Elsker P3-lytterne

Se: P3aksjonen i bilder

Et titalls mennesker fulgte de siste ti minuttene av den 72 timer lange maratonsendinga, fra P3aksjonens studio på Rådhusplassen i Oslo søndag kveld.


Sent søndag kveld ble det klart at P3aksjonen i år har samlet inn 620.000 kroner, noe som mer enn dobler fjorårets beløp på 266.000 kroner.

Les også: Ny rekord for P3aksjonen

Elsker lytterne

Programlederne sang seg ut av maratonsendinga, ved å takke P3lytterne for sine bidrag til årets aksjon. Nesten 14.000 tekstmeldinger fordelt på tre døgn, ga 279.160 kroner i kassa til Flyktninghjelpen. I tillegg ga P3s lyttere penger gjennom auksjoner, og direkte inn i studios pengekasse gjennom en sprekk i ruta.

– Kjære P3-lytter, vi elsker deg, var noen av Ronnys siste ord i radiosendinga.

Etter å ha ledet 72 timer direktesendt radio sammen, og på skift, var det en overraskende opplagt trio som spaserte ut av studioet klokka 23:02.

– Jeg hadde en knekk fredag kveld, hvor jeg i seks timer prøvde å sove, men hadde så vondt i hodet at jeg bare hadde lyst til å grine, fortalte Ronny.

– Like etter fulgte P3aksjonens høydepunkt for min del, noen liter vann, litt smertestillende og en dusj før sendestrekket mitt natt til lørdag.

Lives nedtur under P3aksjonen kom natt til søndag, da vekkerklokka ringte 01:30, og hun trodde det skulle være umulig å dra på jobb.

– Under en låt tok jeg fart, og rullet bakover på en kontorstol i studioet. Jeg fikk latterkrampe, og syntes det var hysterisk morsomt at Nesoddbåten het “Smørbukk”. Ikke like morsomt nå lenger.

Se: Konsertene i reprise

- Et overforbruk av Lives underlivsservietter i ansiktet, er det som preger meg akkurat nå, fortalte Ken da sendinga var over søndag kveld. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Kaisa Grimsby Leskinen hadde vært innom Rådhusplassen flere ganger i løpet av helga. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Givende

21 år gamle Kaisa Grimsby Leskinen hører mye på P3 og P3morgen til vanlig, og søndag kveld hadde hun møtt opp på Rådhusplassen for å få med seg slutten av sendinga.

– Man føler at man får noe tilbake, i tillegg til å gi penger til et godt formål, smilte hun. I løpet av helga hadde hun pakka over 200 kroner på kassa til studioet, og sendt inn fem meldinger til P3.

Se: P3aksjonen i bilder
Les også: Få timer igjen
Les: – Alle fortjener en sjanse