Nummer
  • Nummer
  • Regissør: Petter Askø Næss
  • Prod.år: 2009
  • Opptaksformat: Redcode RAW
  • Sjanger: Fiksjon

Filmpolitiet gratulerer Nummer som vinner av Filmpolitiets kortfilmpris 2010! Les mer om vinneren.

Filmen skildrer en natt på byen og tar for seg de mindre hyggelige og ofte latterlige aspektene ved sjekking og “kjøttmarkedet”. Tonen og stemningen er lett, dialogen er overfladisk og til tider humoristisk, noe som fungerer som en kontrast til filmens dypere kjernetemaer: vennskap og svik.

Karakterene er i sentrum. Forskjellige mennesketyper er satt opp mot hverandre: Christine og Alex er opptatte av å gripe øyeblikket, mens Silje søker etter noe mer ekte og varig. Men er det Alex og Christine som er hensynsløse eller er det Silje som er naiv og på feil sted?

Regissør Petter Askø Næss jobber heltid i filmselskapene PAN FILM og CYNERGI (siden 2006) som produserer reklamefilm for TV/kino, fiksjonsfilm, musikkvideoer, webfilm/bokfilm og dokumentarer. Han er selvlært og begynte med film som 10-åring etter å ha tjuvlånt videokameraet til faren sin. I dag er livet hans 100% dedikert til filmproduksjon. I tillegg til regi gjør han filmfoto, klipp og FX. Petter har tidligere laget kortfilmen Hjelpeløs som bl. annet vant nasjonal og internasjonal amatørfilmfestival. Han har også laget selvstendige spillefilmer.

(Se alle kortfilmene lenger ned på sida)

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.