Traileren til den amerikanske versjonen av La den rette komme inn er nå ute, og jeg synes den ser overraskende bra ut!

La den rette komme inn er en av mine favoritter blant skandinaviske filmer de siste årene. Den handler om den ensomme gutten Oscar som blir mobbet på skolen, og som stadig drømmer om å ta hevn mot mobberne. I naboleiligheten flytter en mystisk jente inn. En blek og sped jente som aldri fryser, og som er redd for å knytte seg til folk.

To ensomme sjeler møtes i "Let me in". (Foto: Focus films)
To ensomme sjeler møtes i "Let me in". (Foto: Focus films)

To like filmer?

Nå er den fantastiske historien om Eli og Oscar blitt til amerikansk film, ved navnet Let Me In. Den er regissert av mannen bak Cloverfield, Matt Reeves. De første klippene fra traileren tyder på at filmen kan bli svært lik sin svenske forgjenger, regissert av Thomas Alfredson. Uten å avsløre for mye, for de som ikke har sett filmen, er ser noen av klippene i Let Me in identisik med den svenske versjonen. Ikke at dette gjør noe, for «La den rette komme inn» var et fryd for øyet! Se bare her!

Les og hør Filmpolitiets anmeldelse av Cloverfield!

Småbyidentitet

Handlingen er lagt til en småby i New Mexico, og jeg er spent på om filmskaperne har klart å lage en identitet rundt både stedet og tiden den er lagt til. I tillegg til godt skuespill og en drivende handling er det akkurat denne identiteten som gjør La den rette komme inn til en svært severdig film. Vi får virkelig føle på hvordan det er være ung i en svensk forstad på åttitallet, og spesielt kjenner vi igjen de mørke, kalde vinterkveldene.

Livet som tenåring og vampyr er ikke lett. (Foto: Focus films)
Livet som tenåring og vampyr er ikke lett. (Foto: Focus films)

Nye talenter

Det skal godt gjøres at amerikanerne serverer oss en film med samme følelse av skandinavisk sosialrealisme, men Matt Reeves gjorde en respektabel jobb med Cloverfield, så vi i det minste håpe på en spennende thriller om ikke annet! Kanskje kan den også kan by på noen talenter i rollene som Eli og Oscar, da disse rollene neppe kan besettes av Disney Channel – tryner og andre overbetalte småunger. Heldigvis slipper vi dette da hovedrollene er gitt til Chloe Moretz fra Kick – ass og Kodi Smit-McPhee fra The Road

Hva er deres dom over traileren? Har Reeves klar å fange stemningen godt nok, eller er dette nok en amerikansk søppel-remake? Go nuts i kommentarfeltet!