Og ikke nok med det, Sonys bevegelseskontroller Move kommer i butikkene allerede 15. september!

Med en så tidlig lansering vil Sony få flere måneders forsprang på konkurrenten Microsoft sin rivaliserende bevegelsesteknologi Kinect.

LES: Alt om Kinect

Alle store spill i 3D

Hvor skal jeg begynne? Gran Turismo 5 og Killzone 3 er bare noen av de store titlene Sony avslørte vil være tilgjengelig i 3D. Og etter å ha prøvd denne teknologien tidligere, kan jeg uten problemer spå at dette vil slå an i spillverdenen.

Killzone 3 - E3 2010. (Foto: Playstation.Blog)
Killzone 3(D)! Publikum ble imponert. (Foto: Playstation.Blog)

Motor Storm: Apocalypse, Crysis 2, Tron Evolution, Shaun White Skateboarding og ikke minst Mortal Kombat kommer også i 3D.

Nintendo på sin side lot ikke anledningen gå fra seg til å peke på at du trenger briller for å se Sony-spillene i 3D, men til gjengjeld får du HD-grafikk da.

LES: Nintendo viste frem 3DS

En ting mange spør seg om etter pressekonferansen er likevel; hvor ble det av The Last Guardian?

Portal 2 - Sony E3 2010. (Foto: Playstation.Blog)
Ser dårlig ut med 3D i Portal 2. (Foto: Playstation.Blog)

Playstation Move i september

Over 40 Move-kompatible spill vil være tilgjengelig før årets slutt fortalte Sony på pressekonferansen, og i likhet med Nintendo har spillgiganten valgt å balansere mellom spill til «hardcore»-spillere og «casual»-spillere.

Blant annet Heavy Rain vil få støtte for Move. Derimot ser det ut som om Portal 2 som også ble vist frem hverken vil ha 3D eller Move-støtte.

Anmeldelse: Heavy Rain – en stor opplevelse

Jeg møtte mannen bak Playstation Move – Sonys Richard Marks under GDC2010 tidligere i år. Se intervjuet under (OBS, aller først ser du Microsofts Peter Molyneux).

Sony fortalte også at salgsprisen på en Move-kontroller vil være 50$ (320 norske kroner) og 30$ (190 norske kroner) for den valgfrie (men nødvendige) andre biten. I tillegg trenger du jo et Playstation Eye-kamera, og du kan få alt dette i en pakke for 100$ (640 norske kroner).

Saken er vel den at du gjerne trenger minst to sett med kontrollere for å ha det artig med dine venner. Dermed ender nok sluttprisen på nærmere 1000 kroner (og det er med utgangspunkt i amerikanske priser).

Prisingen av Microsofts Kinect er ganske lik, den vil koste omkring det samme (150$). Forskjellen er at du kun trenger ett Kinect-kamera for å la alle dine venner være med å spille.

Betalingstjeneste på vei

Xbox har det, men Nintendo har tatt avstand fra det. Vi snakker altså betalingstjenester for å få spille spill over internett. Nå følger Sony etter, og noen tilhengere er ikke spesielt glad i denne utviklingen.

PSN Plus kommer snart til en Playstation 3-konsoll nær deg, og det betyr at du nå snart må betale for å få tidlig tilgang til demospill, betatester og noen utvalgte spill. Sony gikk ikke i dybden på hva PSN Plus vil inneholde, men kunngjorde at prisen vil ligger på omkring 50$ i året eller 18$ for tre måneder.

Playstation sitt onlinetilbud slik vi kjenner det i dag vil fortsatt være gratis, men for å få tilgang til de nye ekstratjenestene må du altså betale.

Hva mener du om betalingstjenester på konsoller?