Kommandør Treholt & Ninjatroppen

  • Kommandør Trehold og Ninjatroppen
  • Slippdato: 13.08.2010
  • Sjanger: Action, Komedie

Øverst kan du se traileren til den kommende filmen Kommandør Treholt & Ninjatroppen! Si din mening om traileren nederst!

Dette er en actionfilm som forteller hvordan Arne Treholt reddet Norge under den kalde krigen på begynnelsen av 1980-tallet, FØR han ble arrestert for spionasje i 1984.

Da var han nemlig medlem av HM Kongens Ninjatropp – en hemmelig gruppe som stadig måtte intervenere fremmede makter på norsk jord. De var så effektive at den CIA-finansierte sabotasjegruppen Stay Behind bestemte seg for å eliminere Kommandør Treholt!

En følelse av komedie

– Det er en mangfoldig film, og det er viktig å vise så mye som mulig av det, sier regissør Thomas Cappelen Malling om traileren.

Jeg regner med at han kommer på premieren!

Han debuterer med denne filmen, som er basert på hans egen bok Ninjateknikk II – usynlighet i strid – en tilsynelatende autentisk håndbok skrevet av Arne Treholt selv.

– Det oppstår en følelse av at det er en komedie, fordi historien er så absurd. Vi har prøvd å filme med gravalvor hele veien. Hvis man blir selvbevisst på at det er morsomt, kan det bli kleint, sier Malling.

(Saken fortsetter under bildet)

Ninja og sauer i Kommandør Treholt & Ninjatroppen. (Foto: Euforia Film)
Ninja og sauer i Kommandør Treholt & Ninjatroppen. (Foto: Euforia Film)

Briller og 70-talls sveis

– Jeg har prøvd å spille situasjonene på blodig alvor, selv iført ninjakostyme mens jeg slåss mot en maskert mann. Altså absurditeter som gjør det morsomt, sier Mads Ousdal, som spiller Arne Treholt. Han har ikke gjort noen spesiell research av denne rollen.

Hør intervjuet fra Cannes her:

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/06/Cannes-2010-Kommandør-Treholt-og-Ninjatroppen.mp3]

– Det skal jo ikke mye til. Et par briller og 70-talls sveis, så ligner de fleste på Arne Treholt. Så jeg har ikke gjort så mye annet enn å se på Treholt, høre på stemmen hans, og sånne ting. Jeg har bare møtt ham en gang, en sen nattestime på Håndverkeren i Oslo for lenge siden. Men jeg vet at han har gitt prosjektet sin velsignelse, så jeg regner med at han kommer på premieren, sier en håpefull Mads Ousdal.

Premieren er fredag 13. august, og om filmen holder det traileren lover, kan dette bli riktig så underholdende! Eller hva tror du? Kommentér under!

Om

Kommandør Treholt & Ninjatroppen
  • Kommandør Treholt & Ninjatroppen
  • Slippdato: 13.08.2010
  • Regi: Thomas Cappelen Malling
  • Utgiver: Euforia Film
  • Sjanger: Action, Komedie