Til nrk.no

Filmpolitiet Podkast

Årets påskefilmer!

Filmpolitiet er NRKs portal for anmeldelser og saker om film, spill og tv. Vi er ærlige, personlige og subjektive i hva vi skriver, sier og viser frem. I tillegg til dette nettstedet kan du høre oss på radio.

NRK P3 hver fredag kl. 11-13: Filmpolitiet – siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv.

Kontakt: Vår nettside | E-post | Facebook | Twitter | Instagram

iTunes RSS

Alle episoder


 

Satan som vi digger Sabrina!

Satan som vi digger Sabrina!

P3s Jørn Kaarstad og Adelina Ibishi er på besøk for å diskutere sesong 2 av "The Chilling Adventures of Sabrina". De mener FIlmpolitiet var for strenge med sesong 1 av Netflix-serien, og krever rettferdighet for hekseserien. Det blir litt krangling, og satans mye skryt til en serie vi alle har blitt veldig glad i.

Last ned   |   Publisert 18.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Årets påskefilmer!

Årets påskefilmer!

Påskeslippet på kino er her! 8 filmer har premiere, og Filmpolitiet anmelder 7 av dem i denne podkasten: "Hellboy", "Holiday", "After", "Journal 64", "Lykkelige Lazzaro", "Asterix: trylledrikkens hemmelighet" og "Drømmeparken". Programleder er Birger Vestmo (som rett og slett ikke rakk å anmelde den siste påskepremieren, "Fransk opprør").

Last ned   |   Publisert 13.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Påskekrimspesial med Sven Nordin, og stor TV-guide!

Påskekrimspesial med Sven Nordin, og stor TV-guide!

Årets beste påskekrim er norsk. Den har Sven Nordin i hovedrollen, og han er på besøk for å snakke om premiereklare "Wisting", egne krimfavoritter og hvordan TV-landskapet har endret seg fra da "Mot i brøstet" hadde 1,4 millioner seere. Vi har også sett alle påskekrimseriene som kommer på TV i år, Det inkluderer både en ny Poirot, en blodig italiener og en solid dose britisk etterforkning. Vi har tipsene til hva du må se, og hva du lett kan droppe denne høytiden.

Last ned   |   Publisert 11.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Den morsomste DC-helten til nå!

Den morsomste DC-helten til nå!

“Shazam!” er kanskje den mest sprudlende, fargerike og underholdende superhelten fra DC Comics på kino til nå. Birger anmelder filmen, og vi diskuterer om det begynner å bli nok superheltkomedier nå, eller om vi ikke er mette riktig enda. Du får også anmeldelsen av nyinnspillingen av skrekkfilmen "Pet Sematary", som Birger mener skremmer like godt som originalen (22:22). Og du får dommen over Netflix-serien Quicksand – Størst av alt, som handler om en skoleskyting i Sverige (36:30).

Last ned   |   Publisert 04.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Det store - Disney-remake- -året er i gang!

Det store - Disney-remake- -året er i gang!

Disney er for alvor i gang med sine nyinnspillinger av gamle klassiskere. I 2019 kommer hele 3 remakes. Og det starter med Tim Burtons "Dumbo" som er ute på kino nå. Vi diskuterer den nye elefantfilmen, og redaksjonen er slett ikke helt enige om hva vi synes om at Disney skal melke ut maksimalt fra alle sine gamle tegnefilmskatter. Ukas beste kinofilm er Vox Lux. Birger forteller hvorfor, og vi ser tilbake på flere av Natalie Portmans fantastiske hovedroller (19 min). Til slutt forteller vi hvorfor Netflix-serien "After Life" er Ricky Gervais på sitt aller aller beste. (34 min).

Last ned   |   Publisert 28.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Rune Temte om rollen i - Captain Marvel- !

Rune Temte om rollen i - Captain Marvel- !

Skuespiller Rune Temte er til nå mest kjent fra rollen som Ubba i serien "The Last Kingdom". Nå når han ut til et enda større publikum som Bron-Char i suksessfilmen "Captain Marvel"! Vi spør ham ut om hvordan han fikk rollen, hvordan han utviklet figuren, hvordan det var å spille mot Brie Larson og Jude Law, og om han tror det blir mer å gjøre for ham i Marvel Cinematic Universe! Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 21.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips: 7 skatter på Viaplay

Serietips: 7 skatter på Viaplay

Strømmetjenesten Viaplay er stappfull av serier, og vi har plukket ut 7 godbiter du absolutt ikke bør bla forbi. Dette er ikke nødvendigvis de største og mest kjente seriene, men alle er soleklare anbefalinger - enten du trenger selskap til frossenpizzaen, eller vil senke tenna i noe litt mer superkomplekst, Rekkefølgen er: Atlanta (2 min), Fresh off the Boat (9 min), Transparent (17 min), It's Always Sunny in Philadelphia (22 min), My Name is Earl (28 min), Counterpart (34 min) og Legion (40 min).

Last ned   |   Publisert 14.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Sjokkerende påstander i Michael Jackson-film

Sjokkerende påstander i Michael Jackson-film

"Leaving Neverland" er dokumentarfilmen alle snakker om denne uka. Vi har sett den, og skal diskutere dens styrker og svakheter, og avsløre hva vi tror ligger bak påstandene om Michael Jackson som overgriper. Etter 20 mannsdominerte filmer har Marvel Studios endelig sluppet en film med en kvinnelig superhelt som midtpunkt. Du får dommen over "Captain Marvel". Og Netflix slår på stortromma med den stjernetunge originalfilmen "Triple Frontier", med blant andre Ben Affleck og Oscar Isaac på rollelista. Du får høre om den er strømbar eller ikke. Programleder er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 07.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Derfor elsker vi - The Americans-

Derfor elsker vi - The Americans-

"The Americans" er en av de aller beste spionseriene der ute, og den ferske finalesesongen er full av deilig spiondrama og svett stolkantspenning. Vi diskuterer skuespillerprestasjoner og moralske dilemmaer under den kalde krigen. Så spør vi hvorfor det er så mange gode spionserier på TV akkurat nå. I tillegg serverer vi våre varmeste spionfilmanbefalinger. Den amerikanske nyinnspillingen av "Kraftidioten" gjør ikke skam på originalen (37 min). Til slutt finner vi ut hvorfor Marte Hedenstad plutselig har blitt hektet på serieklassikeren Mad Men - og hvorfor den fortjener et gjensyn på Netflix eller HBO Nordic (48 min).

Last ned   |   Publisert 28.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Slik blir Oscar 2019! Tror vi...

Slik blir Oscar 2019! Tror vi...

Den 91. Oscar-utdelingen går av stabelen natt til 25. februar, og vi i Filmpolitiet spår hvilke filmer, regissører og skuespillere vi tror blir de store vinnerne. Vi går gjennom alle som er nominert til beste film, og der blir det både sterk kritikk av Oscar-akademiet, krangling om enkeltfilmer og hylling av noen helt fantastiske prestasjoner. Vi ser også nærmere på de nominerte regissørene, skuespillerne og animasjonsfilmene. Og vi ser på vinnersjansene til de to norske innslagene i kategorien for beste fremmedspråklige film.

Last ned   |   Publisert 21.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets Berlinale-spesial!

Filmpolitiets Berlinale-spesial!

Filmpolitiets Birger Vestmo har tilbragt fem dager på filmfestivalen i Berlin! I denne podkasten får du vite hvilke filmer som gjorde seg gjeldende i første halvdel av festivalen. Det skal handle om Lone Scherfigs åpningsfilm "The Kindness of Strangers" (3 min), Jonah Hills regidebut "Mid90s" (13 min), en stumfilmvisning av Nils Gaups "Veiviseren" (22 min) og Hans Petter Molands hovedkonkurransefilm "Ut og stjæle hester" (28 min). Du får også høre om Norges posisjon som fokusland under festivalen (34 min) og Amazon Primes nye serie "Hanna", som ble vist i sideprogrammet Berlinale Series (42 min). Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 15.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips: 7 skatter på HBO Nordic

Serietips: 7 skatter på HBO Nordic

Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).

Last ned   |   Publisert 14.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips: 7 skatter på Netflix

Serietips: 7 skatter på Netflix

Netflix er full av serier, og vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi. I denne spesialpodkasten anbefaler vi noen av våre favorittserier som ligger på strømmetjenesten. Vi snakker ikke om de største og mest opplagte, men har funnet fram et variert utvalg av kvalitetsserier som har gått litt under radaren for mange. Vi starter med «The Good Place”, så blir det «Russian Doll» (7 min), BoJack Horseman (14 min), “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” (20 min), “Rectify” (29 min), “Star Trek: Discovery” (34 min) og “Firefly” (44 min) . I tillegg blir det masse småtips til seriegodbiter underveis.

Last ned   |   Publisert 07.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

De nye Disney-prinsessene er best!

De nye Disney-prinsessene er best!

"Green Book" er en av Oscar-favorittene, og vi er aldeles ikke enige om hvor bra den egentlig er. En ny serie fra George R.R. Martin har premiere, men "Nightflyers" når ikke "Game of Thrones"-nivået (16 min). "Rive-Rolf krasjer internett" tar et oppgjør med Disney-prinsessene, og vi tar debatten om hvilke prinsesser som har holdt seg og hvem som er utdatert (25 min). Til slutt gir vi deg mange gode grunner til å se, eller se igjen, Parks and Rec som nå ligger ute til strømming hos flere strømmetjenester (37 min).

Last ned   |   Publisert 31.01.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Influencere på trynet i tragikomisk festivaldokumentar

Influencere på trynet i tragikomisk festivaldokumentar

En dokumentar om en musikkfestival fra 2017 har blitt denne ukas store samtaleemne. Vi diskuterer Netflix-filmen "Fyre: The Greatest Party That Never Happened”. Vi lar oss fascinere av galskapen, imponere av underholdningsfaktoren og ser nærmere på kritikken som har kommet mot filmen de siste dagene. Det handler også om Nicole Kidman-filmen «Destroyer» (18 min), Lars Von Triers « The House That Jack Built» (26 min), og til slutt Henrik Thodesens nye komiserie «Henrik Uber alles» (39 min).

Last ned   |   Publisert 24.01.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Olivia Colman er konge som dronning!

Olivia Colman er konge som dronning!

Denne podkasten kommer fra Tromsø Internasjonale Filmfestival, der vi forteller om noen av de kuleste filmene vi har sett, og snakker med regissøren av en av dem. Carl Christian Lein Størmer har nemlig laget den morsomme og rørende snowboard-dokumentaren "There's Always Next Season". Men først anmeldes to kinopremierer, nemlig Cannes-vinneren "Shoplifters" av Hirokazu Kore-eda, og "The Favourite" av Yorgos Lanthimos, der Olivia Colman gjør en forrykende rolle som dronning Anne! Programledere er Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 17.01.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Derfor digger vi Clint Eastwood

Derfor digger vi Clint Eastwood

Clint Eastwood er en av Hollywoods aller største stjerner, og veteranen er aktuell med kinofilmen «The Mule». Vi ser nærmere på den, og så tar vi et tilbakeblikk på Clinterns lange karriere og forklare hvorfor vi digger den ikoniske tøffingen. Vi ser også næremere på True Detective sesong 3 og den premiereaktuelle norske High School-filmen «Psykobitch».

Last ned   |   Publisert 10.01.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Seriene vi gleder oss til i 2019

Seriene vi gleder oss til i 2019

Serieåret 2019 er fullstappet av godbiter og det er veldig mye å glede seg til. Vi har diskutert oss frem til de 10 seriene vi gleder oss aller mest til. Og vi har valgt å fokusere mest på nye titler, og ikke bare nye sesonger av gamle favoritter.

Last ned   |   Publisert 04.01.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmene vi gleder oss til i 2019

Filmene vi gleder oss til i 2019

Filmåret 2019 byr på storslåtte superheltfilmer, drøssevis av Disney-filmer og noen meget lovende krimhistorier fra virkeligheten. Vi har plukket ut de 10 filmene vi gleder oss aller mest til i året som kommer. Og så er vi jo absolutt ikke helt enige, så se opp for livlige diskusjoner!

Last ned   |   Publisert 03.01.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Årets beste serier og filmer

Årets beste serier og filmer

Filmpolitiet oppsummerer 2018 og kårer de 10 beste seriene og de 10 beste filmene. Her byr vi på massevis av kvalitetstips, og vi ser på hvilke tendenser som har preget året. Og så avslører Birger Vestmo hvilken serie som klarte å få han til å grine foran skjermen. I rekkeølge: Serieåret 2018, Heimebane (5 min), Le Bureau (12 min), The Marvelous Mrs. Maisel S02 (17 min), Atlanta S02 (23 min), Sharp Objects (29 min), Filmåret 2018 (35 min), Grensen (39 min), Girl (43 min), The Florida Project (48 min), Cold War (53 min) og Utøya 22. juli (60 min).

Last ned   |   Publisert 20.12.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-podden er tilbake!

GoT-podden er tilbake!

Filmpolitiets GoT-pod er tilbake! Men den har fått et nytt hjem. Nå finner du Game of Thrones-nerding, fanteorier, shame og drage-egg under "Game of Thrones-podkasten". Vi høres der!

Last ned   |   Publisert 14.12.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Vi oppsummerer superhelt-året!

Vi oppsummerer superhelt-året!

"Spider-Man: Into The Spider-verse" er en smart, lekker og underholdende animasjonsfilm. (2 min) "Once Upon a Deadpool" er en snillere versjon av "Deadpool 2". Ikke like morsom, men nesten. (10 min) 2018 har hatt flust med superheltfilmer på kino. Hva var høydepunktene og skuffelsene? (21 min) "Crazy Rich Asians" er en solid romantisk komedie som balanserer helsprø komikk, romantikk, sårhet og varme. (44 min) Og hvilke julefilmer tilbys på strømmetjenestene nå i desember? Vi gir deg oversikten! (50 min)

Last ned   |   Publisert 13.12.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Hvorfor liker vi egentlig Sylvester Stallone?

Hvorfor liker vi egentlig Sylvester Stallone?

"Creed II" er premiereklar! Kanskje er det siste gang Sylvester Stallone spiller Rocky Balboa, den legendariske rollefiguren som sparket i gang karrieren hans i 1976. Siden har han gjort seg bemerket som "Rambo", "Cobra" og som sjefen i "The Expendables", men hvorfor liker vi ham egentlig? (1 min) Andre sesong av "The Marvelous Mrs. Maisel" på Amazon Prime er et herlig gjensyn med en Emmy-vinner. Marte forteller hvorfor hun lar seg more og sjarmere av Rachel Brosnahan i rollen som en kvinnelig stand-up komiker i New York på slutten av 1950-tallet. (28 min) Premierefilmen "Mortal Engines" er skrevet og produsert av Peter Jackson og hans samarbeidspartnere fra "Ringenes Herre"- og "Hobbiten"-filmene. Den er basert på en populær bokserie av Phillip Reeve, og er regissert av en effektmaker med 25 års erfaring. Så hvorfor er ikke filmen bedre? Hva har gått feil? (38 min)

Last ned   |   Publisert 06.12.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Netflix sin «Mowgli» vs. Disneys «Jungelboken»

Netflix sin «Mowgli» vs. Disneys «Jungelboken»

To år etter at Disney slapp sin live action filmatisering av Jungelboken, er nå Netflix klar med «Mowgli» - som er Andy Serkis sin versjon. Vi diskuterer den nye, og mer Rudyard Kipling-troe, historien. Gir dommen over dyreansikt og rollefigurer. Og avslutter med det store spørsmålet: Trengte vi to live action versjoner av denne historien? Vi anmelder ogs den nye Robin Hood-filmen og sammenligner den med både Disney-versjon og tidligere actionfilmer. Ukas strømmetips er serien Vikings, som nå er tilbake med nye episoder på HBO Nordic. I rekkefølge ser det slik ut: Mowgli vs. Jungelboken, Robin Hood (25 min) og Vikings (40 min).

Last ned   |   Publisert 29.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

- My Brilliant Friend- er helt fantastisk!

- My Brilliant Friend- er helt fantastisk!

I denne podcasten forteller Marte Hedenstad hvorfor hun ble grepet av de fire første episodene av den italienske HBO-serien "My Brilliant Friend". Birger Vestmo forteller hvorfor han følte uhyggen komme krypende da han så Luca Guadagninos nyinnspilling av Dario Argentos klassiske horrorfilm "Suspiria". Begge liker begge regissør Eirik Svenssons nye film, "Harajuku", men akkurat HVOR god er den?

Last ned   |   Publisert 22.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Spoilerfest: - Fabeldyr 2- -diskusjon

Spoilerfest: - Fabeldyr 2- -diskusjon

Det er full spoiler-o-rama i Filmpolitiets spesialpodkast hvor vi diskuterer "Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser". Det blir en stor dose J.K. Rowling-skepsis, en del kjefting på filmens tukling med tidslinjer og ikke minst noen fanteorier som får det til å snurre i skallen vår. Er du Harry Potter-fan er denne for deg!

Last ned   |   Publisert 21.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Fabeldyr: Transportetappe eller fanfavoritt?

Fabeldyr: Transportetappe eller fanfavoritt?

Ukas store kinopremiere er "Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser" og vi er ikke helt enige om hva vi synes om den. Først blir det diskusjon, og så får Marte det høyrisikable oppdraget med å rangere alle filmene i Harry Potter-universet. Inkludert den nye Fabeldyr-filmen. Vi har strømmetips til både skrekkfans og folk som digger musikkdokumentarer. Og til slutt skal vi snakke om hvorfor Netflix-serien "Narcos: Mexico" er brennaktuell om dagen. I rekkefølge: Diskusjon om "Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser". Rangering av alle filmene i HP-universet (17 min). Strømmetips: "The Haunting of Hill House" (28 min). Strømmetips: Quincy (35 min). Brennaktuelle "Narcos: Mexico" (42 min).

Last ned   |   Publisert 15.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Harry Potter-spesial

Harry Potter-spesial

Sigurd og Marte forbereder seg til Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald med en prat om forventninger, fanteorier og fanfabuleringer. Harry potter-fan og NRK mP3-programleder Martin Holmen tar turen for å bli sortert til sitt Hogwarts-hus, og det blir både grining og latter underveis! I rekkefølge ser det slik ut: Trivelig Harry Potter-nerdeprat fra start. Martin Holmen blir sortert (17:33). Forventninger til Crimes of Grindelwald (21:26). Sigurd og Marte om fanteorier og det vi vet om filmen. (27:45).

Last ned   |   Publisert 09.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Våre krigsfilmfavoritter

Våre krigsfilmfavoritter

Det er to premierefilmer satt til 2. verdenskrig på kino denne uken, og vi benytter anledningen til å diskutere hvorfor det fremdeles er populært å lage filmer om nazister. Og så serverer vi våre personlige filmfavoritter fra den store krigen. I tillegg blir det strømmetips og et frustrert blikk på "nordisk noir"-sjangeren i anledning den nye Lisbeth Salander-filmen. I rekkefølge ser det slik ut: Premierefilmen"Overlord". Premierefilmen "Kapteinen" (7 min). Hvorfor lages det så mange 2. verdenskrigsfilmer? (15 min) Her er våre krigsfilmfavoritter (23 min). Strømmetipset "Brooklyn Nine-Nine" (42 min). Nordisk noir på overtid (45 min).

Last ned   |   Publisert 08.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Julia Roberts i ny kul TV-serie

Ukas premierer og Julia Roberts i ny kul TV-serie

Konspirasjonsteoriene herjer i denne podkasten. Temaet står sentralt i den nye TV-serien "Homecoming" med Julia Roberts i hovedrollen. Og det er ikke til å komme fra at det også er høyaktuelt i "House of Cards" som starter på sin avsluttende sesong 6 denne uken. Vi anmelder kinopremierene "Girl" og "Bohemian Rhapsody", og Marte gir sin dom over sesong 4 av den romantiske tidsreiseserien "Outlander". Og så diskuterer vi selvsagt siste nytt fra "Game of Thrones"-verden, hvor nye skuespillernavn har dukket opp.

Last ned   |   Publisert 02.11.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukens premierer og strømmetjenestenes skrekktilbud

Ukens premierer og strømmetjenestenes skrekktilbud

Det er Halloween-tid, og første del av denne podkasten er viet ukas ferske skrekktilbud. Det er kommet en ny "Halloween"-film på kino, "Chilling Adventures of Sabrina" er helgens satsing fra Netflix og strømmetjenestene har fylt på med masse gammel og god skrekk i anledning grøsserhøytiden. Vi anmelder også premierefilmene "Mordene i Kongo" og "Cold War", i tillegg til at vi diskuterer den britiske suksessserien "Bodyguard" - som endelig har kommet til norske skjermer.

Last ned   |   Publisert 26.10.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

6 alternative skrekkgodbiter til Halloween

6 alternative skrekkgodbiter til Halloween

Sjangerfilmen hylles i denne skrekkelige spesialpodkasten. P3s egen Jørn Kaarstad digger grøss og gru i alle former, og han har tatt med seg seks personlige filmfavoritter som han tipser og forklarer om. Det står blod, gørr, gys og en god dose humor på plakaten når vi skravler oss gjennom følgende rekke: "Tucker & Dale vs. Evil", "Pontypool", "Fido", "The Strangers", "Mayhem" og "The Witch".

Last ned   |   Publisert 25.10.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Le Bureau er tilbake!

Ukas premierer og Le Bureau er tilbake!

Fem kinofilmer anmeldes i denne podcasten, nemlig "Bad Times at the El Royale", "Grensen", "KuToppen", Rekonstruksjon Utøya" og "The Miseducation of Cameron Post". Du får også dommen over de to første episodene av TV2 storsatsing "Kielergata" og første inntrykkene av fjerdesesongen av "Le Bureau", som straks starter på NRK. Programledere er Birger Vestmo, Sigurd Vik og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 19.10.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og ny serie fra Lena Dunham

Ukas premierer og ny serie fra Lena Dunham

I denne podcasten anmeldes som vanlig ukas premierefilmer. Du får dommen over Damien Chazelles romfartsdrama "First Man" (1 min), Bradley Cooper og Lady Gagas musikalske romanse "A Star Is Born" (11 min), Camilla Strøm Henriksens bevegende drama "Føniks" (19 min) og den elendige skrekkfilmen "Hell Fest" (27 min), samt den nye HBO-serien "Camping" fra serieskaper Lena Dunham (32 min). Vi diskuterer også Ridley Scotts annonserte TV-serie "Raised By Wolves", at James Gunn skal skrive og kanskje regissere "Suicide Squad 2" og at Steven Soderbergh lager filmen "The Laundromat" for Netflix (37 min). Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 12.10.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og snadder for fantasynerdene

Ukas premierer og snadder for fantasynerdene

Tom Hardy feiler som superhelt, og vi begynner å bli lei "The Walking Dead", men på fantasyfronten er det masse å glede seg over! Birger, Marte og Sigurd anmelder kinofilmene "Venom", "En Affere" (8 min) og "22 July" (15 min). "The Walkind Dead S09" starter skuffende kjedelig. (25 min) Fantasynerder kan glede seg: Narnia skal fornyes på Netflix, "Wheel of Time"-bøkene blir TV-serie på Amazon og Star Wars-serien til Disney har fått både tittel og handlingsbeskrivele - vi diskuterer alt TV-snadderet vi har i vente. ( 33 min).

Last ned   |   Publisert 05.10.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Alt vi lærte på Seriedager

Alt vi lærte på Seriedager

Nordiske Seriedager gikk av stabelen denne uka, og Sigurd og Marte gir deg en oppdatering på alt det spennende de lærte! Hvilke nye kule serier er på vei? Hva er det egentlig kulturministeren binger mest? Hva vet Ed Harris om Norge, får vi mer Ingrid Bolsø Berdal i Westworld og overlevde Kristofer Hivju forrige sesong av Game of Thrones?

Last ned   |   Publisert 28.09.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og den sjangerlekende serien - Maniac-

Ukas premierer og den sjangerlekende serien - Maniac-

En av seriene vi har gledet oss mest til i 2018 er her. "Maniac" er ute på Netflix, og vi diskuterer hva vi liker og ikke liker med Cary Fukunagas ambisiøse verk. Disney vil lage flere Marvel-miniserier, men trenger vi mer MCU på TV nå? (26 min) Vi anmelder også premierefilmene "Når jeg faller" (35 min), "Månelyst i Flåklypa" (42 min) og "The Nun" (50 min).

Last ned   |   Publisert 21.09.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og våre Emmy-tips!

Ukas premierer og våre Emmy-tips!

Emmy-prisene, tv-bransjens Oscar, deles ut natt til tirsdag! I denne podkasten spår vi hvem som vinner de viktigste prisene. Du får også anmeldelser av kinopremierene "The Predator" (10 min), "Leave No Trace" (18 min), "The Happytime Murders" (25 min), "Searching" (30 min), "Don't Worry, He Won't Get Far On Foot" (38 min) og den nye serien "A Discovery of Witches" (44 min). Dessuten diskuterer vi hva som egentlig skjer med DC-universet, der både Batman og Supermann er på vei ut. (52 min). Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 14.09.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Disse 10 seriene gleder vi oss aller mest til i høst

Disse 10 seriene gleder vi oss aller mest til i høst

Seriehøsten 2018 er i gang, og i denne spesialpodkasten plukker vi ut de 10 seriene vi gleder oss aller mest til av nye godbiter. Stikkord er: Julia Robert i hovedrolle, lovende komedier, norsk remake i USA, Storbritannias store seriesnakkis og flere lovende hekseserier. Her er hele listen: "Maniac" (3 min), "Forever" (6 min) , "A Discovery of Witches" (9 min), "Homecoming" (12 min), "Bodyguard" (17 min), "I Feel Bad" (21 min), "The Chilling Adventures of Sabrina" (25 min) , "The Little Drummer Girl" (30 min) , Charmed (37 min) og "The Romanoffs" (42 min).

Last ned   |   Publisert 10.09.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Jim Carrey er tilbake med komiserie!

Ukas premierer og Jim Carrey er tilbake med komiserie!

Wow, vi er veldig begeistret for Jim Carreys nye komiserie "Kidding" som har førpremiere på HBO Nordic nå. En sår og ektefølt serie som bringer Carrey sammen med regissør Michael Gondry igjen. På kino er "VampyrVidar" litt for blodfattig der det gjelder (25 min). "Racer and the Jailbird" er en skuffende ransfilm (37 min). Svenske "Amatører" er energisk og sjarmerende (47 min) og Mile 22 er god på vold, men lite annet (51 min).)

Last ned   |   Publisert 07.09.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og fantastiske - Sharp Objects-

Ukas premierer og fantastiske - Sharp Objects-

Katastrofefilm, kvalitetserier og testing av 4D-kino står på menyen denne uken. "Skjelvet" er ukas eneste premiere og vi diskuterer både Joner og jordskjelv. På seriefronten er det mer å velge mellom. CIA-agenten "Jack Ryan" (28 min)er endelig blitt seriehelt, "Ozark" (38 min) er tilbake og "Sharp Objects" (43 min) har vært sommerens seriefavoritt. Vi har også fått hjelp til å teste de ulike 4D-variantene som finnes på kino i Norge (64 min), og i anledningen nyutgivelsen av "Predator" på 4K Blu-ray får vi hjelp av Videomagasinets redaktør John Berge til å lære mer om hjemmekinoens optimale format (74 min).

Last ned   |   Publisert 31.08.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Matt Groenings - Disenchantment-

Ukas premierer og Matt Groenings - Disenchantment-

Kinohøsten er for alvor i gang og vi har mye fint å si om helgas premierefilmer! "Beast" er en meget lovende spillefilmdebut, "BlacKkKlansman" er Spike Lee med høy kulhetsfaktor (8 min), Pia Tjelta imponerer i norske "Blindsone" (19 min) , "De utrolige 2" er akkurat så morsom som vi håpet på (27 min) og "En dommers dilemma" har et saftig dilemma (35 min). Vi er ikke like begeistret for The Simpsons-skaperen Matt Groenings nye animasjonsserie "Disenchantment, men den har sine gode sider (42 min). Vi diskuterer også Bond-regissører, Veronica Mars-comeback og om Ed Harris skal spille purk eller skurk i Top Gun 2 (46 min).

Last ned   |   Publisert 24.08.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Amanda-spådommer!

Ukas premierer og Amanda-spådommer!

I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Megalodon", "The Spy Who Dumped Me". "Equalizer 2" og "Ted - for kjærlighetens skyld". Du får også høre nyheter fra filmverden og spådommer foran denne helgens utdeling av Amandaprisene i Haugesund! Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 17.08.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og en spoilerfest!

Ukas premierer og en spoilerfest!

I denne podcasten anmeldes disse premierefilmer: "Den skyldige" - dansk thriller om en politimann som mottar mystisk telefon på alarmsentralen. (2 min) "The Darkest Minds" - young adult-film om ungdommer med spesielle krefter. (9 min) "A Prayer Before Dawn" - ubehagelig god fengselsfilm om brite som sitter inne i Thailand. (13 min) "Karsten og Petra på skattejakt" - norsk barnefilm med et mysterium i ferieparadis. (19 min) Vi skal snakke om seriene "alle" begynte å se, men aldri fullførte, og hvordan de egentlig slutta. (24 min) Og du får høre hvilke forandringer Oscar-akademiet gjør foran neste års utdeling, som ikke har blitt udelt positivt mottatt. (35 min) Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 10.08.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og slagkraftige - Dietland-

Ukas premierer og slagkraftige - Dietland-

I denne podcasten felles dommen over "Mission: Impossible - Fallout", med Tom Cruise i full stunt-modus. Vi anmelder også pensjonistkomedien "Book Club" (27 min), animasjonsfilmen "Den store stygge reven" (34 min) og den nye sinte og kroppsfokuserte serien "Dietland" (40 min). På nyhetsfronten diskuterer vi Tommy Wirkolas annonserte film, "War Pigs" (50 min), nye utviklinger i "Star Wars"-universet (55 min) og de nye "showrunnerne" av den kommende "Ringenes Herre"-serien fra Amazon (68 min). Programledere er Birger Vestmo,. Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 03.08.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas ene kinopremiere og to nye serier!

Ukas ene kinopremiere og to nye serier!

Bare en film har kinopremiere denne uka. Både Birger, Marte og Sigurd har sett "Hotel Artemis" med blant andre Jodie Foster og Dave Bautista, men er bare middels fornøyde. Den sjette sesongen av "Orange Is the New Black" er ute på Netflix. Sigurd forklarer hvorfor serien har tapt seg litt. (14 min) HBO har lagt ut de tre første episodene av "Castle Rock", som foregår i Stephen Kings rikholdige univers. Sigurd forteller hvorfor dette er et potensielt eldorado for fansen. (24 min) Regissør James Gunn fikk sist helg sparken fra "Guardians of the Galaxy vol. 3" på grunn av gamle tweets med stygge vitser. Vi diskuterer hvorfor dette er en uheldig utvikling i Hollywood. (37 min) Filmfestivalen i Venezia starter 29. august, og har offentliggjort et imponerende program, blant annet med Paul Greengrass-filmen "22 July". (47 min) Og endelig er det klart cirka når den siste sesongen av "Game of Thrones" får premiere, mens fans av westernserien "Deadwood" kan glede seg over at en film er annonsert. (57 min)

Last ned   |   Publisert 27.07.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Who Is America?

Ukas premierer og Who Is America?

Mamma Mia, i denne podkasten anmelder Marte og Sigurd den nye ABBA-musikalen og diskuterer sangene, feelgoodfaktoren og hva vi synes om Cher i "Mamma Mia: Here We Go Again". Vi anmelder den tilbakeholdne monsterfilmen "Wildling" (21 min) Sacha Baron Cohens nye politiske komiserie "Who Is America?" er både kul og litt utdatert. (29 min) Til slutt dikuterer vi den ferske fanfilmen Nathan Fillion har laget til "Uncharted"-spillserien og de første bildene fra innspillingen av "The Crown" sesong 3. (38 min)

Last ned   |   Publisert 20.07.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og har Notting Hill holdt seg?

Ukas premierer og har Notting Hill holdt seg?

30 år etter at Die Hard kom på kino er nok en skyskraper i trøbbel. Vi har sett hvordan The Rock klarer seg i "Skyscraper". Vi anmelder også premierefilmene "Hotell Transylvania 3" og "Velkommen til Paris". I siste halvdel snakker vi varmt om The West Wing som nå er ute til strømming. Og så fortsetter vi å sjekke om gamle favoritter har holdt seg. Denne uka er det romkom-klassikeren Notting Hill som står for tur.

Last ned   |   Publisert 13.07.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og sjekk ut Good Girls da!

Ukas premierer og sjekk ut Good Girls da!

Vi kosa oss godt med "Ant-Man and the Wasp" og anmelder også premierefilmene "Midnight Sun", "Sicario 2: Soldado" og "A Ciambra". Vi har også sjekket ut HBOs sommersatsing "Sharp Objects" - en stemningsfull krim fra USA. Og så anbefaler vi den kule og bingevennlige ranskomedien "Good Girls" som nå er ute på Netflix.

Last ned   |   Publisert 06.07.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02 Debrif

Westworld-podden S02 Debrif

Sesong 2 er over og vi tar en liten debrif , svarer på spørsmål fra lytterne og går gjennom noen av fanteoriene som florerer på nett. Torkil Risan, blant annet kjent fra TVseriepodkasten, er ukas gjest, men han er ikke spesielt fornøyd med sesong 2 av Westworld. Vi snakker blant annet om hva som gjør at vi slår opp med serier, viktigheten av å ha noen å heie på og om hvem som kommer til å kline i sesong tre!

Last ned   |   Publisert 06.07.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og strømmetips for sommeren!

Ukas premierer og strømmetips for sommeren!

Sigurd og Marte anmelder ukas kinopremierer, den islandske sorte koemedien Skyggen fra treet, og Sebastián Lelios nye film Ulydighet, som tar for seg undertrykt seksualitet i et strengt religiøst miljø. I tillegg gir vi deg våre tips for hva du kan kose deg med på strømmefronten nå i sommer. Vi kommer med tips på både dokumentar, serier og filmer som er verdt å ta en titt på.

Last ned   |   Publisert 29.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E10

Westworld-podden S02E10

For en sesongfinale! Vi ble nesten utslitt av alt som skjedde i finaleepisoden The Passenger, og vi er heller ikke helt enige i hvor bra episoden egentlig var. Dermed blir det stort engasjement når sesongfinalen diskuteres. Vi krangler om robotregler og menneskesyn, syter over at vi ikke fikk alle svarene vi ville ha, og ruster oss for krig mellom roboter og mennesker. Sigurd og Marte er på plass i studio, ukas gjest er Remi Horgar.

Last ned   |   Publisert 28.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og - Cloak & Dagger- !

Ukas premierer og - Cloak & Dagger- !

I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Ocean's 8", "Hereditary", "Ulvehunden" og "Bien Maja - Honninglekene", pluss den nye Marvel-serien "Cloak & Dagger" på HBO. Vi markerer også at siste episode av "Westworld" sesong 2 snart er klar, og vi får snakket om "Star Wars"-spin offs som det kanskje aldri blir noe av, en ny retro-utgivelse av arkadespillet "Donkey Kong" og årets Amanda-nominasjoner. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 22.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E09

Westworld-podden S02E09

I ukas Westworld-episode "Vanishing Point" merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Vi kaster cowboyhatten og gyver løs på fanteorier, diskuterer hva som skjuler seg ved døra, hvem som lurer hvem og småkrangler om baderomsinnredning. Sigurd og Marte leder an, ukas gjest er Erlend Lånke Solbu.

Last ned   |   Publisert 21.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og ny New York-serie!

Ukas premierer og ny New York-serie!

Vi har fasiten over premierefilmene "Love, Simon", "Kikis budservice" og "Brannmann Sam: Helter i stormen"! Vi har også sett de første tre episodene av serien "Sweetbitter" (TV2 Sumo/Cmore), og kan overbringe nyheter om blant annet et nytt "Stranger Things"-spill, en kommende oppfølger til "The Shining" og den neste "Wonder Woman"-filmen. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 15.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E08

Westworld-podden S02E08

Westworld-podden konstaterer at ukas episode er den beste i hele sesong to. Episoden Kiksuya tok oss med på en reise som bergtok oss fullstendig. Vi lot oss fascinere av Akecheta, ble rørt av Maeve og er sykt spente på veien videre. Og Marte konstaterer at Akecheta herved er hennes nye favorittfigur! Newtons Lydia Gieselmann er ukas gjest, og NRK Vitens Erlend Lånke Solbu vikarierer som host sammen med Marte.

Last ned   |   Publisert 14.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Disney-krangel!

Ukas premierer og Disney-krangel!

Dinosaurer, cowboyer, mødre og oljearbeidere! Det er stikkord for denne podkasten, der vi anmelder premierefilmene "Jurassic Park: Fallen Kingdom" og "Vann over ild", samt seriene "American Woman" og "Rig 45". Dessuten blir det en stor krangel om hva som egentlig er Disneys beste filmer. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik. Hør oss også hver fredag kl 10 på P3!

Last ned   |   Publisert 08.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E07

Westworld-podden S02E07

For en episode! Det var utrolig mye som skjedde i episoden Les Écorchés denne uka. Vi kosa oss med pen action, synes synd på Bernard og synes Angela var kul. Vi diskuterer Fords gudekomplekser, hvor langt Dolores er villig til å gå, og om The Man in Black i det hele tatt var nødvendig i denne episoden. Og vet vi nå hva som skjer i finaleepisoden? Ting begynner å tilspisse seg i sesong to av Westworld nå, og Sigurd og Marte er tilsvarende gira. Det er også ukas gjest, sjølvaste Dr. Jones, kjent fra P3morgen og Lørdagsrådet.

Last ned   |   Publisert 07.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og - Sex og singelliv- er 20 år!

Ukas premierer og - Sex og singelliv- er 20 år!

Mimring og premierer! Vi hyller HBOs "Sex og singelliv" i anledning 20-årsdagen. Vi hyller "Top Gun" fordi Tom Cruise har begynt innspilling av oppfølgeren. På kino har "Sully", "Adrift" og "Jungelgjengen" premiere. Og så anmelder vi HBO-dramaet "Succession".

Last ned   |   Publisert 01.06.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E06

Westworld-podden S02E06

Westworld-podden konstaterer at ukas Westworld-episode, Phase Space, er "nesten orgasmisk bra". Bernard var knalltøff, Teddy var kul og Dolores ga oss en aha-opplevelse! I ukas podkast diskuterer vi hva The Cradle er, om Arnold har blitt klonet og hvilke hemmeligheter som skjuler seg bak The Man in Black. Så slår vi et slag for Dolores og retter kritikk mot skiltvesenet i Delos-parkene. Sigurd og Marte leder an som vanlig, og ukas gjest er Remi Horgar.

Last ned   |   Publisert 31.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E04-05

Westworld-podden S02E04-05

I ukas episode av Westworld-podden går vi inn på episodene The Riddle of the Sphinx og Akane no Mai. Vi diskuterer robotbabyer, tvillingroboter, stilig retrofuturisme og dritkjipe næringslivsledere. Erlend Lånke Solbu fra NRKs vitenskapspodkast Kuriøs, er ukas gjest, og han er drita lei av The Man in Black. Marte synes Dolores begynner å bli litt vel brutal og Sigurd er misunnelig på rumpa til Teddy...

Last ned   |   Publisert 25.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og 13 Reasons Why S02

Ukas premierer og 13 Reasons Why S02

I denne ukens podkast anmeldes kinofilmene "Solo: A Star Wars Story" og "Deadpool 2" og sesong 2 av Netflix-serien "13 Reasons Why". Du får også intervjuer med Ryan Reynolds, Josh Brolin og regissør David Leitch fra "Deadpool 2", samt nyheter fra film- og serieverden! Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 25.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og gode Rick and Morty-nyheter

Ukas premierer og gode Rick and Morty-nyheter

High School og Frankrike er stikkordene i denne podkasten som byr på anmeldelser av kinoaktuelle "Blockers" og serien "All Night" - begge handler om prom night. Så anmeldes de to franske kinopremierene "Huset ved sjøen" og "Ordets makt". Og så til slutt reiser vi til Frankrike, hvor Birger Vestmo er på plass i Cannes på den 71. utgaven av verdens viktigste filmfestival.

Last ned   |   Publisert 11.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S0203

Westworld-podden S0203

Ingrid Bolsø Berdal gjorde en heftig entré i ukas Westworld-episode, og park nummer 6 ble avduket - vi kosa oss! Adelina fra Norske tilstander er ukas gjest og vi diskuterer blant annet hvor frigjort Teddy er fra programmeringen sin, hvor langt Dolores er villig til å gå for å oppnå det hun vil, og om Ghost Nation egentlig bare vil deg vel, selv om de truer med å skalpere deg... Innsendte fanteorier skal også til pers! Er Westworld under vann, og hva betyr egentlig arret Bernard har i panna?

Last ned   |   Publisert 10.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og vi har sjekka ut Cobra Kai-serien

Ukas premierer og vi har sjekka ut Cobra Kai-serien

Karate Kid (1984) gjør comeback i serien Cobra Kai - og den er ganske morsom! På kino er hverken komedien "I Felle Pretty", skrekkfilmen "Truth or Dare" eller actionfilmen "The Hurricane Heist" spesielt imponerende - vi forteller deg hvorfor og byr også på intervju med skuespiller Alba August som er aktuell med den danske Netflix-serien "The Rain".

Last ned   |   Publisert 04.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E02

Westworld-podden S02E02

En av de beste Westworld-episodene så langt! Vi diskuterer robotsex, forsikringsproblemene med roboter i den virkelige verden og om Logan egentlig er kulere enn William. Og så krangler vi om møtet mellom våre to heltinner. Vi gjetter også på hvor mange sesonger vi kommer til å få og avslutter praten med en fanteori som gir oss kraftig hodepine.

Last ned   |   Publisert 03.05.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og vi har møtt Chewbacca!

Ukas premierer og vi har møtt Chewbacca!

Stjernene står i kø i denne podkasten! Vi har møtt Jonas Suotamo som spiller Chewbacca i den nye "Solo: A Star Wars Story". Vi har møtt Bryan Cranston (aka Walter White) som spiller hund i "Isle of Dogs" og vi har møtt Benedict Cumberbatch og de andre stjernene fra premierefilmen "Avengers: Infinity War". I tillegg blir det anmeldelser av ukas kinopremierer som også inkluderer François Ozons "Dobbelt begjær" og skrekkfilmen "Ghostland".

Last ned   |   Publisert 27.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld-podden S02E01

Westworld-podden S02E01

Westworld sesong 2 er i gang, og vi diskuterer robotmoral, maurtuer og hevnoppgjør - og så lurer vi på hva i all verden Delos egentlig holder på med der ute i ørkenen. Vi deler ut ris og ros og innser at vi nok er vel så spent på fortiden som framtiden til den nå småskumle fornøyelsesparken. Ukas gjest er Erlend Lånke Solbu fra vitenskapspodkasten Kuriøs.

Last ned   |   Publisert 26.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og The Handmaid's Tale er tilbake

Ukas premierer og The Handmaid's Tale er tilbake

Vi står foran litt av en serieuke med premierer på nye sesonger av både Westworld og The Handmaids Tale. Vi anmelder begge storseriene. I tillegg snakker vi om kinofilmene Death Wish, Loving Vincent og Mountain. På nyhetsfronten snakker vi om at Spielberg endelig skal lage superheltfilm og vi ser nærmere på den ferske Cannes-juryen.

Last ned   |   Publisert 20.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Cannes-programmet

Ukas premierer og Cannes-programmet

I denne podcasten anmelder vi premierefilmene "Rampage", "Hannah", "Phantom Thread" og "Kills on Wheels". Vi snakker om ny Fast & Furious-spin-off, IT kapittel 2 og nye, norske serier, og vi presenterer Cannes-programmet, som nettopp ble annonsert. Programledere er Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 13.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Westworld: Fanteorier og alt vi vet om sesong 2

Westworld: Fanteorier og alt vi vet om sesong 2

Velkommen til vår nye Westworld-podkast. Vi gleder oss veldig til sesong 2 som er rett rundt hjørnet. Vi ser tilbake på høydepunktene fra sesong 1, serverer alle fakta om sesong 2 og bruker fanteorier og trailere til å se nærmere på hva vi kan vente oss fra både roboter og mennesker i den kommende sesongen. Er Ford i live? Har egentlig noen av Robotene klart å komme seg ut av labyrinten? Og hvor blodig kommer den samuraiinspirerte Shogunworld til å bli? Vi tar debatten! Og vi kommer tilbake med flere Westworld-podkaster når serien starter opp igjen den 23. april.

Last ned   |   Publisert 10.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Atlanta er tilbake!

Ukas premierer og Atlanta er tilbake!

Vi hyller en fantastisk serieuke med nye sesonger av både Donald Glovers "Atlanta" og superheltserien "Legion". På kino er "The Death of Stalin" knallgod satire. Krimentusiastene kan kose seg med "Det tredje mordet" og vi ble ikke så begeistret for actionkomedien "Gringo". Men vi er litt begeistret for en mulig ny "Bill og Ted"-film - det er blant nyhetene vi diskuterer denne uka.

Last ned   |   Publisert 06.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Påskens premierer og ALT om årets påskekrim

Påskens premierer og ALT om årets påskekrim

Vi har sett alt av årets påskekrim og gir vår rangering av seriene som kommer på NRK og TV 2. I tillegg serverer vi våre krimfavoritter hos de ulike strømmetjenestene. På kino er "Ready Player One" den store premieren i påsken. Vi anmelder også "Pacific Rim: Uprising", "Maria Magdalena", "120 slag i minuttet" og krimskrekkfilmen "Jeg vet hvem du er".

Last ned   |   Publisert 23.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og serienyheter

Ukas premierer og serienyheter

I denne podcasten fra "Filmpolitiet" anmeldes blant annet premierefilmene "Tomb Raider", "Røverdatter" og "Lady Bird", samt seriene "Top of the Lake: China Girl" og "9-1-1". Programledere er Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 16.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Vi diskuterer Utøya 22. juli og intervjuer Erik Poppe

Vi diskuterer Utøya 22. juli og intervjuer Erik Poppe

Det handler kun om filmen "Utøya 22.juli" i denne spesialpodkasten. Birger og Sigurd diskuterer filmen, og så følger et lengere intervju med regissør Erik Poppe om hvorfor han ville lage denne filmen, hvordan den var å spille inn og hvilke reaksjoner han møtte da han fortalte de pårørende om denne filmideen.

Last ned   |   Publisert 10.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Roar Uthaug

Ukas premierer og Roar Uthaug

I denne podcasten får vi besøk av regissør Roar Uthaug, straks aktuell med "Tomb Raider"! Vi anmelder premierefilmene "Utøya 22. juli", "Revenge", "Strangers: Prey At Night", "You Were Never Really There", "Adjø, Christopher Robin" og "The Workshop", samt sesong 2 av "Marvel's Jessica Jones". Programledere er Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 09.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Oscar-spesial

Oscar-spesial

Natt til mandag er det duket for den 90. utgaven av Oscar-utdelingen. Birger og Sigurd gleder seg veldig, og i denne podkasten får alt du trenger å vite om hvor showet vises, hva vi venter oss av kontroverser og vitser og ikke minst - en lang og god diskusjon om hvilke filmer og skuespillere vi mener har gjort seg fortjent til å få med seg en liten gullstatue hjem fra festen.

Last ned   |   Publisert 02.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Tarantino samarbeider med gamle kjente

Ukas premierer og Tarantino samarbeider med gamle kjente

CIA og FBI krangler i den drivende gode serien "The Looming Tower", en spennende dramatisering av hendelsene som ledet opp mot terrorangrepet 11. september. Det er 5 kinopremierer denne uka. Vi har anmeldt norske "Now It's Dark", animasjonsfilmen "Første mann", feelgoodfilmen "Mirakel", actionkomedien "Game Night" og spionfilmen "Red Sparrow".

Last ned   |   Publisert 02.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og favoritter fra Berlinalen

Ukas premierer og favoritter fra Berlinalen

"The Shape of Water" har 13 Oscar-nominasjoner og er først ute i denne podkasten hvor vi også anmelder komedien "Norske byggeklosser", Hary Dead Stanton-filmen "Lucky", tenåringsdramaet "Every Day", pokerfilmen "Molly's game" og skrekkfilmen "Wicnschester: House of Ghosts". Birger er også tilbake fra Berlinarlen og det blir full rapport derfra. Blant annet får vi høre om hvordan visningen av "Utøya 22. juli" var og det blir intervju med både norske Eili Harboe og svenske Alba August (som spiller Astrid Lindgren i festivalfilmen "Unge Astrid".

Last ned   |   Publisert 23.02.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Birger er på Berlinalen

Ukas premierer og Birger er på Berlinalen

Superheltfilmen Black Panther og journalistdramaet The Post er ukas store kinopremierer. Vi anmelder også babyskrekkfilmen Still/Born, den nnorske musikkfilmen Los Bando og ransactionfilmen Den of Thieves. På seriefronten er Homeland tilbake med sesong 7 og Netflix går for 90-tallsnostalgien med Everything Sucks!. Og så er Berlinarlen i gang - Birger er på plass i Tyskland.

Last ned   |   Publisert 16.02.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og castingtips til Børning 3

Ukas premierer og castingtips til Børning 3

Aksel Hennie dukket plutselig opp på Netflix i The Cloverfield Paradox, Alan Ball har laget et nytt komplekst familiedrama med Here and Now og Island leverer friske krimpust med den nye Viaplay-serien Stella Blomkvist. På kino imponerer Florida Project. Finnene viser fram påkostet krigshistorie i Unknown Soldier, Nederlendere reiser til Nord-Norge i Forsvunnet og vi blirr ikke spesielt tent av Fifty Shades Freed.

Last ned   |   Publisert 09.02.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Netflix satser stort med ny sci-fi

Ukas premierer og Netflix satser stort med ny sci-fi

I denne podcasten anmeldes premierefilmene "I, Tonya", "C'est la vie!", "Coco" og "Let The Sunshine In". Vi har også sett de første seks episodene av den store Netflix-serien "Altered Carbon". Og så blir det spennende nyheter fra filmens og serienes verden. Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 02.02.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og våre Oscar-reaksjoner

Ukas premierer og våre Oscar-reaksjoner

I denne podkasten anmeldes premierefilmene "All The Money In the World", "Call Me By Your Name", "Maze Runner: Dødskuren" og "Per Fugelli - siste resept". Vi ser på serien "Counterpart", der Morten Tyldum har regissert den første episoden, vi har testa spillet "Iconoclasts" og du får høre Armie Hammer fra "Call Me By Your Name" fortelle om forskjellen på å spille i store og små filmer. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 26.01.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Tromsø Internasjonale Filmfestival

Ukas premierer og Tromsø Internasjonale Filmfestival

I ukas podkast anmeldes filmene «Downsizing», «Three Billboards outside Ebbing, Missouri» og «Pitch Perfect 3», og vi tar en titt på HBO Nordics nye serie Britannia. Birger er på Tiff, Tromsø Internasjonale Filmfestival, og du får det beste derfra, samt et lengre intervju med regissør Asif Kapadia som gjestet festivalen. Han har laget fiksjonsfilmer som «The Warrior» og «Far North», men har blitt enda mer kjent for sine dokumentarfilmer, «Senna» – om den avdøde Formel 1-sjåføren Ayrton Senna, og «Amy» om artisten Amy Winehouse og hennes tragiske skjebne.

Last ned   |   Publisert 19.01.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Filmpolitiet er 20 år!

Ukas premierer og Filmpolitiet er 20 år!

I dag anmeldes premierefilmene "The Greatest Showman", "Jumanji: Welcome To The Jungle", "Darkest Hour", "The Commuter", "Spacewalker" og "Wonder Wheel". Fra tv-ruta anmeldes "The End Of The F...... World" og "The Magicians". Og så markerer vi at Filmpolitiet er 20 år! Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 12.01.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Golden Globe-spådommer

Ukas premierer og Golden Globe-spådommer

I denne podkasten anmeldes premierefilmene "Insidious: The Last Key" og "Rett vest", samt tv-serien "Hvite gutter". Vi spår også hvem som vinner de gjeveste Golden Globes-prisene natt til mandag. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 05.01.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Det beste fra 2017, og det vi gleder oss til i 2018

Det beste fra 2017, og det vi gleder oss til i 2018

Vi oppsummerer 2017 og kårer de beste spillene, filmene og seriene. Så drar vi fram krystallkula og spår hva vi tror blir de kuleste filmene, spillene og seriene i 2018.

Last ned   |   Publisert 29.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Julens kinopremierer

Julens kinopremierer

Vi har anmeldt alle julens 7 kinopremierer. De er "The Disaster Artist", "Battle of the Sexes", "The Party", "Happy End", "Ferdinand", "Den 12. mann" og "En fantastisk kvinne". Vi snakker også om den nye Mamma Mia-filmen og hvem som skal spille Gandalf i den nye LoTR-serien.

Last ned   |   Publisert 22.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Et dypdykk i The Handmaid's Tale - årets beste serie!

Et dypdykk i The Handmaid's Tale - årets beste serie!

Vi får besøk av Are Sende Osen fra "På tro og Are" for å nerde om The Handmaid's Tale. Vi diskuterer hvorfor serien ble så bra, hvorfor den har skapt diskusjoner om feminisme, politikk og religion, hvem forfatteren Margaret Atwood er, hvorfor hun skriver i sjangeren "speculative fiction" og så ser vi også på den andre Atwood-serien Alias Grace. Til slutt får vi også Ares beste serietips fra 2017.

Last ned   |   Publisert 22.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Star Wars: The Last Jedi - spesial

Star Wars: The Last Jedi - spesial

En real nerdeprat for alle som har sett den nye filmen. Birger, Marte og Sigurd elsker porgs, digger Luke, er uenig om Snoke og krangler litt om det rett og slett blir for mye gammel Star Wars i den nye Star Wars.

Last ned   |   Publisert 19.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og vi har møtt Luke Skywalker!

Ukas premierer og vi har møtt Luke Skywalker!

Star Wars: The Last Jedi er ukas kinopremiere! Vi anmelder filmen (uten å spoile) og Birger har vært i London og pratet med regissør Rian Johnson, Mark Hammil, John Boyega og Benicio Del Toro. Vi har også sett Harald Zwarts nye krigsfilm Den 12. mann og vi har kåret årets 10 beste TV-serier. I tillegg snakker vi om Disneys oppkjøp av Fox og vi anbefaler og advarer mot Juleprinsen - en ny film på Netflix.

Last ned   |   Publisert 15.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Våre julefilmfavoritter

Våre julefilmfavoritter

Filmpolitiet deler av sine personlige julefilmfavoritter. Med tre ulike forhold til julenostalgi og favorittsjangere diskuterer Birger, Marte og Sigurd flere kjente klassikere, noen skjulte perler og et par meget alternative sjangerfilmer. Felles for alle anbefalingene er at de kan være ganske så perfekt selskap i adventstiden!

Last ned   |   Publisert 08.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og NRK begynner med e-sport

Ukas premierer og NRK begynner med e-sport

Karpe Diem har gått til filmen, og vi fikk gåsehud av Adjø Montebello. Vi anmelder også Paddington 2, Kometen og seriegodbiten The Crown sesong 2. På spillfronten er Xenoblade Chronicles 2 ukas storspill og så skal vi se nærmere på NRKs satsing på e-sport. Programledere er Marte Hedenstad og Sigurd Vik

Last ned   |   Publisert 08.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og årets julekalender-serie!

Ukas premierer og årets julekalender-serie!

I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Solsidan - Filmen", "The Villainess" og "City of Ghosts: Raqqa", seriene "Jul i Blodfjell", "The Marvelous Mrs. Maisel" og "Dark", samt spillet "Ode". Og vi snakker om "Avengers: Infinity War", "Lord of the Rings", "He-Man" og "Hellboy"! Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 01.12.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer pluss to dokumentaranbefalinger

Ukas premierer pluss to dokumentaranbefalinger

I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Hjemsøkt", "Daddy's Home 2", "Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta", "The Killing of a Sacred Deer", "Winnerbäck" og "Neruda". Du får anbefalinger av dokumentarfilmene "Jim & Andy: The Great Beyond" og "Spielberg". Og så diskuterer vi nyheter om blant annet "Døden på Nilen", "Justice League", Alexander Skargård, Jude Law, "Star Wars Battlefront 2" og seks nye norske serier, Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 24.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og to gullserier!

Ukas premierer og to gullserier!

I denne podkasten anmeldes premierefilmene "Justice League", "Suburbicon", "God's Own Country", "Lovløst land", "Lumière! Eventyret begynner" og "Ekspedisjon Knerten". Dom felles over seriene "Godless" og "The Punisher". Og vi diskuterer kontroversen rundt spillet "Star Wars Battlefront II". Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 17.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Hvordan blir «Ringenes Herre» som TV-serie?

Hvordan blir «Ringenes Herre» som TV-serie?

Amazon og Netflix krangler om å få rettighetene for å lage TV-serie av «Ringenes Herre». Det er gode nyheter for Tolkien-fans og fantasyentusiaster! Men hva MÅ med en serie fra Midgards univers inneholde? Hvor mange sesonger kan det bli? Hvor skal serien starte? Og hvem i all verden vil kunne ta over rollen som Gandalf fra Ian McKellen?! Spørsmålene er mange og vi kaster oss ut i fabuleringen om hvor bra en slik TV-serie kan bli.

Last ned   |   Publisert 10.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og ny Star Wars-trilogi!

Ukas premierer og ny Star Wars-trilogi!

I denne podkasten anmeldes premierefilmene "Mord på Orientekspressen", "Jigsaw", "Jupiters måne", "The Foreigner" og "Wind River". Jeremy Renner og Elizabeth Olsen forteller om sistnevnte films tematikk og innspilling. Dessuten skal vi diskutere den nye Star Wars-trilogien, som nettopp er annonsert, og du får dommen over spillet "Assassin's Creed Origins"! Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 10.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Stranger Things 2-spesial

Stranger Things 2-spesial

Vi har kost oss med «Stranger Things 2»! Nå må sesongen diskuteres. Hva var det beste og verste med sesongen? Ble det for mye 80-tallsreferanser? Og hva mer fikk vi egentlig vite om the Upside Down? Vi deler ut eggos og mouthbreather og krangler om Billy var kul eller ikke.

Last ned   |   Publisert 06.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og endelig en Tobias Santelmann-serie!

Ukas premierer og endelig en Tobias Santelmann-serie!

Julefilmene har meldt sin ankomst på kino, men både Juleblod og A Bad Moms Christmas får slakt. American Assassin er midt på treet action, Breathe er en god men litt for forsiktig dramafilm, Rom 213 er barnevennlig svensk skrekk, Katteprinsen er vakker japansk animasjonsfilm og A Sicilian Ghost Story er en fantasirik og sår mafiafilm fra Italia. Og så er Tobias Santelmann en fryd å følge i den norske serien Grenseland.

Last ned   |   Publisert 03.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og Stranger Things S02 innfrir!

Ukas premierer og Stranger Things S02 innfrir!

Vi feller dommen over serien "Stranger Things S02", premierefilmene "Thor: Ragnarok", "Gjengangere" og "Tragedy Girls", samt det nye Nintendo Switch-spillet "Super Mario Odyssey". Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 27.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Vi gleder oss til Stranger Things, sesong 2!

Vi gleder oss til Stranger Things, sesong 2!

Sesong to av Stranger Things kommer denne uken! Vi diskuterer hva vi synes om den første sesongen, deler ut eggos og mouthbreather til det beste og verste fra sesongen, og koser oss med alle 80-tallsreferansene. Så ser vi fremover! Hva vet vi om sesong 2, hva tror vi kommer til å skje nå? Og viktigst av alt – hva er egentlig the upside down? Vi kaster oss ut i fanteoriland med demogorgen og thessalhydraen!

Last ned   |   Publisert 23.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Vi dissekerer Snømannen og intervjuer Alfredson og Fassbender

Vi dissekerer Snømannen og intervjuer Alfredson og Fassbender

Filmatiseringen av "Snømannen" har skapt debatt denne uken. Vi serverer vår dom over filmen og sammenligner filmen med boka for å se hva som fungerer og hva som mangler. Vi har også møtt regissøren og hovedrolleinnehaverne. Du får Birger Vestmos intervju med Tomas Alfredson, Michael Fassbender og Rebecca Ferguson.

Last ned   |   Publisert 13.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og skrekkfilmtips

Ukas premierer og skrekkfilmtips

Vi anmelder ukas kinopremierer Snømannen og Natta pappa henta oss. Sigurd gir deg dommen over den nye Netflix-serien Mindhunter og vi gleder oss over at Riverdale har begynt igjen. Så må vi ikke glemme fredag den trettende! Og hva er vel mer passende på denne uhyggelige dagen enn noen gode skrekkfilmtips?!

Last ned   |   Publisert 13.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod: Fan Theory-spesial S08

GoT-pod: Fan Theory-spesial S08

Vi klinker til med en fersk høst-GoT-pod! Vi serverer alt vi vet om sesong åtte og mesker oss i fanteorier for å korte ned ventetiden. Kommer Jaime til å drepe Cersei? Var det Jon som ødela veggen? Og kan the Night King være Azor Ahai?

Last ned   |   Publisert 12.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Alt vi har å si om Hva vil folk si

Alt vi har å si om Hva vil folk si

Vi har mye å si om Hva vil folk si! Vi diskuterer hvorfor vi synes filmen er så god, og Iram Haq forteller om hvordan hennes egen historie inspirerte filmen. Og hvorfor er det egentlig ikke spørsmålstegn i tittelen?

Last ned   |   Publisert 07.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ukas premierer og FIFA 18

Ukas premierer og FIFA 18

Vi anmelder ukas kinopremierer Blade Runner, Hva vil folk si, Home Again og Good Time. Heia Fotball kommer innom for å anmelde FIFA 18, og vi tar en spillprat om den nye indieperlen Cuphead.

Last ned   |   Publisert 06.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Blade Runner er sci-fiens indrefilet!

Blade Runner er sci-fiens indrefilet!

Vi diskuterer og hyller den nye "Blade Runner 2049" og dykker ned i det fantastiske filmuniverset Ridley Scott skapte i 1982. Birger forteller om da han så originalen på Rockefeller i 1990, om hvorfor han har sigarstumpen til Ridley Scott i en skuffe og Marte forklarer hvorfor filmen treffer rett i indrefileten når det gjelder sci-fi mytologi. Du får også høre Birgers intervju med både Harrison Ford, Ryan Gosling og regissør Denis Villeneuve, og bli med bak kulissene når et barndomsidol får latterkick under intervju.

Last ned   |   Publisert 06.10.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Vi hudfletter Will and Grace-comebacket!

Vi hudfletter Will and Grace-comebacket!

Komiserien Will and Grace gjør comeback etter 11 år, men vi er ikke begeistra for gjensynet! Sigurd måtte ty til alkoholen for å komme seg gjennom de første tre episodene, og Marte måtte rett og slett skru av underveis. Uksas premierefilmer «Askeladden – I dovregubbens hall», «The Square» og «En ubehagelig oppfølger» anmeldes, og vi får full rapport fra Birger som er på Bergen internasjonale filmfestival. Vi kaster oss også ut i Star Trek-universet og diskuterer de første to episodene av Star Trek: Discovery som har begynt på Netflix. Live long and prosper! 🖖

Last ned   |   Publisert 29.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Breaking Bad-skaper Vince Gilligan om Walter White

Breaking Bad-skaper Vince Gilligan om Walter White

I denne podkasten fra Filmpolitiet får du møte Breaking Bad-skaper Vince Gilligan, som har gjestet Nordiske Seriedager i Oslo. Sigurd forteller om serier han har sett smakebiter av på samme festival, og anmelder også sesong 2 av den norske serien Okkupert. Birger anmelder premierefilmene Kingsman: The Golden Circle, The Big Sick og Lego Ninjago Filmen, og det blir snakket om nyheter med stikkord Lukas Moodyson, Watchmen, Game of Thrones, Han Solo og Terminator 6!

Last ned   |   Publisert 22.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

- Thelma- er stor filmkunst

- Thelma- er stor filmkunst

"Thelma" er en elegant og engasjerende thriller , "Mother!" er en reise inn i kaotisk galskap og "Jordmoren" er et voksent drama med to av Frankrikes flotteste skuespillere. Vi digger både sesong 2 av serien "Better Things" og det nye spillet "Destiny 2". Og vi spår hvem som vinner de viktigste Emmy-prisene, tv-bransjens Oscar-utdeling, natt til mandag. Programledere er Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 15.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

- It- er et underholdende mareritt med frydefull klovneskrekk!

- It- er et underholdende mareritt med frydefull klovneskrekk!

I denne podkasten anmeldes premierefilmene "It", "The Beguiled", "What Happened To Monday" og "Borg", samt HBO-serien "The Deuce". Du får også høre den unge filmstjerna Elle Fanning fortelle om rådene hun fikk fra Nicole Kidman (også filmstjerne) under innspillingen av "The Beguiled". Tommy Wirkola skal skryte av svenske Noomi Rapace (litt filmstjerne), som spiller sju roller i hans nye film, "What Happened To Monday". Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 08.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07 oppsummert

GoT-pod S07 oppsummert

Da var det slutt da! Vi oppsummerer en sesong som har fått oss til å gråte i dragebegeistring og rive oss i håret av noen plotthull på størrelse med The Mountain. Marte og Sigurd er i studio og vi stiller spørsmålene: Er Dario en fuckboy? Er Jamie den beste rollefiguren? Er Arya vs Brienne den beste actionscenen? Og vil Jon være villig til å ofre Dany for å redde verden?

Last ned   |   Publisert 05.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

- Detroit- er en kruttønne som smeller litt ujevnt.

- Detroit- er en kruttønne som smeller litt ujevnt.

I dag anmeldes premierefilmene "Detroit", "The Hitman's Bodyguard", "Biler 3", "Tulip Fever" og "47 Meters Down". Vi skal også diskutere dokumentarfilmen "David Lynch: The Art Life" og "Twin Peaks", den siste episoden av "Game of Thrones" OG du får dommen over sesong 3 av "Narcos" som har premiere i dag!

Last ned   |   Publisert 01.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E07

GoT-pod S07E07

Game of Thrones S07 sesongfinalen er her! Vi diskuterer lasershow, slettede scener, barnevernsproblematikk i Westeros og krever rettferdighet for Gilly #justice4gilly Så smadrer vi noen drageskjelett og gir våre svar på hva Tyrion grubler p,å og om det egentlig er noe magi i veggen.

Last ned   |   Publisert 31.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Tom Cruise flyr igjen i - American Made- !

Tom Cruise flyr igjen i - American Made- !

I dag anmeldes premierefilmene "American Made", "Emoji-filmen" og "24 uker" og seriene "The Tick", "Atypical" og "The Defenders". Du får også høre om de fem beste titlene fra Filmfestivalen i Haugesund, og nyheter fra film- og serie-verden!

Last ned   |   Publisert 25.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E06

GoT-pod S07E06

Hvem er the Night King? Hvordan vil demokrati funke i Westeros? Hva er oppskriften på drageburger, og er det like kaldt i Lommedalen som nord for veggen? Marte, Sigurd og Andresas diskuterer ukas Game of Thrones-episode. Vi fråtser i spoilerer og ofrer en rød prest for å finne ut hva som skjer i neste episode!

Last ned   |   Publisert 24.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

- Logan Lucky- følger ransfilmoppskrifta! - The Dark Tower- skuffer.

- Logan Lucky- følger ransfilmoppskrifta! - The Dark Tower- skuffer.

I denne podkasten fra Filmpolitiet anmeldes premierefilmene "Logan Lucky" og "The Dark Tower". Vi har også sett de fire første episodene av Netflix-serien "The Defenders", vi spår hvem som vinner de viktigste prisene under årets Amanda-utdeling, og vi diskuterer de 16 norske filmene som har premiere mellom nå og jul. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 18.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E05

GoT-pod S07E05

Sigurd har aldri blitt så frustrert over en Game of Thrones-episode før, mens lettrørte Marte gråt masse underveis. I ukas GoT-pod diskuterer vi idiotiske påfunn, teite medisinmenn, graviditet og overgangsalder i Westeros. Så rundvasker vi ravnehuset i Oldtown og finner ut hva som skal skje i neste episode. Gjest er Sigrid "Siggen" Velle Dypbukt!

Last ned   |   Publisert 17.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

- Annabelle 2- er en effektiv skremmer! - Prebz og Dennis: The Movie- skuffer.

- Annabelle 2- er en effektiv skremmer! - Prebz og Dennis: The Movie- skuffer.

"Annabelle 2" er en effektiv skremmer med et intenst tempo og mange ekle «jump scares». "Prebz og Dennis: The Movie" er en samling banale sketsjer og kjedelige påfunn som du like gjerne kan se gratis på YouTube. Og "Loch Ness" er tam britisk seriemorderkrim i naturskjønne omgivelser. Programledere: Birger Vestmo og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 11.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E04

GoT-pod S07E04

I ukas GoT-pod hyller vi en av seriens aller beste episoder! Vi diskuterer ogs gifttolernasen til drager, cowboyer mot indianere, incest og Tyrions alkoholvaner. Så spør vi noen Winterfell-vakter om hva som skjer i neste episode. Spesialgjest er super-Got-fan Ken Wasenius-Nilsen.

Last ned   |   Publisert 10.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.08.2017 - Baby Driver- får det til å rykke i gasspedalfoten

04.08.2017 - Baby Driver- får det til å rykke i gasspedalfoten

"Baby Driver" er en gledelig god krim-, musikk- og bilfilm! "Valerian and the City of a Thousand Planets" er et visuelt sirkus med svake hovedroller. "Ulv i fåreklær" er en nabokrangel som ikke klarer å overraske. Og "Den andre siden av håpet" er en tørrvittig fulltreffer fra Finland! Dette er premierefilmene som skal anmeldes i dag. Du får også høre fra Filmpolitiets "Game of Thrones"-event, der Kristofer Hivju fortalte hvordan de beskytter seg mot lekkasjer fra settet. Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 04.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E03

GoT-pod S07E03

I ukas GoT-pod diskuteres det heftig om hva som var bra og dårlig med den tredje episoden i Game of Thrones, sesong syv. Har det blitt for lite pupp og penis i serien? Vi diskuterer lytternes fanteorier, bekymrer oss for sadismen til Euron og elsker på Olenna Tyrell. Og så slenger vi et par testikler på bålet for å se hva som skjer i neste episode!

Last ned   |   Publisert 03.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod med Kristofer Hivju

GoT-pod med Kristofer Hivju

Filmpolitiets GoT-pod inviterer til livepodkast med Kristofer Hivju! Hivju aka Tormund Giantsbane tok seg tid til en prat med Sigurd og Marte på utestedet Work-Work i Trondheim. Der var det stappfullt av spente Game of Thrones-fans, og stemninga var god. Hva var det egentlig Tormund sa til Brienne i sesongpremieren? Hvem håper Hivju ender opp på Jerntronen til slutt? Og hva er egentlig den ultimate fighten mellom to Game of Thrones-rollefigurer? Dette og mye annet får du svar på i denne spesialepisoden av Filmpolitiets GoT-pod!

Last ned   |   Publisert 02.08.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.07.2017 Filmpolitiet

28.07.2017 Filmpolitiet

I dagens sending får du blant annet anmeldelse av Atomic Blonde, der Charlize Theron spiller beinhard, hardslående spion. Du skal få anmeldelse av den kule og rørende svarte komedien Burn Burn Burn. Også må du selvsagt få dommen over ukas koseligste film – kattedokumentaren Kedi!

Last ned   |   Publisert 28.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E02

GoT-pod S07E02

Etter en pangstart fikk vi en ujevn Game of Thrones-episode denne uka. *SPOILERADVARSEL* Vi elsker Sams hesligheter i Oldtown og Aryas apetitt på bakevarer, men vi er møkk lei sandslangene og dårlige replikker. Vi diskuterer dårlige slagplaner, forfengelige akademikere, fine sexscener og mangelen på "walk and talk" i Westeros. Og det blir fanteorier! Skal Jon ut å jakte på "The Horn of Winter"? Hva gjør Dany hvis dragene dør? Og dør Petyr Littlefinger allerede i neste episode?

Last ned   |   Publisert 27.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

21.07.2017 Dunkirk er utmattende og veldig god

21.07.2017 Dunkirk er utmattende og veldig god

Dunkirk er en visuelt imponerende krigsfilm fra Christopher Nolan. Game of Thrones leverer en av sine beste sesongåpninger, Netflix-serien Ozark er en greit underholdende finansvri på Breaking Bad og Splatoon 2 er et moro skytespill fra Nintendo.

Last ned   |   Publisert 21.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod S07E01

GoT-pod S07E01

Sesong 7 av Game of Thrones er endelig i gang. Vi digga episoden, men håper at Ed Sheeran blir ulvemat i neste episode! Vi diskuterer det vi elska og hata med sesongpremieren, og kaster oss ut i fanteoriland med innsendte spørsmål og teorier fra lytterne. Har Sam funnet en kur for greyscale-sykdommen? Har Arya fått rollen til Lady Stoneheart? Og klarer Arya å overleve denne sesongen? Her spekuleres det i fleng, så er du redd for potensielle spoilere er ikke dette podden for deg!

Last ned   |   Publisert 20.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.07.2017 War for the Planet of the Apes er knall popkornaction

14.07.2017 War for the Planet of the Apes er knall popkornaction

War for the Planet of the Apes er en stilig blanding av hevnwestern og effektaction. Friends From College har flotte ingredienser, men blir en kjedelig komediesuppe om studietid på overtid. Og så har Emmy-nominasjonene kommet - vi diskuterer hvem som bør vinne og hvem som bør være fornærmet for at de ble utelatt.

Last ned   |   Publisert 14.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod: Vi gleder oss til S07!

GoT-pod: Vi gleder oss til S07!

Sigurd og Marte er spente før oppstarten av sesong 7 av Game of Thrones. De diskuterer den nyeste traileren og fabler om hva de tror kommer til å skje. Kommer det til å dukke opp isdrager? Blir Tyrion dragerytter? Får vi biologisk krigføring i Westeros denne sommeren? Og viktigst av alt – har vi seriens mest hjerteknusende episode i vente? Vi svarer på spørsmål fra lytterne, og koser oss med spenningen frem mot sesongstart!

Last ned   |   Publisert 13.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.07.2017 Den nye Spider-Man er sprudlende og sjarmerende

07.07.2017 Den nye Spider-Man er sprudlende og sjarmerende

Spider-Man: Homecoming er en sprudlende og sjarmerende film. Vi anmelder filmen og setter den inn i Marvels store filmunivers. Snowfall er en lovende serie om da crack kom til LA og South Park har bestemt seg for å ignorere president Trump i neste sesong. Vi snakker også GoT, Castlevania og siste nytt om den neste filmen fra Harry Potter-universet.

Last ned   |   Publisert 07.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

30.06.2017 It Comes At Night er en skremmende thriller

30.06.2017 It Comes At Night er en skremmende thriller

Velkommen til en ny podcast fra Filmpolitiet. I dag anmeldes disse filmene: "It Comes At Night" er en skremmende thriller som engasjerer. "Grusomme meg 3" byr på småslem humor i en familievennlig innpakning. "My Cousin Rachel" reddes av Rachel Weisz i tittelrollen. "The House" er en feilslått komedie, bare full av tull og tøys. Netflix-filmen "Okja" er et stort og bredt eventyr med litt ujevn satire Og "Fra balkongen" er et filosofisk essay om livet, som er både morsom og lekende. Den anmeldes, og regissør Ole Giæver forteller om ideen bak filmen. I tillegg anmeldes spillet "Crash Bandicoot N.Sane Trilogy", som gamle fans vil sette stor pris på. Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 30.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

23.06.2017 Vi tar farvell med SKAM

23.06.2017 Vi tar farvell med SKAM

"Transformers: The Last Knight" innfrir forventningene, så lenge de ikke er særlig høye. "All Eyez On Me" er et skuffende hiphop-portrett om rapperen Tupac Shakur. "Drøm søtt!" er en sentimental italiensk film om sorg, som ikke klarer å vekke følelser. "Cézanne & Zola" er verken gripende eller medrivende om vennskapet mellom maleren og forfatteren. Og "Whitney: Can I Be Me" er en sørgelig og severdig dokumentarfilm om Whitney Houstons liv og død. I tillegg skal vi snakke om seriene "SKAM", "Twin Peaks" og "GLOW", samt spillet "Get Even".

Last ned   |   Publisert 23.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

16.06.2017 I Am Not Your Negro er en brennaktuell historieleksjon

16.06.2017 I Am Not Your Negro er en brennaktuell historieleksjon

"Wonder Woman" er virkelig vidunderlig. "Prinsesse Mononoke" er en kompromissløs animasjonsfilm. "I Am Not Your Negro" er en brennaktuell historieleksjon. "Siste kveld med jentene" er en forglemmelig komedie. Og "Meticulously Ridiculous" er et ujevnt stand-up-show fra T.J. Miller. Dette er filmene og tv-programmet som anmeldes i dag. Du får også høre hvem vi mener vant spillmessa E3 i Los Angeles!

Last ned   |   Publisert 16.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

09.06.2017 Wonder Woman og OITNB er topp underholdning

09.06.2017 Wonder Woman og OITNB er topp underholdning

Wonder Woman er en engasjerende og underholdende superheltfilm. Tom Cruise spiller Tom Cruise på skattejakt i The Mummy og Kaptein Supertruse byr på masse herlig underbuksehumor. Hvis du liker høy hastighet skal vi anmelde både bilspillet Dirt 4 og actionserien Taken. Vi skal også til fengsel hvor 13 rykende ferske episoder av Orange Is the New Black slippes på Netflix i dag. Og så skal vi snakke E3, og hvilke nye storspill vi forventer fra EA , Nintendo, Sony, Ubisoft og resten av bølingen under spillmessen som begynner til helgen.

Last ned   |   Publisert 09.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

GoT-pod - sesong 7 trailerprat

GoT-pod - sesong 7 trailerprat

Winter is coming, men det gjør sommer'n også. Og det betyr ny sesong av Game of Thrones! Sigurd og Marte diskuterer den nye traileren for serien i sesongens første episode av Filmpolities GoT-pod, en trailerspesial. Kommer Jaimie til å ta livet av Cersei, lever Jorah fortsatt og er Gendry tilbake? Disse og mange andre spørsmål diskuteres i podkasten, som absolutt ikke er spoilerfri sone!

Last ned   |   Publisert 02.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

02.06.2017 - Baywatch- er totalt uten originalitet

02.06.2017 - Baywatch- er totalt uten originalitet

Tenåringsdramaet "Everything, Everything" er flere hakk for glatt, sterilt og tannløst. Det barske slåssespillet "Tekken 7" gir deg adrenalinkick og såre tomler. Den nye "Baywatch"-filmen er et bevis på at ikke all 90-talls-nostalgi er verdt bryet. Britiske "The Sense of an Ending" er et sympatisk seniordrama. Og animasjonsfilmen "Milo – Månens vokter" er et vakkert eventyr med stor oppfinnsomhet.

Last ned   |   Publisert 02.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

26.05.2017 Twin Peaks er tilbake!

26.05.2017 Twin Peaks er tilbake!

Det nærmer seg Gullpalme-utdeling, vi gir deg våre 5 favoritter fra årets Cannes-festival. Vi har også møtt stjerner som Elle Fanning, Elisabeth Moss og Jeremy Renner på festivalen. Det blir diskusjon om hva som egentlig foregår i den nye Twin Peaks-sesongen. Vi har sjekket hva to norske regissører har fått til med Johnny Depp i Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge og så har vi sett den kommende sesongen av Orange Is the New Black - det er bare å glede seg. Vi skal selvfølgelig også skravle masse om den første traileren til Game of Thrones og gi deg alt du trenger å vite om det ferske slåssespillet Injustice 2 samt Netflix-premieren War Machine.

Last ned   |   Publisert 26.05.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19.05.2017 Vi er på plass i Cannes!

19.05.2017 Vi er på plass i Cannes!

Vi er på plass i Cannes, Birger har siste nytt fra verdens ledende filmfestival. Alien: Covenant er ukas premierefilm, det blir anmeldelse og intervju med skuespillerne Katherine Waterson, Billy Crudup og Michael Fassbender. Vi har sett den kommende sesongen av House of Cards, som desverre er ganske kjedelig. Det er ikke dokumentarserien The Keepers som er uhyggelig true crime på Netflix. Spillet The Surge er solid science fiction, og når du først hjemme foran skjermen: Morten Tyldums Passangers er ute i butikken nå.

Last ned   |   Publisert 19.05.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

12.05.2017 Alien: Covenant og intervju med Ridley Scott

12.05.2017 Alien: Covenant og intervju med Ridley Scott

"Alien: Covenant" er hard sci-fi-horror som yter "Alien"-sagaen rettferdighet. Regissør Ridley Scott og skuespiller Michael Fassbender forteller hvorfor vi fremdeles fascineres av "Alien"-universet, 38 år etter den første filmen. Den norske filmen "DRIB", regissert av Kristoffer Borgli, er herlig satire om reklamebransjen. Og "King Arthur: Legend of the Sword" er et bare delvis vellykket forsøk på å lage underholdning av et stykke britisk mytologi. I tillegg anmeldes premierfilmene "Sieranevada", "De første skal bli de siste" og "Danserinnen", samt sesong 2 av tv-serien "Master of None".

Last ned   |   Publisert 12.05.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

05.05.2017 Vi snakker med høyaktuelle Kurt Russel

05.05.2017 Vi snakker med høyaktuelle Kurt Russel

Delvis norske Richard Storken er en helstøpt underholdningsfilm, Min arbiske vår er stillferdig og fornøyelig, The Shack er surealistisk kristenpropaganda og Frantz er en vakker film om minner og krig. Vi anmelder det kule norske indiespillet World to the West og det svenske spillet Little Nightmares. OG! Birger Vestmo har møtt selveste Kurt Russel i London. Han har mye kult å avsløre om både Fast & Furious 8 og Guardians og the Galaxy vol. 2!

Last ned   |   Publisert 05.05.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.04.2017 Guardians of the Galaxy Vol 2 er et fornøyelig romeventyr!

28.04.2017 Guardians of the Galaxy Vol 2 er et fornøyelig romeventyr!

"Raw" er en sterk splatterthriller. "Guardians of the Galaxy vol. 2" er et fornøyelig romeventyr. "Det kommer en dag" er et solid historisk barnehjemsdrama. Og "Your Name" er en smellvakker japansk animasjonsfilm. Det er premierefilmene som anmeldes i denne podcasten. I tillegg har vi sett to nye, gode serier, nemlig den dystre og brutale nytelsen "The Handmaid's Tale" og "American Gods", som er et fyrverkeri av blodig fantasirikdom. Du får også møte én regissør og sju (!) filmstjerner fra "Guardians of the Galaxy Vol. 2" som vi har møtt i London, nemlig James Gunn (regi), Chris Pratt (Peter "Star-Lord" Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Kurt Russell (Ego), Pom Klementieff (Mantis), Michael Rooker (Yandu) og Karen Gilllan (Nebula)! Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 28.04.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

21.04.2017 Fargo S03 åpner sterkt!

21.04.2017 Fargo S03 åpner sterkt!

Hevnthrilleren "Underverden" er en vassen dansk machosalat. HBO-serien "Veep" har virkelig funnet seg selv i sin sjette sesong. "Den lykkeligste dagen i Olli Mäkis liv" har noe andre boksefilmer ikke har. Hver scene er en nytelse i den første episoden av "Fargo" sesong 3. Izer Alius regidebut "Fluefangeren" viser lovende takter, selv om den er uforløst og famlende. Sesong 3 av "The Leftovers" på HBO er seriens beste. Den norske skrekkfilmen "Lyst" smeller til med noen gyselig gode grøss. Den første sesongen av Netflix-serien "Girlboss" er rotete og middelmådig. Og Terrence Malicks eksperimentelle "Song to Song" har en handling som er nesten uutholdelig banal. Alt dette skal anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet, der vi også får besøk av skuespillerne Jeppe Beck Laursen og Ole Christoffer Ertvaag, som er aktuelle i sesong 2 av BBC-serien "Det siste kongeriket", som nå går på NRK TV.

Last ned   |   Publisert 21.04.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.04.2017 Fast & Furious 8 er en overdrevent stor actionfilm

14.04.2017 Fast & Furious 8 er en overdrevent stor actionfilm

"Fast & Furious 8" er på alle måter en overdrevent stor actionfilm. "The Boss Baby" starter lovende, men ender opp som en skuffelse. "Get Out" er en morsom, spennende og original skrekkthriller. 2Going In Style" er en generisk ranskomedie. "Hjartasteinn" er en nydelig oppvekstfilm og Løvetannbarn er en sår og stemningsfull animasjonsfilm. Dette er påskepremierene som anmeldes i denne podcasten fra Filmpoliti, der Kristofer Hivju i et lengre intervju skal fortelle hvordan han lærte seg å slåss før innspillingen av "Fast and Furious 8", og du får dommen over de første episodene av "Better Call Saul" sesong 3.

Last ned   |   Publisert 14.04.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.04.2017 Get Out er en morsom og original skrekkfilm

07.04.2017 Get Out er en morsom og original skrekkfilm

Vi har sett ALL påskekrimmen og vet hva du bør se på TV i ferien! Og så har vi selvsagt sjekket kinopremierene! "Get Out" er en morsom og original skrekkthriller. Anders Baasmo Christiansen spiller mesterlig i "Hoggeren", og vi har møtt regissør Jorunn Myklebust Syversen . "Hjartasteinn" er en nydelig oppvekstskildring fra Island. Dette er filmene som anmeldes i dag. Vi har også sett de to første episodene av "Prison Break" sesong 5, vi har testa Playstation-spillet "Persona 5" og Kristofer Hivju skal avsløre hvilken filmstjerne som hadde den største traileren på settet til neste ukes premierefilm, "Fast and Furious 8"! Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 07.04.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

31.03.2017 - Ghost in the Shell- er vakker sci-fi!

31.03.2017 - Ghost in the Shell- er vakker sci-fi!

"Ghost in the Shell" boltrer seg i futuristiske stilgrep. "Æresborgeren" er skarp og sorthumoristisk. "Free Fire" er en kul gangsterkomedie. "Little Men" er et velspilt og rørende drama. Og "Smurfene: Den hemmelige landsbyen" er et sjarmerende, men tamt eventyr. I tillegg til disse premierefilmene anmeldes serien "13 Reasons Why", som kan være en av årets viktigste, selv om den kanskje ikke er blant de beste. Og så skal vi diskutere den nye teaseren til sesong 7 av "Game of Thrones"!

Last ned   |   Publisert 31.03.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.03.2017 - CHiPs – Crazy Patrol- er en møkkafilm

24.03.2017 - CHiPs – Crazy Patrol- er en møkkafilm

"Life" er en spennende sci-fi-thriller om funn av nytt liv på en romstasjon. Den svenske filmen "Kjempen" er sosialrealisme og «underdog»-komedie i skjønn forening. Storspillet "Mass Effect: Andromeda" er en storslagen romopera, men mangler den siste finpussen. Den norske barnefilmen "Oskars Amerika" har haltende skuespill i smellvakre omgivelser. "CHiPs – Crazy Patrol" er en møkkafilm med lave ambisjoner og homofobisk humor. Naturdokumentaren "Pingvinenes marsj 2" har enda mer spektakulære bilder enn den første. Og "Power Rangers" byr på kule superhelter, men kjedelig action. Og så har vi siste nytt fra Star Wars-land, og gode nyheter til de som elsker lavbudsjettsfilmer fra 80-tallet!

Last ned   |   Publisert 24.03.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.03.2017 Skjønnheten og Udyret er et fint eventyr, men overskygges av originalen.

17.03.2017 Skjønnheten og Udyret er et fint eventyr, men overskygges av originalen.

"Skjønnheten og Udyret" er et fint eventyr som overskygges av originalen. Serien "Iron Fist" er en skuffelse fra Netflix og Marvel. "Patriots Day" er en svulstig heltefilm fra virkeligheten med et godt actiondriv. "Ishavsblod – De siste selfangerne" er en god dokumentarfilm som gir et utskjelt yrke en oppreisning. "Elven" er en såpete krimserie som skjemmes av dårlig dialog "Moderne kvinner" er underholdende og underfundig. "Kvinne, ukjent" er et humant og moralsk utfordrende drama. Og "United States of Love" er en gråtrist og ubehagelig film fra kjærlighetens kjeller. Det er det som anmeldes i denne podcasten. Du får også høre Emma Watson fortelle om det å synge og spille Belle i "Skjønnheten og Udyret", mens regissørene Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen forteller om båtturen som ble til dokumentarfilmen "Ishavsblod". God lytting!

Last ned   |   Publisert 17.03.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.03.2017 Kong: Skull Island er stor og dum, men underholder!

10.03.2017 Kong: Skull Island er stor og dum, men underholder!

"Skull: Kong Island" er en stor og dum film med udiskutabel underholdningsverdi. "Hidden Figures" er en publikumsfriende feelgood-historie fra virkeligheten. "Sameblod" er en gripende historie med en gnistrende god hovedrolle. "Tungeskjærerne" er et koselig, men kunstig besøk i nordnorsk fiskekultur. Og den iranske Oscar-vinneren "En handelsreisende" er bevegende og engasjerende. Dette er filmene som anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet! Dessuten sjekker vi hvordan det går med Martes anmeldelse av Nintendo Switch og det nye Zelda-spillet "Breath of the Wild", som hun er midt i skriveprosessen til, og du får høre hvorfor den svenske regissøren Amanda Kernell måtte til Norge for å finne hovedrolleinnehaveren i "Sameblod", nemlig Lene Cecilia Sparrok.

Last ned   |   Publisert 10.03.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.03.2017 - Logan: The Wolverine- er en av tiårets sterkeste superheltfilmer!

03.03.2017 - Logan: The Wolverine- er en av tiårets sterkeste superheltfilmer!

"Logan: The Wolverine" er en av tiårets sterkeste superhelt-filmer! "Nocturama" er en stillferdig, men intens thriller. Martin Scorseses "Silence" er et sterkt drama om Guds taushet. "Aquarius" er en varm film med Sonia Braga i en praktfull hovedrolle. Margreth Olins "Barndom", er en nydelig dokumentar om barns evne til fantasi og lek. "Elle" er en lekker og raffinert film med feministiske undertoner. Og "Det er bare verdens undergang" er et klaustrofobisk familiedrama. Vi har også møtt Hugh Jackman fra "Logan: The Wolverine", som skal forteller hvorfor dette er siste film med superhelten og vi har møtt filmens regissør James Mangold, som forteller hvordan han hentet inspirasjon fra westernfilmer. Fra "Det er bare verdens undergang" har vi intervjuer med filmstjerna Marion Cotillard og regissør Xavier Dolan, som forteller om vanskelige familieforhold, mens skuespillerne Gaspard Ulliel, Lea Seydoux og Natalie Baye avslører hvordan det er å spille for en så ung regissør som Xavier Dolan. I tillegg har vi sett serien "Feud: Bette and Joan", en morsom skildring av feiden mellom to Hollywood-ikoner og vi har testa spillet "Torment: Tides of Numenera", som er oppslukende som en god bok.

Last ned   |   Publisert 03.03.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.02.2017 - La La Land- er musikalsk drømmeri man lett blir revet med av!

24.02.2017 - La La Land- er musikalsk drømmeri man lett blir revet med av!

Den 14 x Oscar-nominerte filmen "La La Land" er et musikalsk drømmeri som man lett kan la seg rive med av. "Horizon Zero Dawn" er et strålende rollespill med tidenes flotteste spillverden. Arild Andresens gode drama "Hjertestart" kan by på nok en sterk hovedrolle fra Kristoffer Joner. "The Bye Bye Man" er en skuffende svak skrekkfilm som ikke burde blitt satt opp på kino. "T2 Trainspotting" er et varmt og bittersøtt gjensyn med figurene fra den originale filmen fra 1996. Og "Fist Fight" er en grovkorna komedie uten brodd. Dette er filmene og spillet som anmeldes i denne podcasten. Du får også møte Kristoffer Joner fra "Hjertestart" og fra "T2 Trainspotting" får du høre fra regissør Danny Boyle og skuespiller Ewen Bremner, bedre kjent som "Spud". Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 24.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.02.2017 The Great Wall er så harmløs at det blir kjedelig

17.02.2017 The Great Wall er så harmløs at det blir kjedelig

I dagens fullspekka sending får du blant annet anmeldelser av Matt Damons eventyr i Kina, The Great Wall, den norske komedien Det norske hus. Marte har kosa seg med animasjonsperlen Eventyr i Arktis, og Andreas Hadsel Osvik anmelder storspillet For Honor. Birger kommer også innom for å oppsummere Filmfestivalen i Berlin. Hva var det beste på Berlinalen?! I tillegg får du anmeldelser av Jackie, HBO-serien Big Little Lies og Sniper Elite 4.

Last ned   |   Publisert 17.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.02.2017 Filmpolitiets Berlinale-spesial!

17.02.2017 Filmpolitiets Berlinale-spesial!

Denne spesialpodcasten fra Filmpolitiet skal handle om Berlinalen, en av Europas viktigste filmfestivaler, som startet forrige torsdag og avsluttes denne helgen. Du får høre om noen av de antatt viktigste filmene som er vist og møte noen av de som har laget dem: "Fra balkongen", ".Oskars Amerika", "Richard Storken", produsent Kristine Knudsen, "Django", "T2 Trainspotting", regissør Danny Boyle, "Final Portrait", skuespiller Armie Hammer, "Una mujer fantástica", "The Other Side of Hope" og regissør Ari Kaurismäki. Denne sendingen har også gått på P2. Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 17.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.02.2017 Fifty Shades Darker er kjedelig romantisk drama - med sex

10.02.2017 Fifty Shades Darker er kjedelig romantisk drama - med sex

Dette er litt av en underholdningsuke! Helgas kinopremierer er den erotiske Fifty Shades Darker, Oscar-nominerte Moonlight, actioneksplosjonen John Wick: Chapter 2, indifavoritten Paterson og den gøyale Lego Batman filmen. Krydre den kaken med den glimrende superheltserien Legion, det utdaterte TV-comebacket til 24, det norske vikingspillet The Frostrune og samuraieventyret Nioh. Ja, da er det bare å ta desserten på filmfestivalen i Berlin, hvor Birger Vestmo er for å se både norske håp og internasjonale tungvektere.

Last ned   |   Publisert 10.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.02.2017 Disneyfilmen - Vaiana- er en familievennlig fulltreffer!

03.02.2017 Disneyfilmen - Vaiana- er en familievennlig fulltreffer!

Disney-filmen "Vaiana" er en familievennlig fulltreffer med fengende musikk og fantastisk animasjon. Nyinnspillingen av tv-serien "MacGyver" er et makkverk "Rings" er en litt skuffende og ganske unødvendig grøsser. "Gold" har Matthew McConaughey i hovedrollen, men han er til liten nytte. "Fanget i nettet" belyser godt det betente forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Og Drew Barrymore er kul i zombiekomiserien "Santa Clarita Diet". I tillegg til disse anmeldelsene får du også møte de to viktigste norske stemmene i "Vaiana", nemlig Nora Gjestvang og Jeppe Beck Laursen.

Last ned   |   Publisert 03.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

27.01.2017 Resident Evil 7 er en skrekkelig bra spillopplevelse

27.01.2017 Resident Evil 7 er en skrekkelig bra spillopplevelse

Vin Diesel er parodisk tøff i premierefilmen xXx: Return of Xander Cage. Resident Evil 7: Biohazard er en skrekkelig spillopplevelse – og det er positivt ment. Serien This Is Us er et velspilt og vanedannende familiedrama på TV3. The Rules for Everything er sannsynligvis årets mest originale norske film. Kings Bay er dagens andre norske premiere - en fin thriller med stive replikker. Spillet Gravity Rush 2 byr på underholdende gravitasjonslek i høyt tempo. Og så skal du få dommen over premieren på ungdomsserien Riverdale, som slippes på Netflix senere i dag.

Last ned   |   Publisert 27.01.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.01.2017 Live By Night, Split og rapport fra TIFF

20.01.2017 Live By Night, Split og rapport fra TIFF

Filmpolitiet gir deg siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv. Det er et drøss med premierefilmer denne uka og du skal blant annet få høre anmeldelser av M. Night Shyamalans nyeste thriller «Split», Ben Afflecks gangsterfilm «Live By Night», russiske «Disippelen», dramafilmen «Jeg, Daniel Blake» og Marcus og Martinus-filmen «Sammen om drømmen». Marte styrer spakene i studio og Birger er på plass på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Derfra skal du skal få høre intervju med regissørene av dokumentaren «Ishavsblod – De siste selfangerne».

Last ned   |   Publisert 20.01.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.01.2017 The Autopsy of Jane Doe, med regissørbesøk

13.01.2017 The Autopsy of Jane Doe, med regissørbesøk

Kun to filmer har premiere på kino denne uka. Begge skal anmeldes, både The Autopsy of Jane Doe og En gatekatt ved navn Bob. Den ene er en deilig guffen skrekkthriller regissert av André Øvredal, som skal fortelle hvordan han kom over manuset til filmen, og hvordan han har jobbet for å gjøre den så skummel som mulig. Den andre filmen forteller den virkelige historien om uteligger og hans gatekatt, basert på en populær serie bøker. Fra TV-fronten ser vi sesongstarten av den sjette runden med Homeland på TV2 Zebra og Sumo og den første sesongen av Den onde greven på Netflix. Og jeg anmelder Gimme Danger, den Jim Jarmusch-regisserte dokumentarfilmen om Iggy and the Stooges, som slippes på Blu-ray, DVD og digital strømming førstkommende mandag.

Last ned   |   Publisert 13.01.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

06.01.2017 - Assassin's Creed- er årets første kalkun

06.01.2017 - Assassin's Creed- er årets første kalkun

"Assassin's Creed" er årets første kalkun. "Collateral Beauty" er et ujevnt drama. "Lion" er basert på en utrolig historie. Og "Manchester by the Sea" er et nesten perfekt drama. Det er kinofilmene som anmeldes i dag. Vi har også sett på seriepremierene. Starten på fjerdesesongen av "Sherlock" overbeviser ikke hundre prosent. "Taboo" er et mørk og mystisk spenningsdrama som viser lovende takter. Og dokumentaren "Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds" er en vakker og usminket avskjed for to høyt elskede filmstjerner. Du skal også få møte to andre filmstjerner, nemlig Michael Fassbender og Marion Cotillard, som spiller i "Assassin's Creed", og vi spår hvem som vinner de viktigste Golden Globe-prisene natt til mandag.

Last ned   |   Publisert 06.01.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

30.12.2016 Dette gleder vi oss til i 2017!

30.12.2016 Dette gleder vi oss til i 2017!

Vi minnes Carrie Fisher som gikk bort i romjula, og vi anmelder romjulspremierene Passengers, Perfekte fremmede og Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant. Birger, Sigurd og Marte prater om hvilke filmer, spill og serier de gleder seg til i 2017. Også får du Sigurds anmeldelse av den nye serien Saknad som har premiere på C More 1. januar.

Last ned   |   Publisert 30.12.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

23.12.2016 Lille julaften!

23.12.2016 Lille julaften!

Nå er det jul, jul , jul! I dagens sending får du anmeldelser av julas premierefilmer «Passengers», «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «Min pappa Toni Erdmann» og «Why Him». Birger, Sigurd og Marte kårer de beste filmene, spillene og TV-seriene fra året som har gått, og du kan si din mening om våre topplister på P3.no/filmpolitiet. Til slutt ringer vi jula inn med våre anbefalinger over hva du bør få med deg på TV!

Last ned   |   Publisert 23.12.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

16.12.2016 Rogue One leverer, og vi har møtt stjernene!

16.12.2016 Rogue One leverer, og vi har møtt stjernene!

I denne podcasten retter vi søkelyset mot ukas eneste premierefilm, "Rogue One: A Star Wars Story". Dette er den første enkeltstående filmen fra Star Wars-universet og anmeldes til en femmer på terningen. Som eneste norske mediehus har NRK møtt både regissør Gareth Edwards og skuespillerne Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn og Forest Whitaker. De skal fortelle om sine erfaringer fra Star Wars-universet. Du får også høre hvorfor "The OA" på Netflix er en spirituell mysterieserie som ikke klarer å gripe. Og vi har testet Super Mario Run som nå er sluppet løs for iPhone!

Last ned   |   Publisert 16.12.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

09.12.2016 - Hacksaw Ridge- er voldsomt krigsdrama om ikke-vold

09.12.2016 - Hacksaw Ridge- er voldsomt krigsdrama om ikke-vold

"Hacksaw Ridge" er et voldsomt krigsdrama. "Office Christmas Party" er en politisk ukorrekt rølpekomedie. "Bleed For This" er en underholdende boksefilm. "The Last Guardian" er en vakker og unik spillopplevelse. "Dirk Gently’s Holistic Detective Agency" er en fantasirik, men mest irriterende serie. Og premierefilmen "Evolution" er en gåtefull fabel med stilsikre bilder. Vi skal også oppsummere sesong 1 av engasjerende "Westworld", uten å spoile noe, vi skal snakke om "Skam" sesong 4, uten å spoile noe, og vi skal diskutere "Rogue One: A Star Wars Story", uten å spoile så mye.

Last ned   |   Publisert 09.12.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

02.12.2016 The Accountant er en ujevn, men severdig thriller

02.12.2016 The Accountant er en ujevn, men severdig thriller

Disse premierefilmene anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet: "The Accountant" er en ujevn, men severdig thriller. "A Monster Calls" er en vond og visuell monsterfilm. Skrekkthrilleren "Shelley" virker som en uferdig historie. "Syng" er en hyggelig animert sangkonkurranse. "The Girl On The Train" mangler den store nerven. "Vildanden" viser at Henrik Ibsens tragedie fremdeles beveger. Og "Den magiske juleesken" er en frisk og julete barnefilm. Du får også høre hvilke spill som vant de gjeveste prisene under nattens The Game Awards, og vi skal fortelle om nye spennende norske tv-serier som er underveis!

Last ned   |   Publisert 02.12.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

25.11.2016 Elendige Bad Santa 2

25.11.2016 Elendige Bad Santa 2

"Allierte" er et lekkert krigsdrama som mangler ekte følelser. "Gilmore Girls: A Year in the Life" er et hyggelig comeback, men har en del rust i maskineriet. "Neon Bull" er en het, dirrende og stemningsfull film om moderne cowboyer i Brasil. "Bad Santa 2" er en smakløs julegrøt klint sammen av restene fra originalfilmen. I denne podcasten får du også høre den brasilianske regissøren Gabriel Mascaro fortelle hvordan han skapte bånd mellom mennesker og dyr i "Neon Bull", og vi bringer deg nyheter fra film, spill og serieverden!

Last ned   |   Publisert 25.11.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

18.11.2016 Frydefulle Fabeldyr

18.11.2016 Frydefulle Fabeldyr

Fabeldyr og hvor de er å finne er frydefull underholdning. Etter stormen er et herlig lite drama. Dishonored 2 er en seier for spillegleden. Nocturnal Animals er vond og severdig. Serien No Tomorrow er en sjangertraust rom-com. De forviste er et godt trekantdrama. Og Yarden er kunstferdig svensk sosialrealisme. Det er filmene, spillet og serien som anmeldes i dag. Dessuten skal Fabeldyr-skuespillerne Eddie Redmayne og Katherine Waterston avsløre sine triks med tryllestaven, J.K. Rowling skal fortelle hvorfor Newt Scamander/Salmander Fisle ble en egen filmfigur, mens regissør David Yates forteller nøyaktig hvor nervøs han er når filmen skal ut i verden.

Last ned   |   Publisert 18.11.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

11.04.2016 - Snekker Andersen og julenissen- er en gammelmodig film

11.04.2016 - Snekker Andersen og julenissen- er en gammelmodig film

Denis Villeneuves "Arrival" er en smart, tankevekkende og voksen science fiction-film, kanskje sjangerens beste på lenge. TVserien "Animal Kingdom" er en lettbent surfebrettversjon av bikerserien "Sons of Anarchy". David Mackenzies "Hell or High Water" er et svært tilfredsstillende Texas-drama som setter våre moralske syn på prøve. "Kampen om fjordane" er en engasjert, men ujevn dokumentarfilm om kampen mot monstermastene i Hardanger. "Call of Duty: Infinite Warfare" ligner på sine forgjengere, men spillet er ikke dårlig Og "Snekker Andersen og Julenissen" er en nostalgisk julefilm som viser at denne Prøysen-historien hadde hatt godt av en oppdatering. Dessuten diskuterer vi viktige serienyheter om "Stranger Things", "Game of Thrones" og "Big Bang Theory"!

Last ned   |   Publisert 11.11.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.11.2016 Doctor Strange har overbevisende kvaliteter

04.11.2016 Doctor Strange har overbevisende kvaliteter

"Doctor Strange", en ny Marvel-film med overbevisende kvaliteter. Serien "The Crown" er et britisk epokedrama som er elegant i alle ledd. "Deepwater Horizon" er en eksplosiv katastrofefilm fra virkeligheten. "Train To Busan" er en melodramatisk zombiefilm fra Sør-Korea. "Bone Tomahawk" er en brutal western som anbefales, men ikke for sarte sjeler. Meryl Streep synger grufullt i den morsomme historien om "Florence Foster Jenkins". Og HBO går tilbake til røttene med det oppslukende krimdramaet "The Night Of", som nå er ute på Blu-ray og DVD.

Last ned   |   Publisert 04.11.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.10.2016 Supervention 2 er fantastisk flott

28.10.2016 Supervention 2 er fantastisk flott

Kinoaktuelle "Supervention 2" en fantastisk flott skifilm, og vi får besøk av filmskaperne for å snakke om ski- og snowboardfilmsjangeren. Tom Cruise duger fremdeles som actionstjerne i "Jack Reacher: Vend aldri tilbake". Og skrekkfilmen "Blair Witch" ligner veldig på sin forgjenger, og har lite nytt å tilby. På TV er hip hop-komedien Atlanta er en ny favoritt. Sesongstarten på The Walking Dead har skapt debatt, og norske Frikjent er ufrivillig morsom i sin sesong nr 2. Og så kommer endelig det norske plattformspillet Owlboy! Marte Hedenstad har spilt det, og hun digger det. Du får også høre Birger Vestmos dom over regissør Andre Øvredals kommende skrekkfilm "The Autopsy of Jane Doe. Birger har både sett filmen og møtt regissøren på skrekkfilmfestival.

Last ned   |   Publisert 28.10.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

21.10.2016 Inferno viser at konseptet er tynnslitt!

21.10.2016 Inferno viser at konseptet er tynnslitt!

"Dagen i morgen", sølvbjørnvinner fra Berlin, med Isabelle Huppert i hovedrollen, er en fransk film i aller fineste forstand. "Inferno", den tredje filmen om Robert Langdon, basert på Dan Browns bøker, viser tydelige tegn til å være et tynnslitt konsept. Den brasilianske filmen "Ikke kall meg sønn" er et forstandig drama om en ung gutt som blir satt i en helt spesiell familiesituasjon. Animasjonsfilmen "Trolls" er et fargerikt, men forutsigbart eventyr. Den norske dokumentaren "Barneraneren" er et interessant portrett av en ung Oslo-gutt og hans sosiale utfordringer, men filmens form er problematisk. Og den amerikanske komedien "Masterminds" er en idiotfilm med vitser av laber kvalitet.

Last ned   |   Publisert 20.10.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.10.2016 - Børning 2- har flere biler, mer fart og tøffere stunts

14.10.2016 - Børning 2- har flere biler, mer fart og tøffere stunts

"Børning 2" har flere biler, mer fart og tøffere stunts. "Havet brenner" er en smertelig tidsriktig dokumentar. "American Honey" er en av årets aller beste filmer. "Swiss Army Man" er morsom og forfriskende ukonvensjonell. Og den britiske serien "Kalde føtter" gjør comeback etter 13 år. Jeg anmelder sesongpremieren. Dessuten skal Hallvard Bræin fortelle hvorfor "Børning 2" ble innspilt på vinterføre. Skuespillerne Nina Husøy og Marie Blokhus snakker om klining og kjøring. Andrea Arnold forteller hvordan hun tok tempen på USA før innspillingen av "American Honey" og Daniel Radcliffe snakker om sin merkverdige rolle som lik i "Swiss Army Man".

Last ned   |   Publisert 14.10.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.10.2016 Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

07.10.2016 Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Tim Burton viser seg igjen som en visuell eventyrforteller i premiereklare «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children». Jeg anmelder filmen, Burton skal fortelle hvorfor han falt for boka den er basert på, og skuespillerne Eva Green, Asa Butterfield og Ella Purnell skal fortelle hvorfor de elsket å jobbe med den legendariske regissøren. Ellers anmeldes den norske dokumentaren «Med hjertet i dansen», den amerikanske dokumentaren «Weiner», den franske filmen «Marguerite» og Woody Allens siste verk, «Café Society», samt Sarah Jessica Parker-serien «Divorce» som starter på HBO Nordic på mandag.

Last ned   |   Publisert 08.10.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

30.09.2016 Snowden og Oliver Stone

30.09.2016 Snowden og Oliver Stone

"Snowden" er et godt fortalt drama om varsleren Edward Snowden. "Westworld" er en smart og visuelt lekker western-sci-fi-serie. "Don't Breathe" er en tøff thriller som ikke slipper taket. "Absolutely Fabulous: The Movie" er tam, kjedelig og unødvendig. "Luke Cage" er en visuelt interessant serie med sterke film noir-elementer. "The Girl With All the Gifts" er et kult og annerledes zombiedrama. "Peter og Dragen" er et svært ufarlig og barnevennlig eventyr fra Disney. Og "Storkene" er basert på en middelmådig ide, og har blitt en middelmådig animasjonsfilm. Dette er det som anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet. I tillegg forklarer regissør Oliver Stone i et lengre intervju hvorfor han ville dramatisere Edward Snowdens historie, Jennifer Saunders og Joanna Lumley forteller hvorfor de ville gjenopplive sine figurer fra "Absolutely Fabulous", og du får vite hva som skjedde på tidenes første Nordiske Seriedager som ble arrangert i Oslo denne uken.

Last ned   |   Publisert 30.09.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

23.09.2016 Erik Poppe om Kongens Nei

23.09.2016 Erik Poppe om Kongens Nei

Vi får besøk av regissør Erik Poppe, som forteller om sin nye film Kongens nei. Vi anmelder premierefilmene Kongens Nei og The Magnificent Seven og prater om seriepremierene Nobel, Easy, Lethal Weapon og Aber Bergen. Birger Vestmo er på filmfestival i Bergen og har møtt skaperne av musikkdokumentaren Northern Disco Lights om norsk elektro, og St. Thomas-dokuen Burn The Place You Hide.

Last ned   |   Publisert 23.09.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets Emmy-spesial 2016

Filmpolitiets Emmy-spesial 2016

Kommer «Game of Thrones» til å å slå «Frasier» og bli historisk som den mest prisvinnende serien i Emmy-historien? Vil nykommeren «Mr. Robot» klare å danke ut «GoT»-sluggeren og stikke av med prisen for beste dramaserie? Vi håper det! I Filmpolitiets Emmy-spesial dykker vi ned i de nominerte og diskuterer, teoriserer og spår hvem vi håper, eller tror, kommer til å vinne priser i år.

Last ned   |   Publisert 16.09.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

16.09.2016 Kongens nei er en god historieleksjon som ikke føles som en

16.09.2016 Kongens nei er en god historieleksjon som ikke føles som en

I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre», Birger anmelder den norske storfilmen «Kongens nei», som skildrer hvordan kongefamilien og regjeringen måtte flykte fra Oslo 9. april 1940, og hvordan Kong Haakon ble stilt et tysk ultimatum. Sigurd Vik har sett den etterlengtede HBO-serien «Westworld», som har norske Ingrid Bolsø Berdal i en sentral rolle, og kommer også innom for å gi sin dom over potdramedien «High Maintenance».

Last ned   |   Publisert 16.09.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

09.09.2016 Flott debut av Ruby Dagnall i filmen Rosemari!

09.09.2016 Flott debut av Ruby Dagnall i filmen Rosemari!

Sully er et velspilt flydrama med Tom Hanks. Rosemari er ujevn, men Ruby Dagnall gjør en fantastisk debut. Sausage Party er grisete matporno fra Seth Rogen. Morgan er en effektiv liten sci-fi-thriller med Kate Mara. Kubo og det magiske instrumentet er en av årets beste animasjonsfilmer. Og Suburra er en forfriskende god og annerledes mafiafilm fra Italia. På TV-fronten får du høre at Better Things sesong 1 treffer rett i trivselssenteret. Mens fra spillfronten felles dommen over den siste spillutvidelsen fra World of Warcraft, som heter Legion. OG du får et lengre intervju med to nøkkelpersoner fra premierefilmen Rosemari, nemlig regissør Sara Johnsen og gjennombruddsjenta Ruby Dagnall.

Last ned   |   Publisert 09.09.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

02.09.2016 Nerve tar internettliv og delekultur på kornet.

02.09.2016 Nerve tar internettliv og delekultur på kornet.

Filmen Nerve tar internettliv og delekultur på kornet. Serien O.J. – Made In America er en bauta innen true crime-sjangeren. Cave er en spennende og klaustrofobisk grottethriller. Det nye spillet i Deus Ex-serien byr på lite nytt, men er fortsatt god underholdning. Magnus gir et interessant bilde av verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen. Ben-Hur er et sjelløst spetakkel og en unødvendig remake. Og den svenske krimkomiserien Swedish Dicks er slappe greier. Du får også møte regissøren av dokumentaren Magnus. Han heter Benjamin Ree og skal fortelle hvordan han fikk innpass hos sjakkgeniet.

Last ned   |   Publisert 02.09.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

26.08.2016 Oppdrag Dory er en ny perle fra Pixar!

26.08.2016 Oppdrag Dory er en ny perle fra Pixar!

Filmpolitiet gir deg siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv. I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på komedien «Mike og Dave trenger damer», Birger anmelder «Oppdrag Dory» og Trond Viggo Torgersen, som har stemmen til Nemos pappa i filmen, kommer på besøk! Sigurd Vik kommer innom for å gi deg sin dom over sesong to av «Narcos», også har han sett den guatemalske filmen «Ixcanul».

Last ned   |   Publisert 26.08.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19.08.2016 Star Trek Beyond er en helt grei romopera.

19.08.2016 Star Trek Beyond er en helt grei romopera.

Star Trek Beyond er en grei romopera, men engasjerer bare så vidt over middels. I det kreative spillet Grow Up er roboten B.U.D ute på nye eventyr. Serien Bedrag er en ny dansk finansthriller i nordisk noir-sjangeren. War Dogs er en småmorsom film om våpenhandel. Og Bound er et vakkert spill, som ikke helt klarer å leve opp til sine kunstneriske ambisjoner.

Last ned   |   Publisert 19.08.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

12.08.2016 The Shallows er renskåren haispenning

12.08.2016 The Shallows er renskåren haispenning

Premierefilmen The Shallows er en brukbart spennende haithriller. Dataspillet No Man's Sky er en ensom og fascinerende spillopplevelse. Hip Hop-serien The Get Down har et kult rollegalleri, men en ujevn beat. Blu-ray- DVD- og strømme-aktuelle Batman: The Killing Joke er en ujevn animasjonsfilm fra DC Comics. Og premierefilmen The Lobster er et absurd drama med gjennomført god satire. I tillegg blir det nyheter om Star Wars, Skam og et intervju med Colin Farrel.

Last ned   |   Publisert 12.08.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

05.08.2016 Suicide Squad er overraskende kjedelig og humørløs!

05.08.2016 Suicide Squad er overraskende kjedelig og humørløs!

I ukas sending får du Birgers dom over «Suicide Squad», som er overraskende kjedelig og humørløs! Marte mener spillet «I am Setsuna» er en nydelig hyllest til 90-tallets japanske rollespill. Birger synes Viggo Mortensen gjør sin beste rolle på lenge i «Captain Fantastic», og «SVK – Store Vennlige Kjempe» har blitt en fin eventyrfilm. I tillegg til ukas anmeldelser skal Viggo Mortensen fortelle om hvordan det var å spille mot seks barn i «Captain Fantastic», og Steven Spielberg snakker om hvor viktig Roal Dahls «SVK» har vært for ham og hans syv barn.

Last ned   |   Publisert 05.08.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

29.07.2016 Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne!

29.07.2016 Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne!

Matt Damon gjør et velkomment comeback som Jason Bourne i "Jason Bourne". "Looking: The Movie" er en tilfredsstillende avslutning på en vakker serie. "Everybody Wants Some!!" er en morsom college-komedie med skyhøy nostalgifaktor. "Bad Moms" er stappfull av billige bloggpoenger om samfunnets perfeksjonsjag. "Truman" er en vakkert drama om livet og døden. Og så har du kanskje hørt om "Stranger Things" i sommer? Du får et gjenhør med vår anmeldelse av serien.

Last ned   |   Publisert 29.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Fan Theory Watch-orama

Filmpolitiets GoT-pod - Fan Theory Watch-orama

Klarer du ikke å ta ferie fra Game of Thrones? IKKE VI HELLER!!! Marte, Andreas og Sigurd har fått innboksen full av fanteorier og spørsmål, og gyver løs med fakta, kuriosa og et par ville gjetninger om sesong 7. Blir det søskenkrangling? Hvem er den beste sverdkjemperen i Westeros? Og hvem får lov til å ri på dragene? Here be spoilers!

Last ned   |   Publisert 22.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

22.07.2016 Ny Ghostbusters er morsom

22.07.2016 Ny Ghostbusters er morsom

Ghostbusters er ikke en veldig nødvendig reboot, men filmen ganske morsom. Lights Out er enkel og effektiv skrekk og Vice Principals er en knallgod, men lite lattervekkende komedie fra HBO. Og så kommer Urørt-programleder Eirik Havelin innom for å dele sine seriefavoritter!

Last ned   |   Publisert 22.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

15.07.2016 Stranger Things skinner i nostalgitåka

15.07.2016 Stranger Things skinner i nostalgitåka

The Legend of Tarzan er for mye neve og for lite hjerte. Istid 5 er Armageddon i slapstickversjon og serien Stranger Things inviterer til retrofest i kjellerstua. Vi anmelder også Pokemon Go, videoklare Deadpool og serien Mr.Robot sesong 2. Vi får også besøk av Niklas Baarli som tipser om sine seriefavoritter, og så får du 3 tips til kule ferske sommerspill.

Last ned   |   Publisert 15.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

08.07.2016 Flukten er en autentisk skildring av Stockholms underverden

08.07.2016 Flukten er en autentisk skildring av Stockholms underverden

I dagens sending triller Marte Hedenstad terning på den svenske narkothrilleren Flukten, og anmelder science fiction-serien Killjoys. Sigurd Vik har sett Don't Tell Me the Boy Was Mad, og Tuva Fellman fra Juntafil og Hallo P3 kommer innom for å dele sine seriefavoritter!

Last ned   |   Publisert 08.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 10

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 10

– Now it begins. – No, now it ends. Sesongfinalen av Game of Thrones sjette sesong er kanskje den beste finalen i seriens historie. Andreas, Sigurd og Marte kaster seg ut i King’s Landing for oppsummere episoden og sesongen. Hvem får SHAME og drage-egg, og hva var det beste og verste med sesongen i sin helhet? Ukas podkast er muligens like lang som den kommende vinteren, så her er det mye deilig GoT-preik! Gjør deg klar for «The Winds of SPOILERS».

Last ned   |   Publisert 01.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

01.07.2016 Independence Day: Resurgence er en sjarmløs actionfilm

01.07.2016 Independence Day: Resurgence er en sjarmløs actionfilm

Independence Day: Resurgence er en ufokusert og sjarmløs actionfilm. The Survivalist er klaustrofobisk god, men lander for nært sjangerklisjéene og Phantom Boy er en superheltfilm. Om kreft. Vi snakker også om Game of Thrones og lar P3s egen Jørn Kaarstad fortelle om sine favorittserier og komme med 3 serietips til sommeren.

Last ned   |   Publisert 01.07.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 9

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 9

Andreas, Sigurd og Marte er alle enige om at ukas «Game of Thrones»-episode var episk, og vi diskuterer dumdristighet, driftige damer og dødelige dyr. Kommer Cersei til å dø? Kommer Tommen omsider til å dø? Eller er det kanskje ingen som stryker med i neste episode? Vi tenner litt wildfire for å spå fremtiden til King’s Landing. Nå er det klart for Battle of the spoilers!

Last ned   |   Publisert 24.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.06.2016 - Under sanden- er et imponerende etterkrigsdrama!

24.06.2016 - Under sanden- er et imponerende etterkrigsdrama!

Premierefilmen "Under sanden" er et imponerende etterkrigsdrama. "The Magicians" sesong 1 på HBO har et magisk potensial. Kinopremieren "Småfugler" er en ny islandsk filmperle. "Martyrs" er en ikke spesielt vellykka skrekkfilm. Spillet "Mighty No. 9" lever ikke opp til sin spillhistoriske arv. Og HBO går tilbake til sine røtter med det oppslukende krimdramaet "The Night Of". Alt dette anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet, der skuespillerne Roland Møller og Joel Basman forteller om sine roller i "Under sanden", og selveste Kristofer Hivju forteller om den krevende innspillingen av denne ukas utrolige episode av "Game of Thrones", der Tormund Giantsbane virkelig fikk bruk for sine krefter.

Last ned   |   Publisert 24.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 8

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 8

«I choose spoilers»! Var episode åtte den dårligste i «Game of Thrones» sin sjette sesong? Sigurd, Andreas og Marte diskuterer episoden, deler ut SHAME og DRAGE-EGG, og svarer på spørsmål fra lytterne. Hvilke spinoff-serier ønsker vi oss fra GoT, pisser serieskaperne på fanteoriene, og hva gjør vi om L+R=J slettes ikke er sant likevel? Vi ror oss en tur ut på elva for å finne ut hvilke fanteorier som holder vann!

Last ned   |   Publisert 17.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.06.2016 Orange Is the New Black er tilbake

17.06.2016 Orange Is the New Black er tilbake

Tryllefilmen Now You See Me 2 har lite overbevisende trylletriks. Sesong 4 av Orange Is The New Black skrur opp temperaturen. Thomas Vinterbergs Kollektivet er 70-tallsmimring som burde engasjert mer. Henrik Martin Dahlsbakkens Sensommer er en stemningsfull spenningsfilm. Mens hverken Dwayne Johnson eller Kevin Hart presterer på sitt beste i Central Intelligence. Alt dette skal anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet, der du også får de viktigste nyhetene fra den store spillmessa E3, som nettopp er avsluttet i Los Angeles. I tillegg skal Trolljeger-regissør André Øvredal fortelle om sine kommende filmprosjekter, mens Sensommer-regissør Henrik Martin Dahlsbakken forteller hvorfor han gir ut to spillefilmer og én kortfilm på bare ett år.

Last ned   |   Publisert 17.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 7

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 7

Bli med til «Spoiler Island»! I ukas podkast diksuterer Andreas, Sigurd og Marte den syvende episoden av «Game of Thrones», sesong seks, og kårer den nye dronninga av GoT. Ravnebrev fra lytterne flommer inn og vi svarer etter beste evne. Kommer Cersei til å ende opp som «The Mad Queen», hva var det EGENTLIG som skjedde med Arya, og hvor bør man dra på ferie hvis man er «Game of Thrones»fan? Ukas SHAME og ukas Drage-egg deles selvfølgelig også ut, og vi brenner litt kongeblod for å finne ut av hvem som stryker med i neste episode!

Last ned   |   Publisert 10.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.06.2016 «Buddy cop»-spesial

10.06.2016 «Buddy cop»-spesial

Actionfilmen The Nice Guys har premiere og Birger Vestmo har møtt hovedrolleinnehaver Russell Crowe og regissør Shane Black. Vi har også snakket med Nicolas Winding Refn som er kinoaktuell med The Neon Demon. Vi anmelder kinofilmene Alt det vakre, skrekkfilmen The Conjuring 2, serien The People v. O. J. Simpson og spillet Mirror’s Edge Catalyst. Og så besøker vi Grimstad, hvor kortfilmfestivalen er godt i gang.

Last ned   |   Publisert 10.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 6

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 6

A Dance With Spoiler Dragons! I ukas GoT-pod blir det høylytt diskusjon om hva som er bra og hva som er dårlig i den sjette episoden av Game of Thrones, sesong 6. Andreas, Sigurd og Marte er IKKE enige! Men SHAME og drage-egg deles likevel ut til slutt. Kan Bran styre de døde? Hvor utspekulert er egentlig Margaery? Og hvem er det som får ri på dragene til slutt? Vi svarer på spørsmål fra lytterne og diskuterer fanteorier!

Last ned   |   Publisert 03.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.06.2016 Money Monster er en spennende finansthriller

03.06.2016 Money Monster er en spennende finansthriller

Money Monster er en spennende finansthriller. Outcast sesong 1 byr på dølle demoner. Teenage Mutant Ninja Turtles 2 er fargesprakende action uten innhold. Gode skuespillere kjemper mot klisjeer i det romantiske dramaet Et helt halvt år. Animasjonsfilmen Robinson Crusoe har en svak duft av rett-på-DVD. A Perfect Day er mørk, sår og morsom om Bosnia-krigens etterdønninger. Og sesong 2 av serien Powers mangler styrke i skuespillet. Vi får også besøk av suksessforfatter Jojo Moyes, som har skrevet både boka og filmmanuset til premierefilmen Et helt halvt år.

Last ned   |   Publisert 03.06.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod Episode 5

Filmpolitiets GoT-pod Episode 5

Sigurd, Andreas og Marte gir deg en podkast som er dark and full of spoilers! I Ukas Game of Thrones-pod diskuterer vi den femte episoden av sesong seks, og tar for oss spørsmål og fanteorier fra lytterne. Går vi mot tidenes tvekamp? Kommer Bran til å rive ned veggen? Og får vi se Benjen Stark igjen? Vi deler ut både skam og drage-egg, og prøver selvfølgelig å gjette på hvem som stryker med i neste episode!

Last ned   |   Publisert 27.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

27.05.2016 Warcraft: The Beginning er hardtslående og effektfull fantasy!

27.05.2016 Warcraft: The Beginning er hardtslående og effektfull fantasy!

Premierefilmen Warcraft: The Beginning er hardtslående og effektfull fantasy. Bloodline sesong 2 mangler nerven fra førstesesongen av serien. Kinopremieren Alice Through The Looking Glass er fantasirik og fargesprakende. Overwatch er et glimrende førstepersons skytespill. Den nye filmen Den lille prinsen er et nydelig eventyr som treffer voksne best. Serien Roots er en gripende generasjonskildring i ny drakt. Og serien Lady Dynamite leker med sitcom-klisjeer med vekslende hell. I denne podcasten fra Filmpolitiet får du også møte Andrea Riseborough, som er fersk i rollen som Evangeline i Bloodline sesong 2.

Last ned   |   Publisert 27.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 4

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 4

Den fjerde episoden av Game of Thrones, sesong 6, kan skilte med den beste matflørtingen siden Lady og Landstrykeren. Sigurd, Andreas og Marte diskuterer flørtingen, fanteorier og bedriver lett blodmagi for å se hva som kanskje skjer i neste episode!

Last ned   |   Publisert 20.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.05.2016 Intervju med Russel Crowe

20.05.2016 Intervju med Russel Crowe

Cannes er full av stjerner, og Birger Vestmo har truffet flere av dem. Det blir intervju med Russel Crowe, Marion Cotillard og Anders Danielsen Lie. Vi får høre om årets beste festivalfilmer og om et par festivalskandaler. På kino denne uken vender X-Men tilbake i Apocalypse. Og så er vi skuffede spionfilmfans som ikke likte "Our Kind Of Traitor" veldig godt. TV-serien Preacher likte vi derimot veldig godt. Og så kommer den gamle skytespillfavoritten Doom tilbake i et splitter nytt spill - vi har anmeldelsen klar.

Last ned   |   Publisert 20.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 3

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 3

Hva skjer hvis Tommen dør? Kommer Cersei til å sette fyr på King's Landing? Marte, Sigurd og Andreas gir deg en spoilerfylt prat om episode 3 av Game of Thrones, sesong 6. Hva skjer nå, og hvem møter en voldsom død i neste episode? Vi diskuterer, teoriserer og svarer på spørsmål fra lytterne.

Last ned   |   Publisert 13.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.05.2016 Birger er i Cannes

13.05.2016 Birger er i Cannes

Birger Vestmo er i Cannes og raporterer fra vårens store filmfestival. Regissør Hans Petter Moland har laget krim for danskene. Vi anmelder "Flaskepost fra P" og får filmskaperen på besøk. Islandske "Historien om den sjenerte giganten" er ukens vakreste på kino, og så får du vår dom over "Angry Birds"-filmen. Hvis du er glad i middelalder og musikaler er kanskje serien "Galavant" noe for deg. Vi har sett nærmere på den sjangerblandingen

Last ned   |   Publisert 13.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 2

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 2

Hvem er egentlig white walkersene, og hvem vil at Tommen skal dø? Marte, Sigurd og Andreas gir deg en spoilerfylt prat om episode 2 av Game of Thrones, sesong 6. Hva skjer videre, og hvem kreperer i neste episode? Vi diskuterer, teoriserer og svarer på spørsmål fra lytterne.

Last ned   |   Publisert 06.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

06.05.2016 Uncharted 4: A Thief’s End

06.05.2016 Uncharted 4: A Thief’s End

Det står både kanibalisme,politisk maktkamp og skattejakt på plakaten i dagens sending. Buldrekongen Nathan Drake er tilbake og vi anmelder Uncharted 4: A Thief’s End. Netflix-serien Marseille er en såpete fransk maktkamp. På kino har komediene Mothers Day og Bad Neighbours 2, animasjonsfilmen Marnie - min hemmelige venninne og skrekkfilmenThe Green Inferno premiere - vi har sett alle fire.

Last ned   |   Publisert 06.05.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 1

Filmpolitiets GoT-pod - Episode 1

Hvem er egentlig den røde kvinnen? Sigurd og Marte gir deg en spoilerfylt prat om episode 1 sesong 6, og ser frem mot episode 2. Hva skjer videre nå, og hvem er nestemann ut til å dø? Lytternes fanteorier diskuteres og vi deler ut SHAME og drageegg til de som fortjener det!

Last ned   |   Publisert 29.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

29.04.2016 Captain America: Civil War

29.04.2016 Captain America: Civil War

Marte Hedenstad gir sin dom over sesongpremeiren av Game of Thrones, og får besøk av professor Anne Gjelsvik som har skrevet om seriens kvinner i boken "Women of Ice and Fire". Birger Vestmo gir sin dom over Marvels nyeste storfilm Captain America: Civil War, og du får høre fra kapteinen selv, Chris Evans. Det blir også anmeldelser av serien "Younger", spillet "Star Fox Zero" og filmene "Special Correspondents" og "Lykkelig i 24 timer".

Last ned   |   Publisert 29.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Game of Thrones-spesial – hva skjer i sesong 6

Game of Thrones-spesial – hva skjer i sesong 6

Her blir det spoilere! Sigurd og Marte gleder seg til sesong seks av Game of Thrones. Det blir bokprat, diskusjoner, fanteorier og sladder fra både Westeros og Essos.

Last ned   |   Publisert 23.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

22.04.2016 Pyromanen er en kinoopplevelse som gjør inntrykk

22.04.2016 Pyromanen er en kinoopplevelse som gjør inntrykk

Det nærmer seg premiere på sesong 6 av Game of Thrones, og vi diskuterer hva vi gleder oss til og hvordan det ligger an i Westeros og Essos om dagen. Ukens store norske premierefilm er Pyromanen. Den blir anmeldt, og vi har besøk av regissør Erik Skjoldbjærg som forteller om hvorfor han valgte å lage en pyromanfilm basert på virkelige hendelser. Vi anmelder også kinofilmene Idol, The Boss og I Skyggen av kvinner. Og vi har sett nærmere på den kommende sesongen av komiserien Silicon Valley.

Last ned   |   Publisert 22.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

15.04.2016 Jungelboken er en fortreffelig eventyrfilm!

15.04.2016 Jungelboken er en fortreffelig eventyrfilm!

Jungelboken er et fortreffelig eventyr. El Clasico scorer på sjarmerende figurer. Huset gjør deg garantert skremt. Og Where To Invade Next er morsom og lærerik. I tillegg til disse premierefilmene skal du også høre vår foreløpige dom over storspillet Dark Souls III og anmeldelsen av sesong 2 av serien The Unbreakable Kimmy Schmidt. Dessuten får du to lengre intervjuer i denne podcasten. Regissør Halkawt Mustafa skal fortelle hvordan han fikk ideen til El Clasico og regissøren av Huset, Reinert Kiil, sier hva han har savnet i moderne skrekkfilm.

Last ned   |   Publisert 15.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

08.04.2016 Hardcore er et skikkelig adrenalinrush av en actionfilm!

08.04.2016 Hardcore er et skikkelig adrenalinrush av en actionfilm!

Actionfilmen Hardcore gir et skikkelig adrenalinrush! James Franco spiller strålende i tidsreiseserien 22.11.63. Atle Antonsen gjør en fin figur i sin første dramatiske hovedrolle i Grand Hotel. Det er gøy å manipulere tiden i storspillet Quantum Break. The Huntsman: Winter's War er spektakulær, men mangler magi. El Club er et provoserende drama om slemme prester. Vi skal også innom andresesongene av seriene Outlander og Fear The Walking Dead i denne utgave av Filmpolitiet!

Last ned   |   Publisert 08.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

01.04.2016 Gods of Egypt er et makkverk av en film!

01.04.2016 Gods of Egypt er et makkverk av en film!

Eddie The Eagle er et hoppteknisk mareritt, Gods of Egypt er et makkverk, The Boy er gammeldags grøsser, Den franske forbindelsen er solid narkokrim og Min datter, min søster er et interessant drama. Ukas kinopremierer anmeldes altså, men vi har også sett noen tv-serier. The Path er et fengende religionsdrama, Lucifer er teit, men morsomt, og vi har sett Mammon i både polsk og tsjekkisk versjon. Filmpolitiet sendes hver fredag kl 1102-1300 på NRK P3, programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 01.04.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

18.03.2016 Påskefilmene anmeldes! Og noen serier.

18.03.2016 Påskefilmene anmeldes! Og noen serier.

I dag er det påskeslipp på kino. Vi anmelder 6 av premierene i dag, nemlig den tredje filmen i Divergent-serien, som heter Allegiant, det bibelske dramaet Risen, den new zealandske splatterfilmen Deathgasm, animasjonsfilmen Kung Fu Panda 3, den amerikanske thrilleren Secret In Their Eyes og det norske nachspieldramaet Det som en gang var. Dessuten får du vite hvilke påskekrimmer du bør følge på tv-skjermen i år, vi anmelder det nye Hitman-spillet, og Hugh Jackman og Taron Egerton skal fortelle om sitt forhold til skihopp. De har nettopp vært på Norges-besøk i forbindelse med den kommende filmen Eddie The Eagle.

Last ned   |   Publisert 18.03.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

11.03.2016 Oscar-vinneren Spotlight

11.03.2016 Oscar-vinneren Spotlight

Spotlight er en viktig og engasjerende Oscar-vinner. A Bigger Splash er et underholdende drama med strålende skuespill. 10 Cloverfield Lane holder deg på pinebenken med spennende sci-fi. Carol er elegant og sofistikert om forbudt kjærlighet. På seriefronten anmeldes Bosch sesong 2, mens fra spillfronten felles dommen over The Division. Kosmorama internasjonale filmfestival arrangeres i Trondheim akkurat nå. Derifra kommer regissør Patrik Syversen og skuespiller Silje Storstein, som nettopp i går hadde verdenspremiere på filmen "Det som en gang var", og filmskaperne bak black metal-dokumentaren Blackhearts, som har verdenspremiere i kveld!

Last ned   |   Publisert 11.03.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.03.2016 London Has Fallen er enkel og hardbarka action

04.03.2016 London Has Fallen er enkel og hardbarka action

London Has Fallen er enkel og hardbarka action. Presidentfruen Claire Underwood er i sitt ess i den nye sesongen av House of Cards. Welcome To Norway er smart, morsom og underfundig. Hail, Caesar er Coen-brødrenes fornøyelige hyllest til det gamle Hollywood. The Legend of Zelda: Twilight Princess er et magisk eventyrspill. Og The 5th Wave er en dårlig kopi av bedre filmer! Dette og mere til i denne podcasten fra Filmpolitiet!

Last ned   |   Publisert 04.03.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

26.02.2016 Grimsby er morsomst når den er grovest!

26.02.2016 Grimsby er morsomst når den er grovest!

Dette er innholdet i denne podcasten fra Filmpolitiet: Komedien Grimsby med Sacha Baron Cohen er morsomst når den er som grovest. Animasjonsfilmen Zootropolis er trygg og kjent underholdning fra Disney. Spillet Far Cry Primal byr på spektakulære spillopplevelser i steinalderen. Det svenske kor-dramaet Så og på jorden har for mye mas. Oscar-nominerte Mustang er vakker om søsterskap og opprivende om tvangsekteskap. Og Fuller House er en seriedinosaur som Netflix ikke skulle ha vekket til live. Vi skal også spå hvem som vinner de viktigste Oscar-prisene natt til mandag, og diskutere noen av ukas mest interessante nyheter på film- og serie-fronten.

Last ned   |   Publisert 26.02.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19.02.2016 Room er et varmt, rørende og spennende drama med godt skuespill!

19.02.2016 Room er et varmt, rørende og spennende drama med godt skuespill!

Den fire ganger Oscar-nominerte filmen Room byr på enestående samspill mellom Brie Larson og lille Jacob Tremblay. Den første episoden av Better Call Saul sesong 2 forteller fargerikt om hverdagens ulidelige gråhet Kjærligheten er morsom, sær og klein i Judd Apatows nye serie Love. Ungarske Sauls sønn er en utrolig intens og opprørende Holocaust-film, med ekstreme inntrykk. Ben Stiller har vekket til live en av sine gamle figurer i Zoolander 2, en komedie fra moteindustrien. Lattermusklene treffes bare av og til. Og VIKINGS sesong 4 er et fengende historisk actiondrama som har blitt penere og blodigere. Dette er noe av det du får høre mer om i denne podcasten fra Filmpolitiet!

Last ned   |   Publisert 19.02.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

12.02.2016 Deadpool er morsom og bitende sjangersatire!

12.02.2016 Deadpool er morsom og bitende sjangersatire!

Dette får du høre mer om i denne podcasten fra Filmpolitiet: Superheltfilmen Deadpool er morsom og bitende sjangersatire. HBO-serien Vinyl er et engasjerende og storslått musikkdrama. Unravel er en vakker spillperle som fikk Filmpolitiets anmelder til å grine. Birkebeinerne er et snøfylt actioneventyr basert på Norgeshistorie. Regissør Nils Gaup avslører Veiviseren-referansene i filmen, mens Kristofer Hivju forteller om sin Birkebeiner-bromance med Jacob Oftebro. Chick flick'en How to be single er søt, morsom og sjarmerende. Spillet Xcom 2 er en altoppslukende kamp for menneskeheten. Og premierefilmen Trumbo er en velspilt Hollywood-historie.

Last ned   |   Publisert 12.02.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

05.02.2016 Hivju debuterer i Beck

05.02.2016 Hivju debuterer i Beck

Vi anmelder kinofilmene Den Danske Piken, Love (3D), 13 hours: The Secret Soldiers of Benghazi og Tordenskjold og Kold. Erlend Loe kommer også på besøk for å snakke om manuskriptet til filmen om krigshelten Tordenskjold. I tillegg ser vi på Kristofer Hivjus debut i krimserien Beck og den nye skandinaviske krimserien Black Widows. På spillfronten har vi testet This War of Mine: The Little Ones og Gravity Rush Remastered.

Last ned   |   Publisert 05.02.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

29.01.2016 The Assasin er et mesterverk

29.01.2016 The Assasin er et mesterverk

Anmeldelser av Oscar-nominerte The Big Short, som er strålende underholdning om finanskrisa. Popcornactionfilmen Ride Along 2, mesterverket The Assassin og den trønderske skrekk-mockumentaryen Grendel. I tillegg blir det anmeldelse av Mulder og Scullys comeback til X-filene.

Last ned   |   Publisert 29.01.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

22.01.2016 The Revenant er så kroppslig at det gjør vondt!

22.01.2016 The Revenant er så kroppslig at det gjør vondt!

I dagens sending får du blant annet anmeldelser av to Oscar-nominerte filmer: The Revenant og Steve Jobs. Birger Vestmo er på Tromsø Internasjonale Filmfestival, derfra får du blant annet høre intervju med regissøren av den nye norske skrekkfilmen Huset, og anmeldelse av den høyaktuelle flyktningfilmen Middelhavet. Luther er tilbake på norske TV-skjermer og du får høre Sigurd Viks dom over de to spesialepisodene. Vi anmelder også Mannen fra Snåsa og Pixars nye film Den gode Dinosaur!

Last ned   |   Publisert 22.01.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

15.01.2016 Creed er en absolutt godkjent boksefilm!

15.01.2016 Creed er en absolutt godkjent boksefilm!

Creed – The Legacy of Rocky er et absolutt godkjent boksedrama. Daddy's Home er en litt for snill, trygg og kjedelig komedie. Og Jakob Oftebro spiller gnistrende godt i den danske filmen Gullkysten. Det er premierefilmene som skal anmeldes i denne podcasten. Vi skal også minnes Alan Rickman, Jakob Oftebro forteller om innspillinga av Gullkysten i Ghana, du får dommen over tv-serien Billions, vi skal synse om Oscar-nominasjonene, som ble annonsert i går ettermiddag, og du får til slutt et lengre intervju med skaperne bak Netflix-serien Making a Murderer, nemlig Moira Demos og Laura Ricciardi.

Last ned   |   Publisert 15.01.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

08.01.2015 The Hateful Eight

08.01.2015 The Hateful Eight

Quentin Tarantino har ikke mista grepet! I dag er det premiere på The Hateful Eight! Den vises i 70mm i Oslo. Du får høre hvorfor dette gamle formatet er bedre enn digital kino. Making a Murderer imponerer på Netflix. Vi diskuterer hvorfor denne dokumentarserien river oss med. Skjærgården er en ny norsk skrekkfilm, dessverre uten skrekk. Tale of Tales er en stilistisk og interessant eventyrfilm for voksne. HBO-serien The Shannara Chronicles er en forslitt fantasyhistorie. Og vi spår hvem som vinner de viktigste Golden Globe-prisene natt til mandag.

Last ned   |   Publisert 08.01.16  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

25.12.2015 Julas store premieredag på kino

25.12.2015 Julas store premieredag på kino

Velkommen til en av årets største filmdager! Tradisjonen tro er 1. juledag en viktig premieredag på kino. I år med hele 10 splitter nye filmer på plakaten. I dagens utgave av Filmpolitiet anmeldes Joy, Point Break, In The Heart Of The Sea, Macbeth, Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa, 45 år og Det helt nye testamente. I tillegg skal vi snakke om julefilmer, gi deg TV-tips og diskutere hvilke spill som kan samle familien i romjula.

Last ned   |   Publisert 25.12.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

18.12.2015 Star Wars: The Force Awakens er filmen Birger Vestmo har drømt om!

18.12.2015 Star Wars: The Force Awakens er filmen Birger Vestmo har drømt om!

Star Wars: The Force Awakens er Star Wars-filmen Birger Vestmo har drømt om! Daisy Ridley, John Boyega og Gwendoline Christie, som spiller Rey, Finn og Captain Phasma, forteller om sitt forhold til Star Wars-filmene. Regissør J.J. Abrams har lest Rian Johnsons manus til den NESTE Star Wars-filmen, og letter bittelitt på sløret. Hele redaksjonen (Birger, Marte og Sigurd) har sett Star Wars: The Force Awakens, og diskuterer den - fullstendig uten spoilers. Den svenske julekrimserien Modus begynner på TV2 på søndag. Den treffer med stemningen, men bommer med skurken. Vi skal oppsummere året og fortelle deg hvilke filmer, spill og serier vi likte best i 2015! Du får et gjenhør med anmeldelsen av Vacation, som denne uka kom ut på Blu-ray, DVD og strømming. Og helt til slutt i denne podcasten, diskuterer redaksjonen fritt og hemningsløst om Star Wars: The Force Awakens MED MANGE SPOILERE!

Last ned   |   Publisert 18.12.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

11.12.2015 He Named Me Malala er snill og grei dokumentar om den modige aktivisten.

11.12.2015 He Named Me Malala er snill og grei dokumentar om den modige aktivisten.

He Named Me Malala er en snill og grei dokumentar om gjett hvem! Jeg anmelder filmen, mens Malala selv skal fortelle når hun sist kunne slappe skikkelig av. Dette er også ukas eneste kinopremiere, men du får også dommen over action-sci-fi-thrilleren Self/less med Ryan Reynolds som har premiere på Blu-ray/DVD/strømming. Du får også førsteinntrykk av det gigantiske japanske rollespillet Xenoblade Chronicles X, anmeldelse av førstesesongen av Transparent, vår mening om gårsdagens Golden Globe-nominasjoner, og om du har lyst til å vinne et Star Wars vaffeljern, må du også følge godt med i dagens utgave av Filmpolitiet!

Last ned   |   Publisert 11.12.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.12.2015 Etterskjelv er en knallsterk debut.

04.12.2015 Etterskjelv er en knallsterk debut.

I denne utgaven av Filmpolitiet anmeldes premierefilmene Etterskjelv, Truth, Life in a fishbowl og Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen. På spillfronten feller vi dommen over Tom Clancy's Rainbow Six: Siege og Star Wars Battlefront. Og fra tv-ruta anmeldes Netflix-spesialen A Very Murray Christmas og sesong 1 av The Muppets på TVNorge. Dessuten skal regissøren av Etterskjelv, Magnus von Horn fortelle om mordsaken som inspirerte ham til å skrive og regissere sin debutfilm.

Last ned   |   Publisert 04.12.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

27.11.2015 Bridge of Spies er et spennende spiondrama fra Steven Spielberg!

27.11.2015 Bridge of Spies er et spennende spiondrama fra Steven Spielberg!

Bridge of Spies er et spennende spiondrama fra Steven Spielberg. Gåsehud er familievennlig skrekk med Jack Black. By The Sea er traurig samlivsdrama med Angelina Jolie Pitt og Brad Pitt. Og Himmelen over Havanna er et fint drama om cubansk gjenforening. I tillegg til disse premierefilmene får du høre om tv-serien Deutschland '83, en spennende og lekker spionserie full av herlig 80-talls pop, og den norske dramakomedien Maniac, som slippes på TV2 Sumo 1. desember. Du får også tips om noen av de beste brettspillene du kan laste ned nå i november.

Last ned   |   Publisert 27.11.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.11.2015 Mockingjay Part 2 er den beste Hunger Games-filmen!

20.11.2015 Mockingjay Part 2 er den beste Hunger Games-filmen!

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 er seriens beste. Every Thing Will Be Fine er et interessant og stemningsfullt drama om forsoning. The Program er et kompetent drama om Lance Armstrongs dopingskandale. Burnt med Bradley Cooper er et kokkedrama med sløve kniver. Og Søstre er en japansk feelgood-film med avslappende effekt. Dette er premierefilmene som anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet, der du også får serieanmeldelser av Jessica Jones fra Netflix og The Flash sesong 2 fra Max, og Tommy Wirkola forteller hvordan det var å regissere Clenn Close og Willem Dafoe i sin kommende film What Happened To Monday.

Last ned   |   Publisert 20.11.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.11.2015 Johnny Depp er bedre enn filmen han spiller i, Black Mass.

13.11.2015 Johnny Depp er bedre enn filmen han spiller i, Black Mass.

Johnny Depp er bedre enn filmen han spiller i, Black Mass. Julekongen – Full rustning er god nok for småbarnsfamiliene. Andrew Garfield viser hva som bor i ham i dramaet 99 Homes. Mia Madre er en trist, men likevel morsom film om døden. Dokumentarfilmen Søsken til evig tid: Amerikareisa er en kontrastfylt reiseskildring. Lara Croft er tøffere enn noensinne i spillet Rise of the Tomb Raider. Og Marte elsker det postapokalyptiske storspillet Fallout 4. Dessuten skal Sven fra Heia Fotball si sin mening om den nye dokumentaren om Cristiano Ronaldo, som heter…Ronaldo!

Last ned   |   Publisert 13.11.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

06.11.2015 Jem and the Holograms er en mislykket 80-talls-revival.

06.11.2015 Jem and the Holograms er en mislykket 80-talls-revival.

Filmpolitiet sender hver fredag kl 11-13 på P3. Programleder er Birger Vestmo. Jem and the Holograms er en mislykket oppdatering av tegneserien fra 80-tallet. Elser – 13 minutter fra Hitler er et vellykket krigsdrama om et mislykket bombeattentat. Dheepan er en sterk historie med aktuell migrasjonstematikk som bakteppe. Og den norske filmen Hevn er et spennende drama om gamle synder på Vestlandet. Disse fire premierefilmene skal under lupen i denne podcasten, der vi også anmelder sesong 1 av Netflix-serien Master of None, sesong 1 av Cmore-serien Flesh And Bone og sesong 2 av FEM-serien How to get away with murder. Dessuten får du vite hvilke brettspill som utmerker seg nå for tida, så gjør deg klar for en rikholdig podcast!

Last ned   |   Publisert 06.11.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

30.10.2015 Spectre er Daniel Craig-epokens beste James Bond-film!

30.10.2015 Spectre er Daniel Craig-epokens beste James Bond-film!

Specter er Daniel Craig-epokens beste Bond-film. The Park fra norske Funcom er et nifst, men litt uforløst skrekkspill. Ash vs Evil Dead er den tøffeste seriestarten på årevis. Halo 5 er et teknisk imponerende spill. Gjengangerne sesong 2 er et fascinerende zombiedrama. The Babadook er en genuint skremmende film. Sangen fra havet er en sterk filmopplevelse for både store og små. Og Det siste kongeriket er et voldelig, fornøyelig og spennende vikingdrama. Alt dette skal anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet. Dessuten skal regissør Sam Mendes fortelle hvilke elementer som må være med i en Bond-film, mens Daniel Craig skal avsløre hvorfor Bond må ligge med så mange damer!

Last ned   |   Publisert 30.10.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

23.10.2015 Paranormal Activity: The Ghost Dimension blir nesten parodisk skrekk

23.10.2015 Paranormal Activity: The Ghost Dimension blir nesten parodisk skrekk

I dag får du høre hvorfor Paranormal Activity The Ghost Dimension så vidt unngår å være en parodisk skrekkfilm, hvorfor Drømmen om MGP jr er litt for blass for kino og hvorfor dialogen er den fremste kvaliteten ved premierefilmen Mistress America. Dessuten diskuterer vi den nye Star Wars-traileren, Back To The Future Day og du får anmeldelser av tv-serien Code Black og det nye storspillet Assassins Creed Syndicate.

Last ned   |   Publisert 23.10.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

16.10.2015 Guillermo Del Toro leverer lekre grøss i Crimson Peak

16.10.2015 Guillermo Del Toro leverer lekre grøss i Crimson Peak

Filmpolitiet har sendefri på P3 denne uka på grunn av P3-aksjonen, men en podcast får du likevel! Her anmeldes premierefilmene Crimson Peak, Doktor Proktors tidsbadekar, Legend, Høst og Taxi Teheran, samt Netflix-filmen Beasts Of No Nation. Du får også et intervju med sistnevnte films regissør, Cary Joji Fukunaga og den unge hovedrolleinnehaveren Abraham Atta.

Last ned   |   Publisert 16.10.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

09.10.2015 Villmark 2 er en klaustrofobisk og uhyggelig skrekkfilm

09.10.2015 Villmark 2 er en klaustrofobisk og uhyggelig skrekkfilm

Dette er kinopremierene som anmeldes i dag: Den norske skrekkfilmen Villmark 2 er klaustrofobisk og uhyggelig. Sprudlende fortellerglede redder et litt kjedelig eventyri Pan. The Walk med Joseph Gordon-Levitt er høytsvevende underholdning. Luc Besson-produserte The Transporter Refueled er en mislykket actionfilm. Mens danske Frank og Casper fremdeles er ganske morsomme i Klovn Forever. Fra TV-fronten anmeldes premieren på The Walking Dead sesong 6, premieren på Homeland sesong 5 og de fire første episodene av Fargo sesong 2.

Last ned   |   Publisert 09.10.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

02.10.2015 The Martian underholder fra start til slutt

02.10.2015 The Martian underholder fra start til slutt

The Martian underholder fra start til slutt. Louder Than Bombs berører uten å rope høyt. The Intern er nesten konfliktløs. Unfriended er en tidsriktig skjermthriller, og Sunshine Superman er god dokumentar om BASE-hoppingens stamfar. Dette er kinopremierene som anmeldes i dagens Filmpoliti. Men vi ser også på skjerm. TV2-serien Okkupert er gledelig ambisiøs, sesong 2 av HBO-serien The Leftovers har blitt litt forvirrende og sær, mens spillet Heroes Of Might And Magic 7 er tregt og gammelmodig. I tillegg har vi møtt Ridley Scott, Jessica Chastain, Kate Mara, Chiwetel Ejiofor, Kristen Wiig og Sean Bean fra The Martian! I denne podcasten får du alle intervjuene i (nesten) sin helhet.

Last ned   |   Publisert 02.10.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

25.09.2015 Knutsen & Ludvigsen byr på animert festaften

25.09.2015 Knutsen & Ludvigsen byr på animert festaften

"Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin" er en tegnefilm med sjarm, humor og musikalitet. "Pawn Sacrifice" er en underholdende film om sjakklegenden Bobby Fischer. FIFA 16 lever opp til forventningene. Serien Empire skinner videre i sin andre sesong. Og Birger har møtt dokumetnarfilmskaperen Linda Steinhoff på filmfestivalen i Bergen, hvor hun er aktuell med filmen "Voldtatt". Og så er det anmeldelser av "Min lille søster" og "Sicario" og flere intervjuer fra Bergen Internasjonale Filmfestival.

Last ned   |   Publisert 25.09.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

18.09.2015 Everest er et nervepirrende klatredrama med svimlende fjellscener

18.09.2015 Everest er et nervepirrende klatredrama med svimlende fjellscener

The Maze Runner: Ildprøven er en spennende oppfølger! Everest er et nervepirrende klatredrama. Den fjerde og siste sesongen av Dag viser at dette fremdeles er en av Norges beste og viktigste komiserier. Mens en annen TV2-serie, Hæsjtagg, er pute-TV som blir litt kjedelig i lengden. Dette anmeldes i denne podcasten fra Filmpolitiet, der du også får et 17 minutter langt intervju med Dag-skaper Øystein Karlsen og skuespiller Rolf Lassgård (Ernst). Her får du blant annet vite hvorfor fjerdesesongen blir den siste. Dessuten skal vi spå hvilke serier som stikker av med de viktigste Emmy-prisene natt til mandag.

Last ned   |   Publisert 18.09.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

11.09.2015 Wendyeffekten er morsom, men litt tam om politi og røvere på Bøler.

11.09.2015 Wendyeffekten er morsom, men litt tam om politi og røvere på Bøler.

Wendy-effekten er morsom, men også litt tam om politi og røvere på Bøler i Oslo. Der vindane møtes er et stilsikkert og gripende mesterverk fra Estland. The Gift er en fin liten thriller med en gjennomgående ubehagelig følelse. Og Forza Motorsport 6 er et fantastisk bilspill, som er best når regnet øser ned. Dette er denne ukas anmeldelser i Filmpolitiet, der Linn Skåber skal fortelle om tittelfiguren hun spiller i Wendyeffekten, vi får besøk av den 27 år gamle regissøren bak Der vindane møtes, Marrti Helde, og vi skal servere noen spennende nyheter fra filmfronten.

Last ned   |   Publisert 11.09.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.09.2015 The Man From U.N.C.L.E. er stilistisk spionaction med retrofølelse.

04.09.2015 The Man From U.N.C.L.E. er stilistisk spionaction med retrofølelse.

I dag anmeldes to premierefilmer. The Man From UNCLE er stilig spionaction med retrofølelse fra regissør Guy Ritchie. En natt i Berlin er et vågestykke av de sjeldne, filmet i én eneste tagning. Og Blu-ray og DVD-aktuelle Cobain: Montage of Heck er et brutalt intimt møte med mannen bak myten. Tre spill skal under lupen. Det nye Mad Max-spillet er post-apokalyptisk action for alle med sans for never og nitro. Trine 3: The Artifacts of Soul er underholdende hjernetrim i et vakkert spillunivers. Du får også førsteinntrykk av storspillet Metal Gear Solid 5: Phantom Pain Fra seriefronten anmeldes to av sommerens store overraskelser fra USA. UnREAL er smart, mørkt og morsomt om realitybransjens vemmelige kynisme. Mens Mr. Robot er en intens og velskrevet hackerthriller med en strålende Rami Malek i hovedrollen.

Last ned   |   Publisert 07.09.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.08.2015 Bølgen er en spennende og underholdende katastrofe!

28.08.2015 Bølgen er en spennende og underholdende katastrofe!

I denne podcasten tar vi Bølgen! Norges første katastrofefilm skal anmeldes, Kristoffer Joner avslører hva han ikke er flink til, Ane Dahl Torp forteller om sin største frykt og regissør Roar Uthaug sier hvor lenge han han ønsket å lage katastrofefilm. Bølgen er ikke den eneste premierefilmen. We Are Your Friends er overraskende underholdende med Zac Efron som DJ, Charlize Theron spilles dessverre hovedrollen i elendige Dark Places, Kvinnen i gull med Helen Mirren og Ryan Reynolds mangler den nødvendige nerven. Og fra TV-fronten anmeldes Netflix-serien Narcos, et kruttsterkt krimdrama om den colombianske kokainbransjens barndom. Mens Will Ferrells lattervekkende miniserie «The Spoils Before Dying» begynner på C More fredag kveld.

Last ned   |   Publisert 28.08.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

21.08.2015 Pixar er tilbake i praktslag med Innsiden ut!

21.08.2015 Pixar er tilbake i praktslag med Innsiden ut!

Pixar er tilbake i praktslag med Innsiden ut. Straight Outta Compton er velspilt og underholdende fra California-rappens oppvekst Dokumentaren Pøbler er en interessant sosial studie av ungdommer på jobbkurs. Idas Dagbok er en rå, engasjerende og opplysende dokumentar om kampen mot psykisk lidelse. Hitman: Agent 47 er snacks for spillfans og actionentusiaster. Mens skrekkfilmen Sinister 2 er for snill om slemme barn. I tillegg til disse premierefilmene anmeldes de to første episodene av serien Fear The Walking Dead, spinoffen til The Walking Dead, som starter mandag på HBO Nordic. Regissøren av Innsiden ut, Pete Docter, forteller hvordan hans egen datter ga ham ideen til filmen, Pøbel-regissør Kari Anne Moe forteller hvorfor hun ville dokumentere Pøbelprosjektet i Oslo og Ida Storm forteller hvorfor hun valgte å stå frem med sin psykiske lidelse i Idas dagbok.

Last ned   |   Publisert 21.08.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.08.2015 Trainwreck er en hjertevarm komedie med skarp humor

14.08.2015 Trainwreck er en hjertevarm komedie med skarp humor

Trainwreck er hjertevarm komedie med skarp humor. Eden er en god skildring av fransk house-miljø på 90-tallet. Japanske Kikis Budservice er en skuffende nyinnspilling av tegnefilmen. Disse filmene har norgespremiere i dag. Vi skal også synse om den nye HBO-serien Show Me A Hero, spillet Beyond Ice og diskutere viktige nyheter fra seriefronten. Stikkord her er Deadwood, Xena og Fear The Walking Dead.

Last ned   |   Publisert 14.08.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.08.2015 Amy, dokumentaren om Amy Winehouse, er fantastisk og opprørende!

07.08.2015 Amy, dokumentaren om Amy Winehouse, er fantastisk og opprørende!

Musikken er bedre enn handlinga i høstens første norske film, Dryads – Girls Don’t Cry. Superheltfilmen Fantastic Four er en gedigen skuffelse. Pixels er enda verre. Vacation blekner mot originalen, Hjelp vi må på ferie. Mens Amy er en fantastisk og opprørende dokumentarfilm om Amy Winehouse. Dette er premierefilmene som anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet, der vi også ser på ukas viktigste nyheter fra film og spill-fronten. Og litt TV.

Last ned   |   Publisert 07.08.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

31.07.2015 Mission: Impossible er topp popkornunderholdning

31.07.2015 Mission: Impossible er topp popkornunderholdning

Tom Cruise er tilbake med fartsfylte stunts som Ethan Hunt i den femte "Mission:Impossible"-filmen. Han får selskap på kino av Thomas Vinterbergs vakre filmatisering av kjærlighetsromanen "Far from the Madding Crowd". I dag er det også premiere på den stjernespekkede serien "Wet Hot American Summer". Vi ser nærmere på både serien, og filmen den er basert på. Vi ser også fram mot spillhøsten.

Last ned   |   Publisert 31.07.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.07.2015 Ant-Man er vittig og velspilt

24.07.2015 Ant-Man er vittig og velspilt

Det er en bitteliten superhelt på det store kinolerretet i helga, vi har sett nærmere på Marvels Ant-Man. Vi gir deg også dommen på kinopremierene Paper Towns og The Gallows. Og siden det er sommerferie gir vi deg tips til gamle sommerblockbustere det er kult å trekke fram fra glemselen. Det blir også anmeldelser av helgas videopremierer.

Last ned   |   Publisert 24.07.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Filmpolitiet 17.07.2015 Høvdinger - Marte slakter!

Filmpolitiet 17.07.2015 Høvdinger - Marte slakter!

I dagens sending får du Martes slakt av den nye norske filmen Høvdinger, du har kanskje fått med deg at Jon Carew spiller gangster i den. Sigurd Vik anmelder stonerkomedien Ted 2, og vi skal selvsagt også ta en prat om Emmy-nominasjonene som kom på torsdag. Marte stiller også Sigurd til veggs - han spoler i TV-serier, og er det greit, egentlig?

Last ned   |   Publisert 17.07.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.07.2015 The Little Death - australsk sexkomedie

10.07.2015 The Little Death - australsk sexkomedie

Ukas eneste kinopremiere er den australske sexkomedien «The Little Death», som er en lettbeint film om seksuell frustrasjon, fetisjer og dysfunksjonelle parforhold. Sigurd anmelder TV-filmen «7 Days in Hell», som ligger i HBO Nordic, og vi finner også ut hva han mener om «Between» nå som hele sesong 1 av serien er ute i Netflix. Du får nyheter fra Comic-Con og vi tar en prat om hvilke serier du bør se i sommer.

Last ned   |   Publisert 10.07.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.07.2015 Magic Mike XXL er en strippefilm som ikke handler om noe

03.07.2015 Magic Mike XXL er en strippefilm som ikke handler om noe

Magic Mike XXL er en strippefilm som ikke handler om noe som helst. Minions viser at de små gule skapningene fra Grusomme meg er best som sidekicks. Theeb – Ulven er et skarpt og stilsikkert ørkendrama. Yoshi’s Wooly World er et veldig søtt, variert og koselig plattformspill. Dette og mere til skal anmeldes i dagens Filmpoliti. Vi skal også diskutere ukas viktigste nyheter innen film og spill, gi deg noen gode Blu-ray-, DVD-, og strømmetips, OG avsløre hvem som skal regissere sesong 6 av Game Of Thrones.

Last ned   |   Publisert 03.07.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

26.06.2015 Terminator+Maggie=Arnold-bonanza!

26.06.2015 Terminator+Maggie=Arnold-bonanza!

Arnold Schwarzenegger er hovedrollen i begge kinopremierene denne uka - «Terminator Genisys» og «Maggie». Hør Birgers dom! Marte har møtt selveste George. R. R. Martin, og tar en prat med «Game of Thrones»-forfatteren om forskjeller fra bøker og TV-serie, dårlig samvittighet og når han blir ferdig med å skrive serien. I tillegg hører du anmeldelsen av «Batman: Arkham Knight», og Sigurd Vik kommer innom for å gi den sin dom over den nye TV-komedien Fresh of the Boat!

Last ned   |   Publisert 26.06.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19.06.2015 Entourage er mer et fenomen enn en film

19.06.2015 Entourage er mer et fenomen enn en film

Entourage er mer et fenomen enn en film, men er morsom! Fallout Shelter er et bra nettbrettspill – men bare i et par timer. Mummitrollet på Rivieraen er en kjærlighetserklæring til Tove Janssons figurer og univers. United Passions, historien om FIFA, er en real drittfilm. Og vi har sett de første episodene av de nye HBO-seriene Ballers, True Detective 2 og The Brink. (SPOILER ALERT!) Dessuten skal vi diskutere avslutningen på Game Of Thrones sesong 5 (gjentar: SPOILER ALERT!), og fortelle om de viktigste nyhetene fra spillmessa E3.

Last ned   |   Publisert 19.06.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

12.06.2015 Jurassic World er herlig dinosaurunderholdning.

12.06.2015 Jurassic World er herlig dinosaurunderholdning.

Ukas store kinoeventyr er Jurassic World, den er veldig god underholdning. Det er også en fantastisk TV-helg med både Orange Is the New Black S03 og Empire på skjermen. Birger Vestmo har tatt turen til kortfilmfestivalen i Grimstad. Der har han blant annet sjekket ut en skatefilm fra Lofotens vakre natur. Og så minnes vi skuespiller Sir Christopher Lee som gikk bort i forrige uke.

Last ned   |   Publisert 12.06.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

05.06.2015 Melissa McCarthy leverer latter til godkjent karakter i actionkomedien Spy.

05.06.2015 Melissa McCarthy leverer latter til godkjent karakter i actionkomedien Spy.

Filmpolitiet sendes fredager kl 1102-1300 på NRK P3. Programleder er Birger Vestmo. Spy leverer latter til godkjent karakter. Insidious 3 er en grøsser light for lettskremte. Det elleville nøttekuppet har en ujevn historie og svak humor. Kung Fury er en latterfest for de som elsker 80-tallsaction. Heroes Of The Storm er en sterk utfordrer i verdens mest populære spillsjanger. Splatoon er et helsprøtt, fargesplattende skytespill for hele familien. Og Orange Is The New Black sesong 3 er fremdeles et fengslende godt selskap!

Last ned   |   Publisert 05.06.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

29.05.2015 Katastrofefilmen San Andreas imponerer visuelt, men sliter med storyen.

29.05.2015 Katastrofefilmen San Andreas imponerer visuelt, men sliter med storyen.

Filmpolitiet sendes hver fredag kl 11 på P3. Programleder: Birger Vestmo. Katastrofefilmen San Andreas har imponerende effekter, men sliter med storyen. Serien Sense8 er et ambisiøst sci-fi-eventyr, men drukner i for mange rollefigurer. The Breakfast Club føles fremdeles tidsriktig og relevant etter 30 år. Nå er den ute i jubileumsutgave på Blu-ray. Dette er bare noe av det du får servert i denne podcasten fra Filmpolitiet!

Last ned   |   Publisert 29.05.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

22.05.2015 Trier i Cannes

22.05.2015 Trier i Cannes

Birger er i Cannes hvor han har sett den norske gullpalmekandidaten "Louder than bombs" og intervjuet regissør Joachim Trier. Han har også møtt Pixar-filmskaperen Pete Docter som snakker om sin ferske animasjonsfilm "Innsiden ut". Rune har spilt "The Witcher 3: Wild Hunt", Marte har sett Disneyfilmen "Tomorrowland" på kino og Sigurd har sett den ferske serien "Between".

Last ned   |   Publisert 22.05.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

15.05.2015 Mad Max time!

15.05.2015 Mad Max time!

Birger Vestmo er i Cannes og raporterer fra pressekonferansen til Mad Max og har møtt Emma Stone for en prat. Vi anmelder Mad Max: Fury Road, gir deg en innføring i Mad Max-universet og ser nærmere på Tv-serien The Strain. Vi prater også Minecraft dokumentaren Into the Nether og actionfilmen Taken 3.

Last ned   |   Publisert 15.05.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

08.05.2015 Chihiro og heksene med norsk tekst er terningkast 6

08.05.2015 Chihiro og heksene med norsk tekst er terningkast 6

Vi har møtt både M. Night Shyamalan og Matt Dillon som er aktuelle med serien Wayward Pines. Den anmelder vi sammen med premierefilmene Chihiro og heksene, While We're Young, Sommer i Toscane og Hot Pursuit. Og på bonussporet diskuterer vi hint og fanteorier i Game of Thrones.

Last ned   |   Publisert 10.05.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.04.2015 Avengers: Age Of Ultron er overlesset digital moro!

24.04.2015 Avengers: Age Of Ultron er overlesset digital moro!

Avengers: Age Of Ultron er morsom og underholdende, men man blir litt koko I hodet av den. Jeg anmelder filmen, og du får møte regissør Joss Whedon. Andre premierefilmer skal også anmeldes. Mannen som reddet Paris er et interessant drama om kampen mellom fornuft og galskap. Jordens Salt er en dokumentar med bilder som brenner seg fast til netthinnen. Og dokumentaren Cobain: Montage of Heck er et brutalt møte med Kurt Cobain. I tillegg har vi sterke nyheter fra film og serie-fronten, blant annet en sjokknyhet for fans av Grey’s Anatomy!

Last ned   |   Publisert 24.04.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.04.2015 It Follows er stilsikker og skremmende skrekkfilm!

17.04.2015 It Follows er stilsikker og skremmende skrekkfilm!

Filmpolitiet sendes fredager kl 11-13 på NRK P3. Programleder: Birger Vestmo. Skrekkfilmen It Follows er både ekstremt stilsikker, gjennomgående angstfylt, herlig pirrende og deilig skremmende. Will Ferrell er kjent for sine hysteriske komedier, der spøken som regel dras litt for langt, men han er likevel morsom i Get Hard. Den franske filmen Gemma Bovery har et morsomt utgangspunkt, men fine figurer vandrer ut i et klisjétungt såpelandskap. Den norske dokumentarfilmen Ballettguttene er en fin og varm skildring av tre gutter gjennom fire år med dans. Og den bemerkelsesverdige dokumentarfilmen Citizenfour forteller intenst og skremmende om varsleren Edward Snowden. I dagens Filmpoliti anmeldes også det bloddryppende spillet Mortal Kombat X, vi skal snakke om den nye teaseren for Star Wars The Force Awakens, og vi diskuterer denne ukas mest interessante serier, blant annet VEEP, Game of Thrones og Justified.

Last ned   |   Publisert 17.04.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.04.2015 Game Of Thrones S05 starter godt!

10.04.2015 Game Of Thrones S05 starter godt!

Filmpolitiet sendes hver fredag kl 11-13 på NRK P3. Programleder er Birger Vestmo. Tre premierefilmer anmeldes i denne podcasten: Highschoolfilmen The DUFF griper ikke tidsånden skikkelig. Ex Machina er spennende og intelligent science fiction. Mens A Most Violent Year er et solid og engasjerende drama. Vinneren av Filmpolitiets Cosplaykonkurranse er kåret. Du får høre hvem som vant, og hvorfor. Maktbalansen i Game Of Thrones er i ferd med å endre seg. Vi har sett de to første episodene av sesong 5, som starter kl 03.00, natt til mandag. Vi har møtt Charlie Cox fra Netflix-serien Daredevil, som lanseres i dag. Han visste ikke at han skulle spille blind da han møtte på audition. Noen av spillbransjens største navn har gått sammen for å lage Pillars Of Eternity, et skikkelig old school rollespill som vi har testet. Du får også høre arkivanmeldelsen av Being John Malkovich fra 2001. Den sendes fredag 10.4 kl 23.10 på NRK2. Og redaksjonen diskuterer noen av ukas viktigste nyheter fra film og seriefronten, blant annet David Lynch sin exit fra den kommende sesongen av Twin Peaks.

Last ned   |   Publisert 10.04.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.04.2015 Daredevil er årets beste serie så langt

03.04.2015 Daredevil er årets beste serie så langt

TV-serien Daredevil får terningkast 6! Det blir masse tips til god påskekrim. Vi får besøk av den rappkjefta komikeren Ricky Gervais, og vi anmelder iZombie og prater hjernespising med serieskaperen Rob Thomas.

Last ned   |   Publisert 04.04.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

27.03.2015 Fast & Furious 7 er et monster av en actionfilm!

27.03.2015 Fast & Furious 7 er et monster av en actionfilm!

Fast & Furious 7 er et monster av en actionfilm. Annie plages av dårlige biroller og lite spenning. De nærmeste er et godt drama med fantastisk hovedrolle. Into The Woods er flott, men kjedelig. The Second Best Marigold Hotel har et hjertelag som ikke kan fornektes. Dirk Ohm er en uengasjerende spillefilmdebut. Og Asterix: Byplanleggeren mangler eventyrlyst og dramatikk. Disse påskefilmene anmeldes i dag. Du får også høre Nikolaj Coster-Waldau fortelle hva vi kan forvente av Game Of Thrones sesong 5, Rune har testa spillet Bloodborne og du får høre hvordan du kan vinne Filmpolitiets Cosplay-konkurranse!

Last ned   |   Publisert 27.03.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.03.2015 Insurgent virker ikke helt gjennomtenkt.

20.03.2015 Insurgent virker ikke helt gjennomtenkt.

Shailene Woodley er god i Insurgent, men denne oppfølgeren virker ikke helt gjennomtenkt. Sean Penn gir The Gunman mer tyngde enn den fortjener. Hjem er en kloning av mange andre tegnefilmer. Selma er en viktig og velspilt historietime om borgerrettighetskamp i USA. Og Brødre er en nydelig skildring av norsk barndom. Dette er filmene som anmeldes i denne podcasten. Men vi har mer på lager! Storspillet Battlefield: Hardline lanseres i dag. Rune kommer med sine førsteinntrykk. Han har også spilt og anmeldt Final Fantasy Type 0 HD. Du får i tillegg møte to av skuespillerne i den premiereklare Netflix-serien Bloodline, Kyle Chandler og Ben Mendelsohn.

Last ned   |   Publisert 20.03.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.03.2015 Eventyret om Askepott er storslagent og overdådig

13.03.2015 Eventyret om Askepott er storslagent og overdådig

Eventyret om Askepott er en storslagen hyllest til det gamle eventyret. Will Smith underholder som svindler i Focus. Den tilfeldige rockestjernen er en gavepakke til Kaizers Orchestra-fans. James Gandolfini skinner i sin aller siste film, The Drop. Og den argentinske Oscar-kandidaten Wild Tales er mørk, morbid og morsom. Disse premierefilmene anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet, der vi også spør regissøren av premierefilmen Svenskjævel, Ronnie Sandahl, hva han synes om uttrykket partysvenske. Dessuten skal vi snakke om de kommende filmene Frost 2 og Star Wars: Rogue One, og vi skal diskutere at Liam Neeson påstår at han skal slutte som actionstjerne. Filmpolitiet sendes fredager kl 11-13 på NRK P3. Programleder: Birger Vestmo

Last ned   |   Publisert 13.03.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

06.03.2015 Chappie: Neill Blomkamp er robotfilmens Tarantino!

06.03.2015 Chappie: Neill Blomkamp er robotfilmens Tarantino!

Chappie viser at regissør Neill Blomkamp er robotfilmens Tarantino. Enkeltelementene er bedre enn helheten i spillet Screamride. Paul Thomas Anderson gjør deg høy i nykter tilstand med filmen Inherent Vice. Shiftlings er det første norske spillet som har funnet veien til Playstation 4 og Xbox One. Og Reese Witherspoon spiller rått og godt i premiereklare Wild. Dette er filmene og spillene som anmeldes i dagens utgave av Filmpolitiet, der det i tillegg skal handle om sesong 3 av House Of Cards. Kevin Spacey skal fortelle om parallellene mellom serien og den virkelige verden. Vi skal også snakke om filmer som har blitt vist og ting som har skjedd under den pågående filmfestivalen Kosmorama i Trondheim, blant annet Kanonprisene, som ble delt ut i går kveld.

Last ned   |   Publisert 06.03.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

27.02.2015 Kingsman er skamløst underholdende agentaction!

27.02.2015 Kingsman er skamløst underholdende agentaction!

Kingsman: The Secret Service er skamløs underholdende agentaction med Colin Firth. House Of Cards sesong 3 er fremdeles velspilt og underholdende, men har mista ett av sine beste kort. Den norske dokumentarfilmen Drone er provoserende og tankevekkende om dronekrig. Og serien Frikjent, som starter på TV2 på mandag, er et interessant karakterdrama. Dessuten får Filmpolitiet besøk av to karer fra Frikjent, nemlig hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch og regissøren Geir Henning Hopland. Og vi MÅ snakke litt om årets Oscar-utdeling.

Last ned   |   Publisert 27.02.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.02.2015 Oscar-verdig Julianne Moore i Still Alice

20.02.2015 Oscar-verdig Julianne Moore i Still Alice

Julianne Moore seiler opp som Oscar-favoritt i premierefilmen Still Alice. TV-figuren SvampeBob Firkant gjør seg overraskende godt som kinofilm. The Woman In Black 2 – Angel Of Death har mye skrekk, men er gruelig kjedelig. J uliette Binoche og Kristen Stewart spiller godt sammen i Sils Maria. I dag slippes det vakreste spillet vår anmelder noensinne har testa på PS4. Men har The Order 1886 mer enn en pen fasade? Disse titlene anmeldes i dagens Filmpoliti, der vi også skal diskutere ukas store nyheter, blant annet Neill Blomkamps Alien-film, og vi spår hvem som vinner de viktigste Oscar-prisene natt til mandag.

Last ned   |   Publisert 20.02.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.02.2015 Fifty Shades Of Grey overrasker positivt!

13.02.2015 Fifty Shades Of Grey overrasker positivt!

Filmpolitiet sendes fredager kl 11-13 på P3. Programleder: Birger Vestmo Film: Fifty Shades of Grey fungerer overraskende godt på kino. Natt på museet: Gravkammerets hemmelighet reddes av lun humor. Phoenix strekker troverdigheten. Menneskelig kapital er en fiffig konstruert flettverksfilm. Starred Up er et iskaldt og intenst fengselsdrama. Spill: Evolve er årets første storspill og innfrir akkurat. Mens i Total War: Atilla kan du slippe løs din indre krigsherre. Serie: Bosch er en god, hardkokt politiserie. Og vi har møtt Bob Odenkirk fra Better Call Saul. Han er overrasket over den gode mottagelsen som de to første episodene har fått.

Last ned   |   Publisert 13.02.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

06.02.2015 Er Birdman allerede årets beste film?

06.02.2015 Er Birdman allerede årets beste film?

Det er hele fem kinopremiere denne uka, du skal få høre anmeldelser av blant annet Matrix-skapernes nyeste film «Jupiter Ascending», familiefilmen «Sauen Shaun», de Oscar-nominerte filmene «The Theory of Everything» og «Birdman», også skal du få høre hvordan det gikk da Marte intervjuet Michael Keaton om hans rolleprestasjon i «Birdman». Du får også anmeldelse av eventyrspillet «Life is Strange», og Sigurd Viik kommer innom for å ta en prat om tv-seriene som har premiere i februar.

Last ned   |   Publisert 06.02.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

30.01.2015 Jake Gyllenhaal er skummelt god i Nightcrawler!

30.01.2015 Jake Gyllenhaal er skummelt god i Nightcrawler!

Jake Gyllenhaal spiller skummelt godt i den mørke thrilleren Nightcrawler. Vampyrene har fått sin Spinal Tap. What We Do In The Shadows har premiere i dag. Disney og Marvels Big Hero 6 er godt animert, men har litt kjedelig skurkegalleri. Angelina Jolie imponerer som regissør med krigsdramaet Unbroken. Og Irenes to liv er stilsikker, men uengasjerende om barmhjertighetsdrap. I tillegg til filmanmeldelser har vi også testet Grim Fandango Remastered, som er en oppfrisket versjon av en gammel spillklassiker. Du får dommen over den britiske tv-serien Fortitude som starter på NRK1 på søndag. Og redaksjonen skal diskutere denne ukas mest spennende saker fra film, spill og tv-fronten.

Last ned   |   Publisert 30.01.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

23.01.2015 American Sniper og Leviathan

23.01.2015 American Sniper og Leviathan

To store Oscar-filmer anmeldes i dag; Clint Eastwoods American Sniper er nominert i bøtter og spann, mens den russiske kandidaten til beste utenlandskefilm heter Leviathan. Den svenske premierefilmen Gentlemen og hackerthrilleren Blackhat skal også under lupen. Vi ser om Black Sails sesong 2 er verdt å følge med på, og deler våre første inntrykk av den siste sesongen med Justified.

Last ned   |   Publisert 23.01.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

16.01.2015 Foxcatcher og TIFF 2015

16.01.2015 Foxcatcher og TIFF 2015

Vi anmelder ukens fire premierefilmer; Foxcatcher, Timbuktu, Staying Alive og Paddington. Tre tv-serier går under lupen; Togetherness, Looking S02 og The Flash. Birger Vestmo har reist til Tromsø Internasjonale Filmfestival og snakker med filmskaperne bak Brødre, Stup, Meet Me in Montenegro og Himmelen over Havanna.

Last ned   |   Publisert 16.01.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

09.01.2015 Whiplash er tøff og Taken 3 er så som så!

09.01.2015 Whiplash er tøff og Taken 3 er så som så!

Trommefilmen Whiplash er ukens beste premierefilm, Liam Neeson bør pensjonere seg snarest etter Taken 3, I Origins er en litt annerledes science fiction-film, mens Timothy Spall glitrer i Mr. Turner. Vi snakker også om mulige Golden Globes-vinnere, og anbefaler/fraråder ferske Bluray-filmer.

Last ned   |   Publisert 09.01.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

02.01.2015 Film-, spill- og serieåret 2015

02.01.2015 Film-, spill- og serieåret 2015

Marte Hedenstad styrer spaken, og vi ser fremover mot hva som kommer av film, spill og tv-serier i 2015. Filmpolitiets overkonstabel Birger Vestmo tar en pause i juleferien, og kommer innom sammen med Rune Håkonsen, for å ta en prat om hva vi gleder oss mest til i år. Du får møte Filmpolitiets splitter nye redaksjonsmedlem Sigurd Vik, i tillegg får du også anmeldelse av årets første kinopremiere, eventyrfilmen Seventh Son.

Last ned   |   Publisert 02.01.15  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19.12.2014 Exodus skuffer, The Imitation Game overbeviser!

19.12.2014 Exodus skuffer, The Imitation Game overbeviser!

Ridley Scott skuffer meg med det ujevne bibeleposet Exodus: Gods and Kings, som har premiere i dag. The Imitation Game har premiere 1. juledag, og jeg skjønner godt hvorfor den nevnes i prissammenheng. Morten Tyldum forteller hvordan han endte opp med å regissere filmen med Benedict Cumberbatch i hovedrollen. Jeg anmelder romjulas mest actionfylte eventyr, nemlig Madagskarpingvinene. Og vi i Filmpolitiet avslører hva vi synes var de ti beste filmene og spillene i 2014. OBS: Dette er årets siste podcast fra Filmpolitiet! Neste kommer 2. januar. God jul og godt nytt år!

Last ned   |   Publisert 19.12.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

12.12.2014 Hobbiten: Femhærerslaget en fin avrunding av eventyret!

12.12.2014 Hobbiten: Femhærerslaget en fin avrunding av eventyret!

Hobbiten – Femhærerslaget er en fin avrunding på eventyret. Birger anmelder filmen, redaksjonen diskuterer trilogien i 40 minutter, og skuespillerne Richard Armitage, Orlando Bloom, Luke Evans og Ian McKellen deler sine følelser ved reisens slutt. Netflix-serien Marco Polo har premiere i dag. Skuespillerne i serien forteller hva de synes om regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, mens sistnevnte forteller hvordan de fikk jobben med å regissere de to første episodene da den femte Pirates of the Caribbean-filmen ble utsatt. Han gir også en rapport om forberedelsene til innspillingen av Pirates of the Caribbean 5, som starter innspillingen i februar. Og to dataspill er testet og funnet verdig. Du får anmeldelser av bilspillet The Crew og actioneventyret Lara Croft and the Temple of Osiris.

Last ned   |   Publisert 12.12.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

05.12.2014 Dansker kan også lage western! The Salvation anmeldes.

05.12.2014 Dansker kan også lage western! The Salvation anmeldes.

TO westernfilmer har kinopremiere denne uka. Mads Mikkelsen er tøff hevner i The Salvation, mens Tommy Lee Jones er lavmælt cowboy i The Homesman. Begge filmene anmeldes. Det skjer også med premierefilmen Le Weekend, bilspillet The Crew og Nintendos slåssespill Super Smash Bros. Den siste Hobbiten-filmen, Femhærerslaget, har premiere kommende onsdag. Vi har møtt regissør Peter Jackson, som forteller hvordan han skal komme seg videre etter 17 år i Midgard. Og på torsdag ble tittelen på den 24. Bond-filmen avslørt, nemlig Spectre. Vi får besøk av Bond-ekspertene John Berge og Lars Johnsrud, som skal synse om det vi nå vet om denne filmen.

Last ned   |   Publisert 05.12.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.11.2014 Solid spill av Robert og Robert i The Judge!

28.11.2014 Solid spill av Robert og Robert i The Judge!

Robert Downey Jr. og Robert Duvall spiller solid i The Judge. Den første teaseren til Star Wars episode 7 kommer i dag. Vi diskuterer hva vi kanskje får se. Netflix-serien Marco Polo tegner til å bli et storslagent historisk eventyr. Vi har sett de første 6 episodene. Little Big Planet 3 er en herlig og kreativ spillopplevelse. 71 er en spennende thriller om bortkommen soldat i Belfast. Fasandreperne er dansk krim som underholder, til tross for en åpenbar løsning. Fortellingen om Prinsesse Kaguya er et eventyr som tar pusten fra deg. Og du får dommen over spillutvidelsen World Of Warcraft – Warlords of Draenor.

Last ned   |   Publisert 28.11.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

21.11.2014 Mockingjay Part 1 er god, Far Cry 4 er fantastisk!

21.11.2014 Mockingjay Part 1 er god, Far Cry 4 er fantastisk!

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 har god nerve og en klar politisk undertone. Far Cry 4 er ett av årets aller beste actionspill. The Captive er en kidnappingsthriller som setter din konsentrasjonsevne på prøve. Alexander And The Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day er en slitsom komedie. Dragonage: Inquistion er et enormt spilleventyr. Wetlands er en frekk tysk film om underliv og kroppsvæsker. The Good Lie er fint og pent om sudanske flyktninger. Og Roy Anderssons En due satt på en gren og funderte over tilværelsen er en av årets største filmopplevelser!

Last ned   |   Publisert 21.11.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.11.2014 Dum&Dummere 2 og Assassin's Creed: Unity

14.11.2014 Dum&Dummere 2 og Assassin's Creed: Unity

Humoren har gått ut på dato i Dum og dummere To. Utburd – myten våkner er en god studentfilm med beskjedent budsjett. Og 20000 Days On Earth er en gudegave til Nick Cave-fans. Foruten disse premierefilmene, skal det også handle om tre store spill. Du får førsteinntrykk av World Of Warcraft – Warlords Of Draenor, samt anmeldelser av Assassins Creed Unity og Halo Master Chief Collection.

Last ned   |   Publisert 14.11.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.11.2014 Interstellar er herlig, undrende sci-fi!

07.11.2014 Interstellar er herlig, undrende sci-fi!

Interstellar er herlig, undrende sci-fi! Raketten er et visuelt slående eventyr. Nånting måste gå sønder er fin om ung seksualitet og identitet. Love, Rosie er forutsigbar romantikk, mens Bokstrollene er mørk og sjarmerende stop-motion! Dette er premierefilmene som anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet, der vi også bedømmer spillet Call Of Duty: Advanced Warfare, den spillbaserte tv-serien Halo: Nightfall og vi diskuterer tittelen på Star Wars episode 7, som ble avslørt torsdag kveld: The Force Awakens!

Last ned   |   Publisert 07.11.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

31.10.2014: Halloweenfilmer!

31.10.2014: Halloweenfilmer!

Det er Halloween! Motorsagmassakeren relanseres på kino og vi ser nærmere på skrekkfilmen The Quiet Ones. Bjørn Sundquist er strålende i Her er Harold, du får også møte den legendariske skuespilleren i ukens sending. Rune har spilt både Sunset Overdrive og Bayonetta 2, samt møtt Ubisoft-sjefen for en prat om spillfremtiden.

Last ned   |   Publisert 31.10.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.10.2014 Tøft, mørkt og brutalt med Brad Pitt i Fury!

24.10.2014 Tøft, mørkt og brutalt med Brad Pitt i Fury!

Fury med Brad Pitt er en mørk og brutal krigsfilm. Den svenske Oscarkandidaten Turist er regissør Ruben Ôstlunds blikk på en maskulin krise. Bjørnøya er en frisk dokumentar som vekker reiselysten. Og Miraklene i Toscana er vakker og stemningsfull. I tillegg til disse filmpremierene anmeldes de nye spillene Drømmefall Kapitler og The Legend of Korra. Ragnar Tørnquist fra Red Thread Games gir oss en liten innføring i hvordan et spill som Drømmefall Kapitler blir til. Kristofer Hivju og Lisa Loven Kongsli forteller om sine figurer i Turist. Og ekstremsportbrødrene Inge, Markus og Håkon Wegge forteller hvorfor de dro til Bjørnøya for å surfe og lage film.

Last ned   |   Publisert 24.10.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.10.2014 Operasjon Arktis er familievennlig spenning fra det kalde nord!

17.10.2014 Operasjon Arktis er familievennlig spenning fra det kalde nord!

Velkommen til en ekstra lang utgave av Filmpolitiets podcast, 1 time og 13 minutter! Unge skuespillere imponerer i den norske familiefilmen Operasjon Arktis. Fransk humor treffer ikke i premiereklare Familiekaos. Og den islandske artisten Bjørk kan nå oppleves på kino i konsertfilmen Biophilia Live. Du får dessuten møte regissør Grethe Bøe-Waal og skuespillere Kaisa Gurine Antonsen og Kristofer Hivju fra Operasjon Arktis. Festivalsjef Morten Haagensen forteller om den pågående skrekkfilmfestivalen Ramaskrik i Oppdal. Regissør Astrid Thorvaldsen snakker om sin nye film som vises på Ramaskrik, nemlig Utburd - Myten våkner. Rune har testet spillet Alien: Isolation, vi snakker om Aksel Hennies rolle i Ridley Scotts neste sci-fi-film, The Martian og vi diskuterer Warner Bros og DC Comics sin nye slagplan med en rekke superheltfilmer frem mot 2020!

Last ned   |   Publisert 17.10.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.10.2014 Snowpiercer er en forfriskende sci-fi-film!

10.10.2014 Snowpiercer er en forfriskende sci-fi-film!

Marte er programleder for dagens sending, som inneholder anmeldelser av Snowpiercer, Skumringslandet, Flink pike, A Most Wanted Man og Kråkeungen. Du får spillanmeldelse av racingspillet Driveclub til PS4, og Rune anmelder dokumentarfilmen Jodorowsky's Dune som vises under Film fra sør. I tillegg får du anmeldelse av skrekkfilmen Annabelle, helt på tampen!

Last ned   |   Publisert 10.10.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.10.2014 Gone Girl oser av stil, klasse og kvalitet!

03.10.2014 Gone Girl oser av stil, klasse og kvalitet!

Disse premierefilmene anmeldes i dag: Gone Girl oser av stil, klasse og kvalitet. En trettimeters reise er sjarmerende og tilknappet matporno. Pakistansk æreskultur får kjørt seg i Haram, mens Dracula Untold lider av akutt blodmangel. Regissøren av Gone Girl, David Fincher, forteller hvorfor han liker ubehag på film. Regissøren av Haram, Ulrik Imtiaz Rolfsen, sier hvorfor han kan lage filmer med innhold som andre nordmenn ikke tør røre. Og så har vi anmeldelser av to store spill, Middle-Earth: Shadow Of Mordor og Forza Horizon 2.

Last ned   |   Publisert 03.10.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

26.09.2014 Kaptein Sabeltann og FIFA 15!

26.09.2014 Kaptein Sabeltann og FIFA 15!

Vi møter festivalsjefen til Bergen Internasjonale Filmfestival og brødrene Wegge som viser sin dokumentar på festivalen. Du får høre mer fra Ane Dahl Torp og gjengen bak Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama.

Last ned   |   Publisert 26.09.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19.09.2014 Liam Neeson er beintøff i A Walk among the Tombstones!

19.09.2014 Liam Neeson er beintøff i A Walk among the Tombstones!

Marte styrer spakene i studio, og gir deg ferske anmeldelser av ukas kinopremierer. Ungdomsfilmen «The Maze Runner» prøver å ta opp kampen mot «The Hunger Games», Chlöe Grace Mortes overbeviser ikke i «If I Stay» og Liam Neeson er beintøff i «A Walk Among the Tombstones». På spillfronten er Rune Håkonsen skuffa over «NHL 15», og «Hyrule Warriors» er ikke spesielt imponerende.

Last ned   |   Publisert 19.09.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

12.09.2014 Scarlett Johansson overbeviser som intelligent drapsmaskin i Lucy!

12.09.2014 Scarlett Johansson overbeviser som intelligent drapsmaskin i Lucy!

Regissør Luc Besson tar et steg tilbake med Lucy, som er i riktig retning. Jakten på Berlusconi gir dårlige odds for latter. Frøken Julie av Liv Ullmann er like nydelig laget som den er opprivende. Og effektene er det eneste som er bra med katastrofefilmen Into The Storm. Dette er de fire kinopremierene som skal anmeldes i dag. På spillfronten har Rune testet et av høstens største lanseringer, nemlig Destiny for Playstation 4. Morten Tyldum forteller om livet som het Oscar-kandidat for The Imitation Game, Atle Antonsen, Odd Magnus Williamson og Edvard Schultheiss fra Jakten på Berlusconi tar tempen på norsk komedie, mens Jessica Chastain forteller hvordan det var å jobbe med Liv Ullmann på Frøken Julie.

Last ned   |   Publisert 12.09.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

05.09.2014 Sin City 2 leverer varene!

05.09.2014 Sin City 2 leverer varene!

Vi anmelder premierefilmene Sin City: A Dame to Kill For, And So It Goes, Tusen bitar og To dager, en natt. Spillene The Sims 4 og Ryse: Son of Rome går under lupen. Mens Birger Vestmo er på filmfestivalen i Toronto og rapporterer hjem.

Last ned   |   Publisert 05.09.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

29.08.2014 Filmen Beatles er pen, pyntelig og tam.

29.08.2014 Filmen Beatles er pen, pyntelig og tam.

Premierefilmen Beatles er pen, pyntelig og tam, sier jeg i min anmeldelse. Produsenten mener kritikken er uberettiget. Klaustrofobe bør kanskje holde seg unna skrekkthrilleren As Above So Below, selv om jeg mener at den store skrekken uteblir. Fly 2: Brann og redning er litt større og bedre enn eneren. I neste uke kommer oppfølgeren til ett av tidenes mest solgte spill, The SIMS 3. Vi skal høre hvordan The SIMS 4 er modernisert for 2014.

Last ned   |   Publisert 29.08.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

22.08.2014 Å se The Expendables 3 er som å bli slått med slegge!

22.08.2014 Å se The Expendables 3 er som å bli slått med slegge!

The Expendables 3 er som å bli slått med slegge to timer i strekk. Lykke på italiensk er en vakker skildring av ny fattigdom. What If er en koselig komedie med en naturlig Daniel Radcliffe. Boyhood er en enestående oppvekstfilm som gjør meg yr av begeistring. Mens Let’s Be Cops er den dårligste filmen kollega Rune Håkonsen har anmeldt. Så man kan trygt si at dagens premierefilmer er av varierende kvalitet. Vi loser deg gjennom tilbudet, spår hvem som vinner de viktigste Emmyprisene natt til tirsdag, presenterer høstens mest spennende spill, og mye mer!

Last ned   |   Publisert 22.08.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

15.08.2014 Børning er lekker underholdning med slapt manus.

15.08.2014 Børning er lekker underholdning med slapt manus.

Børning har kanskje et litt slapt manus, men er lekker og fartsfylt underholdning! Step Up All Inn byr på spektakulær dans i en nummende naiv historie. Og Still Life lar Eddie Marsan skinne i hovedrollen, selv om slutten ødelegger litt. Dommen over disse tre premierefilmene faller i dagens utgave av Filmpolitiet, der vi også får rapport fra den store spillmessa Gamescom i Tyskland, vi spår hvem som vinner de viktigste Amanda-prisene i morgen kveld og du får to hete Blu-ray-tips!

Last ned   |   Publisert 15.08.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

08.08.2014 Vanvittige kampscener i The Raid 2!

08.08.2014 Vanvittige kampscener i The Raid 2!

I dag skal jeg fortelle hvorfor The Raid 2 er en blodig tøff gangsterfilm, mens regissør Gareth Evans skal forklare hvordan det er å lage tøffe actionfilmer i Indonesia. Teenage Mutant Ninja Turtles er tilbake. Jeg skal synse om hvorfor dette er en uinspirert og unødvendig nyinnspilling. Ballettguttene er en ny norsk dokumentarfilm som du nå kan se i NRKs nett-tv. Regissør Kenneth Elvebakk er gjest. Jeg anmelder Belle, et solid britisk kostymedrama med raseproblematikk som tema. Og den franske filmstjerna Marion Cotillard forteller hvorfor hun utfordret seg selv til å spille italiensk prostituert i den Blu-ray og DVD-aktuelle filmen Blood Ties.

Last ned   |   Publisert 08.08.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

01.08.2014 Guardians Of The Galaxy er imponerende underholdning!

01.08.2014 Guardians Of The Galaxy er imponerende underholdning!

Guardians Of The Galaxy er Marvels Star Wars! Premierefilmen viser en imponerende evne til å underholde. Jeg anmelder filmen, hovedrolleinnehaver Chris Pratt avslører hva han gjorde da han fikk rollen, og regissør James Gunn forklarer hvorfor en vaskebjørn er filmens hjerte. Hercules er en morsom og velgjort popcornfilm fra Dwayne Johnson og regissør Brett Ratner, som har fått norsk hjelp foran kamera fra Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann. Sistnevnte kommer på besøk etter at jeg har anmeldt filmen. Sesong 4 av The Killing legges ut på Netflix i dag. Du får anmeldelsen av de fire første av de seks episodene, og i tillegg får du dommen over Woody Allens siste film, Magic In The Moonlight.

Last ned   |   Publisert 01.08.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

25.07.2014 Styr unna Sex Tape!

25.07.2014 Styr unna Sex Tape!

Marte kjører Filmpoliti-bilen i dag, og anmeldelser av ukas premierefilmer Den tyske legen, og komedien Sex Tape står på plakaten. Du får anbefalinger på filmer du kan se i Nett-TV, siste nytt på filmfronten, og Rune Håkonsen kommer rett fra London for å gi deg sitt førsteinntrykk av Guardians of the Galaxy!

Last ned   |   Publisert 25.07.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

18.07.2014 Planet of the Apes er teknisk imponerende

18.07.2014 Planet of the Apes er teknisk imponerende

Marte Hedenstad styrer Filmpolitiet-skuta, og masse gode filmanbefalinger står på plakaten. Det ligger mye bra film i NRKs Nett-TV om dagen, og Marte har plukket frem noen du absolutt bør se. Anmeldelser av ukas kinopremierer blir det også: Dawn of The Planet of The Apes, Begin Again - Forelsket i New York, The Trip to Italy og The Purge: Anarchy, får sin dom.

Last ned   |   Publisert 18.07.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

11.07.2014 Transformers: Age of Extinction er latterlig spektakulær!

11.07.2014 Transformers: Age of Extinction er latterlig spektakulær!

Rune, Marte og Birger anmelder ukens premierefilmer, samt det nye Transformers-spillet (hint: DÅRLIG)! Og vi tar en tur i arkivet for å høre Leonardo DiCaprio snakke om den legendariske strand-/sommerfilmen The Beach.

Last ned   |   Publisert 11.07.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.07.2014 Dragetreneren 2 tar eventyret på alvor

04.07.2014 Dragetreneren 2 tar eventyret på alvor

Rune anmelder ukens fem premierefilmer: Deliver Us From Evil, Vic+Flo, Walking On Sunshine, Yves Saint Laurent og Dragetreneren 2!

Last ned   |   Publisert 04.07.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

27.06.2014 22 Jump Street - billig, men gøy!

27.06.2014 22 Jump Street - billig, men gøy!

Channing Tatum og Jonah Hill er tilbake som klønete politietterforskere i 22 Jump Street, og Woody Allen spiller hallik i Fading Gigolo. Du får et gjenhør med anmeldelsen av Død Snø 2, som er ute på Blu-ray og DVD, og du skal få høre et intervju med regissør Tommy Wirkola om innspillingen av filmen. Mange storfilmer som står på plakaten i juli og august og vi i Filmpolitiet-redaksjonen forteller om hvilke filmer vi gleder oss mest til i sommer.

Last ned   |   Publisert 27.06.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.06.2014 Sabotage med Arnold er for det meste bare stygg.

20.06.2014 Sabotage med Arnold er for det meste bare stygg.

Actionfilmen Sabotage med Arnold Schwarzenegger er for det meste bare stygg. Zac Efron er drittsekk med glimt i øyet den romantiske komedien That Awkward Moment. Og belgiske Torden & Magi er en haltende animasjonsfilm om husdyrenes hemmelige liv. Dette er de tre premierefilmene som anmeldes i dagens utgave av Filmpolitiet. Dessuten får jeg besøk av vinnerene av Filmpolitiets Kortfilmpris som ble delt ut mandag, nemlig Aaslaug Vaa og Anders Øvergaard, som regisserte Sing Lingeling. Vi ser tilbake på Game Of Thrones sesong 4 og fremover mot True Blood sesong 7, ser på årets Amanda-nominasjoner og avslører hvilke sommerfilmer vi gleder oss mest til.

Last ned   |   Publisert 20.06.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.06.2014 The Fault In Our Stars er en kalkulert tåredrypper

13.06.2014 The Fault In Our Stars er en kalkulert tåredrypper

Birger Vestmo anmelder premierefilmene The Fault In Our Stars, Anyboy og Det er meg du vil ha. Rune Håkonsen og Marte Hedenstad ser på hva som har kommet ut av spillmessa E3. Og kortfilmkonkurransen går inn i sin siste helg.

Last ned   |   Publisert 13.06.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

06.06.2014 Edge Of Tomorrow er en eneste stor effektfest!

06.06.2014 Edge Of Tomorrow er en eneste stor effektfest!

Edge of tomorrow er en eneste stor effektfest. Cathedrals of culture er interessant om arkitektur. Transcendence skjemmes av en kjedelig Johnny Depp, mens Kule kryp er en overraskende god animasjonsfilm. I tillegg til disse filmpremierene anmeldes sesong 2 av Orange Is The New Black. To av seriens stjerner, Taylor Schilling og Danielle Brooks, forteller om sesongen som starter I dag, mens Margreth Olin skal fortelle hvordan det var å jobbe med 3D for første gang i sitt segment av Cathedrals of Culture. Sist, og definitivt ikke minst, lanserer vi Filmpolitiets Kortfilmpris 2014!

Last ned   |   Publisert 06.06.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

30.05.2014 Watch Dogs var verdt ventetiden!

30.05.2014 Watch Dogs var verdt ventetiden!

A million ways to die in the west er flau og feilkalkulert westernkomedie. Maleficent er en klassisk eventyrfilm med en interessant vri. Heart Of Lightness - Søvnløs i Lofoten er en morsom metafilm med Ibsenske kvaliteter, og Violette er et troverdig bilde av en kompleks forfatter. Dette er de fire premierefilmene som anmeldes i dagens utgave av Filmpolitiet. På spillfronten anmelder vi endelig storspillet Watch Dogs, samt formidler førsteinntrykk av det norske indiespillet Among the sleep.

Last ned   |   Publisert 30.05.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

23.05.2014 Cannes-spesial! + X-Men: Days of Future Past

23.05.2014 Cannes-spesial! + X-Men: Days of Future Past

Marte Hedenstad styrer spakene. Birger Vestmo har akkurat kommet hjem fra Filmfestivalen i Cannes, og kommer innom som gjest for å snakke om hvordan det har vært å menge seg med stjernene i Frankrike. Vi skal få høre intervjuer fra Cannes, med blant andre Kristofer Hivu, Mads Mikkelsen og Sylvester Stallone - i tillegg får du spillanmeldelser av Wolfenstein: The New Order og Transistor, og anmeldese av ukas kinopremiere X- MEN: Days of Future Past.

Last ned   |   Publisert 23.05.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

16.05.2014 Godzilla er en ekte monsterblockbuster

16.05.2014 Godzilla er en ekte monsterblockbuster

Rune anmelder Gareth Edwards' Godzilla, mens Marte ser på premierefilmen Gloria. Birger Vestmo rapporterer hjem fra filmfestivalen i Cannes, mens Mario Kart 8 får toppscore.

Last ned   |   Publisert 16.05.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

09.05.2014 Bad Neighbours er rå voksenhumor med substans!

09.05.2014 Bad Neighbours er rå voksenhumor med substans!

Seth Rogen og Zac Efron byr på rå voksenhumor med substans i Bad Neighbours. Anna Odell tar bitende oppgjør med egne mobbere i Gjenforeningen. Og Paul W.S. Anderson gir oss guilty pleasure-fest med kalkun-lukt i Pompeii. Foruten anmeldelse av disse premierefilmene skal du også få høre hvorfor spillet The Amazing Spider-Man 2 er nok en mislykket spillifisering av en kinofilm, du får møte Seth Rogen og Zac Efron på filmsettet til Bad Neighbours, Anna Odell forteller hvordan det var å møte gamle klassekamerater før innspillingen av Gjenforeningen og Filmbonanzas Vegard Larsen og jeg skal dele våre forventninger til den nært forestående filmfestivalen i Cannes.

Last ned   |   Publisert 09.05.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

02.05.2014 Brick Mansions er skikkelig irriterende å se på!

02.05.2014 Brick Mansions er skikkelig irriterende å se på!

Brick Mansions er den siste filmen Paul Walker rakk å fullføre før han døde. Dessverre er den dårlig. Mye bedre er Alexander Paynes Oscar-nominerte drama Nebraska, med en storspillende Bruce Dern i hovedrollen. Mens The Other Woman med Cameron Diaz er chick flick med stor c og f, både på godt og vondt. Dette er filmene som anmeldes i dagens Filmpoliti, der du også får møte den svenske regissøren Anna Odell, som er på Norgesbesøk med filmen Gjenforeningen. Bruce Dern skal lovprise sin Nebraskaregissør Alexander Payne, vi anmelder spillet Child of Light og diskuterer denne ukas annonsering av Star Wars-skuespillerne!

Last ned   |   Publisert 02.05.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

25.04.2014 The Amazing Spider-Man 2 gir full pupp!

25.04.2014 The Amazing Spider-Man 2 gir full pupp!

The Amazing Spider-Man 2 fortsetter i det solide sporet fra eneren. Walesa er en god polsk historieleksjon, med noen rare virkemidler. De umoralske er outsiderfilm som ikke overbeviser, og Venus In Fur er interessant teaterlek fra Roman Polanski. I denne sendingen skal vi også servere førsteinntrykk fra det kommende storspillet Watch Dogs for Playstation 4, Sven og Tete fra P3-podcasten Heia fotball skal avsi dommen over det nye spillet 2014 FIFA World Cup Brazil, og du får høre om motorsykkelspillet Trials Fusion er like bra som sine forgjengere.

Last ned   |   Publisert 25.04.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

11.04.2014 Divergent er ok sci-fi-thriller for young adult-publikum!

11.04.2014 Divergent er ok sci-fi-thriller for young adult-publikum!

Fem påskefilmer anmeldes i dag. Divergent, Rio 2, Opprørske oldemødre, The Lunchbox og Ida. Du får også dommen over LEGO: The Hobbit for Playstation 4, du får høre at innspillingen av Star Wars episode 7 allerede er i gang og Birger skal avsløre hvem som vant Amandusfestivalens publikumspris.

Last ned   |   Publisert 11.04.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

04.04.2014 Darren Aronofskys Noah er bibelsk fantasy!

04.04.2014 Darren Aronofskys Noah er bibelsk fantasy!

I dag skal tre kinopremierer anmeldes. Natt til 17. er en gledelig god ungdomsfilm. Noah er bibelsk fantasy, et steinkast unna Tolkien og Glassdukkene er alt for tam og snill krim. Dessuten skal Filmpolitiets Game Of Thrones-gærning, Marte Hedenstad, gi dommen over de to første episodene av sesong 4, som har premiere på mandag. Spillskaper Ragnar Thørnqvist skal fortelle om det nye prosjektet Draugen, og regissøren av Natt til 17., Eirik Svensson, er gjest!

Last ned   |   Publisert 04.04.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.03.2014 Captain America: The Winter Soldier er et eksplosivt høydepunkt!

28.03.2014 Captain America: The Winter Soldier er et eksplosivt høydepunkt!

Captain America: The Winter Soldier er et eksplosivt høydepunkt i Marvel-serien. Den norske filmen Elsk meg er et modig og krevende prosjekt om kjærlighet på godt og vondt. Hayao Miyazakis siste film som regissør, Vinden stiger, er fin, men burde hatt en sterkere historie. Og Heli er en rystende beretning fra narkokartellenes Mexico. Dette er premierefilmene du får høre anmeldelser av i denne utgaven av Filmpolitiet. Her skal også det nye spillet Towerfall anmeldes, redaksjonen forteller hvorfor vi har elsket Hayao Miyazakis filmer, Julia Wildschut forteller hvordan det var å spille en variant av seg selv i Elsk meg og du får høre hvordan du kan stemme frem vinneren av Amandusfestivalens publikumspris!

Last ned   |   Publisert 28.03.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

21.03.2014 The Grand Budapest Hotel — En herlig film fra en herlig filmskaper!

21.03.2014 The Grand Budapest Hotel — En herlig film fra en herlig filmskaper!

Marte styrer spakene, og ukas kinopremierer Non-stop og The Grand Budapest Hotel står på plakaten. Rune Håkonsen kommer innom for å snakke om Titanfall, og du skal få spillanmeldelser av Infamous: Second Son og Metal Gear Solid V.

Last ned   |   Publisert 21.03.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.03.2014 - Need For Speed- er best med gassen i bånn!

14.03.2014 - Need For Speed- er best med gassen i bånn!

«Need for Speed» er best når gassen trampes i bånn. «Permafrost» er nordnorsk indiefilm som mister den røde tråden. «Doktor Proktors prompepulver» er fargerik underholdning for de minste. Og «Saving Mr. Banks» er en søt og sentimental Disney-historie, bokstavelig talt. Dette er premierefilmene som anmeldes i dag. Kollega Rune Håkonsen skal gi deg sine førsteinntrykk av spillkonsollen Xbox One, Regissør John Sullivan forteller om inspirasjonen bak premierefilmen «Permafrost» og selveste Robert Rodriguez, regissøren bak blant annet «Desperado» og «Sin City», skal fortelle om den nye Netflix-serien basert på en annen av hans filmer, nemlig «From Dusk Till Dawn».

Last ned   |   Publisert 14.03.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.03.2014 300: Rise of an Empire er et verdig kapittel i 300-universet!

07.03.2014 300: Rise of an Empire er et verdig kapittel i 300-universet!

300: Rise of an Empire er ikke like god som forgjengeren, men er likevel et verdig kapittel i 300-universet. Sorg og glede er en uventet oppløftende film om en dyp personlig tragedie. Og den norske kinomusikalen Ta meg med er en fin feiring av Jan Eggum og Halvdan Sivertsens musikk. I dag blir det også anmeldelse av årets kanskje drøyeste spill, nemlig South Park: The Stick of Truth og den nye TVNorge-serien Neste sommer som starter søndag. Piper Kerman gjester Krimfestivalen i Oslo denne helga. Hun skal fortelle historien bak sin selvbiografiske bok Orange is the new black, som har blitt en suksessrik Netflix-serie.

Last ned   |   Publisert 07.03.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

28.02.2014 Alle premierene får terningkast 5!

28.02.2014 Alle premierene får terningkast 5!

Fem filmer får terningkast 5 her i Filmpolitiet i dag. American Hustle er en herlig retrofilm, Blind er en helt spesiell filmopplevelse, Om hester og menn er forfriskende original, Inside Llewyn Davis er umiskjennelig Coen-brødrersk og Sightseers byr på blodig britisk campinghumor. I tillegg skal to debuterende regissører forklare bakgrunnen for filmene deres, nemlig Eskil Vogt om Blind og Benedikt Erlingsson om Om hester og menn. Vi feller også dommen over de tre første episodene av Vikings sesong 2 og det nye storspillet Thief. Og selvfølgelig skal vi spå hvem vi tror stikker av med de gjeveste Oscar-prisene natt til mandag.

Last ned   |   Publisert 28.02.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

2102.2014 Dallas Buyers Club, Kraftidioten, RoboCop og Winter's Tale!

2102.2014 Dallas Buyers Club, Kraftidioten, RoboCop og Winter's Tale!

Marte styrer spakene i dagens sending. Du får anmeldelser av ukas kinopremierer: Dallas Buyers Club, Robocop, Winter's Tale og Kraftidioten, samt et intervju med Stellan Skarsgård om hans rolle i sistnevnte. Rune, Andreas og Marte diskuterer "fenomenet Matthew McConaughey", og hans reise fra solbrun kjekkas til dyktig karakterskuespiller. På spillfronten får du høre en sniktitt av den nye actionspillet Titanfall, og ikke minst Runes dom over Donkey Kong Country: Tropical Freeze!

Last ned   |   Publisert 21.02.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

14.02.2013 Død Snø 2, Tommy Wirkola, LEGO filmen, Her!

14.02.2013 Død Snø 2, Tommy Wirkola, LEGO filmen, Her!

Intervjuer med Stellan Skarsgård, Hans Petter Moland, Eskil Vogt, Jakob Oftebro. Anmeldelse av Jonze sin Her. OG intervju med Kevin Spacey og Robin Wright Penn.

Last ned   |   Publisert 14.02.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

07.02.2014 Anchorman 2, House of Card S02, Berlinalen!

07.02.2014 Anchorman 2, House of Card S02, Berlinalen!

Vi snakker om de beste norske tv-seriene fra 2000-tallet, anmelder også Som far, så sønn og tar en tur innom Wes Anderson i Berlin.

Last ned   |   Publisert 07.02.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

31.01.2014 The Wolf of Wall Street - overraskende morsomt fra Martin Scorsese!

31.01.2014 The Wolf of Wall Street - overraskende morsomt fra Martin Scorsese!

Dette er en stor dag for kinofans! To Oscar-nominerte filmer og en norsk Sundance-film har norgespremiere i dag. Jeg anmelder Martin Scorseses overraskende morsomme The Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio, Steve McQueens rystende 12 Years a Slave med Chiwetel Ejiofor i hovedrollen og Søvngjengeren med blant andre Gitte Witt og Christopher Abbot foran kamera. Dessuten skal Sondre Lerche fortelle om musikken som han og Kato Ådland har laget til sistnevnte film, og du får høre om seks nye spennende norske filmer som er på gang.

Last ned   |   Publisert 31.01.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

24.01.2014 Lars Von Triers Nymphomaniac sjokkerer!

24.01.2014 Lars Von Triers Nymphomaniac sjokkerer!

Jack Ryan: Shadow Recruit er en A4-thriller med overraskende få overraskelser. Delivery Man er en varm komedie som dessverre roter seg bort i kleine klisjeer. Nymphomaniac er en krevende øvelse å se, signer the one and only Lars Von Trier. Dette er premierefilmene som anmeldes i denne utgaven av Filmpolitiet, hvor vi også skal høre fra Sundance Film Festival, der norske regissører har vært i aksjon, og du får dommen over det Kickstarter-finansierte dataspillet Broken Age.

Last ned   |   Publisert 24.01.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

17.01.2014 TIFF og Sundance + Mandela og Lone Survivor!

17.01.2014 TIFF og Sundance + Mandela og Lone Survivor!

Birger er på filmfestival i Tromsø, mens Filmbonanza-programleder Vegard har reist til USA og Sundace. Du får møte filmskaperne Even G. Benestad, August B. Hanssen og Hisham Zaman. Filmene Mandela: Veien til frihet, Det regner kjøttboller 2, Boktyven, Lone Survivor, Kvinnen i buret og Brev til kongen, anmeldes.

Last ned   |   Publisert 17.01.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10.01.2014 God start på det norske filmåret med Amnesia og Kule kidz gråter ikke!

10.01.2014 God start på det norske filmåret med Amnesia og Kule kidz gråter ikke!

«Amnesia» er en tett liten thriller med gode skuespillerprestasjoner. Pia Tjelta og Christian Rubeck forteller om en dyster innspilling. «47 Ronin» er en helt ordinær film, mye skyldes Keanu Reeves sitt uengasjerende spill. Mens «Kule kidz gråter ikke» er en herlig rørende film om et vanskelig tema. Regissør Katarina Launing kommer for å fortelle hvordan hun taklet historien om jenta som får kreft. I tillegg ser vi på søndagens Golden Globe-utdeling og vi diskuterer de nye tv-seriene «Sleepy Hollow», «True Detective», «Broadchurch» og tredjesesongen av «Girls».

Last ned   |   Publisert 10.01.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

03.01.2014 Paranormal Activity: The Marked Ones er ikke skummel nok!

03.01.2014 Paranormal Activity: The Marked Ones er ikke skummel nok!

Godt nytt år og velkommen til 2014s første podcast fra Filmpolitiet. Årets første premierefilm er Paranormal Activity: The Marked Ones, som anmeldes. Vi skal også synse om Sherlock sesong 3 episode 1 som vises på NRK1 i kveld, og Game of Thrones sesong 3, som starter på NRK3 i morgen. Vi skal se fremover, og fortelle hvilke filmer, spill og serier vi gleder oss mest til i 2014. Og dagens gjester er brødrene bak tv-serien Mammon, Vegard S. Eriksen og Gjermund S. Eriksen.

Last ned   |   Publisert 03.01.14  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

20.12.2013 Kill Buljo 2 er skamløst rølpete crazykomedie!

20.12.2013 Kill Buljo 2 er skamløst rølpete crazykomedie!

Årets siste norske premiere er også den mest rølpete. Jeg anmelder Kill Buljo 2, mens hovedrolleinnehaver Stig Frode Henriksen og regissør Vegar Hoel skal fortelle om innspillingen i Thailand. Premierefilmene Prisoners, Fortiden, Walking With Dinosaurs og tv-serien Top Of The Lake skal også anmeldes, samt Lars Von Triers kommende sjokkfilm «Nymphomaniac».

Last ned   |   Publisert 20.12.13  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

13.12.2013 Høydepunktene står i kø i Hobbiten: Smaugs ødemark!

13.12.2013 Høydepunktene står i kø i Hobbiten: Smaugs ødemark!

Hobbiten er tilbake, og hjertelig takk for det! Smaugs ødemark er nemlig et skikkelig filmeventyr som er bedre enn forgjengeren. Lore er et sterkt drama om dagene etter Hitlers død. Og Enough Said er et morsomt og trist gjensyn med avdøde James Gandolfini i en komedie om voksen kjærlighet. I tillegg til ukas nye filmer anmeldes Teslagrad, en fengslende spillopplevelse med store utfordringer. Vi får også besøk fra det norske selskapet som har laget Teslagrad, nemlig Rain Games i Bergen.