True Blood (foto: HBO)
Jessica Hamby. Ung, lovende og irrasjonell.

True Blood (foto: HBO)
Dronninga viser Eric hvor det jævla skapet skal stå.

Vi har mye å glede oss til i sesong tre av True Blood. De to foregående sesongene har tatt serien fra å være en såpeopera med overraskende innslag av sex og blod til å bli en amerikansk myteserie med konstant, pumpende action og en tilhengerskare som favner bredt.

Episode én av sesong tre premierte på HBO i går kveld, og jeg så den.

Ja, det er fett. Ja, det er rått. Og ja, jeg har savnet sumpdramaet.

Ung og kåt

Jessica er helt rå, selvfølgelig. Hun steller i stand mer trøbbel enn en KISS-konsert og ligger an til å bli sesong tres store komiske avveksling og romantiske perle. True Blood har etter hvert tatt seriøse vendinger, og da er Jessicas fantastiske irrasjonelle pubertetsvesen helt avgjørende for balansen.

Alexander Skarsgård lovte en kåtere Eric Northman, og han løy ikke.

Bare i episode én får vi se Skarsgårds variant av Mel Gibsons naken rumpe-posering fra Dødelig Våpen, sixpack og åpne silkeslåbrok.

Og i en vampyrsexscene som best kan beskrives som hektisk. Eric innfrir.

Hennes Kongelige Høyhet Dronning Sophie-Anne

Spohie-Anne, vampyrdronninga, og magisteren som dømte Jessica til å bli vampyr, kommer innom Fangtasia og viser muskler. Eric blir liten når dronninga fra Louisiana blåser opp til uvær. Jeg håper vi ser mer til magisteren i sesong tre, for den raspete stemmen hans høres bra ut uansett hva den snakker om. Zeljko Ivanek må ha tatt plumbo for å få den stemmen der.

La oss bare si at i skogen lusker det ulver.

Ellers er Jason er rimelig ute å kjøre etter å ha skutt Eggs i siste episode av sesong to, men Andy, som har sobret seg opp, gir Jason følgende leveregel for å komme seg videre med sitt gamle jeg: «Conscience off, dick on!».

Jason må med andre ord prøve å knulle seg vekk fra den sønderslåtte samvittigheten sin. En velkjent teknikk.

Bli kvitt kjærlighetssorg: tro på gud!

Tara er enda mer utpå viddene enn Jason etter at Eggs ble skutt, og her kommer mora inn i bildet igjen, med hele evangeliet og presten og all den galskapen en overbevist kristen kan oppvise som medisin for all slags plager.

Hva med Bill og Sookie? Jo, i siste episode av sesong to ble jo Bill kidnappet mens Sookie tok betenkningstid på frieriet hans, og….

…la oss bare si at i skogen lusker det ulver.

True Blood (Foto: HBO)
True Blood (Foto: HBO)

NRK3 sender fra og med i kveld, tirsdag, True Blood sesong 1 og 2 i reprise nattlig. Episode én starter i kveld klokka 00:10.
NRK3 har rettigheter til å sende True Blood sesong 3 fra februar 2011.