Drømmer om utlandet

UKAS URØRT: Tuvaband vil ut av den trygge norske boblen og håper Berlin vil gi dem muligheten til å leve av musikken.

– Det er på en måte nå eller aldri, sier Tuva Hellum Marschhäuser.

Litt sang og gitarklimpring på et nachspiel førte til at Tuvaband ble opprettet. Nå har både Simon Would og Tuva Hellum Marschhäuser satt jobbhverdagen på vent til fordel for musikken. Planen er å reise til Berlin for å satse på musikkarrieren.

– Vi vil komme oss litt ut av den trygge norske bobla der alt ordner seg. Vi drar for å satse på musikken, bli inspirert og spille konserter for andre enn nordmenn, sier Tuvaband som nå er Ukas Urørt.

Urørt mener:

Noen ganger trenger man en pause fra omverdenen, og å dykke inn i noen andres univers. Tuvabands musikalske univers er det lett å forsvinne i. Sår vokal formidler miljøbekymring på hjerteskjærende vis, perfekt akkompagnert av en vandrende, insisterende gitar.

 

Europa neste!

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

– For to helger siden spilte vi i London, da trodde vi det bare skulle komme tre personer. To av vennene til Simon og en venninne av meg fra Norge. Men så ble det plutselig helt stappfullt, folk kom ikke inn og det var kø i trappa, sier Tuva.

Med over 11 millioner avspillinger av låten «Unknown» på Spotify, har den Oslobaserte duoen allerede nådd langt forbi landegrensene og har hatt flere vellykkede konserter i utlandet. I januar flytter de til Berlin uten noen fastsatt dato for hjemreisen.

– Vi ville prøve noe nytt og Berlin hørtes spennende ut, selv om det er mange som prøver på det samme der.

Nylig slapp Tuvaband sin debut EP «Mess», som inneholder flere av deres tidligere låter. Tuva skriver tekstene og bruker dem som et utløp for forskjellige følelser, inspirasjonen henter hun fra nyheter og folk rundt seg. Låten «Trees», som de nå er Ukas Urørt med, skrev Tuva etter å ha lest en artikkel i Aftenposten.

– Jeg leste en sak i Aftenposten om at trær og mennesker har veldig mye til felles. Etterpå begynte jeg å tenke på at vi også kan dele sammen skjebne om vi fortsetter å kutte ned regnskog. Miljøkatastrofer dreper allerede i mange land.

https://www.instagram.com/p/BawSVaRlBLO/?taken-by=tuvaband

Les også forrige Ukas Urørt:Holdt på å avlyse debutkonserten

 

Upolert musikk

– Vi er egentlig veldig forskjellig når det kommer til personlighet og musikk. Jeg trodde jeg var perfeksjonist, men Simon er mer perfeksjonist enn meg. Jeg vil bare spille inn og gi ut førsteutkastet av låtene, sier Tuva.

De har sluppet flere singler, spilt på flere festivaler, og debut EP-en har de brukt langt tid på å utvikle. Selv om de legger mye tid og krefter i musikken, er ikke Tuvaband opptatt av å ha den mest polerte produksjonen.

– Det gis ut veldig mye musikk i dag hvor produksjonen høres veldig perfekt ut, det er litt kjedelig. Vi prøver å gi ut musikk som ikke er perfekt ved at vi beholder flere feil og ofte prøver å få sangene til å høres ut som første utkast. Det høres mer ekte ut og gir mer nærhet.

Tuvaband blir å se på festivalen Eurosonic i Nederland i januar, og før turen går til Berlin, spiller duoen i Oslo.

– Vi varmer opp for Siv Jacobsen på Rockefeller 23. november. Vi skal også ha en litt sen release-konsert med musikkvideovisning i begynnelsen av desember!

Sjekk ut Tuvaband sine favoritter: