En, to P3aksjonen!

P3aksjonen er nå igang- direkte fra Spikersuppa!

Fra klokken 15.00 i dag, direkte fra Spikersuppa i Oslo gikk P3 sammen med Amnesy stå opp mot urett for årets TV-aksjon som i år setter fokus på menneskerettigheter. Amnesty er verdens største menneskerettighetsorganisasjon og arbeider for menneskers frihet, rettferdighet og verdighet verden over. Vi har valgt å fokusere på rettighetene til LHBT-personer.

Programlederne

Silje Reiten Nordnes og Ronny Brede Aase, fra P3morgen, teamer i år opp med Niklas Baarli og Mathias Nylenna fra Verdens Rikeste Land, for å gi deg 80 sammenhengende timer med radio, direkte fra studio i Oslo sentrum.

– P3aksjonen er den gangen i året der noen P3-programledere burer seg inne på Spikersuppa i Oslo, for å samle inn penger til et godt formål og det i anledning TV-aksjonen, forteller Mathias.

Tidligere har P3aksjonen vart i 72 timer, men i år øker vi aksjonen, musikken og underholdningen til hele 80 timer.

– Vet dere hva min umiddelbare respons til det er? spør Ronny. Helt topp, jeg synes det kunne vært 90 timer også!

Ronny under fjorårets P3aksjon (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Vaske seg i skrittet

Ronny har allerede et lass med erfaringer å dele fra P3teltet, nykommer Niklas har mange spørsmål før det lange teltoppholdet.

– Du som har vært der så mange ganger, har du noen hygienetips?
– Ja! Det første året var jeg dum nok til å ikke høre på tipset om å ta med rikelig med våtservietter, svarer Ronny.
– Men hva bruker du alle disse våtserviettene til?
– De bruker man til å vaske seg i skrittet, svarer Ronny og Silje.

Hør hele klippet her:
P3morgen prater om P3aksjonen 2012

Mens Silje gleder seg masse til den 80 timer lange radiosendingen, har Niklas derimot noen små bekymringer før han inntar studioet på Youngstorget.

– Jeg har så ømfintlig hud i skrittet, så jeg kommer til å slite med utslett, utleverer Niklas.

LHBT

I år går pengene blant annet til Amnestys LHBT-arbeid i Europa. LHBT er en forkortelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Flere steder i verden diskrimineres disse minoritetene i stor grad. Amnesty arbeider med å legge press på myndighetene i de aktuelle landene, slik at de skal sikre LHBT-personer mot diskriminering og hatkriminalitet. De innsamlede pengene vil gå til dokumentasjon, aksjoner, tilstedeværelse og samarbeid.

Se også: Alle konsertene fra fjorårets P3aksjon her!

Vi må kreve like rettigheter, et skikkelig diskrimineringsvern, etterforskning og straff av vold og overgrep. I hele 70 land er det fortsatt ulovlig å leve ut sin legning. Årets slagord lyder derfor: Å elske er en menneskerett.

700.000 i fjor

I fjor sendte Ken, Aisath og Ronny 72 timer radio fra teltet på Spikersuppa. Etter tre døgn hadde de hatt besøk av flere titalls kjente gjester, men også mindre en rekke mindre kjente gjester satt sine spor på fjorårets programledere:

Jonas Gahr Støre og Radioresepsjonen var blant de første som tok turen til P3aksjonens studio i fjor. I løpet av de tre dagene hadde både Envy, Lido Lido, Gabrielle, Team Me, Sondre Lerche og Lars Vaular vært innom å spilt sine aktuelle låter.

Se også: Høydepunktene fra fjorårets P3aksjon her!