Inception er årets store sommerfilm. Denne sci-fi-action-thrilleren, som er skrevet, produsert og regissert av Christopher Nolan, har fått mye oppmerksomhet i media.

Filmen handler om noe så spennende som drømmenes makt. Leonardo DiCaprio spiller Dom Cobb, en talentfull tyv med en litt uvanlig jobb-beskrivelse.

Han beveger seg dypt inn i folks underbevissthet når de drømmer og stjeler verdifulle hemmeligheter.

Vi i Filmpolitiet gleder oss veldig til å se filmen som har premiere onsdag 21. juli!

Intervju med DiCaprio

NRKs Christian Strand intervjuet Leonardo DiCaprio for Sommeråpent da han var i London.

Til Christian Strand forteller DiCaprio at han mener det er viktig å vie drømmene dine oppmerksomhet.

Han tror ikke de kan kontrollere livet ditt slik som i filmen, men han mener at det er vanskelig å utelukke at noe sånt kan skje i fremtiden.

– Å manipulere sinnet til noen gjennom det underbevisste er noe vi helt klart ikke kan gjøre i dag. Men se på framgangen mennesket har hatt de siste 100 årene. Det er vanskelig å vite hva vi er i stand til å utrette, du vet aldri.

– Vi er i stand til å manipulere ting med tankene allerede. Se på automatikken i videospillene som lages nå, som kommer til å bli fullstendig kontrollert av hjernen.

– Jeg tror ikke det ligger utenfor mulighetenes verden at noe sånt som dette kan skje i fremtiden, sier DiCaprio.

Traileren til Inception er sykt spennende. Vi gleder oss til å se filmen, gjør du?

Sjekk kommentarfeltet under videoen.

Fascinerende film

For regissør Chris Nolan var det viktig at folk kunne kjenne seg igjen i den verdenen han skapte. DiCaprio forteller at Nolan ikke ville ha et ugjenkjennelig univers folk ikke kunne relatere seg til.

– Chris var veldig standhaftig på at han ville få folk til å relatere seg til hans drømmeverden. Han ville ikke skape et fantasirike der du ikke kunne kjenne igjen gater eller steder, sier han.

– Det er derfor denne filmen er så fascinerende, fordi han utforsker drømmeverdenen innenfor den ekte verdenen vi kjenner.

Chris Nolan har også regissert Batman-filmen The Dark Knight. Jeg mener det er den beste filmen om Batman som noensinne er laget. Jeg håper og tror at Nolan har gjort en like god jobb med Inception.

Les anmeldelsen av The Dark Knight.