– Fans av norskspråklig rap har ventet lenge på dette

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Han Herman og Michelle Ullestad.

Jonas Benyoub – «Mamma sa»

Jeg kan ikke nekte for at jeg skvatt litt da houserytmene traff øret seks, sju sekunder uti sporet til favorittrapperen til din favorittrapper.

Jonas Benyoub dypper sneakersa i et elektronisk segment, og gjett en gang om det funker. Låten er signert produsentduoen STATE, og er løftet fra det dagsferske debutalbumet «ZeroLove». Jeg vet at fans av norskspråklig rap har ventet lenge på dette.

«Mamma sa» er en frisk og opptempo gladsak fylt med gullkorn fra moren til rapperen, og den står i fin kontrast til resten av fullengderen. Jonas Benyoub befester posisjonen som en av de aller, aller beste vi har i rapfeltet. Nå er det på tide at hele landet får med seg denne rapkjempen.

Jonas Benyoub med «Mamma Sa» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Michelle Ullestad – «Pant på hjerter»

To måneder etter den dansbare anti-vinterdepresjonslåta «Sol», er Michelle Ullestad (27) dagsaktuell med EP-slipp.

Og på godlåta «Pant på hjerter» er vossingen tilbake til det jeg personlig synes hun gjør aller best: Oppstemte viser som både kan sveve høyt musikalsk, og samtidig ta iskalde tekstlige dukkerter ned i det sårbare og mellommenneskelige, i grenseland mellom det inderlige og underlige.

På låta samarbeider hun igjen med produsent Eirik Hella (Moyka) og for første gang med mikser Simon Bergseth (Dagny, Emilie Nicolas). Det låter som gull. Enda et skritt i retning stor-popen for «Månedens Urørt» januar 2022 – i hodet mitt hører jeg allerede svære publikum synge med på refrenget.

«Du vet du får ikke pant på hjerter. Så hva skal du med mitt?» synger Michelle med sin umiskjennelige, såre vokalstil og bruk av norsk og dialekt. Det kjennes som ingen annen artist enn akkurat henne kunne laget «Pant på hjerter» akkurat nå.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Marie Noreger – «The view»

Jeg vet ikke med deg som leser dette, men det er ikke akkurat flust av bekymringsfrie stunder om dagen. Det finnes heller ingen pauseknapp for urolige følelser. Heldigvis kan du trykke «play» på den nye låta til Marie Noreger og forhåpentligvis kjenne en ro senke seg over deg.

Om ikke for alltid, så i hvert fall for tre minutter.

«The View» handler nemlig om hvordan vi finner roen når vi omringer oss med de rette folka. Eventuelt den rette musikken. Det er ikke uten grunn at 24-åringen er nominert i R&B/soul-kategorien under årets Spellemann.

Stemmen hennes har en nærmest helbredende effekt. Samtidig blir «The View» aldri for rolig takket være den drivende beaten og R&B-produksjonen. Hvis du er fan av artister som Jorja Smith, SZA og Kali Uchis er det bare å sjekke ut Marie Noreger med en eneste gang.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen»
Anna Nor Sørensen

Han Herman – «A Garden Song»

Du verden, for en stemme. Den 21 år gamle krølltoppen fra Bergen føyer seg inn i rekken av nye gullrøster fra Vestlandet, og jeg kan simpelthen ikke la denne låten gå forbi uadressert.

På svært kort tid har Han Herman altså gått fra å spille sin aller første konsert, og booke seg oppvarmingsjobb for Metteson, til å gi ut en sensasjonell førstesingel.

Det er virkelig sjeldent en norsk singer-songwriter når så fort gjennom (i hvert fall til meg!). «A Garden Song» er en eksepsjonelt nydelig låt, med en moden sound som i mine ører kan forbause langt utfor våre landegrenser.

Denne må du høre, lagre i din spilleliste, også høre igjen og igjen. Trust me!

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Soá – «Áiggi mielde»

Koronapandemien sørget for at tanaværingene Ellinor Skartland og Andreas Gundersen bestemte seg for å lage musikk. Med seg fikk de halvt portugisiske David Cariano. Gruppa bestemte seg for hete Soá, portugisisk for «lyder».

Disse lydene er fort noe av det beste som har kommet ut fra pandemien.

Påskeaften er det nok en gang duket for «Sami Grand Prix», og der skal gruppa spille sammen offentlig for første gang. Jeg føler meg rimelig sikker på at det blir første av svært mange.

«Áiggi mielde» har en utsøkt nerve og påvirkningskraft i seg. Dette er musikk som kan skape nordlys på selv de mest tåkete dager. Stemmen til Skartland er så fortryllende og stabil, at her regner jeg med at produsenter landet over kjenner sin besøkelsestid.

«Áiggi mielde» betyr «med tiden» på nordsamisk. Låta handler om at dersom man tar tiden til hjelp, så blir man sterkere og klokere. La det bare være klinkende klart at en lytt på denne også gjør deg sterkere og klokere.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Oppdatering, 1/4 kl 15.30: Saken er oppdatert med navn på Michelle Ullestads produsent.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3