Holdt på å avlyse debutkonserten

UKAS URØRT: Nå er Amber Clouds overbevist om at deres neste singel blir vinterens største sommerhit.

Med medlemmer fra både Kristiansand, Gjøvik, Larvik, Toten og Tønsberg er distrikts-Norge godt representert i Amber Clouds. Felles er musikken og et ønske om å formidle at solskinnspop også kan være trist.

– Vi er kanskje en litt deprimert gjeng, men det går fint, sier trommeslager Vetle Arnesønn Bjørnstad.

Urørt mener:

På tross av en lyd snytt ut av 80-tallet, er det frem og opp man forsvinner med Amber Clouds drivende, luftige gitarmelodier.  Den Oslo-baserte gjengen har en gåsehudfremkallende meloditeft som både matcher og lyser opp mørketiden.

 

– Vi jobber med det til alle liker det

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

Siden Amber Clouds ble opprettet i 2015, har det vært små utskiftninger i bandet. Nå består bandet av Nikolai Grindland (vokal/gitar), Fredrik Fosaas (gitar/Qchord), Håvard Bergskaug (synth) og Vetle Arnesønn Bjørnstad (trommer). Bassist Sondre Fredrikstad ble med ved en tilfeldighet.

– Jeg visste Vetle skulle ha debutkonsert med det nye bandet sitt. Jeg hadde gledet meg til å se det, men så ble det nesten ikke noe av for den gamle bassisten ble syk. Jeg ble skikkelig skuffa for jeg ville jo se konserten. Så jeg sa: “Jeg kan jo spille jeg!”.

Etter å ha brukt 3,5 time på å lære seg låtene, ble debutkonserten et faktum og Sondre ble værende i bandet. Nå bruker de store deler av tiden på å øve og produsere nytt materiale. Og selv med en demokratisk låtskriverprosess, legger de ikke skjul på at det til tider kan oppstå små uenigheter.

– Vi jobber med det til alle liker det. Man må inngå noen kompromisser når man spiller i band, men sluttresultatet blir ofte bra, sier Vetle.

Låten de nå er Ukas Urørt med, “Let’s Meet In Air”, fikk så vidt slippe igjennom nåløyet.

– Den ble nesten droppa på et tidlig stadium da trommis Vetle slo seg vrang og mente den hørtes helt ut som “Viva la Vida” av Coldplay, men han kom seg fort over det heldigvis, sier gjengen i Amber Clouds.

Les også forrige Ukas Urørt: Følger magefølelsen

 

Mikrofoner på avveie

– Låven var over 100 år gammel så det var jo totalt røykeforbud inni der, sier Sondre.

Amber Clouds gjør det meste selv, og den forrige EP-en ble spilt inn i landlige omgivelser. Nærmere bestemt på en gammel låve i Halden.

– Det var veldig kult! Vi bodde der i en uke og sov i et lite anneks med køyesenger. Det var litt som å være på leirskole.

Og for å kunne gjøre alt fra låtskriving til innspilling selv, kreves det dyrt utstyr. Og når pengene ikke strekker til, tyr de til litt alternative løsninger.

– Broren til Sondre driver en pub på Raufoss og vi klarte å stjele noen mikrofoner derfra som vi har brukt mye. Men nå har broren til Sondre funnet ut at det er vi som har de, så vi må levere de tilbake. Så nå vet vi ikke helt hva vi skal gjøre, sier bandet.

Amber Clouds er ivrige og har et kontinuerlig mål om å bli bedre og gi ut mer musikk. Om ikke lenge slipper de en ny singel.

– Vi er ganske overbevist om at singelen vi slipper definitivt blir vinterens største sommerhit!

Hør Amber Clouds favoritter: