Tore og Tørnquist lager podkast

Grunnlovsjubileet har ført P3s Tore Sagen og VGTVs Einar Tørnquist sammen. Les mer om P3s nye podkaster her!

P3 har lyst til å tilby deg flere unike podkaster. På fredag ble fotballpodkasten Heia Fotball sluppet, og nå kommer det enda flere godsaker.

 

Hør første episode av Tore og Einars podkast om Norge her!

 

Tore og Einars podkast om Norge

Lurer du på hvorfor Norge ser ut sånn som det gjør, hvorfor du ikke vet hvem Per Spook er eller hvilken by som er Norges minst viktige?

Les også: Mer om den nye fotballpodkasten Heia Fotball, og hør første episode her!

Da bør du sjekke ut den nye podkasten til Tore Sagen og Einar Tørnquist, som er programleder for Tørnquist Show på VGTV. Podkasten bærer den deilige, og litt omstendelige, tittelen «Tore og Einars podkast om Norge – I anledning grunnlovsjubileet 1814-2014». Den aller første episoden slippes mandag 17. februar.

Dette er ikke en del av kunnskapsløftet

– Ikke gled dere for mye. Dette er ikke noen kompetanseheving. Dette er ikke en del av kunnskapsløftet. Dette er et lettbeint underholdningstilbud for å forsvare konsesjonen, sier Tore spøkefullt.

Han og Einar Tørnquist gleder seg til å feire grunnlovsjubileet ved å gå dypere inn i materien til vårt lille land.

– Hver podkast har et tema, som for eksempel Norges geografi. Hvordan er den å ta på, føle på, lukte på og gnikke på? Vi har mange problemstillinger, spørsmål og teser som vi diskuterer rundt. Det skal drøftes, skildres og nytes! Drøftr, skildr, nytr, sier Tore og Einar.

Hør også: Radioresepsjonen-sendinga med Einar som vikar her!

Mandag 17. januar får du første episode av Tore og Einars podkast om Norge. Foto: Kim Erlandsen/NRK.
Mandag 17. februar får du første episode av Tore og Einars podkast om Norge. Foto: Kim Erlandsen/NRK.

Elsker Radioresepsjonen

Dette er første gangen Einar Tørnquist og Tore Sagen jobber sammen på denne måten, men Einar Tørnquist  har vært vikar i Radioresepsjonen og Tore har også gjestet Tørnquist Show.

Se Tørnquist Show med Tore som gjest her

Tore beskriver Einar Tørnquist sitt korte vikariat for Bjarte Tjøstheim på denne måten:

– Einar lagde veldig mye lyd og agerte Bjarte så innmari. Siden Steinar alltid blir irritert på Bjarte, ble han jo litt irritert på Einar også, men jeg syns det var helt konge.

Jeg husker mer fra RR enn de gjør selv

Einar kan fortelle at han bruker Radioresepsjonen som underholdning nesten hele døgnet rundt, og mener det tar så mye tid  at det ikke er nødvendig for han å sjekke ut andre podkaster.

– Jeg har hørt alle episodene to ganger eller mer. Noen har jeg hørt mer enn seks ganger. Jeg husker mer fra Radioresepsjonen enn de gjør selv, sier Tørnquist.

Han tar fram iPhonen sin og viser Tore hvordan han på imponerende vis har organisert Radioresepsjonens podkaster etter et eget tallsystem.

Hvordan ble dere to en podkastduo?
– Jeg fikk en løs idé om å lage podkast med Einar. Så skulle jeg i et bryllup, der Einar også var, og da spurte jeg om han hadde tid. Han svarte at han hadde utrolig mye tid og utrolig mye lyst, sier Tore.

Einar fortsetter:
– Og da sa jeg «Jeg vet ikke om jeg får lov av VG, men la meg gå en meter bort å spørre sjefen, som også er i bryllupet». Sjefen sa «Søren, men greit».

Hva liker dere best med hverandre?
– Vi har felles høyde og vekt, sier Tore.

 

Tores og Einars podkast om Norge er tilgjengelig 17. februar kl. 06. Nye episoder kommer torsdag og mandag.

 

Unike podkaster

I tida framover vil det komme enda flere unike podkaster fra P3. Vilde Batzer, som er redaksjonssjef for humor og underholdning i NRK P3, mener at dette er en publiseringsform med mange nye muligheter.

– Humorinnhold egner seg godt på podkast, siden det ofte er tidløst, og vi har sett at for eksempel Radioresepsjonen har minst like mange lyttere på podkast som på sendingene sine. Det er gratis, du kan høre det når og hvor du vil, og det er tilgjengelig for alltid, sier Batzer.

Vi har mange flinke historiefortellere

Mange av P3-programmene som går på radio er tilgjengelig som podkast for lengst, og de inneholder ekstramateriale som gjør at mange velger å laste ned podkast i tillegg til å lytte direkte. I framtida vil det altså komme ut flere unike podkastprogrammer, som er ferdig innspilt, uten musikk.

– Vi har mange flinke historiefortellere i P3, og vi ser at folk blir veldig knytta til programlederne. Podkastsporet til P3morgen er for eksempel noe vi får veldig god respons på. Gjennom podkast kan lytterne få mer av det de liker fra før, på en mer ufiltrert og direkte måte.

God energi sammen

Vilde Batzer gleder seg til Tore og Einars podkast om Norge kan lastes ned på mandag, og til en spennende tid med nye P3-podkaster. Mandag 24. februar slippes den tredje podkasten i prosjektet, nemlig spillpodkasten Filmpolitiet DLC, med NRKs beste spillfolk: Rune Håkonsen, Marte Hedenstad og Andreas H. Opsvik.

– Det er alltid veldig gøy å høre nye team og Einar og Tore har veldig god energi sammen.  Jeg er derfor veldig glad for at Einar og Tore var i samme bryllup og at VG lar han bruke litt tid hos oss, sier Vilde Batzer.

Vi feirer podkastnyheten med et bilde fra «premiere på fotoshoot med Tore og Einar»:

ore-einar4