Regissør Guillermo Del Toro gir opp forsøket på å lage to filmer av J.R.R. Tolkiens Hobbiten! Dette skjer etter stadige utsettelser på grunn av problemer i filmselskapet MGM, som eier en stor del av rettighetene. Nå tør ikke Del Toro lenger gå og vente på endelig klarsignal, da dette vil kollidere med flere av hans fremtidige filmprosjekter.

I en pressemelding lagt ut på theonering.net, skriver Del Toro dette:

– In light of ongoing delays in the setting of a start date for filming “The Hobbit,” I am faced with the hardest decision of my life. After nearly two years of living, breathing and designing a world as rich as Tolkien’s Middle Earth, I must, with great regret, take leave from helming these wonderful pictures. I remain grateful to Peter, Fran and Philippa Boyens, New Line and Warner Brothers and to all my crew in New Zealand. I’ve been privileged to work in one of the greatest countries on earth with some of the best people ever in our craft and my life will be forever changed. The blessings have been plenty, but the mounting pressures of conflicting schedules have overwhelmed the time slot originally allocated for the project. Both as a co-writer and as a director, I wlsh the production nothing but the very best of luck and I will be first in line to see the finished product. I remain an ally to it and its makers, present and future, and fully support a smooth transition to a new director.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Peter Jackson under innspillingen av Ringenes Herre: Atter en konge. (Foto: SF Norge)
Peter Jackson under innspillingen av Ringenes Herre: Atter en konge. (Foto: SF Norge)

Dette er helt klart et hardt slag for de to planlagte Hobbiten-filmene. Jeg gledet meg stort til å se Del Toros versjon av Midgard. Han er en eksepsjonell regissør med et godt øye for visuell historiefortelling, vist i filmer som Pans labyrint og Hellboy. Han jobbet i to år med Hobbiten, og jeg håper at noe av hans signatur videreføres av den nye regissøren.

Hvem blir det? Det vet ingen. Kanskje må produsent Peter Jackson selv ta over regien. Få kjenner dette universet bedre enn han.

Tiden vil vise. Det skal bli spennende å se hva som skjer videre med Hobbiten. Det beste hadde vært om MGM-situasjonen ble raskt avklart, og at Del Toro kunne overtales tilbake!

Hva mener du?