Se vinnerfilmen i toppen av artikkelen!

Regissør Petter Askø Næss og resten av filmteamet strålte av glede da de søndag kveld mottok Filmpolitiets kortfilmspris under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Næss mener selv at vinnerfilmen «Nummer» skiller seg ut fra de andre filmene ved å ha et mer kommersielt preg og en casting bestående av kjendiser som er populære blant unge.

Nattbussen

Manusforfatter Miriam Larsen forteller at hun ble inspirert til å skrive historien av å overhøre fyllesamtaler på nattbussen på vei hjem fra byen. Filmen som er laget på dugnad har med kjente ansikter som Jenny Skavlan, Petter Pilgaard og Martin Skarpsno.

Petter Askø Næss.
Petter Askø Næss vant Petter Askø Næss vant Filmpolitiets kortfilmpris med filmen "Nummer". (Foto: Carsten Aniksdal)

– Jeg lager film først og fremst fordi det er gøy, utbrøt Petter fra scenen i Grimstad.

Drømmen er spillefilm

Både Petter og Miriam er klare på at det er spillefilm som er drømmen. Petter som begynte å lage film allerede som tiåring, mener at norsk film trenger mindre føling i fjæra , og mer humor. Men først er det fest for å feire prisen sammen med de andre prisvinnerene.

En av de som avga stemmer til Filmpolitiets Kortfilmpris vant 12 sesonger av South Park på DVD: Maria Bratt, Oslo. Gratulerer!

Prisvinnere fra Norsk Kortfilmfestival 2010

Gullstolen for beste norske kortfilm gikk i år til Sirkus av Guro Bruusgaard.

Gullstolen for beste dokumentarfilm gikk til Russian Lessons av Olga Konskaya og Andrei Nekrasov, produsert av Torstein Grude, Piraya Film.

Gullstolen for beste internasjonale kortfilm gikk til A little Snow Animal av Miia Tervo fra Finland.

Terje Vigen-prisen gikk til filmen 1897-1993 av Marius Dybwad Brandru.

Prisen for beste musikkvideo på 15 000 kroner, gitt av musikkbransjens interesseorganisasjoner IFPI og FONO, gikk til musikkvideoen Kråkesølv: Skredder, regi Thor Erling Brenne.

Norge Dramatikerforbundets pris, Timeglasset, på 10 000 kroner for beste manus gikk til Samaritanen av Magnus Mork.

Norsk Filmforbunds fagpris på 10 000 kroner gikk til animatøren Tuva Synnevåg for filmen Sáiva.

Filmkritikerprisen til beste norske kortfilm i konkurranse gikk til Sáiva av Tuva Synnevåg.

Jury for norsk kortfilm har vært: Elin Sander (Norge), Ruben Östlund (Sverige), Odd Geir Sæther (Norge), Anna Croneman (Sverige), Ragna Lindboe.