Nok et storslipp til Rådhusplassen

– Disse tre siste slippene favner bredt, og har det til felles at alle er sterke vokalister, mener musikksjef i P3. Popstjernen Rita Ora er en av artistene som også er klar for VG-lista Topp 20.

Om én uke er det klart for folkefest på Rådhusplassen i Oslo.

I flere uker har vi ladet opp til sommeren og nå sparkes den i gang med VG-lista Topp 20-konsert i Oslo. Artister som Isac Elliot, Austin Mahone, Jason Mraz, Seinabo Sey og en haug andre samles med dagens største hits i baklomma for å lage sommerens store fest.

Men ikke nok med det, i dag ble det klart at tre nye navn også er klare – og du kan bli med på moroa helt gratis.

«Den neste Rihanna»

Blant annet vil popgudinna, Rita Ora, som har hits som “R.I.P”, “Radioactive” og “How We Do (Party)” underholde deg med sin nye singel “I Will Never Let You Down”. Ora fikk for alvor sitt gjennombrudd i 2009 da hun var med i BBC’s «Eurovision: Your Country Needs You».

Senere samme år ble hun flydd over til USA for å møte Jay Z. 48 timer etter hun landet på amerikansk jord signerte hun en kontrakt med Roc Nation som eies av rapkongen. Det tok dermed ikke lang tid før hun fikk sin plass i rampelyset – og i 2012 omtalte den britiske avisa The Guardian henne for «Den neste Rihanna».

I tillegg kommer også Kiesza og Heedegaard sammen med Lucas Graham.

Danske Rasmus Hedegaard har allerede holdt det gående i Danmark et par år, men det var først med fjorårets låt “Happy Home” han virkelig fikk satt fart på karrieren. Med den danske Lukas Graham på laget har han laget en låt som er lista på P3 – og som allerede har blitt spilt massivt i Norge.

Har du ikke mulighet til å komme på Rådhusplassen? Fortvil ikke. Du kan nemlig oppleve alt på NRK3 klokka 19.55, NRK1 klokka 20.45 eller følge med på P3.no.

Les også: Austin Mahone til Rådhusplassen | Disse leder årets show | Isak Elliot Kommer tilbake | Sortland ble by X

– Det oser av folkefest

Kanadiske Kiesza kan vi vel allerede kalle en norgesvenn. Hun var med på Donkeyboys låt “Trigger Finger” i tillegg til at hun har bidratt til å skrive Sandra Lyngs “Don’t Care”. I februar slapp hun debutsingelen “Hideaway” som fikk topplassering på singellista i Storbritannia i april. Nå høster hun applaus verden over – og 20. juni kan du oppleve henne live på Rådhusplassen.

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener flere av de viktigste artistene fra det siste året står på scenen fredag 20. juni.

mats1

– Vil garantert bli ville tilstander blant de yngste av musikkelskerne.

– Det oser av folkefest om man ser på lineup’en. Spesielt vil jeg trekke frem Seinabo Sey og Mr. Probs som viktige ambassadører for lyden av 2014. Med sterke navn som Austin Mahone og Isac Elliot er man også garantert ville tilstander blant de yngste av musikkelskerne. Man kunne selvsagt ønske seg at artister som Jason Derulo eller Pharrell var på plakaten, men sånn vil det alltid være enten det er snakk om festivaler eller torgshow, sier han.

Han gleder seg også over de tre siste navnene på plakaten.

– Disse tre siste slippene favner bredt, og har det til felles at alle er sterke vokalister. Kiesza har en naturlig link til Norge med bidraget på Donkeyboys store hit «Crazy Something Normal» og vil fremføre sin egen nydelige «Hideaway». Hedegaard har fylt mange ørekanaler i år, og treffer også foreldregenerasjonen. Rita Ora er en P3-favoritt som vil skape klubbstemning ute på plassen.

Disse artistene kan du oppleve live på Rådhusplassen 20. juni:

Isac Elliot
Rita Ora
Mr.Probz
Austin Mahone
Jason Mraz
Kiesza
Katy B
Cody Simpson
Broiler
Bernhoft
Gabrielle
Hedegaar feat Lucas Graham
Sivert Høyem
Julie Bergan
Kaveh
Katastrofe og Staysman & Lazz
Donkeyboy
Elsa & Emilie
Adelén
Kim Cesarion
Kanthem
OnklP og de fjerne slektningene
Monica Heldal
Admiral P
Store P