Takk for alle bidrag!

SMS og auksjoner ga P3aksjonen ny innsamlingsrekord.
PS: Dette går pengene til | P3 <3 lytterne | Ken i Sudan | Konsertene | Bilder

P3aksjonen 2010 er over, og må kalles et vellykket sammensurium av tre døgnville programledere, celebre gjester, masse ferske, så vel som etablerte artister, gaver i bøtter og spann, et sinnsykt engasjement fra folket og over 620.000 innsamlede kroner!

Fra start til slutt

72 timer med direktesendt radio startet torsdag 21. oktober kl. 23.00. Ronny kalte det innsamlingsfest, Live følte hun skulle være med på Big Brother og Ken var nylig returnert fra Sudan.

Hør Kens innslag fra skolen for hjemløse i Sudan: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/10/Skole-for-hjemløse.mp3|titles=Skole for hjemløse ]

Ronny, Live og Ken entrer studioet på Rådhusplassen

Erik Solheim og Else mest populære

En dag på Erik Solheims kontor fikk helt klart inn flest bud med 117 interesserte. Etterfulgt av rapellering ned et hotellbygg med Petter Stordalen, og signert fotballdrakt fra Brann med 107 bud. Julelunsj med Else Kåss Furuseth og familien var også en budvinner, med 100 bydere.

Folk var også mest villig til å legge igjen en bråte med penger i en dag med Erik Solheim, som fikk inn 35.000 kroner alene, igjen – en nær-døden-opplevelse med Petter Stordalen for 25.000 kroner, en tatovering fra Morten i programmet  «Ta en tattoo», til en verdi av 14.000 kroner gikk for 19.500 kroner. Privatkonsert med Kvelertak gikk for 18.000 kroner, og Odd Nordstogas første gitar, kaffeserviset Radioresepsjonen har satt sitt preg på og Bjørn Johan Muri sin «Yes Man»-skinnjakke, fikk alle bud på over 10.000 kroner.

Ken er sliten etter 2 døgn på Rådhusplassen

Nesten halvveis i den intense aksjonen var det på tide å sjekke formen til programlederne

– Jeg har kjørt en kaffe-cola-combo til nå, men kjenner at hvis ikke Live står opp snart så går jeg på en smell, sa Ken etter en tøff oppvåkning med falsk brannvarsling.

Morsomme øyeblikk og sterke historier

For å fylle 72 timer med interessant stoff har Ronny, Live og Ken hatt diverse gjester i studio. Else Kåss Furuset var som nevnt innom med sitt tilbud på julefrokost- og lunsj med familien på Jessheim.

I tillegg besøkte Erik Solheim, som auksjonerte bort en dag som hans høyre hånd og Einar Lunde prøvde å presse opp prisen på hans donerte dress, og Oslo Girls som la inn et bud på en snekkerbukse fra Fritt Vilt III.

Blant de sterke historiene som ble fortalt var blant annet speideren Monica Langen, som nylig var i Liberia med Flyktninghjelpen, og Mo (Mohamed Abdi Farah) fra X-factor, som nå sjarmerer hele Norge med sine tolkninger av blant annet Michael Jackson.

Som gjest i P3aksjonen fortalte han om sitt forhold til årets tv-aksjon, og hvordan han opplevde å komme til Norge som flyktning.

Verdens største flyktningleir

Hassan Kaire jobber for Flyktninghjelpen, og fortalte om situasjonen flyktningleiren Dadaab i Kenya, som er en av verdens største leire. Der bor det nesten 300 000 flyktninger – det er nesten 50 000 flere innbyggere enn Bergen by – og omtales som Kenyas fjerde største by.

Mange har bodd i leiren i flere år, og mange har måttet dra fra alt de eier.

– I slike tilværelser som i Dadaab er beskyttelse det viktigste. Alle har flyktet på grunn av krig og problemer, og har mistet alt de eier. Folk kommer dit for å søke trygghet og å starte et nytt liv, forteller Kaire.

Se også: Bildegalleri fra Dadaab og da Dronning Sonja besøkte flyktningleiren

Artister i kø

Bjørn Johan Muri var en av artistene som villig stilte opp i årets P3aksjon, etter at han ga «Yes Man»-skinnjakka til auksjonen.

Se også konsertene med Odd Nordstoga, Admiral P, Rikke Lie, Harrys Gym, Jaa9 & Onkl P, Vinni and the Vagabonds og Øystien Greni her!

72 timer over

Alle kom helskinnet gjennom tre døgn med direktesendt radio, og gleden var stor over å komme ut av studio, søndag kveld.

Les også: Elsker P3-lytterne

3 fotografer har vært på plass og dokumentert hele den vidunderlige aksjonen fra Rådhusplassen, akkompagnert av en fantastisk høstsol. Se resultatet her: