Disse leder P3aksjonen

Ken, Ronny og Aishath samler inn penger til tv-aksjonen ved å lage tre døgn radio – innelåst i et telt.

Torsdag 20 oktober skal P3 stenge tre av sine programledere i et telt på Youngstorget i 72 timer. Hvorfor? For å samle inn mest mulig penger til årets tv-aksjon!

P3aksjonen 2011

  • 72 timer direktesendt radio fra et gjennomsiktig studio på Youngstorget
  • Direkte stream og chat på P3.no
  • Tv-sendinger på NRK3 fra 19.30 til 20.00 fra fredag til søndag.
  • Gjester og konserter hver dag
  • Gi ditt bidrag til P3aksjonen gjennom å sende ønskelåter på sms

Årets TV-aksjon går til Norsk Folkehjelp og deres arbeid med å rydde miner og klasevåpen i en rekke land i Afrika, Asia, Europa og Midt-Østen.

Bli bøssebærer og les mer om tv-aksjonen her!

Ken Wasenius-Nilsen fra Banden, Aishath Afeef fra Popsalongen og Ronny Brede Aase fra P3morgen skal sende radio direkte i tre døgn. De tre programlederne går inn i studioet torsdag 20 oktober, kvart over 11 om kvelden, og kommer ikke ut før søndag 23 oktober. Dette blir med andre ord et intimt maraton for de tre programlederne.

Les også: Høydepunktene fra P3aksjonen 2010

Hva ser dere mest frem til?

Aishath: 72 timer kvalitetstid med Ronny og Ken for en god sak! Det skal også bli fint å få besøk av alle artistene og kjendisene. Nå vil det komme frem for en dag hvem som raus og ikke!

Ronny: Nok en gang skal jeg få lov til å gjøre noe som er både viktig, fint, og samtidig fryktelig morro og spennende!

Ken: Jeg gleder meg aller mest til kl 03.30 hver eneste dag, for da stenger vår nærmeste nabo, utestedet Internasjonalen. Det er noe med skrålende venstreorienterte hipstere og dunke-høy indie som ikke akkurat legger forholdene til rette for nattesøvn.

Rydder miner med radio

Aishath er glad for at det i år er Norsk Folkehjelp som får pengene fra tv-aksjonen, og håper på å få samlet inn så mye penger som mulig.

– Det er en veldig fin sak i år! Det er flott at P3aksjonen kan bidra til et konkret område – da blir innsatsen og bidragene mer synlig og forsvinner ikke bare ut i den store verden. Dessuten tror jeg de fleste må være enige om at miner er noe av de styggeste og mest groteske type våpen som finnes. De må vekk!

– I år går pengene til noe som er veldig viktig og veldig konkret. Jeg gleder meg til å snakke om temaet når vi står der på lufta, for det er noe er veldig lett å forholde seg til. Vi skal hjelpe til å rydde vekk miner, sånn er det!, sier Ronny.

P3aksjonen samler inn penger for få flere slike i arbeid. Her er en minerydder i arbeid i Sudan (Foto: Werner Andersson/Norsk Folkehjelp)
P3aksjonen samler inn penger for få flere slike i arbeid. Her er en minerydder i arbeid i Sudan (Foto: Werner Andersson/Norsk Folkehjelp)

Kjente fjes

Det hele handler jo selvfølgelig ikke bare om tre døgn med fjasing på radio. Ken, Aishath og Ronny fyller radoisendingene med både kjente og ukjente gjester, mens du bestemmer hvilken musikk som skal spilles på P3 gjennom å sende sms med ønskelåter. På denne måten er du også med å støtte P3aksjonens arbeid for Norsk Folkehjelp.

Banden og Trygdekontorets Leo Ajkic har besøkt Bosnia for å se hvordan Norsk Folkehjelp arbeider. (Foto: NRK)

Du får også se reportasjer fra Leo Ajkic, reporter i Banden og Trygdekontoret, som har reist tilbake til hjemlandet Bosnia for å se hvordan Norsk Folkehjelp jobber.

Overtrøtt leirskolestemning

Dette er andre gangen Ken, Aishath og Ronny loser lyttere og seere gjennom tre døgn med direktesendt radio, men hvordan holder man egentlig på publikummet sitt gjennom tre døgn?

Aishath: Jeg skal være mitt mest sjarmerende jeg! Prinsesse Diana hadde jo så vidt jeg vet minerydding som sin sak, så jeg går for å være så lik henne som mulig i denne aksjonen. Jeg satser rett og slett på å tilnærme meg aksjonen med glamorøs og royal verdighet. Ken og Ronny kan få rollene som Charles og Dodi.

Hva er det beste og verste ved å sende radio i tre døgn sammen med tre kolleger?

Ronny: Det negative er at man får lite søvn og lever tett oppå hverandre. Det er også en hygiene-problematikk i dette, men det er mest fordi jeg er redd på vegne av de to andre. Det positive er at man får lov til å lage viktig og morsom radio!

Aishath: Positivt: Man jobber for en god sak samtidig som man blir godt kjent med hverandre og folka som hører på. Det blir jo veldig personlig når man er sammen fra morgen til kveld 3 døgn i strekk. Negativt: Tre døgn i et radiostudio betyr overtrøtt leirskolestemning dirkete på riksdekkende radio i 72 timer.

Ken: Eh. Positive? Positivt for meg selv eller menneskeheten? For menneskeheten så vil det jo føre til mer minerydding. Det er en veldig bra ting. For meg personlig er det jo ikke så mange positive sider. Det blir 72 timer med knallhard jobbing og minimalt med søvn. Det er jo ekstremsport, bare at man blir snytt for det kvikke adrenalin-kicket som gjør at folk liker ekstremsport. Ikke får jeg spilt FIFA inni der heller.

Se bildene fra P3aksjonen 2009 da Ken, Aishath og Ronny var programledere sammen.

Få med deg ALT

Du trenger ikke å være i Oslo for å få med deg maratonsendingen. Du kan se P3aksjonen på tv på NRK3 fra kl. 19.30 til 20.00 fredag, lørdag, og søndag. I tillegg setter P3.no opp både stream og chat med programlederne som går kontinuerlig med radiosendingene. Enkelte konserter og intervjuer vil også bli lagt ut på P3.no i ettertid.

Gi gjennom bud

Som tidligere vil også P3aksjonen auksjonere bort masse eksklusivt smågodt, hvor alle inntekter fra auksjonen går til Norsk Folkehjelp. Noen av auksjonsobjektene i fjor var privatkonsert med Kvelertak, muligheten til å være Erik Solheims høyre hånd, rappellering med Petter Stordalen, Einar Lundes dress, Øystein Grenis fuzzpedal, og mange andre ting.

Se hvordan da Petter Stordalen rappellerte med firmaet som bød under fjorårets P3aksjon.

Gorillatøfler og hørselvern

Ken, Aishath og Ronny har vært innesperra i tre døgn før. Hvilke erfaringer tar de så med seg til denne runden?

Aishath: Jeg må ha med hørselsvern. Ronny har ikke begynt å plystre noe mindre eller lavere på natta siden sist. Ken og jeg skal også ta vår sedvanlige shoppingrunde på oslos varemagasiner for å handle inn nødvendig stæsj som for eksempel gorillatøfler og våtservietter. Det er for øvrig greit å holde seg unna Ken når han havner i det litt stille hjørnet sitt.

Ronny: I fjor lærte jeg at begge to er veldig behagelige folk. Ting er veldig enkelt og greit med de to, så lenge man får litt søvn.

Ken: Jeg lærte at Aishath elsker ”Fascination” av danske Alphabeat og at Ronny er en maskin som driftes av nikotin. Jeg får dessverre ikke brukt denne kunnskapen til noe som helst.

Se høydepunktene fra P3aksjonen 2009 i en snasen liten video her: