En velutstyrt mann, eller Hung, som den heter på originalspråket, er en HBO-produsert serie som gir mannehorene og kuken og det konstante seksuelle behovet i samfunnet den oppmerksomheten disse fortjener.

Det kvinnelige mysterie

Ray Decker, spilt av Thomas Jane, står brått midt i en for mange kjent situasjon; skilsmisse, distanserte unger, problemer på jobb og et stort lån. En tap/tap/tap/tap-situasjon. Ray melder seg på et «bli millionær på 1-2-3»-kurs. Her møter Ray Tanya Skagle, spilt av Jane Adams, en strevende poet. Ray og Tanya møtes og krefter slås sammen: Ray har nemlig en over snittet stor kuk og Tanya vet hva en kvinne vil ha. Dette er premisset for serien, og det er her moroa begynner.

Det klønete mestermøtet mellom Ray og Tanya fører til søte og artige øyeblikk; herlige replikker vi aldri har hørt sagt før;

What kind of pimp are you now?

En velutstyrt mann er en original ide for en serie, fører en et rett-på-sak-strategi med fine figurer og flinke skuespillere. Den sterke «hovedpersonens tanker»-teknikken som kom med Frustrerte Fruer er dessverre fortsatt til stede, men den ødelegger ikke så mye.

Hung (foto: HBO)
Tanya Skagle. Hjernen bak mannehora.

Jeg liker å se mannehora og damehalliken diskutere pr-strategier og seksuelle stillinger. Og jeg mistenker at serien er lagd for å indirekte lære menn hva damer liker før, i, og etter senga, selv om det garantert er en urealistisk fremstilling av en mannehores liv. Urealistiske ting har som regel stor underholdningsverdi.

En velustyrt mann er en fornøyelig serie om puling og hvor teknisk og profittdrevet pulinga kan bli. Og så er hver episode passe lang; 28 minutter. Akkurat nok. En velutstyrt mann er ikke en inngående analyse av det nye amerikanske samfunnet etter finanskrisa, men et stilig overfladisk blikk på den gode typen prostitusjon og kreativ forretningsdrift.

Hung sesong én er ute på DVD nå.

Om SERIEN

En velutstyrt mann