Til nrk.no

Filmpolitiet Podkast

«Mindhunter» S02 er fortsatt ubehagelig god!

Filmpolitiet er NRKs portal for anmeldelser og saker om film, spill og tv. Vi er ærlige, personlige og subjektive i hva vi skriver, sier og viser frem. I tillegg til dette nettstedet kan du høre oss på radio.

NRK P3 hver fredag kl. 11-13: Filmpolitiet – siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv.

Kontakt: Vår nettside | E-post | Facebook | Twitter | Instagram

iTunes RSS

Nyeste episoder


 

«Mindhunter» S02 er fortsatt ubehagelig god!

«Mindhunter» S02 er fortsatt ubehagelig god!

Endelig er Netflix sin kanskje beste dramaserie tilbake! Ventetiden på fortsettelsen av «Mindhunter» har ikke gjort sesong to noe dårligere. Du får også høre om noen av de mest interessante filmene fra Den norske filmfestivalen i Haugesund, blant andre «Camorraens barn», «Parasitt», «Skin», «Systemsprenger» og «Koko-di koko-da». Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 22.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Quentin Tarantino morer, underholder og sjokkerer!

Quentin Tarantino morer, underholder og sjokkerer!

Quentin Tarantinos nye film, «Once Upon a Time In Hollywood», morer, underholder og sjokkerer. HBOs første norske serie, «Beforeigners», er straks premiereklar, og vi synes den er veldig rar og veldig morsom. Og høstens norske filmer er presentert, vi ser på utvalget. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 15.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

«Scary Stories to Tell in the Dark» er en formsterk grøsser!

«Scary Stories to Tell in the Dark» er en formsterk grøsser!

Ukas kinopremierer settes under lupen i denne podkasten. Den norske regissøren André Øvredal leverer en gjennomført formsterk og helstøpt grøsser med «Scary Stories to Tell in the Dark», produsert av selveste Guillermo del Toro. «Angry Birds filmen 2» er genuint morsom og mye bedre enn forgjengeren. Legendariske Diane Keaton går dessverre på trynet i «Poms - Livets dans», en irriterende kalkun av en seniorfilm. Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 09.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

«Hobbs & Shaw» er harry gjort riktig!

«Hobbs & Shaw» er harry gjort riktig!

Actionkomedien «Fast & Furious: Hobbs & Shaw» er sommerens beste blockbuster! Det er en teit, oppblåst og forutsigbar Hollywood-film, men den fungerer utmerket som popkornunderholdning. Filmen er rett og slett harry gjort riktig. I denne podkasten forklarer Sigurd hvorfor han koste seg med Dwayne Johnson og Jason Staham i denne fjasete høyoktans gladvoldsfilmen.

Last ned   |   Publisert 01.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Big Little Lies-spesial

Big Little Lies-spesial

Sesong 2 av Big Little Lies er ute, og vi har storkost oss i Monterey, California. Marte og Sigurd diskuterer den rådyre oppfølgersesongen, handlingstrådene, skuespillerprestasjonene og ryktene om trøbbel i kulissene. Vi krangler også litt om et par av rollefigurene, og hyller fantastiske Meryl Streep.

Last ned   |   Publisert 25.07.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Hør oss brøle: Lion King-spesial

Hør oss brøle: Lion King-spesial

Marte og Sigurd diskuterer den nye «Løvenes Konge»-filmen. Vi mimrer om hvor mye vi digget originalen, om da vi så musikalen i London og forteller om våre møter med den nye, og realistiske, utgaven. Hva er bedre? Hva er verre? Og er de nye låtene noe bra? Se opp for spoilere på savannen!

Last ned   |   Publisert 18.07.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10 strømmetips for Netflix-sommeren!

10 strømmetips for Netflix-sommeren!

Enten det er dårlig vær ute, eller du trenger en pause fra sola – Netflix er din venn i nøden. Men hva i all verden skal du se på? Sigurd og Marte gir deg 10 tips for serier du bør sjekke ut i Netflix, og her får du alt fra for eksempel tenåringsangst og kriminelle husfruer i «Sex Education» og «Good Girls», til hardtslående gladvold i «Happy!».

Last ned   |   Publisert 11.07.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Stranger Things 3-spesial!

Stranger Things 3-spesial!

Stranger Things 3 er ute, og det lar vi ikke gå upåaktet hen! Sigurd og Marte tar turen til Hawkins og dykker ned i The Upside Down for å komme til bunns i sesongen. Hva var bra? Hva var dårlig? Og hva var det egentlig som skjedde på slutten der...? La fanteoriene begynne!

Last ned   |   Publisert 05.07.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Sleipe Marvel sørger for at du må se Spider-Man

Sleipe Marvel sørger for at du må se Spider-Man

Spider-Man: Far From Home er lun og morsom, og har en veldig fin kjærlighetshistorie, men vi har selvsagt litt å utsette på denne superheltfilmen også. Stranger Things 3 er ute, og dette må det snakkes om, og Netflix har plukket opp den legendariske animéklassikeren Neon Genesis Evangelion!

Last ned   |   Publisert 04.07.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

6 blockbustertips til sofasommeren

6 blockbustertips til sofasommeren

Birger og Sigurd gir deg sine beste tips til blockbustere du kan se fra sofaen i sommer. Det blir både gamle klassikere og noen relativt nye godbiter. Det blir også anmeldelse av kinofilmen "Yesterday" , hvor stjerneregissør Danny Boyle tukler med musikken til selveste The Beatles.

Last ned   |   Publisert 27.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

RuPodd: RuPaul's Drag Race-spesial!

RuPodd: RuPaul's Drag Race-spesial!

America's Next Top Model og Project Runway møter Saturday Night Live! Sånn beskrives altså RuPaul's Drag Race. Realityserien er nylig ferdig med sin 11 sesong i Netflix, men vi i Filmpolitiet har ikke sett en eneste episode! Adelina og Kjersti fra P3-programmet Norske Tilstander gjester podkasten for å fortelle oss hva vi har gått glipp av. Hvem er RuPaul og hvorfor bør du se dette fyrverkeriet av et show? Det finner du ut i denne podkasten!

Last ned   |   Publisert 24.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

SKAM + Superbad = premierefilmen Booksmart

SKAM + Superbad = premierefilmen Booksmart

High School-sjangeren herjer både på kino og på TV-skjermen denne uka. Filmen «Booksmart» er akkurat den skoleavslutningsfilmen vi fortjener i 2019. Birger, Marte og Sigurd forteller deg hvorfor den er som om SKAM og Superbad skulle slått seg sammen til en festfilm. På seriefronten er det også elevene som imponerer, men HBOs fantastisk gode «Euphoria» forteller mest om det som er vondt og jævlig. For dem som vil sjekke ut noen gamle High School-filmer, så byr Filmpolitiet på sine favoritter, og hvor du finner dem. Og husk: School's Out All Summer.

Last ned   |   Publisert 20.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Blockbustersommeren vs seriesommeren

Blockbustersommeren vs seriesommeren

«Men in Black: International» joiner «Godzilla 2» og «Dark Phoenix» i den middelmådige delen av sommerens underholdningstilbud. Hva er det med årets blockbustere? Og hvorfor er sommerseriene, denne uken representert ved «Big Little Lies» og «City on a Hill», så mye bedre? Vi gir deg våre svar og våre dommer i denne podkasten. Og til slutt ser vi framover. Kommer det serier og kinofilmer som kan snu denne trenden i sommer?

Last ned   |   Publisert 13.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

X-Men har rykket ned i andredivisjon

X-Men har rykket ned i andredivisjon

Vi er nådeløse og erklærer at kinoaktuelle «X-Men: Dark Phoenix» sørger for at mutantene rykker ned i superheltenes andredivisjon. «The Handmaid's Tale» derimot beholder sin plass som kvalitetsdrama i sin 3. sesong - går på HBO Nordic nå. Og så anbefaler vi alle å sjekke ut den fantasirike, religionskritiske og morsomme fantasyserien «Good Omens» som ligger ute til strømming på Amazon Prime.

Last ned   |   Publisert 06.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Elton John vs John Wick

Elton John vs John Wick

Kinoduellen står mellom Elton John-filmen "Rocketman og actionfilmen John Wick 3 denne uken. Vi har dommen over begge, og skal selvsagt kåre en vinner. Så skal vi fortelle dere hvor bra den nye "Deadwood"-filmen er. HBOs westerngigant er en av våre favorittserier, og nå får den endelig sin finale på HBO Nordic - 13 år etter at serien sluttet å gå. Til slutt i podkasten gir vi deg strømmetipsene du trenger for å være forberedt til to av sommerens store seriegjensyn - Big Little Lies og The Handmaid's Tale.

Last ned   |   Publisert 30.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Årets beste Cannes-filmer!

Årets beste Cannes-filmer!

Filmfestivalen i Cannes er over! Gullpalmen er delt ut og stjernene har reist hjem. Hvordan endte det? I denne podkasten får du vite hvem som vant de gjeve prisene på den franske rivieraen. (1 min). Birger Vestmo skal fortelle hvilke filmer han likte beste under årets festival. Da skal det handle om "Parasite", "Once Upon a Time... In Hollywood" og "Diego Maradona". (10 min) Du får også høre hvordan Leonardo DiCaprio og Brad Pitt likte å jobbe med hverandre i Tarantinos nye film (20 min), mens Asif Kapadia forteller hvordan han endte opp med å lage dokumentarfilm om Diego Maradona. (29 min) Til slutt avslører Cannes-gjesten Sylvester Stallone hvilken av sine mest kjente rollefigurer han foretrekker, Rocky eller Rambo! (33 min) Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 26.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Herman Flesvig og Will Smith er brødre i ånden

Herman Flesvig og Will Smith er brødre i ånden

Denne uka er det premiere på både Aladdin og Rutete Ninja – det betyr ånd i lampe og ånd i dukke på din lokale kino. Sigurd ble positivt overrasket over Disneys live action-versjon av den gamle klassikeren, selv om Will Smith ikke kan måle seg bed Robin Williams. Rutete Ninja? Den er rett og slett deilig drøy og dritmorsom! The post Game of Thrones blues har satt inn hos Marte, og hun gir deg tipset for hvordan du skal overleve helga.

Last ned   |   Publisert 23.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Cannes-spesial!

Cannes-spesial!

Dette er en spesialpodkast fra filmfestivalen i Cannes! Lars Ole Kristiansen fra Montages og Filmfrelst forteller om de beste filmene fra festivalens første dager, mens Birger Vestmo anmelder Pedro Almodóvars "Pain and Glory" og Nicolas Winding Refns Amazon Prime-serie "Too Old To Die Young". Winding Refn forteller hvorfor dette ikke er en serie, men en 13 timer lang film, mens hovedrolleinnehaver Miles Teller forteller hvorfor dialogen har så lange pauser. Produsent Nina Barbosa, regissør Johanna Pyykkö og hovedrolleinnhaver Øyvind Brandtzæg fra den norske kortfilmen "The Manila Lover" forteller om sine inntrykk fra Cannes, og regissør Tonje Hessen Schei forklarer hvorfor hun presentere sin nye dokumentarfilm "iHuman" i Cannes før den er ferdig!

Last ned   |   Publisert 20.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10 serier vi gleder oss til i sommer

10 serier vi gleder oss til i sommer

Sol, sommer og sofa! Vi har plukket ut 10 serier vi gleder oss veldig til å se i sommer. Det inkluderer gjensyn med favoritter som Big Little Lies og Stranger Things, men også nye titler som Euphoria og The Righteous Gemstones. Bør være noe for enhver seriesmak på denne listen!

Last ned   |   Publisert 16.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Pikachu - Hvorfor har spillfigurer på film så dårlig rykte?

Pikachu - Hvorfor har spillfigurer på film så dårlig rykte?

"Pokémon: Detective Pikachu" fungerer overraskende greit på film, og Ryan Reynolds bruker sin indre "Deadpool" til å skape god underholdning. Men hvorfor har spillfigurer på film så dårlig rykte? Vi ser bakover for å finne ut om Super Mario, Doom eller Lara Croft kan gi oss noen svar. (11 min) "Siden du nå har HBO Nordic" er episodens nye spalte. Game of Thrones er megapopulært, og her får du tips til andre kule og ferske serier du BØR sjekke ut før du evt. sier opp HBO når moroa er over i Westeros. (29 min)

Last ned   |   Publisert 09.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter