Er Ruben blitt Norges svar på Harry Styles?

Bjarkøygutten er tilbake, denne gangen med en helt ny stil!

Beathoven – «Jacayl»

Ordet «Jacayl» betyr kjærlighet på somali. Det er også navnet på en varm, ny banger fra Beathoven med mye hjerte, hvor vi får vi mer av den deilige, britisk-aktige produksjonen med break beats som trioen bød på tidligere i år med «Champagne Showers».

Begge låtene er på gruppas debutalbum «Sorgenfri», som ble sluppet i natt. Ja til mer BREAKbeathoven (beklager ordspillet)!

Men jeg liker også skivas eldre låter, i guttas gamle festmusikk-stil: Fjorårets genistrek «Er dette til å overleve» får også sin fortjente plass på debuten.

Blackie, Bravo og Ludwig vant Spellemannprisen i klassen «Festmusikk» i 2022, men to år senere er det vanskelig å plassere dem i kun den båsen. Like vanskelig er det å kalle det EDM eller hiphop. Jeg nøyer meg med å bare kalle dem for en av Norges mest interessante guttegrupper for tida.

Eskil Olaf Vestre
Journalist, NRK P3

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Ruben – «December (Honey, Honey)»

Iskald tittel, glovarm låt! Bjarkøys stolthet Ruben Markussen er kjent for å dele de store følelsene i musikken sin, og har flere hundre millioner streams via nydelige sanger som «Walls» og «Lay By Me».

Nå tar han en 180 og serverer en sommerlig, flørtende smash om noen som er så hot i desember at det føles som juni 🔥 Soundet kler ham rågodt – denne kunne glidd rett inn i diskografien til både Niall Horan og Harry Styles.

Ruben med «December (Honey, Honey)» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef i NRK P3

Charlie Skien – «Kanten av et stup»

Til de som har skrudd opp lyden hver gang vi har spilt en av Charlie Skiens mange sterke singler på P3 denne våren: Jeg har gode nyheter!

Nå er nemlig hele debutalbumet «Det gjør ikke vondt» ute, og det gjør heller ikke vondt når Skiens særegne stemme og rockorienterte lydbilde finner veien til ørene. Det som derimot gjør litt vondt, er de brutalt ærlige tekstene om en destruktiv livsstil.

Deler av albumet ble nemlig skrevet mens Charlie Skien var på avrusning, og spilt inn etter at han ble skrevet ut. Låtene oppleves derfor ekstra ekte, og tidvis føles det nesten som å være en del av den mørke spiralen, men ikke minst også veien ut av den – heldigvis.

For det er masse håp å hente her, ikke minst selvinnsikt. I alle fall på åpningslåta «Kanten av et stup», som Charlie Skien selv beskriver som en ørefik til seg selv. Kanskje det er flere som kunne trenge det. Den oppleves i hvert fall som et, om mulig, deilig slag i ansiktet og setter standarden for resten av skiva.

Hør den i sin helhet, for mellom alle de gode sporene med alternativ rock, skjuler det seg noen virkelig nydelige ballader til ettertanke.

Anna Nor Sørensen
Musikkjournalist og programleder i «Musikkrommet»
Anna Nor Sørensen

Gjenfødt kultur – «HUMBUG VINTAGE»

Rapkollektivet Gjenfødt Kultur, eller GK, er tilbake med enda en gavepakke av et album for alle som er glad i tidlig 2000-talls hiphop og R&B. Albumet «sidentwentysixteen» byr på trommebaserte beats, lidenskapelige blåsere og deilige 60-talls samples fra blant annet «The Impressions».

Enten du er glad i god gammeldags hiphop, eller nyere låter som Tyler the Creators «BEST INTEREST», har du kommet til riktig sted. Låtene «HUMBUG VINTAGE» og «KENSINGTON GORE» er autentiske feelgood låter om kunstnerisk integritet og kjærlighet og går rett inn på mine spillelister.

På tide å grave frem discmanen og brenne «sidentwentysixteen» på en CD, for dette er perfekt for varme sommerdager i parken ❤️

Ane Linea Solberg
Journalist, NRK P3
Ane Linea Solberg

Astrid S – «Joyride»

Som et selverklært roadtrip-album, er Astrid S sitt andrealbum «Joyride» naturligvis pakket med flere bilreferanser.

Instrumentene gjenspeiler roadtrip-formatet godt og flere av låtene låner elementer fra sjangre som klassisk rock, indie og americana. Albumets sammensetning av låter minner om hvordan en kjøre-spilleliste burde være: Enkel og underholdende.

Tittellåten, «Joyride», er også en låt som utelukkende minner om sommeridyll og frihetsfølelsen sesongen medbringer. Med en sukkersøt funk-sound og et allsangvennlig refreng i fokus er låten innbydende fra start til slutt.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Astrid S sitt album «Joyride». Les hele albumanmeldelsen her!

Even Samir Kaushik
Anmelder

Gabrielle – «Vit at eg e svak»

Fyldig, litt nonchalant og genuint, skrevet med en lengtende penn. Det er dette Gabrielles femte album koker ned til.

Albumets syvende låt, «Vit at eg e svak», får en til å ville gjøre det til en fanesak å la kvinner date kjipe menn og klandre seg selv for utfallet.

Låten blomstrer med overskudd, der den bygges lekent opp, med litt scatting, plingplong og symfoniorkester i miksen. Dette må være en av Gabrielles beste låter, noensinne.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Gabrielle sitt dagsferske album «Og eg lyger så det renner som en foss gjennom rommet». Les hele albumanmeldelsen her!

Ellisiv Sunde Myrva
Anmelder

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: