Til nrk.no

Filmpolitiet Podkast

«Mindhunter» S02 er fortsatt ubehagelig god!

Filmpolitiet er NRKs portal for anmeldelser og saker om film, spill og tv. Vi er ærlige, personlige og subjektive i hva vi skriver, sier og viser frem. I tillegg til dette nettstedet kan du høre oss på radio.

NRK P3 hver fredag kl. 11-13: Filmpolitiet – siste nytt og ferske anmeldelser fra film, spill og tv.

Kontakt: Vår nettside | E-post | Facebook | Twitter | Instagram

iTunes RSS

Nyeste episoder


 

Serietips ep. 6: Trine Skei Grande

Serietips ep. 6: Trine Skei Grande

Kulturministeren gir deg sine serietips! Trine Skei Grande har en TV i alle rom og er en storforbruker av serier. Hun elsker gode kvalitetsdrama som «The Crown», men er også en forkjemper for "dårlige serier" som man kan ha på mens man gjør andre ting.

Last ned   |   Publisert 19.11.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

En fryd å se Olivia Colman i «The Crown»!

En fryd å se Olivia Colman i «The Crown»!

I denne ukas podkast fokuserer vi på to ting: Olivia Colmans overtagelse av rollen som Dronning Elizabeth i sesong 3 av Netflix-serien «The Crown», og «Doctor Sleep», oppfølgeren til en av tidenes skumleste filmer, «The Shining - Ondskapens hotell»! Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 14.11.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton sammen igjen!

Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton sammen igjen!

Birger feller dommen over «Terminator: Dark Fate»! Du får høre hans intervjuer med stjernene Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton, som spiller sammen igjen, 28 år etter «Terminator 2: Judgment Day». Marte vurderer om Jennifer Anistons nye serie, «The Morning Show», er grunn god nok til å teste ut den nye strømmetjenesten Apple TV Plus. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 07.11.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips ep. 5: Nicolai Cleve Broch

Serietips ep. 5: Nicolai Cleve Broch

Nicolai Cleve Broch er en av Norges fremste skuespillere, og har en lang karriere i TV-ruta. I høst er han aktuell med blant annet «Beforeigners» og «Mellom oss», men hva liker han å se på selv? Få med deg hvilke serier Nicolai Cleve Broch mener du BØR se, og hvilke serier han er litt flau for å ha brukt for mye tid på.

Last ned   |   Publisert 05.11.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Gledelige nyheter for «Game of Thrones»-fansen!

Gledelige nyheter for «Game of Thrones»-fansen!

«House of the Dragon» er bekreftet som den første «spin off»-serien til «Game of Thrones» - og vi gleder oss veldig! Vi diskuterer hva den skal handle om, hva som skjedde med den kansellerte «Bloodmoon»-serien og fabler litt om hva slags Westeros vi kommer til å få se i den nye serien. Vi anmelder også kinoaktuelle «De dødes tjern» (23 min) og Viaplays nye norske krimdrama «Besatt» (37 min).

Last ned   |   Publisert 31.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Har superheltsjangeren peaket med «Watchmen»?

Har superheltsjangeren peaket med «Watchmen»?

Vi triller terningkast 6 til «Watchmen» – en mørk, stilig og illsint superheltserie - og så lurer vi på om superheltsjangeren har peaket nå som HBO lager prestisjedrama om maskerte helter? I et år hvor også Avengers setter kinorekord, «Joker» løfter sjangeren til nye kunstneriske høyder og «The Boys» begeistrer med sin superheltsatire. Vi avslutter i det hjernedøde hjørnet med en prat om kinoaktuelle «Zombieland: Double Tap» (36 min).

Last ned   |   Publisert 24.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips ep. 4: Kristofer Hivju

Serietips ep. 4: Kristofer Hivju

Kristofer Hivju har gitt veldig mye glede til serienerder verden over, men hva digger han selv å se på? Vi får høre hvilken tegneserie som har inspirert hans humor, hvilken sykehussåpe han ser på med kona og hvilken rolle han drømmer om å spille. I tillegg får vi selvfølgelig 3 serietips fra skuespillerstjernen.

Last ned   |   Publisert 22.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Maleficent-spesial med regissør Joachim Rønning

Maleficent-spesial med regissør Joachim Rønning

Vi diskuterer den nye Disney-filmen «Maleficent: Mistress of Evil» - som vi liker ganske så godt! Og så kommer regissør Joachim Rønning på besøk for å snakke om hvordan det var å jobbe med Angelina Jolie og Tornerose-universet (33 minutter).

Last ned   |   Publisert 17.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Disse sexkomediene liker vi

Disse sexkomediene liker vi

Den premiereaktuelle norske sexkomedien Swingers er ikke veldig morsom, men det er god en del sexkomedier som har fått oss til å gurgle av latter. I denne podkasten deler vi noen av våre favoritter fra den flaue sjangeren med all underbuksehumoren. I tillegg til at vi hører hvorfor "Swingers" ikke lykkes helt.

Last ned   |   Publisert 10.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips ep. 3: Christian Mikkelsen

Serietips ep. 3: Christian Mikkelsen

Komiker Christian Mikkelsen, kjent fra blant annet Underholdningsavdelingen, BMI og Martin og Mikkelsen, er på besøk. Vi diskuterer serieutroskap, serier som fungerer som venngjeng og hvorfor han ikke kommer forbi 1. sesongen av HBO-klassikeren The Wire. Mørk familiehumor, serien som muligens har inspirert Parterapi og "stay frosty" er stikkord for Christians 3 serietips.

Last ned   |   Publisert 08.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

«Joker» kan absolutt diskuteres

«Joker» kan absolutt diskuteres

Premierefilmen Joker får terningkast 6, men det blir også diskusjon og uenighet rundt Joaquin Phoenix sin sensasjonelt sterke tolkning av den ikoniske Batman-skurken. Birger og Sigurd diskuterer bruken av «Taxi Driver» som inspirasjon. hvordan Phoenix sin Joker skiller seg fra Jack Nicholson og Heath Ledger og hvorfor dette ikke er en film i superheltsjangeren. På TV er det Helen Mirren som Katarina den store som har trollbundet oss. Hun er fabelaktig i den ferske «Catherine the Great», men serien havner i skyggen av «The Crown». (32 min)

Last ned   |   Publisert 03.10.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips ep. 2: Cecilie Kåss Furuseth

Serietips ep. 2: Cecilie Kåss Furuseth

Kjent fra blant annet podkasten The Kåss Furuseths og TV-serien Sinnssykt – Cecilie Ramona Kåss Furuseth er tipseren i denne episoden av Serietips! Mafia, amerikansk fotball og den vonde, men deilige kleinheten er stikkordene for Cecilies tre seriefavoritter.

Last ned   |   Publisert 24.09.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Serietips ep. 1: Kash King

Serietips ep. 1: Kash King

Serietips er podkasten der gode gjester anbefaler gode serier. Tidligere Barne-TV-onkel Kash King, som nå er aktuell med serien «Hotell Kash King» er dagens gjest. Trøblete familieliv, den kleine kjærligheten og livet med kompisgjengen er stikkord for tipsene han har å komme med.

Last ned   |   Publisert 24.09.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Seriene vi gleder oss til i høst!

Seriene vi gleder oss til i høst!

Høsten er godt i gang, og det betyr at det er på tide å sette av litt kvalitetstid i sofaen! Vi har finkjemmet TV-guidene og plukket frem seriene vi har størst tro på at blir noen skikkelige godbiter i høst.

Last ned   |   Publisert 19.09.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Downton Abbey og våre herskapelige favoritter

Downton Abbey og våre herskapelige favoritter

Aftentøyet er på! Vi diskuterer den nye "Downton Abbey"-filmen, og om vi liker upstairs eller downstairs best. Vi byr også på våre favorittfilmer og serier fra den herskapelige sjangeren. På kino anbefaler vi den nye norske filmen "Barn" - et engasjerende drama med gnistrende dialog (26 min). Ukas strømmetips er Netflix-serien "Unbelievable", som vi virkelig anbefaler (39 min). I den anledning diskuterer vi også hva man kan, og ikke kan, kalle for true crime.

Last ned   |   Publisert 12.09.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Netflix har laget en evig fantasyklassiker!

Netflix har laget en evig fantasyklassiker!

Hele 3 terningkast 6 deles ut i ukas podkast. Først tar vi turen til kinoen, hvor «Toy Story 4» begeistrer. Så tar vi turen til Netflix hvor «The Dark Crystal: Age of Resistance» er et moderne mesterverk (17 min), og så går turen til Filmfestivalen i Venezia (33 min) hvor Birger blant annet forteller hvorfor «Joker» er en av årets beste filmer. Der får vi også høre fra Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson.

Last ned   |   Publisert 05.09.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Birger Vestmo er på plass i Venezia

Birger Vestmo er på plass i Venezia

Filmfestivalen i Venezia er i gang, og Birger Vestmo er godt i gang med filmtittingen. I denne podkasten får vi høre hvorfor Venezia er i ferd med å bli en av de viktigste filmfestivalene i verden. Birger gir også sin vurdering av åpningsfilmen «La Vérité» av Hirokazu Kore-eda (5 min), Netflix-filmen «Marriage Story» av Noah Baumbach (8 min) og Sci-fi-filmen «Ad Astra», hvor Brad Pitt spiller astronaut (12 min).

Last ned   |   Publisert 29.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Ringenes Herre-glede over Carnival Row

Ringenes Herre-glede over Carnival Row

Sigurd og Marte diskuterer Amazon Prime Videos nye eventyrserie «Carnival Row». Hvis denne setter standarden for hva vi kan forvente fra strømmetjenesten, lover dette meget godt for «Ringenes Herre»-serien! Det gledes! I tillegg får du Sigurds dom over actionfesten «Angel Has Fallen» og den norske dramakomedien «Hjelperytteren».

Last ned   |   Publisert 29.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

«Mindhunter» S02 er fortsatt ubehagelig god!

«Mindhunter» S02 er fortsatt ubehagelig god!

Endelig er Netflix sin kanskje beste dramaserie tilbake! Ventetiden på fortsettelsen av «Mindhunter» har ikke gjort sesong to noe dårligere. Du får også høre om noen av de mest interessante filmene fra Den norske filmfestivalen i Haugesund, blant andre «Camorraens barn», «Parasitt», «Skin», «Systemsprenger» og «Koko-di koko-da». Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 22.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Quentin Tarantino morer, underholder og sjokkerer!

Quentin Tarantino morer, underholder og sjokkerer!

Quentin Tarantinos nye film, «Once Upon a Time In Hollywood», morer, underholder og sjokkerer. HBOs første norske serie, «Beforeigners», er straks premiereklar, og vi synes den er veldig rar og veldig morsom. Og høstens norske filmer er presentert, vi ser på utvalget. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Last ned   |   Publisert 15.08.19  |    Del på Facebook      Del på Twitter