Fem hobbyer du kan teste i 2018

«Skaff deg en hobby», sier folk. Hva venter du på?

Vi skriver endelig 2018, og sosiale medier flommer over av statuser som «takk for det gamle» og «nytt år, nye muligheter!?». Jeg kunne sikkert skrevet en liten bacheloroppgave om hva jeg mener om slike statuser, men det skal jeg la være med. For tro det eller ei, et nytt år kan faktisk utnyttes til å prøve nye ting! Skaffe seg en hobby, for eksempel. Ikke bare får du utvida din egen horisont – du får også en glup ting å svare når andre spør deg om hvilke nyttårsforsetter du har.

På den annen side er det ikke nødvendigvis så lett å finne ut av hva som er ditt kall her i livet. Heldigvis er det hjelp å få! Her er fem forslag til din nye favoritthobby i 2018.

LES OGSÅ: De fem beste julesakene

Sats på snapstreaks

I desember publiserte NRK (snikskryt!) en lekker, liten reportasje om snapstreaks. For de som ikke er informert: Dette er et tall som viser hvor mange dager på rad man har sendt bilder til hverandre gjennom Snapchat. Artikkelen beskriver hvordan landets håp for framtida (les: ungdommen) er villige til å gå gjennom ild, vann og glødende lava for å opprettholde dette livsviktige tallet.

Og mens de andre voksne fikk pustebesvær og meslinger av å lese denne saken, fikk undertegnede en idé. For minner ikke streakmanien mistenkelig om… en ny, altoppslukende hobby?

Dette er tydeligvis en aktivitet som stjeler store deler av døgnet, og du slipper å bevege deg en millimeter mens du opprettholder den daglige kontakten med bestevennene dine. Sosialt er det også!

En tidkrevende, stillesittende hobby. Alt du trenger her i livet! Foto: Patrick da Silva Sæther / NRK

 

Bli miljøbevisst

Hvis du er ute etter en hobby som får deg til å virke både smart, reflektert og godhjerta, er det bare å brette opp ermene. I 2018 skal du begynne å bry deg om planeten vår, nemlig! Det fine med denne hobbyen er at du ikke nødvendigvis behøver å gjøre så mye – her handler det egentlig om hva du ikke skal gjøre. Og det er en del. Du må slutte å kjøre bil, slutte å spise kjøtt, slutte å kjøpe nye ting, slutte å leve. Neida, hehe – det er ganske moro å være miljøbevisst, nemlig!

Se for deg at du sitter i kantina på jobben, og en av kollegene dine har henta seg et lite lass med kjøtt. Skal du også spise kjøtt til lunsj? Eh, nei. «Jeg prøver å være litt miljøbevisst, nemlig», sier du – og kjøttkollegaen din får kjempedårlig samvittighet og går hjem og skammer seg. Seinere på dagen møter du en venn som lurer på om du vil bli med på en liten shoppingrunde. Ehhh, nei. «Jeg er ganske opptatt av miljøet og sånn, så jeg kjøper ikke klær for tida», sier du. Og får enda et trist og skamfullt fjes i premie.

Fy fela for en deilig følelse, hæ? Å bli miljøbevisst er det beste valget du noensinne har tatt. Jeg snakker av erfaring.

Som miljøbevisst er det viktig å delta i demonstrasjoner av og til. Bare for syns skyld. Foto: Unsplashed

 

Lag en YouTube-kanal

Denne hobbyen er så latterlig genial – og enkel – at det nesten ikke er noe poeng i å utdype den. De fleste har vel fått med seg at det går å håve inn grunker og gryn gjennom YouTube nå? Du kan faktisk risikere å bli kjendis også! Bare se på Prebz, Dennis og PelleK. Uansett: Livet som youtuber er såre enkelt: Lag en kanal, film deg selv og det du driver med. Det kan være nesten hva som helst.

Er du en bilgal type? Film deg selv mens du gjør helsprø stunts, for eksempel helle mais i bensintanken. Interessert i sminke? Da er det bare å kline på etter alle kunstens regler og håpe at noen andre blir inspirert. Ser du? Dette er dritlett!

Og hvis du liker å hviske alt du sier og i tillegg er litt pen å se på… gratulerer, da har du trukket vinnerloddet og kan leve av hobbyen din resten av livet. Seriøst.

Denne hviskete youtuberen har en konto som over én million mennesker abonnerer på. Bare nevner det! Foto: Skjermdump / YouTube

 

Bli en it-jente

Vi lever i et samfunn hvor mye dreier seg om utseendet, og det er vel ingen som tror at dette kommer til å ta slutt i 2018. Snarere tvert imot, tenker jeg. Og hva er vel lurere enn å gjøre kropp og utseende til en real hobby? Svært lite. Derfor kan du bli en it-jente! (Før noen prøver å være morsomme i kommentarfeltet: Dette har ingenting med informasjonsteknologi å gjøre).

Skal vi tro MinMote, som stadig skriver om it-jenter, lønner det seg å være ganske pen. Det er et krav, faktisk. Tynnhet virker å være en annen viktig faktor her, og du burde nok investere i noen heite klesplagg i øvre prisklasse. It-jenter har nemlig en særegen stil som de tør å eksperimentere med – både til hverdags, til fest og på ferie. Og apropos ferie: Alle it-jenter med respekt for seg selv reiser ut i den store verden for å oppleve kultur og spennende mat, for eksempel i den koselige badebyen Dubai. Perfekt for en liten Instagram-shoot eller fem! (OBS! Alle it-jenter har minst 15.000 følgere i sosiale medier).

Det er vel ingen tvil om at it-jente-livsstilen er en hobby som lar seg gjennomføre for de aller, aller fleste. I likestillingens navn er det også viktig å nevne at dette sikkert er en brukbar hobby for menn også. Hvem vet, kanskje 2018 blir it-guttenes år?

 

Omfavn kommentarfeltene

Hvis ingen av de andre hobbyene på denne lista funker for deg, er det alltids hjerterom i den viktigste debatten vi har her i landet. Ja, du gjetta riktig – det er samfunnsdebatten vi prater om. En glimrende måte å delta på er å formulere to-tre setninger og legge dem varsomt inn i et kommentarfelt.

Og dem er det mange av, for å si det sånn. Avisene formelig flommer over av kommentarfelt som venter på bidrag.

Hvis du i tillegg lager deg en bruker hos Kvinneguiden og beveger deg inn i de spennende diskusjonene som foregår der (hett tips: forumet om samliv og kjærlighetsrelasjoner), er du sikra et fullspekket 2018. Stryk hobbyplanene, her har vi en fulltidsjobb!

«Vær den første til å kommentere», ja! Det skal jeg love deg at vi er klare for! Foto: Skjermdump / NRK.no