nrk.no

Disse er nominert til «Årets nykommer»

Disse er nominert til «Årets nykommer»

Lørdag 27. november kl 21.15 smeller det. Da går «P3 Gull» av stabelen: En storslått fest for å hylle musikknorges øverste hylle, for niende året på rad. Ifølge jurymedlem Adiele Helen Krüger Arukwe har konkurransen om nominasjonene til «Årets nykommer» vært ekstremt tøff i år. Bli kjent med de heldige fem! De nominerte er: Synne Vo […]

Lørdag 27. november kl 21.15 smeller det. Da går «P3 Gull» av stabelen: En storslått fest for å hylle musikknorges øverste hylle, for niende året på rad.

Ifølge jurymedlem Adiele Helen Krüger Arukwe har konkurransen om nominasjonene til «Årets nykommer» vært ekstremt tøff i år. Bli kjent med de heldige fem!

De nominerte er:

Synne Vo

Victoria Nadine

Mo Ayn

Jonathan Floyd

Ash Olsen

Juryens begrunnelse:

Det var veldig, veldig mange aktuelle navn på lista av kandidater. Så det har vært en lang prosess å velge ut de vi mener fortjener tittelen «Årets nykommer». Man må se etter kvalitetene som skiller seg ut. Det er mange artister som har kommet seg inn på den norske musikkscenen i år, vi holder av en knapp for de vi tror kan bli virkelig store, forteller Adiele Helen Krüger Arukwe på vegne av juryen.

I halvprofil ser vi en rockajente løfte hendene og vise djeveltegn. Hun har flere ringer, har to tatoveringer som strekker seg over armene. Hun har langt mørkt hår, en svart beanie-lue og stirrer intenst inn i kameraet.

Ash Olsen

Fra: Fredrikstad

Alder: 21

Hvordan føles det å være nominert til «Årets nykommer»?

– Det er ganske sykt, ass! Jeg så ikke den komme i det hele tatt, så det er veldig gøy.

Hvordan har året ditt vært hittil?

– Bra, men litt intenst nå som jeg har startet å spille og liksom virkelig gir alt. Men det har vært veldig bra, altså, og det har gått i et ganske nice tempo for min del, egentlig.

Hvor ser du for deg at du er om fem år?

– På middag med Justin Bieber. Nei, jeg veit ikke hva jeg gjør om fem år, men jeg tror jeg er rik. Forhåpentligvis er jeg på Forbes-listen «30 under 30». Det er drømmen.

Juryen om Ash Olsen:

Ash er nok årets mest unike nykommer – kanskje den mest unike vi har hatt på mange år. Hun representerer noe helt eget. Jeg vil ikke kalle henne en kvinnelig rapper, men hun representerer et perspektiv innenfor rap som er veldig unikt. Og det er det jeg tror gjør det spennende, i tillegg til at hun også er veldig god til å rappe. Låtene hennes er fantastiske og hun er helt vill live, sier Adiele Helen Krüger Arukwe på vegne av juryen.

En ung gutt, med mørke krøller, piercing i øret og brune øyner ser inn i kameraet. Han har på sett hettegenser og gjør seg klar til å ta hetten over hodet på bildet.

Jonathan Floyd

Fra: Oslo

Alder: 20

Hvordan føles det å være nominert til «Årets nykommer»?

– Det er helt vilt! Det er dette jeg har jobbet for. Ikke å bli «Årets nykommer», men å bli nominert. Det er helt sykt og føles kjempefint.

Hvordan har året ditt vært hittil?

– Masse, masse, masse jobb! Jeg har vært i studio nesten hver dag: Vi prøver å gjøre ferdig en EP. I tillegg har jeg gjort så mange konserter som det er mulig å gjøre, produsert musikkvideoer, og stilt til intervjuer.

Hvor ser du for deg at du er om fem år?

– Om fem år? Forhåpentligvis en stor og suksessfull artist. Jeg vet ikke! Det kan gå alle veier, men sånn det ser ut nå, ser det ut til at det går riktig vei.

Juryen om Jonathan Floyd:

Jonathan var enda en artist som kom smygende. Men det han leverer er musikk med ekstremt høy kvalitet. Han representerer r&b-sjangeren på en så bred måte, som når ut til så mange. Du kan nesten kalle det en fusjon av r&b og pop. Jeg husker første gang jeg så en video av Jonathan Floyd på YouTube. Der var det noen som hadde kommentert: «Norges The Weeknd.» Selv om det er en brå påstand, er det noe sannhet i det. Så gjør han det på norsk – det er drittfett, sier Adiele Helen Krüger Arukwe på vegne av juryen.

En kar med leopardmønstrede solbriller kikker likegyldig inn i kameraet. Han har kort mørkt hår, tykt, men trimmet skjegg og er iført en tykk, blå boblejakke.

Mo Ayn

Fra: Oslo

Alder: 26

Hvordan føles det å være nominert til «Årets nykommer»?

– Det er veldig spennende – jeg så virkelig ikke den komme. Men det er kjempedeilig å bli nominert.

Hvordan har året ditt vært hittil?

– Hittil har jeg prøvd å sette igang prosjekter og å lage singler. Så det er det jeg har gjort. Også har jeg prøvd å utvikle sounden min (at sounden vokser i en retning som jeg ønsker), og hele tiden komme med noe som er bedre.

Hvor ser du for deg at du er om fem år?

– Om fem år ser jeg for meg et stappa Sentrum scene eller Spektrum. At alle sammen kommer på min konsert. At «det er der man må være».

Juryen om Mo Ayn:

– Mo Ayn har en utrolig sterk historie, som bare viser hvor mye han legger i musikken sin. Debut-EP-en er bare så fin og melodiøs. Han treffer virkelig en nerve i rap-/r&b-sjangeren. Når store navn som Yosef fra Madcon og Chirag fra Karpe går god for ham, har han virkelig noe. Men de trengte ikke å bevise det: Det så vi allerede. Mo Ayn lager et univers og jeg gleder meg til å se mer av ham, sier Adiele Helen Krüger Arukwe på vegne av juryen.

En jente ser skremt inn i kameraet. Hun sitter på gulvet, iført en hvit kjole og drar bena sine tett inn til brystet.

Victoria Nadine

Fra: Skien

Alder: 21

Hvordan føles det å være nominert til «Årets nykommer»?

– Det er jo helt sykt! Jeg har sett på «P3 Gull» siden jeg lærte å gå. Siden den tid har jeg drømt om å være en av de nominerte på TV-en. Dette er ganske surrealistisk.

Hvordan har året ditt vært hittil?

– Året mitt har vært helt sykt! Drøm etter drøm har bare gått i oppfyllelse. Det har vært Bylarm, det har vært første plass på Spotify og det har vært VG-lista. Det har vært mange mål jeg har hatt fra starten som nå er oppfylt.

Hvor ser du for deg at du er om fem år?

– Det vet jeg ikke. Det er skummelt å si. Jeg drømmer bare om å leve av det her. At musikken min når ut til flere, og at jeg bare fortsetter med musikk. Kanskje det å stå på større scener og konserter? Sånne ting.

Juryen om Victoria Nadine:

– Victoria tok bare hele Norge med storm. Vi har jo sett henne i reality-TV, men hun dukket opp ut av intet. Jeg tror de aller fleste reagerte med, «oi, hvem er dette her?» Men for en stemme! Hun har virkelig imponert. Veldig sterk vokalist, utrolig dyktig låtskriver: Det er sjeldent man ser en nykommer gjøre det så bra, så fort, sier Adiele Helen Krüger Arukwe på vegne av juryen.

En jente iført en oransje genser, kikker frekt inn i kameraet. Hun holder hodet opp og ser smålig trøtt ut.

Synne Vo

Fra: Lesja

Alder: 23

Hvordan føles det å være nominert til «Årets nykommer»?

– Helt seriøst, det er så stas! «P3 Gull» er jo en prisutdeling jeg har fulgt med på i mange år. Det er rart å være en del av det og å få den anerkjennelsen av NRK P3.

Hvordan har året ditt vært hittil?

– Det har vært et innholdsrikt og veldig spennende år for min del. Veldig mye låtskriving! Jeg har vært mye i studio og jeg har jobba mye med mitt eget prosjekt, og skrevet for andre prosjekter. Også har jeg fått holde en del konserter. Det har vært et fint år, til tross for lockdown i mars.

Hvor ser du for deg at du er om fem år?

– Oi! Jeg føler jeg alltid svarer det på samme på slike spørsmål, men jeg har lyst til å være headliner på Vinjerock og større, kule festivaler i Norge. Jeg har lyst til å fortsette å leve med så mye musikk.

Juryen om Synne Vo:

– For en dialekt! Elsker det! Hun representerer det urnorske, utkantene og distriktene i Norge. Hun er så flink til å bruke dialekten sin i musikken. Det er så utrolig sterke poplåter. Om noen år komme hun det til å være veldig manges norske favorittartist, en «Lindmo»-type artist, sier Adiele Helen Krüger Arukwe på vegne av juryen.

Journalister: Sebastian Faugstad og Ida Lillebo
Illustrasjoner: Jonas Bødtker
Foto: Promo / Plateselskap
Video: Foto/klipp: Sigurd Linaae, Vrang Produksjon

LES MER OM MUSIKK:

Siste fra P3.no: