Disse er ukas heiteste

Ukas «Heit eller teit» kommer fra Kristine Riis og Magnus fra Svensker er mennesker.

Denne ukas heit eller teit-spalte kommer fra Kristine Riis og Magnus Trygve Olsen Devold, svenskenes forkjemper i P3s nye nett-serie Svensker er mennesker.

Sjekk ut: Svensker er mennesker

Magnus’ HEIT-liste

Osama Bin Ladens død
Endelig er denne mannen funnet og drept. Men hva har han gjort mot svenskene, spør du kanskje? Eller kanskje du ikke spør om det, men likevel velger jeg å stille deg et retorisk spørsmål tilbake. Hva har han egentlig gjort for svenskene? (Svar i kommentatorfeltet under.)

Rød og sort allværsjakke
Er det dette som blir plagget alle må ha i sommer? Nei, men det blir veldig praktisk når høsten kommer. Tåler regn, vind og hagl i moderate mengder.

Året heteste mote. Rød og svart allværsjakke. (Foto. Skjermdump, P3)
Året heteste mote. Rød og svart allværsjakke. (Foto. Skjermdump, P3)

Magnus Trygve Olsen Devolds fødselsdag
Et sikkert vårtegn er at det kun er 6-7 måneder igjen til min fødselsdag. Hvis du, som meg, er lei av å feire bursdagen min alene, er 13. november dagen du kan avlegge et besøk.

Jeg har ikke lyst på noen gaver, jeg vil heller at du gir en donasjon i mitt navn til etterforskningen av drapet på Olof Palme. La meg likevel legge til et PS.

PS: Av gaveønsker vil jeg gjerne nevne at gavekort som kan brukes på store kjøpesentre er å foretrekke.

Magnus’ TEIT-liste

Det norske hockeylandslaget
Å ta fra vårt nabolands siste rest av stolthet på den måten hockeylandslaget gjorde det i VM, er rett og slett sørgelig.

Men skulle svenskene ønske de hadde Shampoo, så de kunne vaske av seg skuffelsen? Nei. Det hadde jo tvunget dem til å bade i de iskalde brønnene sine tidlig i mai. I tillegg hadde drikkevannet deres blitt fullt av såpe.

Se på den triste svensken. (Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix)
Se på den triste svensken. (Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix)

Vær så snill, norske ishockeyspillere, bruk heller energien på å lage god musikk som alle kan ha glede av! Oleoleole (det er utenlandsk, og er ikke et navn som jeg først trodde)!

Fest
Den sosiale samværsformen ”fest” blir stadig morsommere, morsommere og morsommere. Men ofte inviterer mennesker til fest uten å invitere alle. Har du planlagt en fest, kanskje i forbindelse med nasjonaldagen, Svenska flaggans dag 6. juni? I så fall, husk å invitere også de som er ensomme og sjelden får være med.

Har du for eksempel husket å invitere svensken som søker tilflukt på loftet ditt? Eller høye personer i rød- og blårutet skjorte (som elsker å danse)?

Visste du at: En kjent norsk reporter foreløpig ikke har noen planer i mai? Kan alle dager.

Til tross for fattigdom og arbeidsledighet, finnes også den sosiale samværsformen «fest» i Sverige.

Mobbing
Trenger jeg å si mer? Ja. Jeg velger å si mer ved å lenke til en uhyre interessant dokumentarserie som ligger på radiokanalen P3s nettsider. Den er laget av et stort journalisttalent, man kan knapt merke at det er hans journalistiske debut.

Serien er den eneste jeg kjenner til som virkelig tar mobbing på alvor og lar deg se på ganske nært hold hvordan mobbing forekommer i Norge. Se den her.

Kristines HEIT-liste

Stella Mwangi
Stella Mwangi, jeg heier så hardt på henne. Håper hun tar seg helt til finalen og vinner hele MGP-sirkuset. Hun er søt, blid og flink.

Trekant sesong 2
Nå kommer ny sesong av den serien som satte Norge på hodet i noen måneder. Jeg spår at de nye programlederne, som enda ikke er funnet, kommer til å bli riktig så hete. Folk kan melde seg på audition her.

Trekant. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Trekant. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Wenche Myhre
Den evig unge vakre damen som har kjempet seg tilbake etter operasjon mot brystkreft og skal ha sin første konsert 22. juni på et helt år. Hun er en flott dame, og jeg blir alltid i godt humør av å se hennes blide ansikt.

Wenche Myhre på vei til Rockefeller i forbindelse med åpningen av utstillingen "Wenche Myhres verden" på Rockheim. (Foto: Berit Roald /Scanpix)
Wenche Myhre på vei til Rockefeller i forbindelse med åpningen av utstillingen "Wenche Myhres verden" på Rockheim. (Foto: Berit Roald /Scanpix)

Kristines TEIT-liste

Folk som snakker negativt om russen
Jeg elsker russ, og synes de setter et fint preg på mai måned. Det er noe søtt og koselig over 18-åringer som ruler gata med verdens største selvtilllit i fire uker i strekk.

Kristine Riis er igrunn ganske glad i russen. (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)
Kristine Riis er igrunn ganske glad i russen. (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)

Banantråder
Kan noen være så snill og genmanipulere vekk trådene fra bananen? Jeg blir så kvalm.