Tidligere i år kom Nintendo med den litt overraskende beskjeden at de vil lansere sin nye håndholdte konsoll på årets E3-messe.

For å være ærlig, det overraskende med det hele var at det skulle være en 3D-konsoll.

LES: Hva kan vi vente oss fra E3?

Dette er nytt

Det har vært knyttet STORE forventninger til hva 3DS har å by på, den er jo etterfølgeren til en av verdens mest solgte håndholdte konsoller.

Nintendo har gått hardt ut mot 3D-spill hvor du trenger briller, og på pressekonferansen rakket Nintendo America sin sjef ned på at du ofte må ha briller for å se 3D i filmer og spill.

LES: Nytt Zelda-spill heter Skyward Sword

Nintendo 3DS

Dette er de harde fakta om den nye konsollen

  1. 3DS er bakoverkompatibel med gamle DS-spill.
  2. Har mulighet for 3D-spill uten briller.
  3. Analog kontrollerstikke.
  4. Kraftig grafikkprosessor.
  5. Kan ta bilder i 3D.
  6. Kan vise filmer i 3D uten briller.

Nintendo tok seg også tid til å gjøre narr av blant annet Sony og Microsoft for å dilte etter med tanke på bevegelsesteknologi. Og sjefen for Nintendo i USA, Reggie Fils-Aime, mente at folk flest ikke ville ta på seg briller for å se 3D-film og spill.

LES: Sony satser alt på 3D og Move

Spennende spill til 3DS

Et av lanseringsspillene vil være et gjensyn med Kid Icarus, hvor engelen Pit igjen får en hovedrolle i et spill. Det er faktisk over syv år siden sist.

Og jeg ble virkelig overrasket over spilltitlene vi kan vente oss på 3DS. Assassin’s Creed, Saints Row, Nintendogs+Cats, Kingdom Hearts, DJ Hero, Metal Gear Solid (!), Resident Evil og Ridge Racer var noen av titlene Satoru Iwata nevnte i forbifarten.

Det som er tydelig er at Nintendo har klart å lokke mange av de største utviklerne «over på sin side», for blant disse spillene er det spillserier jeg aldri ville trodd jeg ville få se på en Nintendo-konsoll.

De første rapportene fra folk som har prøvd konsoller på E3 er også entusiastiske, men jeg merker jeg må prøve den selv før jeg blir helt overbevist.

(kommentarfeltet finner du under bildene)

Nintendo 3DS (Foto: Nintendo)
Nintendo 3DS (Foto: Nintendo)

Nintendo 3DS. (Foto: Nintendo)
Nintendo 3DS. (Foto: Nintendo)