med tilskuertall som regel mellom 50 000 og 100 000. Til tross for regnværet, møtte det opp rundt 50 tusen skuelystne på Rådhusplassen i fjor. I år forventer Thomas Christiansen, sponsor- og eventsjef i VG, et enda større oppmøte.

  – De siste årene har vi vært uheldige med dårlig vær. Ikke bare vanlig regn, men ekstreme nedbørsmenger. Været er åpenbart ingen hindring for publikum. Anslagsvis 50-60 tusen mennesker har trosset det ekstreme været. I år er det meldt bra vær, og alt ligger til rette for enorme publikumsmengder på Rådhusplassen.

  Publikumsrekorden ble satt i 2003, da over 100 000 hadde møtt opp for å blant annet se den nybakte Idol-vinneren, Kurt Nilsen, synge “She’s So High”. Foreløpig har Yr.no meldt opplettsvær og sol, men dette kan selvfølgelig endre seg. Derfor er det lurt å følge med på værmeldingen.

  Artikkelen fortsetter under bildet.

  Isac Elliot returnerer! Dette bildet er fra Rådhusplassen i fjor. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
  Isac Elliot returnerer! Dette bildet er fra Rådhusplassen i fjor. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

  Følgende artister spiller på Rådhusplassen

  Isac Elliot
  Rita Ora
  Mr.Probz
  Austin Mahone
  Jason Mraz
  Kiesza
  Katy B
  Cody Simpson
  Broiler
  Bernhoft
  Gabrielle
  Hedegaar feat Lucas Graham
  Sivert Høyem
  Julie Bergan
  Kaveh
  Katastrofe og Staysman & Lazz
  Donkeyboy
  Elsa & Emilie
  Adelén
  Kim Cesarion
  Kanthem
  OnklP og de fjerne slektningene
  Monica Heldal
  Admiral P
  Store P

  VG-lista Topp 20 skal holde flere konserter rundt om i Norge i løpet av sommeren. Etter Rådhusplassen-konserten kan folk i Trondheim (2. juli), Stavanger (9. juli), Bergen (16. juli), Tromsø (23. juli), og Sortland (30. juli) begynne å glede seg. Artistene som skal besøke resten av landet er ennå ikke klare, men vi anbefaler at du følger med på P3.no og VG-lista for å få de siste oppdateringene.

  Se høydepunktene fra fjorårets VG-lista Topp 20 her: