Dennis Hopper. (Arkivfoto: AP)
Dennis Hopper. (Arkivfoto: AP)

Like a true nature’s child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Steppenwolf – Born To Be Wild (1968)

Se musikkvideoen her

Skuespilleren, regissøren og legenden Dennis Hopper døde lørdag – 74 år gammel.

Han er mest kjent for sin epokegjørende film Easy Rider fra 1969, som for mange ble symbolet på rotløsheten til motstrømskulturen som vokste frem i løpet av 60-tallet.

Hopper døde i sitt hjem i Venice i California av komplikasjoner etter å ha kjempet mot kreft i lang tid, forteller en venn av familien.

Blant de store

Ved siden av Easy Rider ble hopper kjent for å ha spilt i filmer som Apocalypse Nå (1979), og for å ha jobbet med blant annet James Dean i Rotløs Ungdom (1955). Han ble også nominert til to Oscar-priser – en for beste manus til Easy Rider og en for beste birolle i filmen Hoosiers (1986).

– Jeg ønsket at Easy Rider skulle være en tidskapsel for folk om den perioden, sa Hopper om 60-tallet til Entertainment Weekly i 2005.

Hvilken film husker du Dennis Hopper for?

View Results

Loading ... Loading ...

Kilder: NTB, Reuters, IMDB

Sitat:

“”

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.