Fem menn om våren

Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen mener at menn bør snakke mer om fine ting. Hva mener kringkastingssjefen, Lord Sørseth og Leo Ajkic?

Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen lager podkasten “Lars og Martin- to menn om fine ting”. Duoen mener at det er for lite fokus på fine ting, og håper at de kan bidra til å snu trenden i en hyggeligere retning.

Les også: To menn om fine ting

Våren er her

– Det er på tide at menn snakker om fine, hyggelige tema og ikke bare om rølp. Jeg syns generelt at det er alt for lite snakk om fine ting i media. Norge vil bli et mye bedre land hvis vi blir flinkere til å snakke om fine ting, sier Lars Berrum.

Dette vil Lars og Martin altså gjøre noe med i podkasten som kommer ut hver onsdag. Gjennom de fire første episodene av “Lars og Martin” har de tatt for seg temaene: kjærlighet, hobby, vennskap og vår.

HØR NYESTE EPISODE AV LARS OG MARTIN

vååår

Den jevne nordmann kaster av seg depresjonshuden og tar på seg sommerhuden

– Våren er jo den viktigste årstida i Norge. Det er hamskiftet der den jevne nordmann kaster av seg depresjonshuden og tar på seg sommerhuden. Hvis det ikke hadde vært for dette hamskiftet ville Norge vært et utrolig trist land, sier Lars.

Gutta går rett og slett i bresjen for at mannfolk skal snakke mer om “fine ting”. Men hva er fine ting? Og hva er fint med våren? Her er fem kjente menn om fine ting:

5 menn om fine ting

rund_sputnik

Knut T. Storbukås aka Sputnik (71)

Tidligere musiker og lastebilsjåfør

Hva er fine ting for deg?

– Biler, motorsykler, mopeder og våren.

Hvor ofte snakker du om fine ting med andre menn?

– Jeg snakker om motorsykler, damer og mopeder nesten hver eneste dag, men jeg snakker ikke noe særlig om vennskap, kjærlighet og følelser.

Bør menn snakke mer om fine ting?

– Ja, det må vi gjøre. Det er sikkert mye vi bør snakke mer om. Jeg var akkurat på tre måneders ferietur til Thailand og der snakket vi mye om fine ting. Fine thailandske damer, for eksempel.

Hva er fint med våren?

– Da er det lang tid til høsten. Jeg liker ikke høsten. Men på våren er det deilig og flott overalt.

rund_lord

Audun Sørseth aka Lord Sørseth (22)

Paradise Hotel – deltaker

Hva er fine ting for deg?

– Penger og nakne damer.

Hvor ofte snakker du om fine ting med andre menn? 

– Jeg snakker veldig ofte med kompisene mine om nakne damer. For et minutt siden snakket jeg i telefonen med en kompis om akkurat det. Jeg skal til Oslo i helgen og vi snakket om å få på noe kvinnfolk.

Bør menn snakke mer om fine ting? 

– Norske menn har alt for lav standard på damene. De slår seg alt for kjapt til ro, og utforsker ikke alle de fine damene som finnes. De snakker for lite om det, og de er ikke flinke nok til å utnytte alle jentene som finnes.

Hva er fint med våren?

– Det må være at sommeren nærmer seg.

rund_thor_g

Thor Gjermund Eriksen(47)

Kringskastingssjef

Hva er fine ting for deg?

– Det er først og fremst opplevelser. For eksempel en tur på fjellet, som jeg skal snart, løssnø, bratt bakke, sol og fin natur.

Hvor ofte snakker du om fine ting med andre menn?

– Jeg syns jeg gjør det ganske ofte, men jeg kan godt gjøre det mer. Vis nakker mye om fine opplevelser og bra scoringer på Manchester United, Nå er det lenge siden det siste, da men. Jeg snakker kanskje mer med vennene mine om fine ting i dag, enn jeg gjorde for 20 år siden. Da gikk det mer i festing og damer.

Følelser da?

– Der prioriterer jeg veldig hvem jeg snakker med. Å prate om følelser er forbeholdt noen veldig få, og jeg legger ikke ut om følelseslivet mitt når jeg møter nye folk. Men det kan jo hende vi burde snakke mer om det og åpne oss mer og lytte til hverandre.

Bør menn snakke mer om fine ting?

– Man kan aldri snakke nok om fine ting.

Hva er fint med våren?

– Det er at man kan gå på tur, at man snart kan spise ute og at man kan dra på årets første seiltur.

rund_ronny

Ronny Brede Aase (27)

Programleder, P3morgen

Hva er fine ting for deg?

– Øl, tv, god mat, hyggelige folk, venner, kjæreste, soloppgang, strand, hytte, min egen leilighet, verdens diggeste seng, muligheten til å sove så lenge jeg vil, en god sofa, lunsj og reising generelt.

Hvor ofte snakker du om fine ting med andre menn?

– Ganske ofte. Jeg liker å prate om fine ting. Det er fint å snakke om koselige tema, drømme seg vekk og tenke på ting som gjør en glad. Jeg liker også veldig godt å snakke om følelser, og jeg føler ikke at de jeg henger med snakker for lite om fine ting.

Hva er fint med våren?

– At ting begynner å leve litt igjen. Både naturen og folk. Det er jo en klisje, men det er noe med at man kommer ut av hiet sitt og at alle blir glade i livet igjen. Det blir lyst om morgenen når jeg skal gå på jobb, jeg kan henge på verandaen og det begynner å skje mer.

rund_leo

Leo Ajkic (30)

Programleder, Typen til

Hva er fine ting for deg?

– Alt fra materielle, fysiske ting til fine mennesker. Da tenker jeg ikke bare på utseende, men at en person er snill, grei og kul. Ting man setter pris på, er generelt fine.

Hvor ofte snakker du om fine ting med andre menn?

– Hele tiden. Damer er jo en fin ting. Sex er en annen fin ting. Det kan jo også være at man snakker med kompiser om nye Guccibelter.

Hva med følelser? Vennskap? Våren?

– Jeg snakker ikke så mye om vennskap, vår og kjærlighet med andre menn, og jeg føler at man snakker mer om våren med folk man ikke kjenner så godt. Det blir mer smalltalk, sånn “Hei, fett at det er vår ute. Ja, ikke sant”.

Hva er fint med våren?

 – Det er fint at folk blir vårkåte. Fint at trærne får farger og at naturen blir fin. Ting begynner å blomstre og det blir lysere, mer sol og mer varme.

Lyst til å fokusere mer om fine ting? Last ned podkasten Lars og Martin – to menn om fine ting.