Sortland ble By X

Sortland er vinnerbyen som får sommerens siste Topp 20-konsert.

Sortland, i Nordland fylke, er vinner av  “By X”-konkurransen. Det betyr at Christine Dancke og Topp 20-turneen drar hit for å lage show den 30.juli.

– Vi tar med oss videre at ingenting er umulig

 

– Det var helt som fortjent og det heter ikke Vesterålen lenger, det heter Besterålen, sier en tydelig fornøyd Jonny Karlsen, banksjef i Sortland.

Initiativtaker Ken Rune Arnesen Hansen har lagt ned mye krefter i prosjektet og er veldig fornøyd med å ha vunnet konkurransen.

– Vi har samlet oss for å lage folkets video og alle har bidratt med sitt. I sum så ble det bra nok til at vi ble By X. Alle på Sortland og Vesterålen har lært noe viktig: det lønner seg å stå på, det lønner seg å samle seg og vi får en belønning i tidenes fest og vi tar med oss videre i hjertene våre at ingenting er umulig.

Nærmere 50.000 bidrag

Tilsammen har over 47 000 bilder blitt tagget med #vglistatil på Instagram, og over 28.000 har trykket like på bybildene på Facebook. Med sine 13.117 bilder på Instagram og et enormt lokalt engasjement, bestemte juryen tilslutt  at det er Sortland som vil få en konsertopplevelse uten like i sommer.

Les alt om konkurransen her!

– Det er litt karakteristisk for hele konkurransen at det er de små stedene som er best til å mobilisere. Det virker som om det ikke er en eneste person i Sortland som ikke har vært med på en eller annen måte og det syns jeg er rørende, sier Christine Dancke.

Christine Dancke gleder seg til å dra på Topp 20-turne til Sortland. (Foto: Hilde Holta-Lysell)

Til daglig leder hun musikkprogrammet Christine på P3, og i sommer skal hun også lede Topp 20 på Rådhusplassen og på turneen rundt om i landet. Hun gleder seg veldig til å besøke Sortland.

– Jeg tror det blir helt episk. Nå håper jeg at fylkeskommunen fikser transport til Sortland for alle som bor i nærliggende kommuner.

Gjennopplev Topp 20-showet på Rådhusplassen 2013

Laget musikkvideo

Juryen, som blant annet består av Christine Dancke, Gabrielle Leithaug, Jan Fredrik Karlsen og Kåre Magnus Bergh, har sett på oppslutningen på sosiale medier og på kreativiteten i de ulike byene.

Les også: Går bananas for VG-lista

Flere byer har laget musikkvideoer i forbindelse med konkurransen. Sortland klarte å mobilisere rundt 1000 personer på under ett døgns varsel, for å lage musikkvideoen til raplåta «#vglistatilsortland».

Chrisinte Dancke er veldig imponert over hva befolkningen har fått til i vinnerbyen.

– Da jeg så musikkvideoen trodde jeg først at det var filmet med helikopter på 17.mai eller noe sånt, men de har jo gjort alt for å vinne konkurransen. 

Hvis det ikke hadde blitt gjort som dugnad, mener initiativtakerne det ville kostet rundt 200.000 kroner å lage denne videoen:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gRe3Qm0XfRw&w=750&h=422]

 

Rånemiljøet i den lille Nordlands-byen har også mobilisert for å få VG-lista Topp 20 til Sortland:

 

Hvilke artister vil du se på Topp 20-turneen?

Etter at Topp 20-showet har gjort en pangstart i Oslo 20. juni, begir Christine Dancke og artistene seg ut på Topp 20-turné til Trondheim, Stavanger, Bergen, Tromsø og Sortland. Nå kan du være med på å bestemme hvilke artister vil du se på Topp 20-turneen. Bidra med forslag på Facebook: HER!

20. juni starter den store sommerfesten med årets første show på Rådhusplassen i Oslo. Etter det fortsetter turneen til disse byene:

Trondheim | 2. juli
Stavanger | 9. juli
        Bergen | 16. juli
      Tromsø | 23. juli

  Sortland | 30. juli

 

Se de siste bildene tagget med #vglistatilsortland

 

[instapress tag=”vglistatilsortland” piccount=”21″ size=”200″ effect=”fancybox”]