Disse kan bli Årets Urørt!

Tre artister har muligheten til å bli Årets Urørt, du kan bli med og bestemme hvem det blir.

Hver måned har Urørt vist fram ukjente band og artister og deres låter gjennom P3 sine plattformer. Ut fra denne utvelgelsen har nå tre heldige artister muligheten til å stikke av med den gjeve tittelen Årets Urørt 2019.

Som fjorårets vinner, Girl in red, vil årets vinner også få stå på scenen under P3 Gull sammen med noen av de største artistene vi har her i landet 30. november.

De nominerte er…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=F5jeqji5xC4&w=560&h=315]

Kamara – «Don’t call my name»

Selv om den pop-elskende artisten fra Bergen kun har gitt ut en låt, har Kamara spilt på flere scener i løpet av året. Hun har et ønske om å lage pop-musikk som mange kan relatere seg til, og motivasjonen er derfor stor til å satse alt på en musikk-karrière.

– Jeg vil heller bli 40 og gå til NAV enn å være 80 og angre på at jeg aldri gjorde noe da jeg var 20, uttalte Kamara da hun fikk tittelen Månedens Urørt i september.

Nå topper det seg for den energiske artisten med nominasjon til Årets Urørt.

– Noen av mine favoritt-artister har blomstret gjennom Urørt, det å være nominert er så jævlig stas!

Mer om Kamara: Fra flau til stolt

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G1oNNtZ8yYE&w=560&h=315]

Ousu Leigh: «Notice»

Ousu Leigh har gått fra og knipse bilder av de som står på scenen, til selv å stå i rampelyset. Oslo-rapperen slapp tidligere i år sin debutsingel «Notice», en låt som handler om R&B-artistens bakgrunn som fotograf og hvorfor han begynte med musikk. Da han tidligere i år fikk tittelen Månedens Urørt, uttrykte han hvor viktig det er å følge drømmene sine.

– Det er så klisjé, men jeg tror det er viktig å tørre og gjøre det man har lyst til. Har du en drøm, så gjør det. Det er bedre å tørre og feile, enn å angre på at du ikke gjorde det.

Nå kan du hjelpe han med å oppfylle en annen drøm – å kunne stå som Årets Urørt på scenen under P3 Gull.

– Folk bør stemme på meg fordi jeg er den eneste nominerte som ikke er fra Bergen og fordi jeg representerer den norske urban-musikken.

Mer om Ousu Leigh: R&B mellom fjord og fjell

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yZsBcSbJgJU&w=560&h=315]

Iris:«Hanging around you/Crackers»

Fra Arna i Bergen kommer pop-talentet Iris. Med ærlige og personlige tekster og et stort ønske om å formidle musikken, har resultatet vært et år fylt av utgivelser og konserter på forskjellige scener.

Selv om sceneskrekken tidligere har påvirket pop-artisten, er musikken noe hun brenner for. Noe hun også gjorde da hun var Månedens Urørt i juni.

– Jeg synes alt er skummelt, men jeg har samtidig lyst til å gjøre alt. Spille mange konserter, lage masse musikk – ja, jeg har bare lyst til å gjøre alt.

Og om hun vinner skal det feires skikkelig.

– Det er jævlig skummelt og jævlig gøy å være nominert. Jeg liker å tro at jeg kommer med noe eget i pop-musikken. Hvis jeg vinner skal jeg feire med nakenbading.

Mer om Iris: Lurte kommunen for gitar

Slik kåres Årets Urørt

For å feire Urørt-musikken og Urørt-året som har gått, vil du kun høre musikk fra tidligere og nåværende Urørt-artister på P3 torsdag 31.oktober.

Spenningen topper seg samme torsdag klokken 13.00 i Christine sin sending, hvor det er duket for kåring: En av de tre finalistene vil gå seirende ut med tittelen Årets Urørt. Vinneren blir stemt frem av både publikum og en jury.

Du kan stemme på din favoritt på P3.no eller øverst i saken.

Se hvordan årets nominerte fikk vite at de er nominert:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EVQHMxrLoNo&w=560&h=315]