Kvinnen i mitt liv med Thomas Giertsen i hovedrollen er en veldig standard sjangerfilm, men den er absolutt søt! Giertsen har allerede fått mye pepper fra aviskritikere som slett ikke kunne vente med å anmelde filmen, men de tar feil. Han fungerer faktisk finfint i en enkel rolle i en enkel film som vil appellere til deg og mora di!

Giertsen spiller ungkaren Jacob som skyr forpliktende forhold, helt til han møter Nina og forelsker seg.

Han forstår at hun er kvinnen i hans liv, hun forstår at han er mannen i hennes, men Jacobs nøling når hun spør om han vil ha barn står i fare for å velte forholdet over ende, hvis ikke Jacob tar seg sammen og kjemper for kjærligheten.

Skrevet for Giertsen

Manuset ble skrevet med Thomas Giertsen i tankene og filmen passer manges bilde av ham, den glade, uansvarlige ungkaren med glimt i øyet som puler damer i nord og sør.

Giertsen gjør altså en utmerket innsats. Han er kanskje ingen Laurence Olivier (god, død skuespiller), men han ville ha sugd kraftig i en slik film. Giertsen suger ikke!

Solid håndverk

Motspiller Ane Dahl Torp er et nytt og positivt bekjentskap for meg. Hun utstråler mer enn nok sjarm, ynde og styrke til at vi skjønner hvorfor noen skulle synes hun var Kvinnen med stor K.

Disse to er også omgitt av flere små, men gode biroller, fylt av blant andre Gard Eidsvold, Line Verndal og Kristin Zachariassen.

Skuespiller Ane Dahl Torp er et nytt og positivt bekjentskap i Kvinnen i mitt liv. (Foto: Filmkameratene)

Kvinnen i mitt liv er solid håndverk på alle måter. Regissør Alexander Eik har høstet verdifull erfaring til han en gang sikkert skal lage større, viktigere og enda bedre filmer.

Men som debut står denne godt i en sjanger med forholdsvis lite spillerom. Og Thomas Giertsen viser at han kan mer enn standup og flåsing på TV. Fremtiden vil vise om det blir med dette, eller om han kan bruke talentet i flere filmer, men jeg tror ikke han vil bevege seg så langt unna sjangeren som Kvinnen i mitt liv tilhører.

Om FILMEN

Kvinnnen i mitt liv
  • Kvinnnen i mitt liv
  • Slippdato: 24.09.2003
  • Regi: Alexander Eik
  • Utgiver: Filmkameratene AS
  • Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk