Disse spiller på P3aksjonen

P3.no har snakket med noen av artistene.

P3aksjonen 2011

  • Dette er P3-aksjonen:
  • 72 timer direktesendt radio fra et gjennomsiktig studio på Youngstorget
  • Direkte stream og chat på P3.no
  • Tv-sendinger på NRK3 fra 19.30 til 20.00 fra fredag til søndag.
  • Gjester og konserter hver dag
  • Gi ditt bidrag til P3aksjonen gjennom å sende ønskelåter på sms

På torsdag går P3aksjonen av stabelen. I 72 timer skal Ken, Ronny og Aishath sette fokus på og samle inn penger til Norsk Folkehjelps arbeid med rydding av miner og klasevåpen i Bosnia.

En rekke artister stiller opp for å støtte årets aksjon. Jaa9&Onkl P, Admiral P, LidoLido, Jonas Alaska og Gabrielle er noen av de som skal spille live i glassburet på Youngstorget.

Se hele konsertoversikten i bunnen av artikkelen!

Les alt om P3aksjonen her!

– Lav terskel for å delta

Margaret Berger opptrer på P3aksjonen på søndagen. Hun er for tiden aktuell som vokalist på singelen “Salomé” fra Charlotte Thorsvedts debutalbum. Berger slapp selv singelen “In a Box” tidligere i år, og albumet kommer i løpet av vinteren.

På P3aksjonen kommer Berger til å servere akustiske versjoner av sine egne låter. Hun er glad for muligheten til å gi noe med musikken sin og håper at P3aksjonen kan være med å engasjere ungdom.

– Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg har en følelse av at 90-talls grunge-ungdommen generelt var mer engasjerte enn dagens ungdom. Det er så mye som krever oppmerksomheten til unge i dag, så det å ha et nært forhold til TV-aksjonen når man er ung nå er kanskje litt urealistisk. Det å dra inn P3 gjør kanskje ting mer jordnært for ungdom, sier hun.

– Det er så lav terskel for å delta. Det er så lett å sende en sms og ønske seg en låt og samtidig gi noen kroner. Det er lettere enn å måtte gi 140 kroner av sine egne lommepenger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Margaret Berger. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Margaret Berger. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

De unge må engasjere seg

Hvis du ikke har hørt låten “Ring meg” har du bodd under en stein det siste året. Artisten Gabrielle er nå klar med den nye singelen “Bordet”, som hun skal gjøre en akustisk versjon av på P3aksjonen.

Som Margaret Berger mener Gabrielle at ungt engasjement er viktig.

Hvis ikke de unge er med og støtter nå, hvem skal støtte om førti år?

– Gabrielle

– Det er veldig viktig å motivere unge til å engasjere seg. Hvis ikke de unge er med og støtter nå, hvem skal støtte om førti år? Det er nok lett for mange å tenke at de voksne tar seg av sånt, og det blir en form for ansvarsfraskrivelse.

– Vi har kanskje ikke direkte ansvar for at det er miner i Bosnia, men når vi kan hjelpe så bør vi absolutt gjøre det. Det er ikke så mye som skal til og hvis alle gjør litt kan det utgjøre stor forskjell.

– Å synge er livet mitt. Hvis jeg kan motivere andre til å være med å hjelpe, er det en gylden sjanse jeg er glad for.

Må bidra til å gjøre verden bedre

En annen artist som gjester årets P3aksjon er Jonas Alaska. Fyren, som er kjent for låter som “In the Backseat” og “October”, er selv i starten av tyveårene.

I likhet med Margaret Berger og Gabrielle synes han det er bra at unge folk bidrar gjennom P3aksjonen.

– Det er veldig viktig at unge engasjerer seg i og med at det er vi som skal ta over etter hvert. Det er bra å lære og bidra til å gjøre verden bedre, det er viktig at alle er med, sier han.

Alaska tenker han kommer til å kjøre en rolig tone når han skal opptre i glasshuset på Youngstorget.

– På P3aksjonen skal jeg stå alene og spille med gitar. Det blir nok noen litt triste, viseaktige låter. Jeg vil si noe med musikken og håper det er noe folk vil sette pris på.

Bli med hjem til Jonas Alaska i videoen under!

Artistene som gjester P3aksjonen:

Jonas Alaska skal spille på årets P3aksjon. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter)

Fredag:

10:00 – Jonas Alaska
12:00 – Jaa9&Onkl P
14:00 – Samsaya

Lørdag:

12:00 – Vegard Leite
14:00 – Moi
17:00 – LidoLido

Søndag:

10:00 – Margaret Berger
12:00 – Admiral P
13:30 – Team Me
14:00 – Lise Karlsnes
17:00 – Gabrielle