Isac Elliot tilbake til Rådhusplassen

Den superpopulære tenåringen er én av artistene som gjester Rådhusplassen i juni. Se hele lista her!

Er du klar for nordens største gratiskonsert? 20. juni er det årets første VG Lista Topp 20-show på Rådhusplassen i Oslo, og dette er noen av artistene som kommer for å spille for deg:

 

Isac Elliot
Mr.Probz
Katy B
Broiler
Bernhoft
Gabrielle
Sivert Høyem
Julie Bergan
Kaveh
Katastrofe og Staysman & Lazz
Donkeyboy
Elsa & Emilie
Adelén

 
 

Stort press

Om en drøy måned samles artistene med dagens største hits seg, for å lage sommerens store folkefest foran en fullsatt rådhusplass. En av de største navnene i år er den finske hjerteknuseren Isac Elliot. Den unge stjernen gjestet Rådhusplassen i fjor, men på grunn av stort press og ønsker om et nytt besøk er han altså tilbake på Rådhusplassen 20. juni.

– Vi så ikke det komme i det hele tatt

Isacs store gjennombrudd kom tidlig i 2013 med singelen «New Way Home». En av produsentene bak den populære låta er norske Alexander Austheim, også kjent som Rykkinnfella.

Les også: Disse leder årets show! | Sortland ble By X

– Vi var tre om låta som vi lagde fra et studio i København. Vi så ikke det komme i det hele tatt – at han skulle bli så populær, så fort. Da jeg jobbet med Isac var han bare 11 år og ikke særlig kjent i Finland. «New Way Home» ble et stort gjennombrudd for han, som tydeligvis gikk veldig bra siden låta lever i beste velgående selv halvannet år etter vi slapp den, sier Alexander.

Isac og Alexander fra da de jobbet sammen med låta «New Way Home». (Foto: Privat)
Isac og Alexander fra da de jobbet sammen med låta «New Way Home». (Foto: Privat)

Hva er det som har gjort Isac Elliot så populær?

– Han har en veldig moden stemme, noe som gjorde at låta med ett fikk et større publikum. Han hørtes ikke ut som en liten gutt, selv om han jo var det. Nå – to år etter – har han blitt eldre og kommet i stemmeskifte, noe som ofte kan være en utfordring. For Isac ser ikke det ut til å ha hatt noe særlig å si.

Nært forhold til fansen

Musikkprodusent i P3 og mP3, Marie Komissar er enig. Hun listet «New Way Home» på mP3 da låta kom og har med det vært med på å gi liv i den unge artisten.

– Isac Elliot har jo hatt en kjempehit med «New Way Home», som blant annet har blitt spilt i veldig høy rotasjon på norske hitkanaler som mP3. I tillegg er jo dette en utrolig fengende låt. Det er ikke alltid lett å peke på hva som gjør at noen blir mer populære enn andre, men det mest påfallende med Isac Elliot er at han har et nært forhold til fansen sin og er svært aktiv og personlig på sosiale medier. Og så er han jo så ung og flink. I tillegg er ikke Finland så langt unna, så han føles mye nærmere enn for eksempel en engelsk eller amerikansk artist.

– Det som skjedde i ettertid er jo over all forventning

Isac Elliot er flink til å oppdatere fansen (også kalt «Ellioteers») på sosiale medier. (Foto: @IsacElliot, Instagram)
Isac Elliot er flink til å oppdatere fansen (også kalt «Ellioteers») på sosiale medier. (Foto: @IsacElliot, Instagram)

Alexander synes det er veldig gøy å se at en artist han har jobbet med har blitt så populær som det Isac nå har blitt. Han gleder seg til å kanskje kunne få jobbe mer med den unge artisten.

– Det skjer jo ikke hele tiden og er veldig stas. Jeg hadde troa på låta fra vi spilte den inn i studio, men det som skjedde i ettertid er jo over all forventning. Jeg vet han har planer om et nytt album og jeg holder på å jobbe med noen demoer til han, så forhåpentligvis har vi et par ting på gang, avslører Alexander kryptisk.

 

Nummer 1 i flere uker

En annen populær, men noe mer ukjent artist som dukker opp på Rådhusplassen i sommer, er Mr Probz. Den tyske hiphop-artisten står bak den svært populære låta «Waves» som er listet på en rekke kanaler og har ligget på VG-lista Topp 20 i 9 uker, hvor 6 av dem er på førsteplass.

Mr Probz heter egentlig Dennis Princewell Stehr og har tidligere gitt ut raplåter på både tysk og engelsk. Låta «Waves» er imidlertid remixet av den tyske produsenten Robin Schulz og er Mr Probz første internasjonale suksess.

20. juni kan du oppleve den herlige låta «Waves» av Mr Probz, live på Rådhusplassen i Oslo  (Foto:  Kai Pfaffenbach, NTB/ Scanpix)
20. juni kan du oppleve den herlige låta «Waves» av Mr Probz, live på Rådhusplassen i Oslo (Foto: Kai Pfaffenbach, NTB/ Scanpix)

DJ Friendly er en av de som er svært begeistret for den deilige sommerlåta fra Mr Probz, og hadde følgende å si om hitten da han anbefalte den for P3 Musikk tidligere i år:

Internettet påstår at Mr.Probz er en nederlandsk hiphop-artist, men ikke la det ødelegge vårt gode humør. Her synger han nemlig sandstrandmykt – «I’m slowly drifting away/ Wave after wave…» – på solvarme klubbrytmer fra unge og fremadstormende Robin Schulz. Og resultatet er så bra at du vil få bittelitt penere ører bare av å høre på

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6MH9qWemtPo&w=750&h=422]