BEST AKKURAT NÅ– Er dette årets beste norske beat?

Dutty Dior + Arif og Moyka er blant ukas utvalgte spor.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef

Ukas låt på P3: Synne Vo – «Ikkje tenk på meg»
Synne Vokinn fra Lesja i Gudbrandsdalen er ute med energisk og sprudlende popmusikk på nynorsk. Organiske og elektroniske elementer glir sømløst over i hverandre i en tett og drivende produksjon. Både lydbildet og Synnes stemme er full av overskudd, og Synne legger ikke skjul på at det musikalske uttrykket er inspirert av artister som Veronica Maggio og Håkan Hellstrøm. Dette låter ungt, lekent og selvsikkert, og gir en følelse av å lakke negler på et dolokk, på et jentevors, i en studenthybel, klar for å innta byens dansegulv.

Moyka – «Spaces»
Moyka var den artisten som imponerte meg mest på årets Trondheim Calling! Hennes tilstedeværelse på scenen, kraftfulle stemme og engasjerende dansemoves blandet med noe mystisk, nesten som en 2020-hulder, fascinerte meg. Moyka fortsetter å utforske det elektroniske musikkunivers, med boblende synther som hele tiden jager låta videre. Over heftige dansebeats handler låta om det å prosessere tapt kjærlighet, og om hvor vanskelig det kan være å la noen gå. Har vi fått et slags norsk svar på Robyns «Dancing on my own»?

Ruben Gran, musikkprodusent


Gundelach – «Stay in the water»
Kai Gundelach er noe for seg selv. Altså, alle mennesker er det, men musikken og stemningen han formidler er som ingenting annet. På det nye albumet «My frail body» hører du lekre, musikalske små eventyr som plastperler på en økologisk tråd. Han har tatt med seg hjemmestudioet med alle sine knotter ut i skogen. Eller omvendt. Naturen – både i form av fuglesang eller Gundelachs – harmoniserer nesten rørende med de programmerte trommene. Jeg blir gjerne her inne en stund.

Adiele Arukwe, musikkprodusent


Dutty Dior + Arif – «Moshpit»
Årets beste norske beat? Det er så gøy å høre Dutty Dior og Arif leke seg på den Pi’erre Bourne-inspirerte beaten (produsenten bak blant annet 69s «Gummo» og Playboi Cartis «Magnolia»). Det er hardt og mørkt, men samtidig lekent og uanstrengt. Linjer som «Pull opp, jeg lar buksene sagge, lil bitch» er bare så perfekt intetsigende, akkurat slik det noen ganger skal være i denne sjangeren. Selv om Dutty og Arif gjør en formidabel jobb og er en fantastisk rap-kombo, går mesteparten av skryten for denne låta til produsenten.

Dette er en idé, en produksjon og ikke minst en 808-linje og et trommemønster (for dere som er interessert i sånt) på internasjonalt nivå!

Wolfgang Wee, musikkprodusent


Kream – «Choices»
Brødreduoen KREAM fra Os utenfor Bergen har gjort stor internasjonal suksess som artister og DJ-er de siste tre årene, uten at så mange i Norge vet hvem de er ennå. Nye «Choices» holder seg i housesjangeren, og følger opp deres siste remiks, av norske Alida og Robin Schulz’ storhit «In your eyes», på glimrende vis.

Tete Lidbom, programleder


Wonder The Boy – «So sad»
Ironisk nok gir Wonder The Boy meg alt annet enn triste vibber med «So sad». En supereffektiv emorap-låt som flyr av sted med, hold deg fast, melodilinjer som tar meg tilbake til blink-182 på sitt beste. Om du digger den avdøde emorap-stjerna Juice WRLD kan du få deg en ny levende favoritt her.

Arianrhod Engebø, programleder


Ongelovende – «Selskapssyk»
Etter at Ongelovende slapp «Gi meg varme» i februar, har han blitt ein skikkeleg favoritt. No er han ute med nok ei godlåt og Fredrik Domaas er verkeleg inne på ei gøyal, frisk greie. Med blåseinstrument, klokkeklar bergensdialekt og ein rytme som gjer at du vil bevege deg gjennom heile låten, er «Selskapssyk» ein perfekt låt å sette på når du treng ein energiboost. Og hey, vi kan vel alle relatere til å vere litt selskapssjuke akkurat no?

Nina Gjertsen, programleder


Girl In Red – «Midnight love»
Med avsluttingen av Girl in red sin «Vi er live»-konsert friskt i minne – hvor hun skjøt flammer ut av en flammekaster (!!) – var låtslippet hennes denne uka prikken over i-en for meg. Med hennes velkjente indie-uttrykk, svevende vokal og et godt driv som bygger seg opp gjennom låten er «Midnightlove» en låt som får deg til å ville skru tiden frem til sene sommerkvelder. Årets sommerspilleliste har fått sin første låt, et friskt gjenhør med artisten fra Horten!

Anna Nor Sørensen, programleder


Gerald Ofori – «Lover»
Årets musikalske høydepunkt for min del! Dette er helt ulikt alt annet jeg har hørt fra den trønderske rapperen Gerald Ofori tidligere. «Lover» høres ut som om R&B-legendene Craig David og Ne-Yo har fått et kjærlighetsbarn sammen. Jeg elsker at stemmen til Gerald virkelig får skinne i denne låta og verselinjen «Your dress can’t undo what you did to me» er så bra at jeg nesten blir misunnelig for at jeg ikke har skrevet den selv. Jeg vet ikke hva jeg skal skrive for å overbevise deg som leser om hvor sjukt bra denne låta er!

Ali Soufi-Grimsrud, journalist


Jonas V – «Policy» ft. Angelo Reira
Øver du på å sette ballen i krysset, så blir du god til å plassere kula der du ønsker den. Rapper Jonas V har vært konsekvent med lydbildet – ofte levert av produsent Hkon – siden «dag en». Tenk at det nærmer seg ti års-jubileum for miksteipen «21 gram»! Tåkete, men akk så tydelig hardhaus-rap fra Bergen har vært en kilde til mye øregodis, og det ferske debutalbumet (!) til V er trofast til utgangspunktet. «Policy» er melodisk og mørk, og Jonas V og låtgjest Angelo Reiras hverdagsbetraktninger (og garantier) gjør denne til et «must» i spillelista.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3