To menn om fine ting

– Det er på tide å ikke være redd for å snakke om fine ting, sier Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen. Les mer om den nye podkasten.

P3 har lyst til å tilby deg flere unike podkaster, og i dag kan du laste ned premiera på “Lars og Martin – to menn om fine ting”.

 HØR FØRSTE EPISODE AV LARS OG MARTIN HER
Utelukkende fine ting

– Vi mener at det er et marked for podkaster med menn, som snakker om utelukkende fine ting. Uten ironi, gjøgling eller noe fjaseri, sier Martin Beyer-Olsen og Lars Berrum om den nye podkasten.

Du kjenner dem igjen fra blant annet Martin Beyer-Olsen Live, Boller & Burritos, Festivalhjelpen og Berrum&Beyer.

Les mer om nye,unike P3-podkaster:

Tore og Einars podkast om Norge  | Heia Fotball | Filmpolitiet DLC

Hver uke tar Lars og Martin for seg et nytt tema i podkasten, og kriteriet er at temaet må være fint. I første episode, som er ute nå, snakker de om kjærlighet. De begynner podkasten med å diskutere hva kjærlighet egentlig er for noe, og Lars Berrum koker det ned til at det hele handler om at to personer blir til en.

Du siterer altså Spice Girls når du skal definere hva kjærlighet er?

– Så du siterer altså Spice Girls når du skal definere hva kjærlighet er for noe, Lars? Personlig siterer jeg Ricky Martin – “Livin’ la vida loca”. Å gjøre alt hva man vil, sammen med en annen, sier Martin.

Første episode inneholder mye kjærlighet, store ord, små ord, diktopplesning, tanker om ensomhet og tentakkelporno, digresjoner du aldri kunne forutse og en nydelig vise om kjærlighet.

Avsporinger og mindre fine ting

En ny episode av “Lars og Martin – to menn om fine ting” kommer ut hver onsdag. Duoen er klar for å sette fine ting på kartet.

– Det er veldig mye fokus i samfunnet på at det er så viktig å snakke om at man har hatt spiseforstyrrelser, tvangstanker, vært deprimert eller andre negative ting. Det er på tide å ikke være redd for å snakke om fine ting, sier Lars.

De syns det er synd at det er lettere å profitere på å snakke om alt det negative som skjer i livet, enn å få oppmerksomhet for det som er fint.

– Det er ingen som får et Se og hør-oppslag av å snakke om for eksempel natur, som er en fin ting. Enn så lenge. 

bb-podkast
Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen i studio for å lage podkasten “Lars og Martin – to menn om fine ting”.

Ikke nekrofili

Hva er fine ting for dere?

– Det er ikke nekrofili. Det er lettere å svare på hva som ikke er fine ting. For oss er ikke nekrofili fint, selv om det er det for noen. Rasisme er heller ikke fint. Det snakker vi ikke om, sier Lars.

Her blir Lars Berrum arrestert av podkastmakker’n.

– Jo, det blir nevnt i første episode. Du surrer deg inn i noe greier, sier Martin.

De kan altså komme til skade for å snakke om litt mindre fine ting også, men målet er tydelig.

Med en gang vi oppdager at vi driver med flåsete humor, da rydder vi oss inn igjen

– Avsporinger, som nesten kan ende opp i det vi i Norge kaller flåsete humor. Men med en gang vi oppdager at vi driver med flåsete humor, da rydder vi oss inn igjen på fine ting, sier Martin.

På fornavn

Det er ikke så lenge siden Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen skapte overskrifter med talkshowet Berrum&Beyer, som fikk terningkast 1 av Dagbladet. Lars og Martin understreker at den nye podkasten ikke har noe med talkshowet å gjøre.

Les også: Et talkshow som vil få deg i knestående

Det er mye mindre formelt og ryddig enn Berrum & Beyer.

– Vi tar fullstendig avstand fra hele det terningkast en-opplegget der. Nå er vi på fornavn. Dette er noe helt annet. Det er mye mindre formelt og ryddig enn Berrum & Beyer, sier Lars. 

Hva dere noe mål for podkasten?

– Vi åpner og går i bresjen for at menn snakker om fine ting. Vi bygger broer, eller; brua har vært der hele veien, men ingen har åpna den. Vi klipper snora, sier Martin.

Lars og Martin vil anbefale lytterne å ligge og slappe av til kubbelys, eller eventuelt gå en rolig kveldstur når de hører på podkasten.

– Hvis du liker å gå med hendene på ryggen er dette noe for deg. Denne kan spankuleres til.