Til nrk.no

Filmpolitiet Podkast

Årets beste Cannes-filmer!

Filmpolitiet er NRKs portal for anmeldelser og saker om film, spill og tv. Vi er ærlige, personlige og subjektive i hva vi skriver, sier og viser frem. I tillegg til dette nettstedet kan du høre oss på radio.

NRK P3 hver fredag kl. 11-13: Filmpolitiet – siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv.

Kontakt: Vår nettside | E-post | Facebook | Twitter | Instagram

iTunes RSS

Nyeste episoder


 

Blockbustersommeren vs seriesommeren

Blockbustersommeren vs seriesommeren

«Men in Black: International» joiner «Godzilla 2» og «Dark Phoenix» i den middelmådige delen av sommerens underholdningstilbud. Hva er det med årets blockbustere? Og hvorfor er sommerseriene, denne uken representert ved «Big Little Lies» og «City on a Hill», så mye bedre? Vi gir deg våre svar og våre dommer i denne podkasten. Og til slutt ser vi framover. Kommer det serier og kinofilmer som kan snu denne trenden i sommer?

Last ned   |   Publisert 13.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

X-Men har rykket ned i andredivisjon

X-Men har rykket ned i andredivisjon

Vi er nådeløse og erklærer at kinoaktuelle «X-Men: Dark Phoenix» sørger for at mutantene rykker ned i superheltenes andredivisjon. «The Handmaid's Tale» derimot beholder sin plass som kvalitetsdrama i sin 3. sesong - går på HBO Nordic nå. Og så anbefaler vi alle å sjekke ut den fantasirike, religionskritiske og morsomme fantasyserien «Good Omens» som ligger ute til strømming på Amazon Prime.

Last ned   |   Publisert 06.06.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Elton John vs John Wick

Elton John vs John Wick

Kinoduellen står mellom Elton John-filmen "Rocketman og actionfilmen John Wick 3 denne uken. Vi har dommen over begge, og skal selvsagt kåre en vinner. Så skal vi fortelle dere hvor bra den nye "Deadwood"-filmen er. HBOs westerngigant er en av våre favorittserier, og nå får den endelig sin finale på HBO Nordic - 13 år etter at serien sluttet å gå. Til slutt i podkasten gir vi deg strømmetipsene du trenger for å være forberedt til to av sommerens store seriegjensyn - Big Little Lies og The Handmaid's Tale.

Last ned   |   Publisert 30.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Årets beste Cannes-filmer!

Årets beste Cannes-filmer!

Filmfestivalen i Cannes er over! Gullpalmen er delt ut og stjernene har reist hjem. Hvordan endte det? I denne podkasten får du vite hvem som vant de gjeve prisene på den franske rivieraen. (1 min). Birger Vestmo skal fortelle hvilke filmer han likte beste under årets festival. Da skal det handle om "Parasite", "Once Upon a Time... In Hollywood" og "Diego Maradona". (10 min) Du får også høre hvordan Leonardo DiCaprio og Brad Pitt likte å jobbe med hverandre i Tarantinos nye film (20 min), mens Asif Kapadia forteller hvordan han endte opp med å lage dokumentarfilm om Diego Maradona. (29 min) Til slutt avslører Cannes-gjesten Sylvester Stallone hvilken av sine mest kjente rollefigurer han foretrekker, Rocky eller Rambo! (33 min) Programleder er Birger Vestmo.

Last ned   |   Publisert 26.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Herman Flesvig og Will Smith er brødre i ånden

Herman Flesvig og Will Smith er brødre i ånden

Denne uka er det premiere på både Aladdin og Rutete Ninja – det betyr ånd i lampe og ånd i dukke på din lokale kino. Sigurd ble positivt overrasket over Disneys live action-versjon av den gamle klassikeren, selv om Will Smith ikke kan måle seg bed Robin Williams. Rutete Ninja? Den er rett og slett deilig drøy og dritmorsom! The post Game of Thrones blues har satt inn hos Marte, og hun gir deg tipset for hvordan du skal overleve helga.

Last ned   |   Publisert 23.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Cannes-spesial!

Cannes-spesial!

Dette er en spesialpodkast fra filmfestivalen i Cannes! Lars Ole Kristiansen fra Montages og Filmfrelst forteller om de beste filmene fra festivalens første dager, mens Birger Vestmo anmelder Pedro Almodóvars "Pain and Glory" og Nicolas Winding Refns Amazon Prime-serie "Too Old To Die Young". Winding Refn forteller hvorfor dette ikke er en serie, men en 13 timer lang film, mens hovedrolleinnehaver Miles Teller forteller hvorfor dialogen har så lange pauser. Produsent Nina Barbosa, regissør Johanna Pyykkö og hovedrolleinnhaver Øyvind Brandtzæg fra den norske kortfilmen "The Manila Lover" forteller om sine inntrykk fra Cannes, og regissør Tonje Hessen Schei forklarer hvorfor hun presentere sin nye dokumentarfilm "iHuman" i Cannes før den er ferdig!

Last ned   |   Publisert 20.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

10 serier vi gleder oss til i sommer

10 serier vi gleder oss til i sommer

Sol, sommer og sofa! Vi har plukket ut 10 serier vi gleder oss veldig til å se i sommer. Det inkluderer gjensyn med favoritter som Big Little Lies og Stranger Things, men også nye titler som Euphoria og The Righteous Gemstones. Bør være noe for enhver seriesmak på denne listen!

Last ned   |   Publisert 16.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Pikachu - Hvorfor har spillfigurer på film så dårlig rykte?

Pikachu - Hvorfor har spillfigurer på film så dårlig rykte?

"Pokémon: Detective Pikachu" fungerer overraskende greit på film, og Ryan Reynolds bruker sin indre "Deadpool" til å skape god underholdning. Men hvorfor har spillfigurer på film så dårlig rykte? Vi ser bakover for å finne ut om Super Mario, Doom eller Lara Croft kan gi oss noen svar. (11 min) "Siden du nå har HBO Nordic" er episodens nye spalte. Game of Thrones er megapopulært, og her får du tips til andre kule og ferske serier du BØR sjekke ut før du evt. sier opp HBO når moroa er over i Westeros. (29 min)

Last ned   |   Publisert 09.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Avengers: Endgame - Spoil-o-rama!

Avengers: Endgame - Spoil-o-rama!

"Avengers: Endgame" er en enorm suksess over hele verden. Rett etter premieren var vi veldig forsiktige med å avsløre handlingen. Det slutter vi med nå! I denne podkasten går vi kronologisk gjennom de viktigste delene av filmen og synser med frie tøyler. Alt må høres med en gedigen SPOILER WARNING! Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 02.05.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Avengers: Endgame - Størst er best!

Avengers: Endgame - Størst er best!

"Avengers: Endgame" beviser at det ER størrelsen det kommer an på. I hvert fall når det gjelder å skape blockbusterunderholdning som skal legge verden for sine føtter. Vi serverer en spoilerfri anmeldelse. Og så har vi ferske intervju med både Russo-brødrene og stjernene Scarlett Johansen og Chris Hemsworth. (14 min) Vi plukker også fram våre favoritter fra de 22 filmene i Marvel Cinematic Universe. (22 min) Til slutt hyller vi "Mid 90s" - den kinoaktuelle debutfilmen til komiker Jonah Hill. (33 min)

Last ned   |   Publisert 25.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Satan som vi digger Sabrina!

Satan som vi digger Sabrina!

P3s Jørn Kaarstad og Adelina Ibishi er på besøk for å diskutere sesong 2 av "The Chilling Adventures of Sabrina". De mener FIlmpolitiet var for strenge med sesong 1 av Netflix-serien, og krever rettferdighet for hekseserien. Det blir litt krangling, og satans mye skryt til en serie vi alle har blitt veldig glad i.

Last ned   |   Publisert 18.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Årets påskefilmer!

Årets påskefilmer!

Påskeslippet på kino er her! 8 filmer har premiere, og Filmpolitiet anmelder 7 av dem i denne podkasten: "Hellboy", "Holiday", "After", "Journal 64", "Lykkelige Lazzaro", "Asterix: trylledrikkens hemmelighet" og "Drømmeparken". Programleder er Birger Vestmo (som rett og slett ikke rakk å anmelde den siste påskepremieren, "Fransk opprør").

Last ned   |   Publisert 13.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Påskekrimspesial med Sven Nordin, og stor TV-guide!

Påskekrimspesial med Sven Nordin, og stor TV-guide!

Årets beste påskekrim er norsk. Den har Sven Nordin i hovedrollen, og han er på besøk for å snakke om premiereklare "Wisting", egne krimfavoritter og hvordan TV-landskapet har endret seg fra da "Mot i brøstet" hadde 1,4 millioner seere. Vi har også sett alle påskekrimseriene som kommer på TV i år, Det inkluderer både en ny Poirot, en blodig italiener og en solid dose britisk etterforkning. Vi har tipsene til hva du må se, og hva du lett kan droppe denne høytiden.

Last ned   |   Publisert 11.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Den morsomste DC-helten til nå!

Den morsomste DC-helten til nå!

“Shazam!” er kanskje den mest sprudlende, fargerike og underholdende superhelten fra DC Comics på kino til nå. Birger anmelder filmen, og vi diskuterer om det begynner å bli nok superheltkomedier nå, eller om vi ikke er mette riktig enda. Du får også anmeldelsen av nyinnspillingen av skrekkfilmen "Pet Sematary", som Birger mener skremmer like godt som originalen (22:22). Og du får dommen over Netflix-serien Quicksand – Størst av alt, som handler om en skoleskyting i Sverige (36:30).

Last ned   |   Publisert 04.04.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Det store - Disney-remake- -året er i gang!

Det store - Disney-remake- -året er i gang!

Disney er for alvor i gang med sine nyinnspillinger av gamle klassiskere. I 2019 kommer hele 3 remakes. Og det starter med Tim Burtons "Dumbo" som er ute på kino nå. Vi diskuterer den nye elefantfilmen, og redaksjonen er slett ikke helt enige om hva vi synes om at Disney skal melke ut maksimalt fra alle sine gamle tegnefilmskatter. Ukas beste kinofilm er Vox Lux. Birger forteller hvorfor, og vi ser tilbake på flere av Natalie Portmans fantastiske hovedroller (19 min). Til slutt forteller vi hvorfor Netflix-serien "After Life" er Ricky Gervais på sitt aller aller beste. (34 min).

Last ned   |   Publisert 28.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Rune Temte om rollen i - Captain Marvel- !

Rune Temte om rollen i - Captain Marvel- !

Skuespiller Rune Temte er til nå mest kjent fra rollen som Ubba i serien "The Last Kingdom". Nå når han ut til et enda større publikum som Bron-Char i suksessfilmen "Captain Marvel"! Vi spør ham ut om hvordan han fikk rollen, hvordan han utviklet figuren, hvordan det var å spille mot Brie Larson og Jude Law, og om han tror det blir mer å gjøre for ham i Marvel Cinematic Universe! Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 21.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips: 7 skatter på Viaplay

Serietips: 7 skatter på Viaplay

Strømmetjenesten Viaplay er stappfull av serier, og vi har plukket ut 7 godbiter du absolutt ikke bør bla forbi. Dette er ikke nødvendigvis de største og mest kjente seriene, men alle er soleklare anbefalinger - enten du trenger selskap til frossenpizzaen, eller vil senke tenna i noe litt mer superkomplekst, Rekkefølgen er: Atlanta (2 min), Fresh off the Boat (9 min), Transparent (17 min), It's Always Sunny in Philadelphia (22 min), My Name is Earl (28 min), Counterpart (34 min) og Legion (40 min).

Last ned   |   Publisert 14.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Sjokkerende påstander i Michael Jackson-film

Sjokkerende påstander i Michael Jackson-film

"Leaving Neverland" er dokumentarfilmen alle snakker om denne uka. Vi har sett den, og skal diskutere dens styrker og svakheter, og avsløre hva vi tror ligger bak påstandene om Michael Jackson som overgriper. Etter 20 mannsdominerte filmer har Marvel Studios endelig sluppet en film med en kvinnelig superhelt som midtpunkt. Du får dommen over "Captain Marvel". Og Netflix slår på stortromma med den stjernetunge originalfilmen "Triple Frontier", med blant andre Ben Affleck og Oscar Isaac på rollelista. Du får høre om den er strømbar eller ikke. Programleder er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Last ned   |   Publisert 07.03.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Derfor elsker vi - The Americans-

Derfor elsker vi - The Americans-

"The Americans" er en av de aller beste spionseriene der ute, og den ferske finalesesongen er full av deilig spiondrama og svett stolkantspenning. Vi diskuterer skuespillerprestasjoner og moralske dilemmaer under den kalde krigen. Så spør vi hvorfor det er så mange gode spionserier på TV akkurat nå. I tillegg serverer vi våre varmeste spionfilmanbefalinger. Den amerikanske nyinnspillingen av "Kraftidioten" gjør ikke skam på originalen (37 min). Til slutt finner vi ut hvorfor Marte Hedenstad plutselig har blitt hektet på serieklassikeren Mad Men - og hvorfor den fortjener et gjensyn på Netflix eller HBO Nordic (48 min).

Last ned   |   Publisert 28.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Slik blir Oscar 2019! Tror vi...

Slik blir Oscar 2019! Tror vi...

Den 91. Oscar-utdelingen går av stabelen natt til 25. februar, og vi i Filmpolitiet spår hvilke filmer, regissører og skuespillere vi tror blir de store vinnerne. Vi går gjennom alle som er nominert til beste film, og der blir det både sterk kritikk av Oscar-akademiet, krangling om enkeltfilmer og hylling av noen helt fantastiske prestasjoner. Vi ser også nærmere på de nominerte regissørene, skuespillerne og animasjonsfilmene. Og vi ser på vinnersjansene til de to norske innslagene i kategorien for beste fremmedspråklige film.

Last ned   |   Publisert 21.02.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter