Testosteron og høydeskrekk

P3aksjonens mest vågale gevinst er «overlevert».

I forbindelse med Petter Stordalens bidrag til årets P3- og tv-aksjon til inntekt for Flykninghjelpen, var det nå tid for kollekten. Årets kanskje feteste kundefrokost ble sparket i gang på en av Stordalens Oslo-hotell, nærmere bestemt på fasaden av Quality Hotel 33 på Økern.

En spent gjeng på 8 mannfolk var samlet utenfor hotellet, og fikk en innledende brief fra eventselskapet Arrcom mens de ventet på verten.

– Er dere klare? høres det fra høyden, og Petter Stordalen vipper seg over takkanten med ansiktet mot bakken.

Et annerledes kundemøte

Thomas Nataas fra Oslo tapet- og gulvbelegg AS, som for anledningen har på seg supermanntrøye under dunjakka, vant budrunden og hadde tatt med seg kollegaer og kunder. Han forteller at interessen for akkurat dette objektet i auksjonen var stor.

– Vi nådde nesten den øvre grensen vi hadde satt for hva vi kunne by, forteller en gira budvinner som punget ut 25.000 kroner for P3aksjonen 2010.

Stordalen møter budvinneren, Thomas. (Foto: video)

– Det blir jo noe annerledes enn en middag på byen, og da er det hyggelig å kunne ta med gode kunder, sier Thomas som innrømmer at han er litt av en adrenalinjunkie og har tidligere hoppet i strikk og kjørt i 550 km/t (les: under kontrollerte forhold) flere ganger.

Budet på 25.000 kroner var auksjonens nest høyeste vinnerbud, kun overgått av en dag med Erik Solheim som gikk for 35.000 kroner.

Høydeskrekk

Rappelleringsevnene er delte i gjengen som har møtt opp denne kalde novembermorgenen. Erfaringene med høyde springer fra hopping fra 5 meteren, mens en annen utfordrer høydeskrekken etter å ha falt i bakken fra 27 meters høyde.

Vel oppe på hotelltaket igjen, briefer Eirik Stegarud fra Arrcom gjengen på sikkerhet og teknikk, før Petter Stordalen igjen kaster seg over rekkverket og rappellerer ned fasaden nok en gang.

– Tenkte det var greit å starte med rappelleringen og ta frokosten etterpå, sier en morgenblid Stordalen etter å ha landet fra den 35 meter lange vertikale veggvandringen. Hvis ikke kunne vi risikert å finne den økologiske frokosten på betongen der nede, ler han.

Det skal nevnes at dette ikke er vanlig kost for den veltrente forretningsmannen, som ellers starter dagen med en løpetur som var fjorårets auksjonsobjekt.

– Dette er jo mye mer spennende, sier han og understreker at mestringsfølelsen er en gevinst i seg selv.

Les også: 21.000 for iskald morgentrim med Petter Stordalen

Én etter en rappellerer de boblejakkekledde mennene ned, og lander med gigantiske glis.

Thomas på toppen av Hotell 33. (Foto: video)

Utfordringen

Når man står i en testosteronboble av en gjeng, er det lett å bli offer for gruppepress, og raus som Stordalen er, var han ikke snauere enn å inkludere alle.

– Du må jo prøve du også, Tuva! Kom igjen, dette tør du, du kan ikke være den eneste som ikke prøver.

Vel vitende om at hjelm som hodeplagg ikke er det mest sjarmerende undertegnede kan kles i, så var det umulig å motstå entusiasmen fra hotelleieren, når alt lå til rette for å kunne ta del i en høyst uvanlig morgenaktivitet.

Etter et kjapt rollebytte var journalisten klar i sele og hjelm og ble briefet av autoritære og betryggende menn, mens hotellkongen stod parat som reporter.

– Vil du ha en sang? Det må bli noe 80’s. Madonna? Ok, da synger vi Like a Virgin!

– Tenk på mestringsfølelsen, Tuva. Nyt utsikten! Hvordan føles det? roper han mellom Madonna-strofene, mens skolettene tripper nedover veggen (se video nederst i saken).

Etter en vel gjennomført økt, var det duket for den økologiske frokosten og røverhistorier i restauranten i hotellets toppetasje. Da takket denne P3journalisten pent for seg, og for en fantastisk morgen.

Takk til, Petter Stordalen som har støttet tv-aksjonen de siste ti årene, og Oslo tapet- og gulvbelegg for et solid bidrag til årets P3aksjon!