Vi har allerede fått konstatert at den nye versjonen av Predators ser rå ut! Nå er det ikke mange dager igjen før jakten er i gang i USA, og på torsdag holdt 20th Century Fox pressekonferanse om Predators.

På pressekonferansen fortalte regissør Nimród Antal og produsent Robert Rodriguez om sine tanker om filmen og deres forhold til Predator.

Ikke overraskende er Rodriguez og Antal store fans av Predator anno 1987. I et referat fra pressekonferansen skriver shocktiluoydrop.com at Antal forteller at de har prøvd å bevare ånden fra den første filmen.

– Jeg elsket originalen. Skuespillerne var fantastiske og predatoren rangerer som en av de flotteste skapningene i historien, sier Antal om sitt forhold til Predator.

Regissøren presiserer likevel at den nye filmen er en oppfølger og ikke en nyinnspilling av den originalen.

– Vi ville ikke lage en nyinnspilling, men en film som kunne stå på egne ben. Vi ville lage noe fansen kunne sette pris på og forsøkte å speile originalen uten å kopiere den, sier han.

Som dere husker fra Predator så var selve jungelen en viktig del av filmen. Man kunne aldri vite hvor i trærene en predator skjulte seg. Dette er noe Antal og Rodriguez ville bevare i sin oppfølger.

– Filmen bringer tilbake jungelen som en karakter i seg selv. Vi ville ikke at jungelen skulle se frodig ut, men truende, sier Antal.

Mer nysgjerrig på Predators? Se en snikktitt med Robert Rodriguez her!

Kjempet for rollen

Adrien Brody, mest kjent fra Pianisten, spiller hovedrollen i Predators. Selv tok det litt tid før jeg ble vant med tanken om at han skulle spille i filmen. I utgangspunktet var det faktisk ikke han som var tiltenkt rollen som figuren Royce.

– Vi ga Brody en annen rolle først, men han ville ha hovedrollen. Vi var åpne for at Brody kunne spille hovedfiguren og han overbeviste oss om at han kunne «beef up» og bli den riktige mannen for rollen, forteller produsent Rodriguez.

– Vi lette etter noe friskt og annerledes til filmen og gikk etter storartede skuespillere, noen som var nye og overraskende, fortsetter han.

– Brody hadde noe å bevise og kjempet for denne jobben. «That was bitchin», sier Antal.

Det er slik jeg husker Adrien Brody fra Pianisten. (Foto: Focus Features)

Tøff pianist

På pressekonferansen forteller Adrien Brody at han gikk på en streng diett og trente tunge vekter for å bli fysisk stor nok for rollen. Brody mener det er viktig at en helt ser sterk ut, men han ville ikke sette sin lit kun til utseendet. Han forteller at han synes den mentale forandringen for rollen er minst like viktig som den fysiske.

– Denne figuren er mer enn bare fysiske ferdigheter. Å komme inn i tankesettet er like viktig. Den mentale transformasjonen går hånd i hånd med den fysiske, sier han.

– Dette er en mørkere historie enn den første filmen. Det generelle temaet er rotfestet til virkeligheten og skaper en følelse av konstant trusselnivå.

Machete følger med

Danny Trejo har også en rolle i Predators. Den hardbarka mexikans-amerikanske skuespilleren er også klar for en annen film Rodrigues skal produsere og regissere.

Machete er en utvidelse av den falske traileren Rodriguez regisserte for filmen Grindhouse i 2007. I filmen spiller Danny Trejo sin første hovedrolle som figuren Machete Cortez.

På pressekonferansen avslørte Rodriguez at en helt ny trailer for Machete vil følge med Predators når filmen når kinolerretet i USA neste uke!

Jeg vet det er mange som gleder seg mye til å se mer fra den filmen, så det blir spennende. Vi i Norge må desverre vente enda en måned før vi kan se Predators på kino.

Filmen har premiere 6. august. Forhåpentligvis vil vi se traileren for Machete på Youtube før den tid.

Danny Trejo i Machete. (Foto: 20th Century Fox)